Προς το περιεχόμενο

"Σαν Σήμερα" - λάθη και παραλείψεις της εκπομπής

Arheos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται,

Αν παρακολούθησε κάποιος τη σημερινή εκπομπή του "Σαν Σήμερα" (Τρίτη 20 Ιουνίου 2006) θα άκουσε την αναφορά για τον καταστροφικό σεισμό της Θεσσαλονίκης το 1978.

Δεν ξέρω πόσοι από Αθήνα γνωρίζουν και πόσοι θυμούνται αλλά στη Θεσσαλονίκη ήταν ένα πολύ χαρακτηριστικό συμβάν και ο υπεύθυνος της εκπομπής είπε -ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ έρευνα- οτι έπεσε πολυκατοικία στην οδό Μοναστηρίου(!) ενώ είναι σε όλους γνωστό οτι έγινε στην οδό Ιπποδρομίου και παρέλειψε να πει οτι για το συγκεκριμένο έφταιγε (μετά από έρευνα) ο ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου "Νίκος" που είχε -αυθαίρετα και εγκληματικά- κόψει κολώνα-υποστήλιο από το υπόγειο γιατί "δεν χωρούσαν τα μηχανήματα"!

Αναφορικά, το ζαχαροπλαστείο ακόμα υπάρχει παραδίπλα.

Δηλαδή σαν να λέμε οτι στην Αθήνα το 1999 κατέρρευσε το κατάστημα "Μαρινόπουλος" (τυχαία αναφέρω το συγκεκριμένο) αντί το εργοστάσιο της "Ρικομέξ".

Άντε μετά να πιστέψεις την εκπομπή για τα άλλα που λέει σχετικά με τα γεγονότα στο εξωτερικό όταν κάνει τέτοια λάθη για θέματα εγχώρια.

Δημοσ.
Χαίρεται' date='

Αν παρακολούθησε κάποιος τη σημερινή εκπομπή του "Σαν Σήμερα" (Τρίτη 20 Ιουνίου 2006) θα άκουσε την αναφορά για τον καταστροφικό σεισμό της Θεσσαλονίκης το 1978.

Δεν ξέρω πόσοι από Αθήνα γνωρίζουν και πόσοι θυμούνται αλλά στη Θεσσαλονίκη ήταν ένα πολύ χαρακτηριστικό συμβάν και ο υπεύθυνος της εκπομπής είπε -ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ έρευνα- οτι έπεσε πολυκατοικία στην οδό Μοναστηρίου(!) ενώ είναι σε όλους γνωστό οτι έγινε στην οδό Ιπποδρομίου και παρέλειψε να πει οτι για το συγκεκριμένο έφταιγε (μετά από έρευνα) ο ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου "Νίκος" που είχε -αυθαίρετα και εγκληματικά- κόψει κολώνα-υποστήλιο από το υπόγειο γιατί "δεν χωρούσαν τα μηχανήματα"!

Αναφορικά, το ζαχαροπλαστείο ακόμα υπάρχει παραδίπλα.

Δηλαδή σαν να λέμε οτι στην Αθήνα το 1999 κατέρρευσε το κατάστημα "Μαρινόπουλος" (τυχαία αναφέρω το συγκεκριμένο) αντί το εργοστάσιο της "Ρικομέξ".

Άντε μετά να πιστέψεις την εκπομπή για τα άλλα που λέει σχετικά με τα γεγονότα στο εξωτερικό όταν κάνει τέτοια λάθη για θέματα εγχώρια.[/quote']

Κανάλι-δημοσιογράφος;

Δημοσ.

Καλά πήγα να πω πριν οτι τα νέα τελικά είναι τοπικά, γιαυτό και ο κόσμος δε μαθαίνει και η ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά το έσβησα μην προκαλέσω φασαρίες.

Τι να σου πω, κανένα άλλο διαμέρισμα ενοικιάζεται παραδίπλα σας;

Όπως λέει και το ανέκδοτο:

Ο άνθρωπος παντρεύτεται από έλλειψη γνώσης.

Χωρίζει από έλλειψη υπομονής

Ξαναπαντρεύεται από έλλειψη μνήμης!

Δημοσ.
Μην μου λες τετοια... Και σε μας εχουν κοψει κολόνα στο υπογειο για να βάλουν ενα μεγάλο μηχάνημα...

Στη Νέα Φιλαδέλφεια, 5 λεπτά με τα πόδια από το σπίτι μου, στο supermarket DIA θεώρησαν οτί κλειδί στην οικονομία θα ήταν να κόψουν 2 κολώνες. Να πω την αλήθεια, δε θυμάμαι πόσους νεκρούς είχε η πολυκατοικία.

