Προς το περιεχόμενο

The Official Lost Season 3 Topic

KaizerSoze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μόλις το είδα κι εγώ...συμπαθητικό επεισόδιο και μάλιστα επειδή είχα όλα τα φώτα κλειστά και έτυχε να κάθομαι κοντά στην οθόνη,στη σκηνή μετον τύπο με το άι πατς, να πω την αλήθεια ότι ψιλοέφυγε το σκατό από την ταραχή. κατα τ άλλα μ άρεσε το επεισοδιάκι...άντε να έρθει και το κρίσιμο 6ο....

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Eιναι τραγικα ελεινο οτι εκτος απο 2-3 τυπους με συγκεκριμενο σημαντικο ρολο-Χερλευ,Τσαρλυ,Λοκ-σε αυτη την πτηση επενεβαιναν ωραοιοι και ωρεες.Ειλικρινα,ολοι ειναι πανω κατω ιδια ηλικια,ομορφα παιδια κτλ...Οποιος ειναι ασχημος και δεν εχει ιδιετερο ρολο εξαρχης-σαν τον Λοκ ή τον Τσαρλυ-δεν παιζει για πολυ.

Τεσπα,το επισοδιακι ειπε αρκετα εως καμποσα πραγματακια(πχ γιατι ο Εκο σκαλωσε να φτιαξει εκκλησια) αλλα δεν ηταν πολυ καλο,αν και του Εκο μου αρεσουν,δηλαδη περασαμε στον αντιποδα,μετριο επισοδειο με καποιες απαντησεις

Τι πιστευω οτι μαθαμε

Tι ηταν εκεινο το Good job στην Τζουλιετ.Οντως εχουν λοιπον επαφη με τον απεξω κοσμο.Αρα μας ψοφησε το σχεδιο που λεγαμε απο το καλοκαιρι οτι πανε να "ζευγαρωσουν" τον Τζακ

Οτι ο Μπεν εχει οντως καρκινο,διοτι εκεινη η ανταλλαγη κουβεντας με την Τζουλιετ λογικα δεν εγινε μπροστα στον Τζακ.Βεβαια το σχεδιο της Τζουλιετ μπορει να ειναι και αυτο ψευτικο,βαλμενο απο τον Μπεν,αλλα δεν νομιζω λογο αυτης της ατακας.Το μονο που σκεφτομαι ειναι μηπως ειναι καποιο τεστακι

Να πω την αληθεια,εγω στην θεση του Τζακ δεν θα τον σκοτωνα,δεν τον εχω κοψει για φονια τον Τζακ

Μαθαμε γιατι εχτιζε ο αραπακος την Εκκλησια

Να ρωτησω κατι?Ειμαι ο μονος που καταλαβε πως ο καπνος ειναι το "τερας"-ακουμε τους ιδιους ήχους-και βασικα πως μπορει να περνει την μορφη ανθρωπων που διαβαζει στο μυαλο των Χαμενων?Πχ του Γεμι,παλιοτερα πιθανοτατα του πατερα του Τζακ,του φιλου του Χερλυ του καραφλα κτλ.

Αν ισχυει ο καπνος πρεπει να ειναι λιγο καριολης.Δηλαδη αντε για τον Εκο να το καταλαβω,τον κακομοιρο τον Χερλευ γιατι ηθελε να τον στειλει στον γκρεμο?H τον κακομοιρο πιλοτο που τον διελυσε?

Α,μηπως ο Λοκ ηρθε ο καιρος να αλλαξει γνωμη για εκεινο το "Αφηστε με,δεν θα μου κανει κακο" του 1ου κυκλου?

Δημοσ.

Ο Λοκ ειχε πει το "δε θα μου κανει κακο" επειδη οπως μαθαμε στο επεισοδιο,τη πρωτη φορα που το ειδε,ειδε κατι τελειως διαφορετικο(ενα λαμπρο φως,που "ηταν πανεμορφο").Ισως πιστευε οτι δεν θα του εκανε κακο αλλα ηδη απο τοτε ειχε κακη προθεση.Σιγουρα πλεον για μενα ο καπνος οφειλεται για τον πατερα του Τζακ αλλα και για το αλογο της Κεητ.

