Προς το περιεχόμενο

Pavilion dv5063ea


hasodikis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το πρώτο μου post ως νέο μέλος του φόρουμ αποτελείται από μια κριτική στο νεο μου φορητο......(ενδειξη ευχαριστιων έαντι της πολύτιμης βοήθειας που κατά καιρούς πήρα από τις ερωτήσεις και απαντήσεις σας).

 

Λοιπόν......πριν από 4 μέρες αγόρασα το καινούριο μου μηχανακι, ένα HP Pavilion DV5063EA από πλαίσιο ηρακλείου στην πολύ καλή τιμή των 799 €.

χαρακτηριστικα: turion 64 mobile 1.8hrz 1Mb l2 c memory, 512 mb ram 333Hrz, 80 gb harddisk, dvd rec dual layer, wlan, card reader, pcmcia, pcmcia express, ATi radeon X200M με δική της μνήμη 128mb, wide screen ktl

Δε θα σταθώ σε πολύ τεχνικές λεπτομέρειες, όσοι θέλουν αναλυτικά το hardware του ας αποτανθούν στο site της ΗΡ. θα προσπαθήσω να δώσω απλά τις εντυπώσεις ενός χρήστη, στα ζητήματα που συνήθως τον απασχολούν.

 

ας αρχίσουμε με τα προβλήματα.

Η προεγκατάσταση λογισμικού από την ΗΡ ήταν χαλια...επέλεξα ελληνικά windows και το ενα κρασαρισμα ερχοταν μετα το αλλο....συν τοις αλλοις δε λειτουργούσε ασύρματο δίκτυο παρά το ότι η συσκευή λειτουργούσε κανονικά. ---> επανεγκατασταση ---> το windows xp gr cd....δε λειτουργούσε και έβγαζε αλαμπουρνεζικα κατα την εγκατασταση...οπότε αναγκαστικα εγκατεστησα την αγγλικη εκδοση. τα παιδια στην τηλεφωνική εξυπηρετηση της ΗΡ ήταν ολιγον τι αδαη...τουλαχιστον περισσότερο από εμένα...Τελος παντων μετά την εγκατασταση όλα λειτουργουν κανονικά...

 

Ως Hardware:

 

cpu: για όσες δουλειες του έχω φορτώσει μέχρι στιγμής...ως επί το πλείστον εφαρμογες γραφειου, μουσική, προβολή βίντεο, ιντερνετ κ.τ., ο επεξεργαστης λειτουργεί αξογα, χωρίς να ανεβάσει θερμοκρασία. Tο stepping του πρέπει να πω ότι με προβληματιζει λιγο καθώς η μεταφορά από τη μια συχνότητα στην άλλη γίνεται απότομα π.χ. από τα 790 hrz στα 1760 hrz έστω και για 2 δευτερα χωρίς όμως να πηγαίνει σε ενδιάμεσες συχνότητες (έχω εγκατεστημένο τον τελευταιο driver του επεξεργαστη)....Ο ανεμιστήρας λειτουργεί σπάνια και δεν ακούγεται πραγματικά καθόλου.

 

οθόνη: brightview widescreen ,με πολύ καλή φωτεινότητα. οι χαρακτήρες σε ανάλυση 1280Χ800 είναι ευαναγνωστοι ακόμα και με δυνατό φως. δεν έχω ελέγξει απόκριση.

 

γραφικά: η Ati x200m βασίζεται στην παλια και χαμηλών δυνατοτήτων ΑΤΙ 9200, δεν μπορώ να πω πολλα γιατι δεν εχω δοκιμασει παιχνίδια, είναι πολύ θετικό όμως το ότι αφενός έχει αυτόνομη μνήμη 128 mb και αφετέρου διαθέτει λειτουργία powerplay για διαχείρηση ενέργειας.

 

dvd-rw: (Pioneer) αν και ονομαστικής ταχλυτητας Χ8, οι εγγραφες που εκανα με το sonic (προεγκατεστημενο) με τα βίας επιασαν ταχύτητα Χ4, ίσως να φταιει το λογισμικο. Στην αναγωση καθυστερει ενα με δυο δευτερα παραπανω όταν βάζεις καινούργιο δισκακι.

 

Σκληρός: ένας κλασσικός 80αρης σκληρός με απόκριση στο μεσο όρο.

