Προς το περιεχόμενο

15 μήνες η θητεία

Critter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιας και λέμε για αεροπορία, να κάνω μια απορία;

Όσοι έχουμε τελειώσει ειδικότητα αεροναυπηγού, μπορούμε να πάμε αεροπορία (ή τουλάχιστον αν είναι πιο εύκολο για το μέσο να μας στείλει αεροπορία);

• Απαντ. 129
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

Όσοι έχουμε τελειώσει ειδικότητα αεροναυπηγού, μπορούμε να πάμε αεροπορία (ή τουλάχιστον αν είναι πιο εύκολο για το μέσο να μας στείλει αεροπορία);

Καλό θα ήταν αυτό, όμως προϋποθέτει ότι ο Ελληνικός Στρατός ενδιαφέρεται να αξιοποιήσει τους κληρωτούς. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, δυστυχώς.

Απλό παράδειγμα: είχα συνάδελφο αρτοποιό στο επάγγελμα ως πολίτης που πήρε ειδικότητα οδηγού -δεν είχε και δίπλωμα, "έμαθε" στο στρατό και κατέληξε τελικά τυφεκιοφόρος πολυτελείας.

Εγώ, πάλι, μεταφραστής, τι ελπίδες είχα να πάω στην Αθήνα, στο μεταφραστικό κέντρο του ΓΕΕΘΑ; Μηδέν. Σήκωσα την πινέζα, είδα που είναι οι Μεταξάδες Έβρου, πήρα το τρένο και πήγα. Ωραιότατα πέρασα σας πληροφορώ, ερχόταν και κάτι κοπελιές από Βουλγαρία και πέρνανε τις μισοληγμένες κονσέρβες από το παντοπωλείο του χωριού.

Πέρασα τα 18 μηνάκια μου, οδηγούσα βυτία (κάθε είδους, καύσιμα και...άλλα προϊόντα) και πάει, πέρασε.

Το μόνο άσχημο ήταν στο αεροπλάνο που μας έφερε στην Αθήνα από Αλεξανδρούπολη όταν πια ήρθε η ώρα της επιστροφής. Φτάναμε βράδυ, όλη η Αττική φωτισμένη, σαν ψεύτικη ήταν. Κι εκεί που καθόμασταν, πετάγονται καμιά δεκαριά μάγκες πάνω στα παράθυρα, φωνάζοντας "Ελλάδα, Ελλάδα, πολιτισμός" και κάτι τέτοιες...μην πω καλύτερα.

Και για όσους πάνε στρατό τώρα, θα σας πούνε πολλά, όπως είπανε και σε εμένα. Από όλα αυτά, δύο συμβουλές μου βγήκαν πραγματικά χρήσιμες.

Η πρώτη, μην προσφέρεσαι για τίποτε, θα βρεις το μπελά σου. Κάνε αυτό που σου λένε, τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο (εκτός και αν είσαι πρόθυμο παιδί και γουστάρεις να εξαγοράζεις άδειες πουλώντας κοψοχρονιά ή χαρίζοντας σε αξιωματικούς ό,τι χρήσιμο τυχαίνει να πουλάει ο πατέρας σου -ζάντες, ανταλλακτικά και ηλεκτρικές συσκευές κατά προτίμηση).

Η δεύτερη, έχε πάντα ένα ρολό χαρτί υγείας στην τσέπη του παντελονιού (ειδικά αν στις τουαλέτες φυτρώνουν μανιτάρια από την υγρασία)

Δημοσ.

Για να καταλάβετε τι μπ@υρδελ@ είναι ο στρατός ακούστε αυτή την ιστορία για την οποία εγκυούμαι εγώ που την έζησα από κοντά.

Θυμάστε μια περίπτωση κάποιου πρίν απο χρόνια που νύχτα με μια Porche (νομίζω) στην παραλιακή και με τη γκόμενα μέσα, πήγενε με 200 και πήρε αμπάριζα μια άτυχη μάνα 2 μικρων παιδιών και μαζεύανε τα κομάτια της από βεράντες διπλανού ξενοδοχείου?

Μετά εγκατέλειψε το θύμα και παρουσιάστηκε στην αστυνομία την επόμενη. Αφού ξέμπλεξε με την ιστορία αυτή (καθότι ζάμπλουτος), 1 χρόνο μετά στις ειδήσεις έλεγαν ότι τον έπιασαν να οδηγεί μεθυσμένος.