Περα απο αυτα,με εχει ψιλο ξενερωσει η ολη ιδεα του μαυρου καπνου.Εκτος κι αν ελεγχεται απο καποιον(αυτον στην αλλη καταπακτη?who knows).

Επισης μου αρεσε πολυ το ολο σκηνικο με την Τζουλιετ που θελει να ξεκανει τον Μπεν.Ισως βεβαια να ειναι καλοστημενο σχεδιο κι αυτο,αλλα οπως και να'χει ειναι πολυ ενδιαφερον.

Επισης ο tzinos ειχε πει οτι "ολο το master plan των others ηταν να χειρουργησουν τον Μπεν?"

Δε νομιζω καταρχην πως ειχαν καποιο masterplan.Αρχικα τους ενοιαζαν οπως ειδαμε για καποιο λογο τα μωρα-παιδια.Εκαναν τις απαγωγες και σταματησαν στην ουσια να ενοχλουν.Οταν αιχμαλωτιστηκε ο Μπεν,αυτοι ειχαν ηδη τον Μαικλ,οποτε ζητησαν την ανταλλαγη.Προφανως πιο πριν, τους ειχε πει ο Μπεν πως αν παθει τιποτα κακο και τον πιασουν,να ζητησουν και τους Τζακ,Κεητ Σωγιερ.Με ενα σμπαρο ας πουμε δυο τρυγονια.Και την ελευθερια του απο τους Losties σε πιθανη αιχμαλωσια του αλλα και καβατζα τον Τζακ(τους αλλους 2 δεν ξερω προς το παρον τι τους θελει).

Κeysersoze ειπες για τους ηχους.Οχι δεν εισαι ο μονος.Βασικα ειμαι απο τους πρωτους(και λιγους) που ελεγαν συνεχεια οτι απο την πρωτη κιολας εμφανιση του στον πιλοτο της σειρας κανει ΑΚΡΙΒΩΣ τους ιδιους -μηχανικους- ηχους.Ισως παιζει να ειναι και κανενα μηχανημα απο πισω,που απλα αναδυει μαυρο καπνο για να μην προδιδεται...

• Members
Δημοσ.

Κι εγώ το είχα θεωρήσει δεδομένο ότι ο καπνός είναι το τέρας - ειδικά από τη στιγμή που είδαμε ότι βγάζει μηχανικούς ήχους.

Αυτό για το οποίο δεν είμαι σίγουρος είναι για το αν συνδέεται με τις παραισθήσεις τους. Πολλοί ήταν αυτοί που είχαν παραισθήσεις, δεν είχαν όμως όλοι τους επαφή με το "τέρας".

Επίσης, αυτό που κατάλαβα είναι ότι ο Έκο σκοτώθηκε κυρίως γιατί στο τέλος αρνήθηκε να μετανοήσει και να τα βρει με τον εαυτό του (προσωπικά πάντως μου άρεσε η στάση του). Όταν ήρθε το "τέρας" αντέδρασε σπασμωδικά και με ταραχή (σε αντίθεση με την πρώτη φορά που το είχε συναντήσει, που ήταν απόλυτα ήρεμος απέναντί του).

Αυτό που μου έκανε εντύπωση επίσης ήταν ότι μόλις εμφανιζόταν ο Λοκ το "τέρας" εξαφανιζόταν.

• Moderators
Δημοσ.

Βρίσκω πολύ κουραστικό το όλο "trust me", "don't trust the other", "trust him and not him" που συμβαίνει συνεχώς τελευταία.

