Arioch79 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Πώς γίνεται με τόσα μικρά θαύματα που συμβαίνουν καθημερινά, να καταλήξει κάποιος στο συμπέρασμα πως δεν υπάρχει Θεός; Θαύματα γίνονται, γίνονται όμως και πόλεμοι, δολοφονίες, βιασμοί, κακοποιήσεις ανηλίκων κλπ. Αν υπάρχει Θεός, γιατί δρα επιλεκτικά; Με ποιά κριτήρια επιλέγει ποιό παιδάκι που πάσχει από λευχαιμία πρέπει να σωθεί και ποιό όχι; Κανένα σύγχρονο θαύμα δεν έχει αποδειχθεί σαν πραγματικό θαύμα, αλλά και να είχε, δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι προέρχεται από κάποιον "θεό". Αρνούμαι να μου πει κάποιος ότι ούτε μια φορά δεν είπε "σε ευχαριστώ θεέ μου", αισθανόμενος την ύπαρξή του. Δεν έχω πει "σε ευχαριστώ", αλλά σε ζόρικες καταστάσεις έχω πει "σε παρακαλώ". Αυτό όμως δεν οφείλεται στο ότι ένιωσα τη παρουσία του θεού, αλλά στη πλύση εγκεφάλου που έχω υποστεί από τη στιγμή που γεννήθηκα. δε μπορώ να καταλάβω πώς φτάνει κάποιος στο σημείο να δηλώσει άθεος. Τόσο άσχημα σας έχει φερθεί η ζωή και χάσατε την πίστη σας; Εμένα η ζωή μου έχει φερθεί πολύ ωραία, αλλά είμαι άθεος. Υπάρχουν αφρικανοί που λιμοκτονούν και πιστεύουν στο θεό. Δε νομίζω ότι η πίστη είναι συνάρτηση του πόσο τυχερός έχεις σταθεί στη ζωή. Υπάρχει βέβαια και η μειοψηφία ανθρώπων που κατηγορούν το θεό επειδή τους έτυχαν μερικές στραβές. Εγώ πιστεύω ότι είναι πιο μάγκες αυτοί που βρίσκουν δύναμη για να πετύχουν από μέσα τους και δέχονται την ευθύνη των πράξεών τους, από αυτούς που τα ρίχνουν όλα σε μια αόριστη και αόρατη δύναμη. Ή ακόμα να είναι ένα είδος "μαγκιάς" για να ξεχωρίσει από την υπόλοιπη "μάζα". Το είδος μαγκιάς που ωθεί και έναν πιτσιρικά να βάλει πρώτη φορά τσιγάρο στο στόμα του. Πηγαίνω κάθε πάσχα στην εκκλησία και παρακολουθώ ευλαβικά τη λειτουργία, αντίθετα με τους πραγματικούς "πιστούς" που κάθονται πιο πίσω και πετάνε δυναμιτάκια ή σχολιάζουν την ένδυση των υπολοίπων. Κι αυτό γιατί σέβομαι και αγαπώ τις παραδόσεις της χώρας που με γέννησε. Δε κηρύττω δεξιά κι αριστερά τις απόψεις μου επί του θέματος, αλλά αν τύχει σε καμμιά συζήτηση,τις υποστηρίζω με επιχειρήματα. Και σίγουρα δε χαρακτηρίζω "ανώριμους" ή "αφελείς" ή ο,τιδήποτε άλλο τους πιστούς. Αφού βρίσκουν δύναμη από αυτή τους τη πίστη, γούστο τους και καπέλο τους. Σίγουρα υπάρχουν και οι άθεοι που αναφέρεις, έχω γνωρίσει αρκετούς μάλιστα. Άτομα που διατυμπάνιζαν ότι δε νηστεύουν, ή ότι δε πιστεύουν κλπ. Αυτοί οι τύποι είναι τραγικοί IMO.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Super Moderators Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Πώς γίνεται με τόσα μικρά θαύματα που συμβαίνουν καθημερινά, να καταλήξει κάποιος στο συμπέρασμα πως δεν υπάρχει Θεός; Σωστά, τόσα θαύματα γίνονται καθημερινά στη Σομαλία ή, πιο πρόσφατα, στην Παλαιστίνη (η σφαγή της Κανά για παράδειγμα). Για πες μας πόσα θαύματα βλέπεις εσύ καθημερινά; Πες μας μερικά. Αρνούμαι να μου πει κάποιος ότι ούτε μια φορά δεν είπε "σε ευχαριστώ θεέ μου", αισθανόμενος την ύπαρξή του. Δεν αισθάνομαι την ύπαρξή του θεού σου. Δεν λέω "ευχαριστώ θεέ μου" (αν και αυτό είναι το πιο αστείο επιχείρημα που'χω ακούσει, το χρησιμοποιούσε ένας παπάς που το'παιζε θεολόγος στην 2α γυμνασίου). Μπορείς