 

συνδεσιμότητα: το μεγάλο προσόν του..εχει 3 usb, firewire, pcmcia kai pcmcia exrpess μια σε καθε πλαινη πλευρα, expansion port, lan, wlan και τέλος έναν αψογο card reader writer.

 

WLAN: κατά την άποψή μου το μόνο σημαντικό πρόβλημα του λαπτοπ μέχρι στιγμής τουλαχιστον. Broadcom η κατασκευαστρια αλλά δεν υπαρχει ξεχωριστό λογισμικό διαχείρισης της συσκευής, και ως γνωστον η διαχείριση μέσα από τα windows είναι άθλια.

 

Πληκτρολογιο: θα περίμενα κάτι πολύ καλύτερο από την ΗΡ. μην παρεξηγηθώ καλό είναι. Τα πλήκτρα είναι αρκούντως σκληρά, με μικρη διαδρομή πράγμα πολύσημαντιό για όσους γραφουν πολύ, αλλά διακρίνονται κάποιες ατέλειες στην τοποθέτησή τους.

 

ήχος: ηχεία ALTEC LANSING αλλά ο ήχος παραμένει στο μέσο όρο. Βγαζουνε πολύ ένταση αλλά μουσική με αξιώσεις απαιτει εξωτερικά.

 

πλαστικα: όπως θα δείτε και στη φωτογραφία έιναι ένα αρκετα όμορφο λαπτοπ. τα πλαστικά του είναι στη γνωστή ποιότητα των Pavilion, ποιοτικά και σκληρα.

 

για τελευταίο κράτησα το ευαίσθητο θέμα της μπαταρίας: Λοιπόν η μπαταρία του έχει πάνω από 7 χιλιαδες mA, και σε περιβάλλον εφαρμογών γραφείου, δηλ. επεξεργασία κειμένου και ιντερνετ για μένα, κρατάει σε κάθε περίπτωση πάνω από 2 ώρες, συνήθως περίπου στις 2,5 ώρες. Σύγουρα με μείωση φωτεινότητας και απενεργοποίηση άχρηστων συγκευών θα καταφέρει κανείς να ξεζουμίσει μερικά λεπτά παραπάνω. Να συμειωθεί βέβαια ότι τώρα γίνονται οι πρώτες πρήρεις φορτήσεις και αποφορτήσεις. Πολύ σημαντικό έιναι το γεγονός ότι η μπαταρία φαίνεται να μην μηδενίζεται σωστά. παρά το ότι ακολουθώ κατά γράμμα τις οδηγίες του κατασκευαστή, και έχω κάνει και επανεγκατάσταση στο λειτουργικό, ο μετρητής μπορεί να φτασει το 0% αλλά το λαπτοπ να εξακολουθήσει να λειτουργεί για 7 με 10 λεπτά.

 

εν συντομία: πιστευω ότι είναι μια καλή αγορά, σε σχέση κόστος (799€).

ελπίζω να μην σας κούρασα. ακολουθούν φωτος

Δημήτρης

post-42350-129062935238_thumb.jpg

post-42350-129062935242_thumb.jpg

post-42350-129062935244_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν ευχαριστώ ChrisAce...

 

Μετά από τρεις μέρες βαριάς (με την έννοια της μακροχρονιας αλλά και φόρτου εργασίας) χρήσης επανέρχομαι με μικρές συμπληρώσεις σε δυο βασικά ζητήματα.

 

CPUQ: μετά από πολύ ψάξιμο κατάφερα να βρώ επιτέλους λογισμικό που να μπορεί να διαβάζει τη θερμοκρασία της cpu (σημ. το έχω ήδη αναφέρει σε thread, ότι και αν έβαζα δεν έβγαζα άκρη. mobilemeter, NHC, speedfan κ.τ.λ. όλα άχρηστα...... Τελικα σε φορουμ για ΗΡ έμαθα ότι είναι κλειδωμένα τα μηχανάκια της σειρας, ενω σε φόρουμ της AMD άτομο με ιδιο λαπτοπ βρηκε την λύση στο πρόσωπο του core temp beta. εκτελεσιμο μεγεθους 70 kb το οποίο όμως λειτούργησε αψογα. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους έχουν προβλημα στην ανάγνωση της θερμοκρασίασ). Ας επιστρέψουμε όμως. Λοιπον....