Απορίες

- Η φωτιά στη σκηνή του Eco πού κολλάει;

- Ο Eco γιατί σώθηκε (με παρέμβαση του "νησιού") απο τη σπηλιά της αρκούδας; για να σκοτωθεί πιο εντυπωσιακα;;;;

- ο Desmond γιατί δε προέβλεψε τίποτα για το θάνατο του Eco;... Μέχρι τον κεραυνό έφταναν οι προγνώσεις;

- Γιατί φορούσαν στολές σαν απο παραθρησκευτική οργάνωση οι "others";

- Γιατί η τζουλιέτ θεωρεί ότι ήταν πιο ασφαλές να γράψει σε καρτέλες ΟΛΟ το σχέδιο της (ή τους αν είναι όντως πολλοί) και να το μαγνητοσκοπήσει και να το περάσει σε κασέτα; Σαν πολλά πράγματα να μπορούσαν να πάνε στραβά έτσι...

Πιο εύκολο: βάλε χριστιανή μου ένα χαρτάκι στο χαμπουργκερ ή πες του το στην κηδεία που όλοι ήταν απασχολημένοι με κάτι άλλο.

Επίσης, τι ξέρουμε για το καπνο-τέρας...

Στο season 1 φινάλε είχαμε πάλι τον ίδιο "προπομπό" (το μικρό καπνο-thingie) που δεν φαίνεται να είναι κάτι μηχανικό. (Τι μπορεί να είναι αυτό τελικά; ).

Στο φινάλε εκείνο το μεγάλο τέρας βγαίνει απο το έδαφος (γίνεται κάτι σαν μεγάλη έκρηξη) αρπάζει το locke και τον τραβάει πάλι στο έδαφος μέσα.

Όταν του πετάνε χειροβομβίδα πετάγεται πάλι λίγο παρακάτω ΜΟΝΟ καπνός που φεύγει σαν να έχει υπόσταση (τίποτε το μηχανικό πάλι). Χμ..

Πάντως το "I saw it once" του Locke τυπικά είναι λάθος. Το έχει δει 2 φορές. Μια όταν κυνηγούν boars με Kate+Michael (και εκεί μάλλον είδε το "φώς") και μία στο φινάλε όπου μοιάζει τρομαγμένος σαν να μην είδε αυτό που περίμενε και γι'αυτό την κάνει και Λουις αμέσως μετά...

Εντέλώς διαφορετική συμπεριφορά το νέο τέρας. Την πρώτη φορά που εμφανίζεται στον Eco (στη λίμνη ως καπνός) πλησιάζει σιγά σιγά και ΑΘΟΡΥΒΑ. Και αποσύρεται το ίδιο ΑΘΟΡΥΒΑ προσέχοντας και τα δενδράκια(!). Την δεύτερη είναι συσσωρευμένο σε ένα σημείο και ξεκινάει επίθεση με ένα μυστηριώση "βραχίονα"...

Πέρα απο αυτό, το τέρας φαίνεται ότι παίρνει και ανθρώπινες μορφές. Κυρίως απο νεκρούς που έχουν εξαφανιστεί (πάλι φαινομενικά "μυστηριωδώς" αν και σε αυτή την περίπτωση έχουν αφήσει σκόπιμα μάλλον και back-up εξηγήσεις- χμ). Στην περίπτωση του Dave αυτό δεν ισχύει (ο Dave δεν ήταν κάν υπαρκτό πρόσωπο). Και όχι μόνο παίρνει ανθρώπινες μορφές... μιλάει κιόλας σαν αυτές (πείθει στο ρόλο τους), ξέρει τα βιώματα τους και την σχέση τους με το κάθε lostie κλπ.

Eνίοτε (πιο σωστά μόνο μια φορά) το τέρας εμφανίζεται για να "σκανάρει" ένα άτομο (Eco). Πάλι με "μεταφυσικό" τρόπο (βλέπουμε κάτι λάμψεις και "φωτογραφίες" μέσα στον καπνό (τίποτα μηχανικό και εδώ).

Έχουμε τον μηχανικό ήχο που κάνει όταν κινείται (όχι πάντα). Και το γεγονός ότι αρχικά τουλάχιστο έριχνε δένδρα στο διάβα του.

Και τέλος το ότι η Γαλλίδα το λέει "security system" και ΔΕΝ την ανησυχεί ιδιαίτερα. Καθόλου δηλαδή -πράγμα που είναι περίεργο για άτομο που ΣΚΟΤΩΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ επείδη νόμιζε ότι αρρώστησαν. Ωστόσο το τέρας την άφησε ήσυχη για 15 χρόνια!!!!! Πολύ δίκαιο...