να το αρνείσαι αλλά έτσι είναι. Για πείτε μου λοιπόν. Πώς γίνεται όταν κάποιος καταλαμβάνεται από κάποιο δαιμόνιο, οι προσευχές της εκκλησίας για εξορκισμό να πιάνουν πάντα; Μήπως είναι συνομωσία των εξωγήινων που παίζουν με το μυαλό μας; Δε νομίζω. Μάλιστα. Συνέβη πρόσφατα αυτή η "κατάληψη από δαιμόνιο"; Μπορείς να μας πεις πού και πότε (με αναφορά πηγής παρακαλώ); Και επίσης δε μπορώ να καταλάβω πώς φτάνει κάποιος στο σημείο να δηλώσει άθεος. Τόσο άσχημα σας έχει φερθεί η ζωή και χάσατε την πίστη σας; Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια και μην με προσβάλλεις σε παρακαλώ. Μπορεί εσένα αναλόγως με το αν σου φέρεται καλά ή άσχημα η ζωή να χάνεις ή να επιβεβαιώνεις την πίστη σου. Εγώ δεν έχω πίστη για να την χάσω. Η πίστη έχει να κάνει με εσένα, αυτό δεν σημαίνει ότι την έχουν όλοι. Έτσι όπως το βλέπω εγώ, θα πρέπει να αισθανόμαστε ευγνώμονες μόνο και μόνο που έχουμε την πολυτέλεια να καθόμαστε στο σπιτάκι μας ή στη δουλειά μας, μπροστά από τον υπολογιστή και να postάρουμε σε αυτό το φόρουμ. Γιατί περί πολυτέλειας πρόκειται. Εσύ μπορείς να είσαι ευγνώμων στον θεό σου. Εγώ είμαι ευγνώμων στον Hal9000 για το forum (διότι όντως πρόκειται περί πολυτέλειας να γράφω στο παρόν forum). Εσύ μπορείς να είσαι όπου θέλεις. Μη με εξομοιώνεις με εσένα. Ίσως το να δηλώνει κάποιος άθεος πρέπει να το μελετήσουμε από ψυχολογικής άποψης. [...] Αν θέλεις να αρχίσουμε να ανταλλάσουμε προσβολές, μπορείς να το πεις ξεκάθαρα. Με προσβάλλεις βαθύτατα με αυτή σου την περικοπή. Μπορώ να το κάνω κι εγώ. :evil:
Diablos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Ζητώ συγνώμη αν προσέβαλα κάποιους, αλλά όπως είπα αυτή είναι η δική μου άποψη και δεν είμαι και ψυχολόγος αλλά απλά έκανα κάποιες υποθέσεις. Όπως είπαν και πολλά παιδιά παραπάνω, οι πόλεμοι και όλα τα κακά της μοίρας μας προέρχονται από δικές μας πράξεις και δεν ευθύνεται ο Θεός γι' αυτά. Τώρα για το παράδειγμα που ανέφερα δεν έχω να παραθέσω κάποιο συγκεκριμένο συμβάν εξορκισμού αλλά δε νομίζω πως χρειάζεται. Ρωτώντας τον παπά της ενορίας θα μαζέψετε αρκετά περιστατικά νομίζω. Η διαφορά αυτής της περίπτωσης με τους πολέμους που ο Θεός μένει άπραγος, είναι ότι στους πολέμους οι άνθρωποι ενεργούν με την ελεύθερη βούλησή τους ενώ στο δαιμονισμό κάποιος δεν είναι ο εαυτός του. Σε αυτή την περίπτωση με τις προσευχές του ιερέα, μέσω του θεού ο άνθρωπος ξαναποκτά την ψυχική του ελευθερία.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Super Moderators Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Ζητώ συγνώμη αν προσέβαλα κάποιους, αλλά όπως είπα αυτή είναι η δική μου άποψη και δεν είμαι και ψυχολόγος αλλά απλά έκανα κάποιες υποθέσεις. Αν σου έλεγα ότι η δική μου άποψη είναι ότι οι χριστιανοί χρήζουν ψυχατρικής βοήθειας και θεραπείας, δεν θα σε προσέβαλε; Κατά την ταπεινή μου άποψη όταν οι απόψεις μας προσβάλλουν κάποιους άλλους, τις κρατάμε για τον εαυτό μας. Γιατί πολύ εύκολα μπορεί να γίνουμε προσβλητικοί χωρίς να το επιθυμούμε. Το να λες ότι οι άθεοι χρήζουν ψυχολογικής μελέτης προσβάλλει ένα σύνολο ανθρώπων που δεν εστερνίζονται την άποψή σου. Δεν ανησυχώ βέβαια, η ιστορία του χριστιανισμού είναι γεμάτη από παραδείγματα