Για να μπώ στο θέμα.... αυτός ο τυπάκος όταν παρουσιάστηκε στο ναυτικο (εκεί ήμουν και εγώ) ξέρετε τι ειδικότητα του έδωσαν? ΟΔΗΓΟΥ!!!! Αφού μετά από λιγο καιρό είχε βουήξει το σύμπαν για το ποιός ήταν, του ξήλωσαν την ειδικότητα και του έδωσαν άλλη....

Δημοσ.

Έτσι.... γουστάρω!

Έχουν χεστεί πάνω τους οι συμμαθητές μου, που με λέγανε βλάκα που ήμουν η τελευταία σειρά που έκανε 14μηνο, και μου το παίζανε έξυπνοι οτι όταν θα πάνε αυτοί θα έχει γίνει 6μηνο.

Φάτε το αγγουράκι τώρα..... χε,χε,χε.....

Δημοσ.

παιδια για οσους τωρα θα πατε στρατό, η λυση για να αντιμετωπισετε ολους αυτους τους κ@υλωμ€νου$ καραβαναδες ειναι σε οτι σας λενε να λετε:

"δεν ξερω πως να το κανω"

"δεν μου 'δειξε κανεις",

"δεν μπορω να το καταφερω",

και να τους κοιτατε με το μακαριο βλεμα της αγελαδας που κοιταει να ερχετε το τρενο κατα πανω της τη στιγμη που καθετε πανω στις γραμμες.

ΠΟΤΕ μη φιλοτιμηστε, διοτι ποτέ δεν το εκτιμουν για αδειες ή οτιδοιποτε. Ισα ισα πιο πολυ χωσέ κουερβο θα τρωτε.

Στην αρχη μονο δηλωστε γνωσεις που εχετε για να καπαρωσετε καποιο καλο ποστο και μετα αγνοειστε τους ολους. Πχ θα βαφεις κατι ενα μηνα, θα καρφωνεις ενα καρφι 2 μερες, αν ειστε σε γραφειο θα γραφεις μιση σειρα στο word καθε τρεις ωρες και restart στο pc καθε 10 λεπτα, κλπ

Αδειες να σκεφτεστε μονο οσοι εχετε καταλληλο βισμα, γιατι βισμα απο βισμα διαφερει.

Εμενα στο τελος και ενω απολυομουνα μου φαγανε και 2 μερες απο την κανονικη μου αδεια. Ας ειναι καλα ο πρωην διοικητης μου.

Και να θυμαστε οτι οταν απολυθειτε οτι θα ειστε και παλι κυριοι του εαυτου σας, ενω οι καραβαναδες θα εξακολουθησουν να ειναι τα ιδια μιζερα κομπλεξικα ανθρωπακια οταν θα τους λετε ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ...

Δημοσ.

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

Τα παραπάνω ΧΑ, είναι μοιρασμένα! 3 και 3 (συμβολικά!)

Τα 3 πρώτα πάνε στο όλο σκεπτικό της κυβέρνησης (αν αληθεύει) και τα άλλα 3 στο παραπάνω αυθόρμητο σχόλιο " Ελεος και πολυελεος δλδ! " Δεν το είχα ξανακούσει και μου φάνηκε πολύ καλό! Χε! :mrgeen:

Δημοσ.
παιδια για οσους τωρα θα πατε στρατό, η λυση για να αντιμετωπισετε ολους αυτους τους κ@υλωμ?νου$ καραβαναδες ειναι σε οτι σας λενε να λετε:

"δεν ξερω πως να το κανω"

"δεν μου 'δειξε κανεις",

"δεν μπορω να το καταφερω",

και να τους κοιτατε με το μακαριο βλεμα της αγελαδας που κοιταει να ερχετε το τρενο κατα πανω της τη στιγμη που καθετε πανω στις γραμμες.

ΠΟΤΕ μη φιλοτιμηστε, διοτι ποτέ δεν το εκτιμουν για αδειες ή οτιδοιποτε. Ισα ισα πιο πολυ χωσέ κουερβο θα τρωτε.

Στην αρχη μονο δηλωστε γνωσεις που εχετε για να καπαρωσετε καποιο καλο ποστο και μετα αγνοειστε τους ολους. Πχ θα βαφεις κατι ενα μηνα, θα καρφωνεις ενα καρφι 2 μερες, αν ειστε σε γραφειο θα γραφεις μιση σειρα στο word καθε τρεις ωρες και restart στο pc καθε 10 λεπτα, κλπ

Αδειες να σκεφτεστε μονο οσοι εχετε καταλληλο βισμα, γιατι βισμα απο βισμα διαφερει.

Εμενα στο τελος και ενω απολυομουνα μου φαγανε και 2 μερες απο την κανονικη μου αδεια. Ας ειναι καλα ο πρωην διοικητης μου.