1)εφαρμογές νομικού γραφείου. Διαρκές γραψιμο και ερευνα στο ιντερνετ, λιγο μουσικούλα στο μπακραουντ (όχι συνεχώς), σταθερα στa 790-800 MHrz με θερμοκρασία ανάμεσα στους 43-49, ο ανεμιστήρας δεν φαίνεται να λειτουργεί, η τουλάχιστον δεν τον πηρα χαμπάρι..Η θερμοκρασία το ίδιο ασχετα από πηγες ενέργειας και σε καμία περίπτωση δεν γίνεται αρκετα αισθητή από το πληκτρολόγιο

2) full load. έτρεξα ταυτόχρονα NOD32 kai spybot, ενώ παράλληλα έκανα serfing στο δύκτιο. Φόρτος cpu σταθερά στα 100% συνεχώς για 40 λεπτά. Εδώ τα πράγματα αλλάξαν εντελώς. η θερμοκρασία εκτινάχθηκε στους 70-72 αρχικά, αισθητή η εναλλαγή στις σκάλες του ανεμιστήρα, ο οποίος αφ' ής στιγμής πήρε μπρος σταθεροποιούσε σιγά σιγά τη θερμοκρασία ανάμεσα στους 62-68 c. Δεν ενοχλούσε αλλά ακουγόταν (καμία σχέση βέβαια με τον ήχο του TurboX (X ston tafo tou) που είχα πριν). Το θετικά παράδοξο ήταν ότι αναλογικά με την άυξηση της θερμοκρασίας της cpu, η διαφορά στην αίσθηση στο πληκτρολόγιο ήταν πολύ μικρή (άλλη μια διαφορά με το καλοριφερ ΤurboX, στο οποίο δυσανασχετουσα στην έπαφή με τα καυτα πλήκτρα και mouspad).

3) βίντεο. το δοκίμασα σε DVD kai AVI (divx kai Xvid) αποκωδικοποίηση μόνο και σε αμφότερες τις περιπτώσεις cpu σε 800 Μhrz με θερμοκρασία ανάμεσα σε 45 και 51 με 52c.

 

μπαταρία: ο σκοπός ήταν να το ξεζουμίσω σε εφαρμογές γραφείου. ξέρω ότι πολύ σπανια θα το χρησιμοποιήσω με μπαταρία για κάτι άλο εκτός από επεξεργασία κειμένου και χρήση ίντερνετ, άντε και λίγο μουσικούλα (για τα άλλα υπάρχουν οι desktop μου). κατά συνέπεια το τεστ ήταν προσαρμοσμένο πάνω σε αυτές τις ανάγκες. Λοιπόν....μείωσα φωτεινότητα οθόνης όσο πήγαινε (σημ. σε φως ημέρας ακόμα δούλευες άνετα με κείμενο σε μεγεθος 75%. σε αυτό το μέγεθος χωράνε 2 σελίδες στην οθόνη του). Έκλεισα ασύρματο δίκτυο, λαν, εθερνετ, και αφού μπούταρα με μπαταρία μόνο άρχισα να γράφω αναίρεση και να βρίσκω νομολογία στο ίντερνετ. λοιπόν ...η μπαταρία είχε αντέξει 2 ώρες και 40 λεπτά, όταν τον έκλεισα έχοντας ακόμα αν θυμάμαι καλά το 8% ή 9% της χωρητικότητάς της.

 

Πρέπει να ομολογήσω κάτι.....αισθάνομαι ντροπή αλλά πρέπει να το ομολογήσω.....

Ξέρω ότι το κακό παραλθόν που είχε κάποιος σε ορισμένα ζητήματα επηρεάζει άμεσα την κρίση του επί των ανάλογων τωρινών.....

ίσως λοιπόν η κρίση μου να οφείλεται στο καρβούνι που είχα πριν...αλλα.....να ...βρε....... εχω αρχίσει να το ερωτευομαι......Ενοχος κύριοι Δικαστες...κύριοι Ένορκοι.....¨Ε Ν Ο ΧΟ Σ....

 

Ελπίζω να μην σας κούρασα, αν και είμαι σίγουρος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...