παρόμοιας... "ανοχής". Όπως είπαν και πολλά παιδιά παραπάνω, οι πόλεμοι και όλα τα κακά της μοίρας μας προέρχονται από δικές μας πράξεις και δεν ευθύνεται ο Θεός γι' αυτά. Το γιατί ο θεός σου ενδιαφέρεται αν είμαι καλός άνθρωπος και θα με τιμωρήσει (αυτός ο... φιλέσπλαχνος) εάν δεν υπακούω στις διάφορες "προσταγές" της θρησκείας σου αλλά από την άλλη δεν ενδιαφέρεται για τις ανά τον κόσμο σφαγές είναι ένα θεματάκι, δεν νομίζεις; Τώρα για το παράδειγμα που ανέφερα δεν έχω να παραθέσω κάποιο συγκεκριμένο συμβάν εξορκισμού αλλά δε νομίζω πως χρειάζεται. Χρειάζεται και παραχρειάζεται. Αν επικαλείσαι κάτι ως επιχείρημα, καλό είναι να μπορείς να το στηρίξεις. Αλλιώς, καλύτερα να μην το επικαλείσαι... Ρωτώντας τον παπά της ενορίας θα μαζέψετε αρκετά περιστατικά νομίζω. Μια αξιόπιστη πηγή σε παρακαλώ, όχι αερολογίες του κάθε παπά.
Diablos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Αν σου έλεγα ότι η δική μου άποψη είναι ότι οι χριστιανοί χρήζουν ψυχατρικής βοήθειας και θεραπείας, δεν θα σε προσέβαλε; Όχι δε θα με προσέβαλε. Απλά θα πίστευα ότι δεν ξέρεις τι λές. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και για μένα. Απόψεις είναι αυτές. Χρειάζεται και παραχρειάζεται. Αν επικαλείσαι κάτι ως επιχείρημα' date=' καλό είναι να μπορείς να το στηρίξεις. Αλλιώς, καλύτερα να μην το επικαλείσαι... Μια αξιόπιστη πηγή σε παρακαλώ, όχι αερολογίες του κάθε παπά.[/quote'] Δηλαδή πιστεύεις ότι δε γίνονται δαιμονισμοί και εξορκισμοί. Ότι δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα. Εγώ τι μπορώ να πώ όμως; Ότι ο Μανώλης από το Περιστέρι δαιμονίστηκε πέρσι και ο πατήρ Θεόφιλος έκανε τον εξορκισμό;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Super Moderators Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Όχι δε θα με προσέβαλε. Απλά θα πίστευα ότι δεν ξέρεις τι λές. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και για μένα. Απόψεις είναι αυτές. Όπως έγραψα και παραπάνω, οι απόψεις μας μπορεί να είναι και προσβλητικές. Γι'αυτό χρειάζεται λίγη προσοχή σε αυτά που λέμε και γράφουμε. Δηλαδή πιστεύεις ότι δε γίνονται δαιμονισμοί και εξορκισμοί. Ότι δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα. Προφανώς δεν πιστεύω σε τέτοια "πράγματα". Δεν ξέρω καν αν η σύγχρονη θεολογία τα πιστεύει πλέον... Εγώ τι μπορώ να πώ όμως; Ότι ο Μανώλης από το Περιστέρι δαιμονίστηκε πέρσι και ο πατήρ Θεόφιλος έκανε τον εξορκισμό; Δεν ξέρω τι μπορείς να πεις, δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Εσύ έχεις το βάρος απόδειξης των γραπτών σου. Σου θυμίζω ότι εσύ αναφέρθηκες ως παράδειγμα σε « τόσα μικρά θαύματα που συμβαίνουν καθημερινά » αλλά μέχρι τώρα δεν μας έχεις "αποκαλύψει" ούτε ένα από αυτά. Αφού συμβαίνουν καθημερινά αυτά τα... θαύματα, τόσο δύσκολο είναι να μας αποκαλύψεις ένα-δύο; Με αξιόπιστη πηγή παρακαλώ. Σου θυμίζω επίσης ότι εσύ αναφέρθηκες (με ιδιαίτερη βεβαιότητα μάλιστα!) στο ότι « όταν κάποιος καταλαμβάνεται από κάποιο δαιμόνιο, οι προσευχές της εκκλησίας για εξορκισμό να πιάνουν πάντα.» Σε καλώ λοιπόν, για μία ακόμα φορά, να μου αναφέρεις αξιόπιστη πηγή (και όχι "η γιαγιά μου μου'χε πει για ένα περιστατικό...") για κάποιον πρόσφατο δαιμονισμό.
