Προς το περιεχόμενο

Τι σας ενοχλεί στις παραλίες;

MariaTs.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 269
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ναι βέβαια, απλά το νομικό πλαίσιο ρωτάω..

εμένα προσωπικά μου την δίνουν οι "οργανωμένες"-ιδιωτικές (ιδιωτικοποιημένες καλύτερα) παραλίες.

και δεν μπορώ να καταλάβω την δικαιολογία πως είναι η μοναδική λύση προκειμένου μια παραλία να είναι προσεγμένη και καθαρή

Δημοσ.

για το νομικο πλαισιο δεν ξερω, αλλα ετσι οπως το βλεπω, δεν τον χαλαει να σου δωσει καφε, αφου ετσι κι αλλιως κερδος βγαζει.

το κακο ειναι, πως η παραλια μπορει να ειναι καθαρη, αλλα με την θαλασσα τι γινεται? βασικα εγω δεν μπορω να καταλαβω τον λογο αν θες να πας για μπανιο(οχι εσυ!), να πας σε μια παραλια που δεν μπορεις να ανασανεις...

Δημοσ.
ερώτηση: αυτό σημαίνει πως μπορείς να πάρεις ξαπλώστρα σου και να μπεις μέσα στο χώρο τον καθορισμένο τον δικό του η να πας δίπλα-πάνω-κάτω από τα όρια του; και αν το κάνεις μπορείς να "απαιτήσεις" άλλες υπηρεσίες του' date=' όπως καφέ-φαγητό κτλ; ή μπορεί να στις αρνηθεί από τη στιγμή που δεν είσαι στα όρια του ή δε χρησιμοποιείς τις ξαπλώστρες του;

ευχαριστώ[/quote']

Για να καταλάβεις πόσο λερωμένη έχουν τη φωλιά τους: Η αδερφη μου πήγε στο beach bar Paranga (δεν εχω κανενα πρόβλημα να αναφέρω όνομα) στο δεύτερο πόδι Χαλκιδικης, ένα μαγαζί το οποίο μαζεύει χιλιάδες κόσμο ημερησίως, και πέτυχε στο εξής περιστατικό:

Στη διπλανή ξαπλώστρα καθοταν μια τύπισσα και ήρθε σερβιτόρος να της ζητήσει λεφτά για την ξαπλώστρα. Αυτή με το που το άκουσε είπε: "Το ξέρεις ότι μιλάς με δικηγόρο? Μισό λεπτό να πάρω 1 τηλέφωνο να δούμε ποιος θα "την" πληρώσει τελικά για τις ξαπλώστρες.".

Με το που είπε αυτό, ο σερβιτόρος ΄'εφυγε με ελαφρά!

Και ερωτώ. Πώς είναι δυνατόν ένας δημόσιος χώρος να ιδιοτηκοποιηθεί? Μήπως θα νοικιάζουν σε λίγο και τον αέρα που αναπνέουμε? Εγώ πιστεύω ότι απλά νοικιάζουν τον χώρο για να έχουν δικαίωμα να απλώσουν τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες τους χωρίς να είναι παράνομοι, και ΟΧΙ για να σου απαγορεύσουν εσένα να απλώσεις την δικιά σου! Δεν θεωρείται δικός τους χώρος δηλαδή! Ας μας διαφωτήσει καλύτερα ο paredose που είναι και δικηγόρος.

Δημοσ.
17/7/2006

Αυστηρή αντιμετώπιση των καταπατητών του αιγιαλού προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας που παρουσίασε χθες η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».

Οπως προβλέπεται στο κείμενο που υπογράφει ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Π. Δούκας, η οριοθέτηση του αιγιαλού θα γίνει αξιοποιώντας αεροφωτογραφίες και την ψηφιακή τεχνολογία, η περιουσία θα περιέλθει στην ΚΕΔ, ενώ στους δήμους και στις κοινότητες δίνεται το δικαίωμα αναγκαστικής απαλλοτρίωσης εκτάσεων μέχρι 100 στρεμμάτων για να αξιοποιήσουν τις παραλίες και να δημιουργήσουν οργανωμένες πλαζ.

Οσοι έχουν νόμιμα κτίσματα στις ζώνες δεν απειλούνται, αλλά όσοι έχουν προχωρήσει σε κατασκευές χωρίς άδειες θα αντιμετωπίσουν την... μπουλντόζα. Για την κατεδάφιση εκδίδεται από τον προϊστάμενο της αρμόδιας Κτηματικής Υπηρεσίας πρωτόκολλο, το οποίο κοινοποιείται στον φερόμενο κύριο ή νομέα ή κάτοχο ή αυτόν που έχει κατασκευάσει αυθαίρετα το κτίσμα ή κατασκεύασμα, ο οποίος οφείλει εντός 30 ημερών από την κοινοποίηση να κατεδαφίσει τα κτίσματα και να άρει τα πάσης φύσεως κατασκευάσματα.

Πηγή.