(by the way αν όλα αυτά τα ανέφερεις σε μια νορμάλ συζήτηση κατα 99% θα σου φορέσουν την άσπρη μπλούζα με τα μακριά μανίκια που δένουν στην πλάτη και θα σε κλειδώσουν κάπου να συνέλθεις)

Btw τον τύπο με το eye-patch για κάποιο λόγο το θεώρησα φυσικό να εμφανιστεί εκεί. Αρχικά ήμουν σίγουρος ότι αυτό που είδαμε ήταν το δωμάτιο παρακολουθήσεων που χρησιμοποιούσε ο Ben σε προηγούμενο επεισόδιο. Τελικά δεν είναι αυτό...Αλλά γιατί ο τύπος να κλείσει την κάμερα εκείνη τη στιγμή; Πως κατάλαβε ότι τον παρακουλουθούσαν; Άναψε κάποιο λαμπάκι στην κάμερα; Γιατί γενικά στο swan hatch δεν ήταν προφανές ότι ήταν active ή inactive το σύστημα παρακολούθησης, αν θυμάμαι καλά.

• Members
Δημοσ.

Ίσως το τέρας να είναι μια καθαρά μηχανική κατασκευή και ο καπνός απλώς να εμφανίζεται για να το κρύβει. Με αυτή την έννοια πάνε μαζί πιστεύω και αποτελούν μέρος του ίδιου μηχανισμού.

Επίσης, ίσως ο Έκο να σώθηκε την πρώτη φορά για να ξαναβρεί ο Λοκ τον εαυτό του και να σκοτώθηκε τώρα όχι επειδή το επεδίωξε το νησί αλλά επειδή ο ίδιος το επέλεξε (αρνήθηκε να μετανοήσει για τις αμαρτίες του).

Αυτό που μου φαίνεται σημαντικό πάντως δεν είναι τόσο τα οράματα που βλέπουν κατά καιρούς αλλά ότι κάποια από αυτά τα βλέπουν δύο άνθρωποι μαζί, που σημαίνει πως δεν είναι απλές παραισθήσεις αλλά κάτι άλλο (βλ. το αγριογούρουνο του Σώγιερ και το άλογο της Κέιτ).

Δημοσ.

Trailer 3x06 I Do

Απο μια σκηνή του επεισοδίου εκεί που είδαν τον άνθρωπο με το eyepatch μου φαίνεται πως ο Desmond τον αναγνώρισε...γιατί το πρόσωπό του δεν μου φάνηκε απορημένο αλλά σαν να τον αναγνώρισε...

Δημοσ.
Βρίσκω πολύ κουραστικό το όλο "trust me", "don't trust the other", "trust him and not him" που συμβαίνει συνεχώς τελευταία.

Απορίες

- Η φωτιά στη σκηνή του Eco πού κολλάει;

- Ο Eco γιατί σώθηκε (με παρέμβαση του "νησιού") απο τη σπηλιά της αρκούδας; για να σκοτωθεί πιο εντυπωσιακα;;;;

- ο Desmond γιατί δε προέβλεψε τίποτα για το θάνατο του Eco;... Μέχρι τον κεραυνό έφταναν οι προγνώσεις;

- Γιατί φορούσαν στολές σαν απο παραθρησκευτική οργάνωση οι "others";

- Γιατί η τζουλιέτ θεωρεί ότι ήταν πιο ασφαλές να γράψει σε καρτέλες ΟΛΟ το σχέδιο της (ή τους αν είναι όντως πολλοί) και να το μαγνητοσκοπήσει και να το περάσει σε κασέτα; Σαν πολλά πράγματα να μπορούσαν να πάνε στραβά έτσι...

Πιο εύκολο: βάλε χριστιανή μου ένα χαρτάκι στο χαμπουργκερ ή πες του το στην κηδεία που όλοι ήταν απασχολημένοι με κάτι άλλο.