Harkon Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 @paredwse: δε νομίζω ο Diablos να ήθελε να προσβάλει εσένα ή τους άθεους. αυτό που εννοούσε με τον όρο όπως το κατάλαβα εγώ είναι πως ίσως ψυχολογικοί λόγοι (ή λόγοι βιωμάτων) να οδηγούν κάποιον στο να δηλώνει άθεος. (όπως κάλλιστα κάποιος μπορεί να δηλώνει Χριστιανός επιρρεασμένος από κοινωνικοπολιτικούς λόγους) - δε χρειάζεται να το παίρνεις τόσο στραβά. κουβεντούλα κάνουμε. να συμπληρώσω πως όταν οι απόψεις μας (μπορεί εμμέσως και μόνο να ) προσβάλλουν κάποιον, δεν τις κρατάμε για τον εαυτό μας γιατί τότε δε θα γινόταν ποτέ καμία συζήτηση. παραθέτουμε τις απόψεις μας και αν υπάρχει κίνδυνος προσβολής γίνονται διευκρινήσεις/ζητούνται συγνώμες το ότι ο Θεος δεν ενδιαφέρεται για τις σφαγές δεν το ξέρεις. αυτό που μάλλον εννοείς είναι γιατί δεν κάνει κάτι (χειροπιαστό) για να τις αποτρέψει. σωστά; κατ' άρχάς δεν μπορείς να κάνεις το ερώτημα αυτό. άλλο αν σε κρίνει εσένα σαν άτομο και άλλο γενικά φαινόμενα. εξειδικεύοντας το γενικό της σφαγής θα σου έλεγα πως κάθε ένας ξεχωριστά θα κριθεί για τις πράξεις του. ο ..σφαγέας και το θύμα. στην Γη αυτή, στον κόσμο αυτό, στη ζωή αυτή, είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε ότι καλό και ότι κακό θέλουμε. αν υπάρχει Θεός, απλά μετά θα κριθούμε γι αυτές. μη μπλέκεις λοιπόν πολέμους και τραγωδίες με το Θεο. το "άδικο" με τους ανθρώπους που πιστεύουν στο Θεό είναι πως δεν μπορούν να παραθέσουν χειροπιαστές αποδείξεις κι εκεί πατάνε οι άθεοι και άντε να βρεις άκρη.. αλλά ακόμα και αν κάποιος πει για κάποιο βίωμα του, ή κάτι που άκουσε από πηγή έμπιστή του, λέτε πως δεν το είδε με τα μάτια του, ή ακόμα και άν το είδε πως δεν ήταν κάτι το "θεεϊκό" αλλά για κρυφές δυνάμεις του ανθρώπου (εδώ θα μπορούσε να έχετε και δίκιο - δεν το ξέρουμε ακόμα επιστημονικά) τέλος για τον... παπά της ενορίας, δυστυχώς μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. υπάρχουν παπάδες που είναι διαμάντια ανθρώπων και με τρομερές αληθινές εμπειρίες που αποτελούν αξιοπιστό-τατες πηγές και όχι αερολογίες - λίγο σεβασμό παρακαλώ τουλάχιστον για τους ελάχιστους που τον αξίζουν
nontasg Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Εγώ αυτό που αρχίζω να καταλαβαίνω είναι ότι μάλλον άδικα σταυρώθηκε ο Χριστός για να μας σώσει από τις αμαρτίες μας,καθώς καθημερινά τον σταυρώνουμε μέσα από την αμφισβήτηση της ύπαρξής του καθώς και της ύπαρξης του Παντοκράτορα Θεού......Λυπάμαι........ :( Τον Θεό δεν πρέπει να τον θυμόμαστε μόνο όταν τον έχουμε ανάγκη,αλλά κάθε στιγμή....Και μερικοί σκεφτείτε ότι πολλές φορές ο Θεός βάζει δοκιμασίες στους ανθρώπους για να δει αν μπορούν να αντέξουν και να κερδίσουν μια θέση στο Βασίλειο των Ουρανών....Γιατί εκείνη η ζωή αξίζει,όχι αυτή η προσωρινή που ζούμε....Επίσης πολλές φορές στο πέρασμα των χρόνων έχουμε δει να γίνονται μικρά ή μεγάλα θαύματα τα οποία όμως ίσως μερικές φορές να μην θέλουμε να τα δούμε............ Αυτή είναι η γνώμη μου.Βέβαια ο καθένας έχει δικαίωμα να πιστεύει ή να μην πιστεύει ότι θέλει.Καλημέρα σας.