Δημοσ.

Συμφωνω οτι με τετοια πράγματα δεν παιζουμε αλλα ολοι στην πολυκατοικια μας ειναι αδιαφοροι... ακομα και το σπιτι να πεσει να τους πλακωσει. Τωρα εγω ειμαι λιγο μικρος (22) και δεν ξερω απο αυτα. Αν ζουσε ο πατερας μου κατι θα κάναμε...

Δημοσ.

Φίλε σόρρυ αλλά κάθε άλλο παρά μικρός είσαι. Όπως σου είπαν και οι παραπάνω αυτό είναι κάτι παραπάνω απο επικίνδυνο...

Δημοσ.
Συμφωνω οτι με τετοια πράγματα δεν παιζουμε αλλα ολοι στην πολυκατοικια μας ειναι αδιαφοροι... ακομα και το σπιτι να πεσει να τους πλακωσει. Τωρα εγω ειμαι λιγο μικρος (22) και δεν ξερω απο αυτα. Αν ζουσε ο πατερας μου κατι θα κάναμε...

Ωχ αδελφέ, δε βαριέσαι, στ' αρχίδια μου στην τελική κτλ...

Δημοσ.
Μην μου λες τετοια... Και σε μας εχουν κοψει κολόνα στο υπογειο για να βάλουν ενα μεγάλο μηχάνημα...

Αν και καλό είναι να μη τις πειράζεις, θεωρητικά (χωρίς να στο λέω 100% καθώς δεν είμαι πολιτικός μηχανικός) μπορείς να κόψεις κολόνα, με την προυπόθεση φυσικά ότι θα ενισχύσεις κατάλληλα τον φέροντα οργανισμό του κτιρίου με άλλο τρόπο ώστε να μην μειωθεί η τελική του αντοχή. Σε κάθε περίπτωση φυσικά πρέπει να υπάρχει μελέτη μηχανικού και (το υποθέτω ως αυτονόητο) άδεια από πολεοδομία.

Αν έχεις οποιαδήποτε πληροφορία ότι κάποιος στο ισόγειο έχει πειράξει κολόνες, μη το σκέφτεσε ούτε δευτερόλεπτό. Συμβουλέψου (χτες) μηχανικό για το ποιες ενέργειες πρέπει να κάνεις για να ελεχθεί το κτίριο.

Δημοσ.

Φίλε μου, τρέχα με τα τέσσερα σε κάποιον μηχανικό. Βάσει όσων γνωρίζουμε για την ευσυνειδησία των κατοίκων αυτής της χώρας, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να έκαναν αυτό που αναφέρει ο Dr παραπάνω.: Αν κόψανε την κολώνα, την κόψανε χωρίς πολλά πολλά.

Εάν έχει γίνει κάτι τέτοιο, η ακόλουθη κίνηση είναι δικηγόρος, καταγγελίες, μηνύσεις, κλπ. Το αν ενδιαφέρεται κάποιος άλλος απ' την πολυκατοικία ποσώς πρέπει να σε ενδιαφέρει διότι ο κόσμος είναι ηλίθιος και δεν βλέπει πέρα απ' τη μύτη του (ούτε καν αυτή πολλές φορές) και προτιμά να ξεχνά το πρόβλημα.

Δημοσ.

Arheos εγω δεν συμφωνω μαζι σου.Οτι εκανε ενα λαθος δεν σημαινει οτι η εκπομπη ειναι χαλια.Η εκπομπη αυτη ειναι απο τις λιγες καλες εκπομπες στην Ελληνικη τηλεωραση.Καλο τετοιες εκπομπες ειναι να τις υποστιριζουμε και να τις επικροτουμε.Οχι επειδη εκανε ενα λαθος να τη λιθοβολησουμε.Αμα ηταν ετσι τοτε...!!

Δημοσ.

Ναι αλλά το λάθος δεν είναι μικρό! Αν δλδ μιλήσεις για την κατάρρευση ενός οικήματος και ξεχάσεις (ή "ξεχάσεις") να αναφέρεις έναν σημαντικό παράγοντα, που θα μπορούσε να αποτελέσει αφετηρία για συζήτηση σχετικά με την εγκληματική αμέλεια μερικών, τότε είσαι ανεκδιήγητος!

Καλώς ή κακώς, η δουλειά του δημοσιογράφου είναι σαν του τερματοφύλακα : Δεν έχει σημασία πόσα σωστά έχεις κάνει, πάντα θα θυμάται ο κόσμος τη μεγάλη πατάτα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...