Δηλαδή οι οργανωμένες πλαζ φαίνονται σαν να μην είναι κοινόχρηστες... Έχω μπερδευτεί εντελώς! :roll:

Στην περιοχή μου που χρόνια υπήρχε μια οργανωμένη πλαζ, τελικά ο κόσμος αρνιόταν να πληρώνει ομπρελοξαπλώστρες, ντους και εισόδους και κατέφυγε σε άλλες παραλίες μη οργανωμένες. Αποτέλεσμα; Έκλεισε το μαγαζάκι κι ο κόσμος επανήλθε και πάλι!

Απορία: Στις οργανωμένες πλαζ απαγορεύουν το κατούρημα και την άλλη ..."ανάγκη" στην θάλασσα; Η βουτά ο 'μπεϊγουότς' και καθαρίζει την κατάσταση; :lol:

Δημοσ.

μπορει να ιδιοτηκοποιηθει, αλλα με ενα αντιτιμο.κοινως το νοικιαζουν. τωρα οσον αφορα τις παρανομιες παρολο που το εχουν νοικιασει, αστο καλυτερα. στην γλυφαδα(παραλιακη γενικα) παντως (και σε αλλες περιπτωσεις παντως), υπαρχουν και ιδιωτικες παραλιες, γιατι πολυ απλα, αυτοι εφεραν αμμο και τις εφτιαξαν, δεν υπηρχαν απο πριν. οποτε εδω μιλαμε για αλλη περιπτωση.

• Super Moderators
Δημοσ.
Για να καταλάβεις πόσο λερωμένη έχουν τη φωλιά τους: Η αδερφη μου πήγε στο beach bar Paranga (δεν εχω κανενα πρόβλημα να αναφέρω όνομα) στο δεύτερο πόδι Χαλκιδικης' date=' ένα μαγαζί το οποίο μαζεύει χιλιάδες κόσμο ημερησίως, και πέτυχε στο εξής περιστατικό:

Στη διπλανή ξαπλώστρα καθοταν μια τύπισσα και ήρθε σερβιτόρος να της ζητήσει λεφτά για την ξαπλώστρα. Αυτή με το που το άκουσε είπε: "Το ξέρεις ότι μιλάς με δικηγόρο? Μισό λεπτό να πάρω 1 τηλέφωνο να δούμε ποιος θα "την" πληρώσει τελικά για τις ξαπλώστρες.".

Με το που είπε αυτό, ο σερβιτόρος ΄'εφυγε με ελαφρά!

Και ερωτώ. Πώς είναι δυνατόν ένας δημόσιος χώρος να ιδιοτηκοποιηθεί? Μήπως θα νοικιάζουν σε λίγο και τον αέρα που αναπνέουμε? Εγώ πιστεύω ότι απλά νοικιάζουν τον χώρο για να έχουν δικαίωμα να απλώσουν τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες τους χωρίς να είναι παράνομοι, και ΟΧΙ για να σου απαγορεύσουν εσένα να απλώσεις την δικιά σου! Δεν θεωρείται δικός τους χώρος δηλαδή! Ας μας διαφωτήσει καλύτερα ο paredose που είναι και δικηγόρος.[/quote']

Ακριβώς όπως τα γράφεις είναι: ουσιαστικά νοικιάζουν από τον Δήμο το δικαίωμα να βάλουν Χ αριθμό από ξαπλώστρες και ομπρέλες στον αιγιαλό (στην παραλία). Δεν μπορούν φυσικά να απαγορέψουν σε εσένα να βάλεις τη δική σου ξαπλώστρα και τη δική σου ομπρέλα δίπλα από τις δικές τους. Απλώς έχουν το δικαίωμα (πληρώνοντας κάποιο αντίτιμο) να βάλουν τις δικές τους ομπρέλες στον αιγιαλό. Και πάλι σε αυστηρά καθορισμένα πλαίσια: τόσες ομπρέλες (συγκεκριμένο νούμερο) σε τόσα τετραγωνικά (από το σημείο Χ έως το σημείο Ψ).

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς του αιγιαλού είναι ξεκαθαρισμένο: ανήκει στο Δημόσιο, το οποίο παραχωρεί τη χρήση στους Δήμους (και αυτοί με τη σειρά τους νοικιάζουν το παραπάνω δικαίωμα στους διάφορους επιχειρηματίες).

Δημοσ.

Αγαπητέ παρεδωσιανέ σκύλε έχω την εντύπωση ότι το θέμα με τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες είναι καθαρά θέμα εκμετάλλευσης και αισχροκέρδιας.

Αναφέρω ενδεικτικές τιμές από την περιοχή μου

Στην παραλία Κονδύλι (Άγ.Νικόλαος) την οποία επισκεύθηκες πρόσφατα και εσύ 2 ξαπλώστρες και 1 ομπρέλα τιμώνται 15 Ευρώ.

Στην παραλία τις Κάντιας (λιγότερο από 10 km από την προαναφερθείσα) απλά πληρώνεις τους καφέδες που θα πιεις - λογικό κατά την άποψή μου.