Arioch79 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Ναι, κι εγώ πιστεύω πως παρεξήγησε ο paredwse. Δεν ήταν πια τόσο προκλητικός ο Diablos.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Super Moderators Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 @paredwse: δε νομίζω ο Diablos να ήθελε να προσβάλει εσένα ή τους άθεους. αυτό που εννοούσε με τον όρο όπως το κατάλαβα εγώ είναι πως ίσως ψυχολογικοί λόγοι (ή λόγοι βιωμάτων) να οδηγούν κάποιον στο να δηλώνει άθεος. (όπως κάλλιστα κάποιος μπορεί να δηλώνει Χριστιανός επιρρεασμένος από κοινωνικοπολιτικούς λόγους) - δε χρειάζεται να το παίρνεις τόσο στραβά. κουβεντούλα κάνουμε. Ναι, κι εγώ πιστεύω πως παρεξήγησε ο paredwse. Δεν ήταν πια τόσο προκλητικός ο Diablos. Με τη σειρά μου λοιπόν, να ζητήσω συγγνώμη και από το μέλος Diablos αλλά και από τα λοιπά μέλη αν η διαφωνία μου φαίνεται εριστική. Σας διαβεβαιώ όμως ότι δεν επιδιώκω σύγκρουση με κανέναν. Μου κακοφαίνεται όμως να χαρακτηρίζει κάποιος την όποια πίστη μου ή (στην προκειμένη περίπτωση) την ανυπαρξία πίστης μου ως "ψυχολογικό φαινόμενο". Δεν απέχει πολύ από το πούμε "το να είσαι βάζελος είναι είδος αρρώστιας και πρέπει να βγουν εμβόλια γι'αυτό". Όσο κι αν το πιστεύω αυτό δεν θα το έγραφα σε δημόσιο διάλογο με κίνδυνο να προσβάλλω κάποια παραστρατημένα άτομα που υποστηρίζουν ακόμα τον Παναθηναϊκό... Κατά τα λοιπά εμμένω στα προηγούμενα γραπτά μου.
Diablos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 @Harkon Ετσι όπως τα λές. @Arioch79 Βεβαίως και δεν ήθελα να προκαλέσω κάποιον. Συζήτηση κάνουμε. @paredwse Δικαίωμα όλων μας να πιστεύουμε ότι θέλουμε. Απλά να ξέρεις ότι γίνονται αυτά που προανέφερα ακόμα και σήμερα, και μάλιστα δεν είναι και τόσο περίεργο φαινόμενο σε συζητήσεις ιερέων. Οι περισσότεροι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τέτοιες καταστάσεις. Δεν ήθελα να το αναφέρω αλλά έχω θείο αρχιμανδρίτη σε μοναστήρι στον Ταϋγετο και μιλάμε αρκετά όταν βρισκόμαστε. Πίστεψέ με, δεν έχει λόγο να μου πεί ψέματα. *edit: Ξαναζητώ συγνώμη αν παρεξηγήθηκες από το αρχικό μου post.
