Προς το περιεχόμενο

TFT 19" (?) και απορίες...


antonl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μπορεί να είναι χιλιοειπωμένο topic αλλά όσο πιο πολύ το ψάχνω τόσο πιο πολύ μπερδεύομαι...

Χθες παρέδωσε το πνεύμα η 17αρα EIZO 10ετίας που είχα οπότε ψάχνω επειγόντως για αντικαταστάτριά της. Από καιρό είχα στο νου να πάρω μια 19άρα TFT γύρω στα 500+€ (max 600€ εφόσον αξίζει τον κόπο). Έλεγα να κινηθώ και πάλι προς EIZO αλλά η 6μηνη εγγύηση που δίνει με προβληματίζει αρκετά μιας και σκοπεύω να την κρατήσω όσο αντέξει (οκ μάλλον δε 8α κλείσει 10ετία μιας και είναι TFT αλλά θα 'ταν κρίμα να αρχίσω να μετράω καμμένα pixels σε κανένα χρόνο). Πέρα από όποιες προτάσεις έχετε την καλοσύνη ( :) ) να κάνετε, έχω κάποιες απορίες.

-Αξίζει να επιδιώξω DVI; Θα υπάρχει κάποια οπτική διαφορά σε ποιότητα που να είναι ορατή (υπόψειν ότι με δυσκολία καταφέρνω να δω διαφορά από 16Bit σε 32Bit χρώμα :P) ή θα προσφέρει πιο ξεκούραστη εργασία;

-Σε περίπτωση παρακολούθησης μιας ταινίας DVD, υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί πρόβλημα από το scaling;

-Αν κατά τη διάρκεια της εγγύησης χρειαστεί αλλαγή πάνω από 1 φορά λόγω καμμένων Pixels, υπάρχει κάποιο πρόβλημα; (του στυλ «σου αλλάξαμε την οθόνη μια φορά, δεν στην ξαναλλάζουμε»)

Με τον υπολογιστή ασχολούμαι αρκετές ώρες τη μέρα κυρίως για internet, προγραμματισμό, παιχνίδια, ταινίες (με λίγα λόγια από όλα).

Θα ήθελα κάποια όσο το δυνατόν πιο ποιοτική λύση (ζωντανά χρώματα, πολύ καλές γωνίες θέασης, μαύρο που να μοιάζει με μαύρο κλπ), που να προσφέρει ικανοποιητική εγγύηση για 0 καμμένα Pixels, αλλά δε θα ήθελα να πάρω κάποια μόνο και μόνο επειδή δίνει εγγύηση 10 χρόνια.

Sorry για το μακροσκελές post κι ευχαριστώ προκαταβολικά.

 

P.S. Περίεργες βάσεις στήριξης, ηχεία, πολλές usb κλπ extras στην οθόνη δε με πολυενδιαφέρουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ευχαριστώ για την απάντηση :). Το μεγαλύτερο μέγεθος το σκέφτηκα κι εγώ ιδίως αφού διάβασα το topic σχετικά με την Philips 200W6CS απλά ο προβληματισμός μου σχετικά με τις wide είναι το τι θα γίνει αν θέλω να παίξω κάποιο παιχνίδι. Ή θα πρέπει να κάνω stretch (παραμόρφωση) ή να παίξω με δυο μαύρες «ρίγες» στα πλάγια της οθόνης (οπτικό αποτέλεσμα 17άρας περίπου). Κατά τα άλλα μάλλον θα ήταν πρακτικό σε συνθήκες «desktop» μιας και θα ήταν δυνατό να έχω πάνω από ένα παράθυρα ανοιχτά χωρίς να βγάζω τα μάτια μου. Βέβαια η κάρτα γραφικών μου είναι αρκετά αρχαία και δεν ξέρω αν αυτό δημιουργούσε κάποιο πρόβλημα.

Το ερώτημά μου σχετικά με το DVI ήταν αν όντως αξίζει τον κόπο να χρησιμοποιηθεί (=> να πάρω και κάποια αντίστοιχη κάρτα).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...