Προς το περιεχόμενο

Intel Celeron Heat Problem?


tsakaloutis82

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

έχω έναν Pentium Celeron 2.4 Ghz. Επειδή το ανεμιστηράκι - ψύκτρα που είχε μανίσιο μου πήρε τα αυτιά αποφάσισα να το αλλάξω με κάτι πιο ήσυχο και πήρα αυτό Επειδή στη motherboard μου τα πράγματα είναι στενά δυσκολεύτηκα τοποθετήσω τη ψύκτρα. 1) Εφόσον κουμπώσει, έστω και με δυσκόλία, σημαίνει ότι έχει τοποθετηθεί σωστά, έτσι;

 

Τώρα όσο αφορά στη θερμοκρασία. Παρατήρησα μια άυξηση. Στο site της intel αναφέρει ως μέγιστη επιτρεπτή θερμοκρασία τους 85 βαθμούς Κελσίου. Εδώ αναφέρει ως μέγιστες θερμοκρασίες τους 67-77 βαθμούς. Παρατήρησα ότι στο 100% της ισχύς του επεξεργαστή μου η θερμοκρασία μετά από 10 λεπτά σταθεροποιήθηκε στους 77-78 βαθμούς, μέγεθος που δεν είχα ξαναπαρατηρήσει στον υπολογιστή μου. Σε κατάσταση idle η θερμοκρασία είναι γύρω στους 55 βαθμούς ενώ πριν την αλλαγή ήταν γύρω στους 51. Για το 100% δεν θυμάμαι. Ασφαλώς συμπεραίνω ότι οι θερμοκρασίες μου είναι μάλλον επικίνδυνες. Στην αλλαγή της ψύκτρας έβαλα και θερμοαγώγιμη πάστα την οποία άλοιψα με το δάχτυλο (δεν είχα ενημερωθεί) στον επεξεργαστή και άφησε μια ανεπαίσθητη κρούστα η οποία δεν ξέρω αν είναι αποτελεσματική. Το εγχειρίδιο της πάστας άναφέρει ότι μετά από 200 ώρες λειτουργίας θα αποδώσει το 100% της απαγωγιμότητας της. Οι μετρήσεις της θερμοκρασίας του επεξεργαστή έγιναν με το PC Wizard 2006.

Επομένως οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής: Τι μπορώ να κάνω για να ρίξω τη θερμοκρασία; Είναι όντως πολύ ανησυχητικές οι θερμοκρασίες μου; Να βάλω πολύ περισσότερη θερμοαγώγιμη πάστα; Να μην αλλάξω τίποτα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ότι άπλωσες την θερμοαγώγιμη με το δάχτυλο δεν είναι και ότι σωστότερο. Δοκίμασε να την καθαρίσεις με ζιπέλαιο και να την απλώσεις με μια τηλεκάρτα (αν ψάξεις λίγο στο google θα βρεις διάφορα tutorials).

 

Αυτό που δεν μας είπες είναι το σε πόσες στροφές γυρίζει ο ανεμιστήρας. Από όσο είδα δουλεύει σε ένα εύρος 1000-2300. Υποπτεύομαι από τις θερμοκρασίες ότι δουλεύει μόνιμα στις 1000.

 

Επίσης κάτι άλλο που έχει σημασία είναι το τι κουτί έχεις και τι ανεμιστήρες έχει. Τα καλώδιά σου είναι τακτοποιημένα ή επικρατεί μπάχαλο που δυσχαιρένει την ροή του αέρα?

 

Πάντως με σε καιρό καύσωνα ο δικός μου Celeron Prescott 2.4 σε idle έχει περίπου 55 βαθμούς (με τους ανεμιστήρες στο minimum).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εκτός από ζιπέλαιο; Οινόπνευμα κάνει ας πούμε Ή ασετόν; (ή Τζιζζζ;!)

Από'τι βλέπω εδώ γυρίζει στις 2083 στροφές (Το PC Wizard το γράφει ως Chassis Fan, σωστά; Δεν βλέπω άλλο fan).

 

To κουτί είναι ένα απλό Turbo X από το Πλαίσιο (τριετίας). Δεν έχει άλλους ανεμιστήρες (εκτός βέβαια από το τροφοδοτικό).

 

Επίσης να σημειώσω ότι ο αρχικός στόχος τουλάχιστον επιτεύχθηκε. Δραματική μείωση θορύβου. Μόνο ο σκληρός ακούγεται πλέον!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εκτός από ζιπέλαιο; Οινόπνευμα κάνει ας πούμε Ή ασετόν; (ή Τζιζζζ;!)

 

Δεν έχω δοκιμάσει κάτι άλλο εκτός απο ζιπέλαιο...

 

Από'τι βλέπω εδώ γυρίζει στις 2083 στροφές (Το PC Wizard το γράφει ως Chassis Fan, σωστά; Δεν βλέπω άλλο fan). To κουτί είναι ένα απλό Turbo X από το Πλαίσιο (τριετίας). Δεν έχει άλλους ανεμιστήρες (εκτός βέβαια από το τροφοδοτικό).

 

Εφόσον είναι ο μοναδικός ανεμιστήρας στο κουτί σου αυτός είναι...

 

Επίσης να σημειώσω ότι ο αρχικός στόχος τουλάχιστον επιτεύχθηκε. Δραματική μείωση θορύβου. Μόνο ο σκληρός ακούγεται πλέον!

 

Ναι το θέμα είναι όμως να μην το παραζορίζεις το μηχάνημα...

 

Άποψή μου είναι ότι με το κουτί που έχεις με τις ζέστες που επικρατούν δεν πρόκειται να πέσει η θερμοκρασία σου σε "λογικά επίπεδα". Δοκίμασε να αφήσεις ανοιχτό το πλαινό καπάκι του κουτιού σου ή άρχισε να σκέφτεσαι την αγορά ενός ποιοτικού κουτιού ή τις μόντες για προσθήκη ανεμιστήρων (ένας στο πλάι θα βοηθήσει αρκετά)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η σωστή χρήση της θερμοαγώγιμης πάστας πόσο μπορεί να ρίξει τη θερμοκρασία;΄

 

Επίσης μου κάνει εντύπωση το μεγάλο εύρος της θερμοκρασίας ανάμεσα στις δύο ακραίες καταστάσεις idle - full (διαφορά 20-25 βαθμούς Κελσίου) και ακόμη περισσότερο το γεγόνός ότι μόλις κλείνεις τις εφαρμογές που απασχολούν τον επεξεργαστή αμέσως πέφτει και η θερμοκρασία κατά 15 βαθμούς! Πως γίνεται αυτό; Μήπως οι ενδείξεις της θερμοκρασίας είναι "δυναμικές"; (δλδ με Χ απασχόληση του επεξεργαστή η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει μέχρι τους Ψ βαθμούς)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...