Προς το περιεχόμενο

Διαθέσιμες Θέσεις ISO


Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλημέρα παιδιά. ενδιαφέρομαι να αγοράσω ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. θα ήθελα να μου πείτε τι είναι οι "Διαθέσιμες Θέσεις ISO'' που αναφέρουν στα χαρακτηριστικά. επίσης, μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο μοντέλο με 6.0MP κάμερα κοντά στα ?250. Τέλος, αν μπορείτε να μου πείτε τι πρέπει να προσέξω στην αγορά μηχανής. Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαν ISO στις φωτογραφικές έχει καθιερωθεί η μονάδα μέτρησης της ευαισθησίας στο φως.

Όσο μεγαλύτερη τιμή έχει, τόσο πιο καθαρές φωτογραφίες μπορείς να τραβήξεις (όσο αυξάνει η ευαισθησία, μπορείς να αυξήσεις και την ταχύτητα του κλείστρου), τόσο μεγαλύτερο εστιακό βάθος μπορείς να έχεις (μικραίνεις το διάφραγμα), και τόσο καθαρότερη εικόνα θα έχεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού .

Ακόμα μεγάλο ρόλο παίζει η φωτεινότητα του φακού, το f κοινώς. Όσο μικρότερο, τόσο καλύτερο. Τυπικό είναι 2.4-2.8. Το ιδανικό είναι 1 (αλλά υπάρχει μόνο ένας φακός στον κόσμο και κοστίζει ακριβά), ενώ αρκετοί είναι κάτω από το 2 (1.8).

Αυτό ισχύει από την εποχή των φίλμ.

Στην Ελλάδα για μια ηλιόλουστη μέρα σε καλύπτει η τιμή 100 έως 200, τον χειμώνα 400, για χαμηλό φωτισμό χωρίς φλας πιο ευαίσθητο ένώ για φωτογράφιση αγώνων πολλοί πηγαίνουν σε 800 ή και 1600 (δεν ξέρω αν υπάρχουν σε φίλμ, αλλά σε ψηφιακές κάτι υπάρχει).

 

Ας με διορθώσει κάποιος αν δεν έχω κάτι σωστό. Με τις φωτογραφίες έχω καιρό να ασχοληθώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...