Και να θυμαστε οτι οταν απολυθειτε οτι θα ειστε και παλι κυριοι του εαυτου σας, ενω οι καραβαναδες θα εξακολουθησουν να ειναι τα ιδια μιζερα κομπλεξικα ανθρωπακια οταν θα τους λετε ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ...

Άψογος...Και εγώ την ίδια επιτυχημένη τακτική ακολούθησα, και το μόνο που μου έκαναν ήταν να μου ρίξουν 15 Φ. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Δημοσ.

Οχι δεν γινεται. Ενας φιλος μου που τελειωσε αεροναυπηγος και ο πατερας του ηταν στην Αεροπορια πηγε τελικα στρατο ξηρας.

Δημοσ.

Για όσους δεν έχουν πάει ακόμα στρατό, όπως κι εγώ, ίσως βρουν χρήσιμα τα παρακάτω δύο links :

http://www.thiteia.gr/

http://www.omhroi.gr/

ΥΓ : Και μια επιπλέον απορία! Στον στρατό πηγαίνουν γυμνασμένοι αλλά και αγύμναστοι. Στο τέλος όλοι λίγο πολύ εξοισώνονται καθώς οι αγύμναστοι σκληραγωγούνται... Το θέμα όμως είναι στην αρχή τι γίνεται; Υπάρχει επιείκια ή τρώνε τα καψόνια όσοι σέρνονται λαχανιασμένοι ξωπίσω;! :)

Μήπως να αρχίσω πάλι το γυμναστήριο να πάω ετοιμοπόλεμος;! :razz: :mrgreen:

Δημοσ.
Για όσους δεν έχουν πάει ακόμα στρατό, όπως κι εγώ, ίσως βρουν χρήσιμα τα παρακάτω δύο links :

http://www.thiteia.gr/

http://www.omhroi.gr/

ΥΓ : Και μια επιπλέον απορία! Στον στρατό πηγαίνουν γυμνασμένοι αλλά και αγύμναστοι. Στο τέλος όλοι λίγο πολύ εξοισώνονται καθώς οι αγύμναστοι σκληραγωγούνται... Το θέμα όμως είναι στην αρχή τι γίνεται; Υπάρχει επιείκια ή τρώνε τα καψόνια όσοι σέρνονται λαχανιασμένοι ξωπίσω;! :)

Μήπως να αρχίσω πάλι το γυμναστήριο να πάω ετοιμοπόλεμος;! :razz: :mrgreen:

Στο τέλος όλοι εξισώνονται, καθώς οι γυμνασμένοι γίνονται...αγύμναστοι. Αν δεν πας στις ειδικές δυνάμεις, γυμναστική θα κάνεις μόνο στο κέντρο εκπαίδευσης. Η ταλαιπωρία είναι περισσότερο ψυχολογική και η έλλειψη ύπνου.

Καλή θητεία.

Δημοσ.
Ούτως ή άλλως όλοι οι ΕΠΟΠ εκτός από αυτούς που μπήκαν τον τελευταίο χρόνο είναι δεκανείς.Σημασία όμως δεν έχει μόνο ο βαθμός. Σημασία έχει οτι όπως και να το κάνουμε αυτοί έχουν κάνει αρκετό χρόνο στον Στρατό και σε έναν χώρο όπως ο Στρατός τα χρόνια μετράνε σημαντικά.

Εγώ ήμουν ΔΕΑ, οπότε δεν με πιάνανε οι ΕΠΟΠ, ούτε οι λοχίες και οι αρχιλοχίες. Όμως παρότι έριχνα 5 βαθμούς της ιεραρχίας στους ΕΠΟΠ,πάντα σεβόμουν την εμπειρία που είχαν οι περισσότεροι, (φυσικά υπηρχαν και πολλοι μ@λ@κες παντελώς αχρηστοι) και πολλές φορές ειδικά στην αρχή έκανα μόκο και τους έδινα την πρωτοβουλία σε πράγματα που δεν ήξερα για να μην εκτεθώ. Σε όλη μου την θητεία συνεργάστηκα πολύ καλά με τους ΕΠΟΠ γιατί ήταν αρκετά πειθαρχημένοι και καταρτισμένοι, σε αντίθεση με τους εφέδρους στρατιώτες, όπου τις περισσότερες φορές για να κάνουμε μια δουλειά κατέφευγα στο φιλότιμό τους για να μην γίνω κακός.

Τι περιμενες δλδ ?