antreaslam Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Πώς γίνεται με τόσα μικρά θαύματα που συμβαίνουν καθημερινά, να καταλήξει κάποιος στο συμπέρασμα πως δεν υπάρχει Θεός; Ισως η απαντηση να ειναι οτι τα μικρα αυτα θαυματα τα βλεπουν μονο οσοι εχουν αναγκη να τα δουν,σε αντιθεση με τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ προβληματα επι γης, που τα βλεπουν ολοι,απλα καποιοι προσπαθουν να τα ριξουν στον ανθρωπο κ μονο! ενω συμφωνα με τη δικη τους θεωρια,ο ανθρωπος φτιαχθηκε απο το θεο... (συγγνωμη για την υπερβολικη "παραβολη",αλλα επειδη ο φυσσας δεν αξιζει σαν παιχτης,δεν εβριζα τον τακη,αλλα τον προεδρο που δεν επαιρνε καλυτερο)! Πώς γίνεται όταν κάποιος καταλαμβάνεται από κάποιο δαιμόνιο, οι προσευχές της εκκλησίας για εξορκισμό να πιάνουν πάντα; Μηπως αυτο θα εχρηζε ψυχολογικης μελετης? δηλαδη,οτι αν πιστεψω οτι με εχει καταλαβει δαιμονας,τοτε αντιστοιχα δε μπορω να αντισταθω στον μεγαλο μου εχθρο,την εκκλησια κ τον εξορκισμο της? . Και επίσης δε μπορώ να καταλάβω πώς φτάνει κάποιος στο σημείο να δηλώσει άθεος. δε μπορεις?εντυπωση μου κανει! μπορεις να καταλαβεις πως καποιος δηλωνει μουσουλμανος ομως!!!το προβλημα σου ειναι μονο με τους αθεους να υποθεσω? Τόσο άσχημα σας έχει φερθεί η ζωή και χάσατε την πίστη σας; φανταζομαι οτι μπορεις να καταλαβεις οτι δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχεση αυτο! αλλωστε, οι περισσοτεροι αθεοι που εγω γνωριζω, ειναι ανθρωποι μορφωμενοι, πετυχημενοι κ ευκαταστατοι οικονομικα. Η πιστη μου χαθηκε οπως λες εσυ... Εγω λεω απλα οτι δε μπορω να πιστεψω κατι ή καποιον, που τα επλασε ολα τοσο τελεια,κ μετα τα αφησε να γινουν τοσο χαλια... (εσυ, αν φτιαξεις μια μεζονετα, μετα για να δεις τις αντοχες της, θα σταματησεις να την προσεχεις ας πουμε?)? Έτσι όπως το βλέπω εγώ, θα πρέπει να αισθανόμαστε ευγνώμονες μόνο και μόνο που έχουμε την πολυτέλεια να καθόμαστε στο σπιτάκι μας ή στη δουλειά μας, μπροστά από τον υπολογιστή και να postάρουμε σε αυτό το φόρουμ. Γιατί περί πολυτέλειας πρόκειται. ευγνωμονες φυσικα...οχι ομως προς το θεο,αν ειναι δυνατον! ευγνωμονες προς τους γονεις μας,που μας μορφωσαν,που μας προικισαν με καποια εχεγγυα (σε καποιους κ οικονομικα),προς τον εαυτο μας που εχουμε αρχισει μια ζωη και προσπαθουμε να πετυχουμε σε αυτην για να συνεχισουμε να εχουμε τετοιες κ αλλες πολυτελειες.... ευγνωμονες προς την αμερικη,που δε μας εχει βαλει ακομα στο ματι,να μας βουλιαξει.... (εκτος αν ειναι κ αυτο χερι θεου,που προστατευει την ελλαδα,κ την πεφτει σε αλλοθρησκους)! . Ή ακόμα να είναι ένα είδος "μαγκιάς" για να ξεχωρίσει από την υπόλοιπη "μάζα". Χρησιμοποιησες πολυ βαρια λογια, κατατασσοντας και μαζοποιωντας καποιους ανθρωπους. Σκεψου το αντιθετα... Ενας αθεος ,να λεει: "μα καλα, αυτοι οι πιστοι, ειναι τοσο ηλιθιοι που συνεχιζουν κ πιστευουν?φαινεται οτι μονο ετσι μπορουν να νιωσουν σιγουρια κ να πατησουν στα ποδια τους". θα σου αρεσε αυτη η προσεγγιση? ΥΓ: ξερω οτι καποιοι ισως να θεωρησαν προσβλητικα τα παραδειγματα μου,ή καπως ατοπα. Συμφωνω, απλα οταν ακουω αστηριχτες θεσεις, πρεπει εκτος απο επιχειρηματα να χρησιμοποιησω κ αλλα μεσα ωστε να αποδειξω οτι δεν ειμαι ελεφαντας...