Διαφωνω στο "trust me" "don't trust me"...!

Εμενα αν κατι μου αρεσει στα επεισοδια ειναι ακριβως αυτο.Το τριπτυχο Τζουλιετ,Μπεν,Τζακ μας εχει δωσει στα τελευταια επεισοδια απλα εξαιρετικες σκηνες.Ειναι και φοβεροι ηθοποιοι οποτε δινουν το κατι παραπανω στη σειρα.

Το οτι σωθηκε ο Εκο ηταν αλλουνου παπα ευαγγελιο.Ο Λοκ,με τα μαστουρικα κολπα που ξερει ειδε το οραμα και ετσι θελησε να διορθωσει τα λαθη του.Ηταν καθαρα για την καθαρση της δικης του ψυχης και συνειδησης.Δεν ειχε να κανει με τον Εκο...ο Εκο απλα ηταν ο τροπος να γινει αυτο.

Ο Ντεσμοντ τωρα δεν πιστευω να μπορει να προβλεψει τοσο σημαντικα πραγματα.Ισως η ικανοτητα του ερχεται ανα καιρους,αλλα αν ηταν να προβλεπει τα παντα ζητω που καηκαμε :mrgreen:

Οσο για τη Ρουσσω μην εισαι σιγουρος.Ισως εχει ερθει κι αυτη face to face,που μαλλον εχει ερθει(δεν λες "security system" χωρις να εχεις καποια εμπειρια με αυτο),απλα δεν της εκανε κακο..

Το τερας λοιπον ξαναηρθε στο προσκηνιο,πιο αινιγματικο αλλα και με απαντησεις.Φαινεται οτι και το αλογο ας πουμε που εβλεπε η Κεητ ισως ηταν ο καπνος.Το θεμα ειναι ΠΩΣ γινεται κατι τετοιο και ελπιζω να ειναι πειστικο αυτο που θα μας πουνε,οταν μας το πουνε..

Τελος,ο τυπος με το ματι στην οθονη,μαλλον καταλαβε επειδη αναψε καποιο κοκκινο λαμπακι στη καμερα(ισως γι'αυτο στα προηγουμενα επεισοδια μας δειχναν τοσο επιμονα τη καμερα του Τζακ να αναβοσβηνει).Ισως παλι να ειναι μαγνητοσκοπημενο...

Δημοσ.

Ναι αυτο ειναι γνωστο απο το καλοκαιρι.6 επεισοδια για αρχη με τελειως ξεχωριστο story και το κυριως πιατο της σαιζον απο χειμωνα...με 17 επεισοδια συνεχομενα και οχι επαναληψεις και παπαριες.

Δημοσ.
Ναι αυτο ειναι γνωστο απο το καλοκαιρι.6 επεισοδια για αρχη με τελειως ξεχωριστο story και το κυριως πιατο της σαιζον απο χειμωνα...με 17 επεισοδια συνεχομενα και οχι επαναληψεις και παπαριες.

Δεν πειράζει,ας κάνουμε και ένα διάλειμμα να διαβάσουμε και λίγο γιατί έπεσαν και εργασίες......:-?

Μετά εξάλλου θα χορτάσουμε lost!!!(και έρχεται και το 24 βέβαια...):-D

Παρεπιμπτόντως,πολύ καλό επεισόδιο το 3x05!!!Είχε πολύ δράση.....

Δημοσ.
Αυτό για το οποίο δεν είμαι σίγουρος είναι για το αν συνδέεται με τις παραισθήσεις τους. Πολλοί ήταν αυτοί που είχαν παραισθήσεις, δεν είχαν όμως όλοι τους επαφή με το "τέρας".

Δεν το ξερεις,αμα δεν ηταν στο ποταμι ο Εκο δεν θα το επερνε πρεφα,ισως το ιδιο συνεβη με αλλους και δεν το εδειξαν.Παντως δειχνει να εχει καποιου ειδους νοημοσυνη,μπορει δηλαδη και περνει αποφασεις αναλογα με αυτα που ακουει

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...