Ειπαμε μπαινουμε στον στρατο με το "ζορι" εμενα δεν με χαλαγε να υηρετησω και το αποδεχτηκα φυσικα εφοσον ισχυει για ολους(στο περιπου),αλλα δεν θα αφησουμε και τον καθενα να μας το παιξει "ανωτερος" γενικα και οχι μονο στην ιεραρχια του στρατου(γιατι αφτο κανανε πολοι δεα και παρα πολοι εποπ).

Εγω εκανα τις υπηρεσιες μου και το "καθηκον" μου αλλα οποτε πηγαινε να με χωσει εποπ η δεα να κανω την δουλεια του αντιδρουσα(κατι που στοιχισε την μιση αδεια απολυσεως αντι φυλακης που ειμουν στο οριο ευτυχως επειδη "πιαστηκαμε" με εναν δεα ο οποιος το επεζε ιστορια οπως λεγαμε τοτε:P και του εριχνα και μια εσσο...).

Γενικα φιλοτιμο υπαρχει σχεδον σε ολους και το δειχνουν σε αυτους τους φεροντε σωστα(υπηραχαν εποπο και αξιωματικοι-ευτυχως αρκετοι- που ηταν πολυ σωστοι και σοβαροι ανθρωποι)και οταν γινεται μια συλογη προσπαθεια οχι οταν καποιος προσπαθει να "χωσει" τον αλλον...

Με λιγα λογια και εσυ εφεδρος/κληρωτος εισουν γιατι διαχωριζεσαι απο τους αλλους?Αυτη ειναι η μ*****α που κανουν ολοι οι δεα και συνηθως γινοντε αντιπαθητικοι στις "σειρες" τους.

Γενικα οι κληρωτοι/εφεδροι οπως θες πεσ'τους ειναι εκει υποτιθεται για μικρο(σχετικα) χρονικα διαστημα να κανουν κατι συγκεκριμενο και οταν "μπαινουν" ανακαλυπτουν την αληθεια και τα χαλια του ΕΣ ο οποιος πραγματικα στιριζεται στο φιλοτιμο τους κθως και λιγων εποπ/"καρβαναδων" και αξιωματικων.

Στο τέλος όλοι εξισώνονται, καθώς οι γυμνασμένοι γίνονται...αγύμναστοι. Αν δεν πας στις ειδικές δυνάμεις, γυμναστική θα κάνεις μόνο στο κέντρο εκπαίδευσης. Η ταλαιπωρία είναι περισσότερο ψυχολογική και η έλλειψη ύπνου.

Καλή θητεία.

Απλα εχασα 10-13 κιλα! τους πρωτους 3 μηνες ενω ετρωγα κιολας κανονικα αλλα οταν απολυθηκα ειμουν +7-8 απο οτι πριν μπω!

Δημοσ.

μπαίνω το Νοέβρη με 4/ΕΣΣΟ λέτε να μας πιάσει τον 15μηνο ????

αν γίνει έτσι θα κατέβουμε όλοι αγριεμένοι ..........

πάντος έχω ακούσει ότι θα μπεί λαός μιλιούνια θα κετέβουν να παρουσιαστούν για τον φόβο του 15μηνου .........

καλο αυτό ...

Δημοσ.

Με λιγα λογια και εσυ εφεδρος/κληρωτος εισουν γιατι διαχωριζεσαι απο τους αλλους?Αυτη ειναι η μ*****α που κανουν ολοι οι δεα και συνηθως γινοντε αντιπαθητικοι στις "σειρες" τους.

Γιατί άλλες είναι οι ευθύνες του ΔΕΑ και άλλες αυτές του στρατιώτη.Αυτός είναι ο διαχωρισμός.Για να σου δώσω ένα παράδειγμα,μήπως έπρεπε να καθαρίζω και μόνος μου τις τουαλέτες που δεν χρησιμοποιούσα για να μην χώνω το όργανο ή κανέναν άλλο να το κάνει?Αν ήταν όμως χάλια εγώ έτρωγα το σκατό από τον Λοχαγό γιατί υπήρχαν μερικοί ανεύθυνοι βρωμιάρηδες. Και πάλι καλά να λές που υπάρχουν οι ΔΕΑ να ασχολιούνται με τους φαντάρους που γενικά είναι χαλαροί και δεν το κάνουν αποκλειστικά μόνιμοι.

Εντάξει, είναι λογικό να υπάρχει εμπάθεια με τους ΔΕΑ γιατί υπάρχουν πολλοί που είναι τσουτσέκια και όπου τους παίρνει το παίζουν στρατηγοί και όπου δεν τους παίρνει κρύβονται.Αυτό δεν σημαίνει όμως δεν έπρεπε να κάνω σωστά την δουλεία μου για να μην σπαστεί κανείς.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...