Στην παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο πληρώνεις επίσης μόνο τους καφέδες

Στην παραλία της Αρβανιτιά στο Ναύπλιο οι ξαπλώστρες κοστίζουν 6 Ευρώ το κομμάτι

Στο Τολό οι 2 ξαπλώστρες κοστίζουν 5-7 Ευρώ.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε πήγα στο Λουτράκι. Με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι όχι μόνο οι καφετέριες είχαν σχεδόν άπειρες ξαπλώστρες ΔΩΡΕΑΝ αλλά τα περισσότερα μαγαζιά τόσο στο Λουτράκι όσο και στην Κόρινθο με οτιδήποτε αγόραζες (καφέ, τυρόπιτα κλπ) σου έκανα ΔΩΡΟ και ένα παγωμένο μπουκαλάκι εμφιαλωμένο νερό (το οποίο οπουδήποτε αλλού το πληρώνεις 0.5 - 1 ευρώ)

Οπότε τι να το συζητάμε....Ας τους κάνουμε εμπάργκο μπας και βάλουν μυαλό...Ειδικά στο Ναύπλιο η κατάσταση έχει παραγίνει με τις τιμές τους...

EDIT : Το γεγονός ότι πλέον υπάρχουν ξαπλώστρες reserved νομίζω δείχνει ότι τα θέλει ο κώλος μας....

Δημοσ.
..... EDIT : Το γεγονός ότι πλέον υπάρχουν ξαπλώστρες reserved νομίζω δείχνει ότι τα θέλει ο κώλος μας....

Έλεος! Μέχρι εκεί έφτασαν; :shock:

Στα μέρη μου με ενοχλεί που στις καφετέριες έχουν τα reserved και σου μένει να κάτσεις στο τραπεζάκι που βλέπει την κουζίνα και τις τουαλέτες τους (που εκεί καταλήγεις όταν δεν βρίσκεις χώρο απ'τον συνοστισμό) κι όλη την μόστρα την έχουν για τους δικούς τους! Λες και εμείς δεν θα αφήσουμε τα ωραία μας ευρουλάκια για να απολαύσουμε ένα ποτήρι καφέ στην αξία ενός κουτιού καφέ 'ατέλειωτη ευχαρίστηση'.

Ήδη μου το έκαναν σε 2 καφέ που ήμουν τακτική πελάτισσα. Δεν ξαναπάτησα, όπως και πολλοί φίλοι μου!

Στο θέμα μας τώρα: δηλαδή η ξαπλώστρα η ρεζερβέ τι είδους ξαπλώστρα είναι; Μπαμπού; Τύπου αιώρα κρεμασμένη σε φοίνικες; Και στο κάτω-κάτω τόσα χρόνια ο απαυτός μας στην ψάθα καθόταν, τώρα θέλει πλαστικό που βράζει επειδή ανασηκώνεται η πλάτη και σου κοστίζει το σύγκαμα 5 ευρώ; Βρε ουστ! :twisted:

• Super Moderators
Δημοσ.
Αγαπητέ παρεδωσιανέ σκύλε έχω την εντύπωση ότι το θέμα με τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες είναι καθαρά θέμα εκμετάλλευσης και αισχροκέρδιας.

Δεν διαφωνώ καθόλου. :)

Απλά παρέθεσα υπεραπλουστευμένα το νομικό πλαίσιο στο οποίο κινείται η τοποθέτηση ομπρέλας και ξαπλώστρας κάποιου επιχειρηματία στην παραλία. ;)

Δημοσ.

εγω προσωπικα σε δημοσια παραλια παντα τσακωνομαι οταν σκανε τα τυπακια για λεφτα απο τις ομπρελες. Την τελευταια φορα μου πηραν τις ξαπλωστρες και τον προκαλεσα να ξηλωσει και την ομπρελα σε παραλια πριν την Σαρωνιδα. Φτανει πια με την αισχροκερδια του καθενος. Αν ειναι να παω και εγω στον δημο να βγαλω μια αδεια (μιζα δηλαδη) και να αγορασω 20 ξαπλωστρες και να κανω διακοπες τσαμπα στην υγεια του Ελληνα. Εκει που παμε σε λιγο ολοι θα αγορασουμε ξαπλωστρες και θα τις κουβαλαμε μαζι με ομπρελα στην παραλια.

Δημοσ.

Οπότε μόνο με boycotage λύνεται το πρόβλημα! Αν αρχισει να ξυπνάει λίγο ο κόσμάκης και χρησιμοποιεί την ομπρελίτσα του και το καρεκλάκι του να δούμε μετά αν θα συνεχίζουν να νοικιάζουν τις ξαπλώστρες.

Και στην τελική, στο κόκους στο ποσείδι (1ο πόδι χαλκιδικής) νοικιάζουν κανονικά την παραλία, και έχουν απλώσει 3500 ξαπλώστρες (!) και έχουν πάρα πολύ κόσμο ημερισίως! Αυτοί κορόιδα είναι δηλαδή που δεν νοικιάζουν τις ξαπλώστρες και πληρώνεις μόνο τον καφέ σου??

Δημοσ.

Τελικά υπάρχει η ...ιδανική παραλία? Έτσι όπως τα διαβάζω όλα αυτά, μάλλον σπίτια σας πρέπει να κάθεστε ;);)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...