Προς το περιεχόμενο

php vs html


gthdch

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ασχολούμε εδώ και καιρό με κατασκευή σελίδων με χρήση του dreamweaver και flash. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι καταρχήν που χρησιμεύει η php και σε τι ακριβώς διαφέρει σε σχέση με την Html. Επίσης πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα. Αξίζει τον κόπο να ασχολήθώ μαζί της ή όχι και που θα μου χρησιμεύσει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ουσιαστικα δεν μπορείς να τις συγκρίνεις γιατί άλλη δουλειά κάνει η μία και άλλη η άλλη. Ουσιαστικά την html την χρησιμοποιείς για να δώσεις μορφή στο περιεχόμενο σου. Η php σου δίνει την δυνανατότητα να χτίσεις δυναμικό περιβάλλον και να επικοινωνεί η σελίδα σου με βάση δεδομένων. Για να τρέξει η php χρειάζεται να στησεις ένα web server (apache). Αυτά πολύ πολύ χοντρικά και φυσικά επιβάλλεται να μάθεις php αν σε ενδιαφέρει το web dev

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μεταξύ php και asp.net? τι είναι καλύτερο με πιοιο να ασχοληθώ?

 

Αφού δεν έχεις εμπειρία ως web developer καλύτερα να ξεκινήσεις με PHP. Άπειρα tutorials, scripts κλπ. υπάρχουν στο διαδίκτυο και μπορούν να σε βοηθήσουν στο ξεκίνημα.

 

Επίσης πρόσεξε την εξής παράμετρο : Η ASP.NET για να τρέξει θέλει αποκλειστικά windows server (ΙΙS). H PHP τρέχει το ίδιο καλά και σε Apache (Linux) και σε ΙΙS.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από τα λίγα που ξέρω για τις δύο γλώσσες είναι ότι η php είναι ποιο ασφαλής από την html διότι η php τρέχει στον server και δίνει τα αποτέλεσμα στον χρήστη. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

den nomizw oti ti8etai 8ema sygkrishs asfaleias metaksy PHP kai HTML

opws eipane kai pio panw, h PHP sou prosferei mia mhxanh, enan evelikto skeleto kai dynamiko periexomeno. Apo thn allh h HTML analamvanei apla kai mono to ntysimo aftou tou skeletou. An kai otan asxolh8eis 8a katalaveis.

An asxolh8eis me PHP, einai fysh adynaton na mhn asxolh8eis kai me HTML, ektos an 8eleis ta dedomena pou 8a emfanizei h PHP na fainontai tyxaia petamena san ena aplo keimeno. An den to 8eleis afto, sto PHP script sou, 8a valeis HTML gia na morfopoihseis ta eksagwmena dedomena.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...