orck Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 αυτο ακριβως σχολιασα και εγω χθες μας διδασκουν για ενα θεο ο οποιος ειναι καλος, ξερει τα παντα και μπορει να κανει πραξη τα παντα και απο την αλλη σου λενε οτι σε δοκιμαζει με εμποδια στην ζωη σου για να σε βαθμολογησει δηλαδη μας λες οτι τα μωρα που τρωνε στο κεφαλι πυραυλους κρινονται ουσιαστικα εκεινη την στιγμη (οποτε αυτοι που ριχνουν τους πυραυλους θα μπορουσαμε να πουμε οτι εξυπηρετουν το σχεδιο του θεου γιατι δημιουργουν τα εμποδια στους ανθρωπους) εμενα αυτο μου φαινεται σαν συμπεριφορα κακομαθημενου παιδιου που χριζει ψυχειατρικης παρακολουθησης καταλαβαινεις οτι δεν στεκει ο συλογισμος; Ε....Και μερικοί σκεφτείτε ότι πολλές φορές ο Θεός βάζει δοκιμασίες στους ανθρώπους για να δει αν μπορούν να αντέξουν και να κερδίσουν μια θέση στο Βασίλειο των Ουρανών....
Forensick Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Το γιατί ο θεός σου ενδιαφέρεται αν είμαι καλός άνθρωπος και θα με τιμωρήσει (αυτός ο... φιλέσπλαχνος) εάν δεν υπακούω στις διάφορες "προσταγές" της θρησκείας σου αλλά από την άλλη δεν ενδιαφέρεται για τις ανά τον κόσμο σφαγές είναι ένα θεματάκι, δεν νομίζεις; εδω μου φαινεται οτι ειναι η αιωνια παγιδα.αυτο δεν το εχει πει ο θεος και ο καθε θεος αλλα η εκκλησια. ποιος σου ειπε οτι η εκκλησια αυτη τη στιγμη ειναι αυτη που πρεσβευει το χριστιανισμο(στην περιπτωση μας)? ποιος ειπε οτι ολα οσα λεει ειναι σωστα? και οπως ξαναειπα παραπανω, αν σε εχει δημιουργησει ο θεος, για ποιον λογο να κατσει να σε ξελασπωνει καθε φορα που τα γ@μας ολα(προφανως δεν το λεω για σενα!)? το οτι σε δημιουργησε, δεν βλεπω καποιον λογο να του δημιουργει υποχρεωσεις απεναντι μας. ουτε καν απο την ιστορια δεν μαθαινουμε(προσφατη κιολας) και θελουμε να τα ριξουμε στο θεο. επισης ενα πραγμα δεν μπορω να καταλαβω. γιατι ενας αθεος να πειραζεται αν δει καποιο που πιστευει και το αντιθετο. χεστηκα πραγματικα αν καποιος ειναι αντιθετος απο μενα, αρκει να σεβεται την αποφαση μου και τιποτα παραπανω.
kirileman Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Αν κατάλαβα καλά, ένας original άθεος δεν πιστεύει σε τίποτα γιατί δεν έχει την ανάγκη να πιστέψει σε κάτι άλλο πέραν του ευτού του (μην κολλήσετε τόσο στη διαπίστωση αλλά στο ακόλουθο ερώτημα). Αυτό σημαίνει ότι έχει απαντήσεις σε πολλά αναπάντητα μέχρι στιγμής ερωτήματα που οι θρήσκοι (πιστοί) δεν έχουν, ότι δεν έχει απαντήσεις αλλά είναι βέβαιος πως πολύ σύντομα θα εξηγηθούν με επιστημονικό τρόπο ή ότι δεν τον ενδιαφέρουν κάποια ζητήματα και επιλέγει να γυρίσει την πλάτη, να χώσει το κεφάλι στην άμμο; (Αν ξέρετε κάτι για τη μεταθανάτια ζωή πχ, με τρώει η περιέργεια, πείτε μου). Edit: Με άλλα λόγια, όταν κάποιος γράφει αυτό: "Λάθος ---> Πιστεύω στο απόλυτο τίποτα. Σωστό ---> Δεν πιστεύω." τι ακριβώς εννοεί; Τι δεν πιστεύει; Δεν πιστεύει τίποτα; Άρα ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.