leftys Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Η ιστορια μου εχει ως εξης: SONY VAIO VGN-A297XP, τον πρωτο χρονο λειτουργιας δουλεψε σαν σκυλι. Δεν κωλωσε πουθενα. Εδω και μισο χρονο περιπου εχει αρχισει τα ...παρατραγουδα. Εβαλα να παιξω ενα οχι ιδιαιτερα βαρυ παιχνιδακι και αρχισε τα shutdown (απευθειας κλεισιμο, σαν να το βγαζω απο την πριζα). 2-3 προγραμματα να ανοιξω, σερνεται. Το CD-DVD-RW DL δεν κανει eject! (βασικα οτι και να βαλω μεσα σαν να μην δουλευει). Οταν κανω shutdown κανει γυρω στα 10 λεπτα.... Εβαλα σημερα το NotebookHardwareControl και αυτη τη στιγμη που ειμαι στο site insomnia και γραφω αυτα, δειχνει 72 οC !!!! (χωρις να ξερω και πολλα, νομιζω οτι ειναι αρκετα υψηλη θερμοκρασια). Αν ανοιξω media player, ανεβαζει 8 βαθμους!!! με τη μια. Να σημειωθει οτι εχω βαλει μια βαση με ανεμιστηρακι (τον τελευταιο μηνα, απο το Πλαισιο) και στο δωματιο που βρισκεται, παιζει κλιματιστικο... ααα το laptop ειναι μονιμα στο ρευμα.... τι λετε ρε παιδια, με δεδομενο οτι το service της F@@@@ing SONY ειναι στο Βελγιο, τι να κοιταξω, που να ψαξω, τι να πραξω? θενκς για τις προτασεις σας προκαταβολικα....
tolis_01 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Υπάρχουν βάσεις με ανεμιστηράκι σαν αυτή εδώ, που θα βοηθήσουν την κατάσταση αλλά μάλλον το laptop σου έχει πρόβλημα και δεδομένου ότι έχει ακόμα εγγύηση καλύτερα να το πάς στην αντιπροσωπία.
leftys Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 φιλε μου αυτη τη βαση εχω... οσο για την αντιπροσωπεια, ΔΕΝ εχει service στην Ελλαδα η SONY για τα VAIO (το αναφερω και παραπανω) ερχεται κουριερ και το παιρνει στο Βελγιο ή δεν ξερω και γω που στην EU..... επιπλεον, δεν ειναι στην εγγυηση...
tolis_01 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Όλα τα laptop έχουν 2 χρόνια εγγύηση (οδηγεία της ευρωπαικής ένωσης). Αν δεν έχουν περάσει 2 χρόνια δικαιούσαι την εγγύηση, αλλά θα χρειαστεί πολύ τρέξιμο για να βρείς το δίκιο σου. Αλλιώς πηγαινέ το σε κάποιο service με χρέωση π.χ. Πλαίσιο. (δεν ξέρω αν θα το δεχτούν σίγουρα).
leftys Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 αυτο με την οδηγια της EU μου αρεσε.. που θα βρω περισσοτερες πληροφοριες???? καποιος μου ειπε να το ανοιξω μηπως εχουν γεμισει τα ανεμιστηρακια και οι ψυκτρες σκονες κλπ. εχει ανοιξει κανεις VAIO? απο οτι ακουω ειναι απο τα πιο δυσκολα....
Φίλιππος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 καποιος μου ειπε να το ανοιξω μηπως εχουν γεμισει τα ανεμιστηρακια και οι ψυκτρες σκονες κλπ. εχει ανοιξει κανεις VAIO? απο οτι ακουω ειναι απο τα πιο δυσκολα.... Αυτό παίζει. Είχα ανοίξει το παλιό μου VAIO προ 3ετίας και όντως ήταν γεμάτο σκόνη. Δεν ήταν καθόλου δύσκολο στο άνοιγμα. Εγώ λέω προτού αγοράσεις τίποτα ή το στείλεις Βέλγιο να δοκιμάσεις να το καθαρίσεις. Ψάξε στο ίντερνετ, ίσως βρεις οδηγίες για το φορητό σου αλλιώς το ανοίγεις μόνος σου προσεκτικά. Φίλιππος
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 "Οδηγια" στις εγγυησεις, δεν ειναι κατι σαν το "προτεινομενη τιμη"? Δηλαδη -αν θελει- ο αντιπροσωπος στο αλλαζει στα 2 χρονια? Παντα το ειχα απορια....
Miltos_01 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Σίγουρα χρειάζεται καθάρισμα ο φορητός σου. Προτείνω προσεκτικό άνοιγμα και καθαρισμό. Υπάρχει και το ειδικό σπρέϋ καθαρισμού (γύρω στα 5 €). Στον δικό μου (μάρκας Toshiba) όσο και να φαίνεται παράξενο έβαλα και λίγο λαδάκι φαγητού στο ανεμιστηράκι. Αποτέλεσμα άψογη και αθόρυβη λειτουργία!
GiannisKr Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Όλα τα laptop έχουν 2 χρόνια εγγύηση (οδηγεία της ευρωπαικής ένωσης).Αν δεν έχουν περάσει 2 χρόνια δικαιούσαι την εγγύηση' date=' αλλά θα χρειαστεί πολύ τρέξιμο για να βρείς το δίκιο σου.[/quote'] Αυτό ισχύει για τα προϊόντα που έχουν κατασκευαστεί εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εσένα που έχει φτιαχτεί; Αν η Sony λέει ένα έτος τότε είναι ένα έτος. Πάντως ένας λόγος που δεν χωνεύω τη Sony και το έχω επιβεβαιώσει σε πολλά προϊόντα είναι ότι μετά τον ένα χρόνο παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα στις συσκευές τις. Το έχω δει σε κάμερα, σε mp3 players και αλλού. Λες και η ημερομηνία παύσης ισχύος της εγγύησης είναι και ημερομηνία λήξης. Κάτι πρέπει να ξέρει η Sony που δίνει πάντα ένα έτος εγγύηση.
21century Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Η οδηγια ομως της Ε.Ε. ειναι ξεκαθαρη και ισχυει για ολα τα προιοντα που εισαγονται στην χωρα μας. Νομιζω οτι πρεπει να απευθυνθουμε στο ΙΝ.ΚΑ.
tolis_01 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Η οδηγια ομως της Ε.Ε. ειναι ξεκαθαρη και ισχυει για ολα τα προιοντα που εισαγονται στην χωρα μας. Νομιζω οτι πρεπει να απευθυνθουμε στο ΙΝ.ΚΑ. Ναι, έτσι είναι ισχύει γιαόλα τα laptop που εισάγονται. Αν τους δίξεις ότι είσαι ψαγμένος μπορεί και να μην σου φέρουν αντίρηση.
GiannisKr Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Οι οδηγίες της ΕΕ δεν έχουν υποχρεωτικό χαρακτήρα για τα κράτη μέλη. Οι κανονισμοί είναι που έχουν άμεσο και υποχρεωτικό χαρακτήρα για τα κράτη μέλη και μάλιστα ισχύουν χωρίς να έχουν δημοσιευθεί σε ΦΕΚ της εκάστοτε χώρας μέλους. Από τη στιγμή που είναι οδηγία πρέπει να διευκρινιστεί αν έχει γίνει νόμος του κράτους και αν έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ. Το λέω γιατί προχθές που πήρα το ασύρματο Alcatel adsl router από τον ΟΤΕ μου είπαν ότι έχει 1 έτος εγγύηση και μου έκανε εντύπωση.
Bakxos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 αν δεν εισαι σε εγγυηση ανοιγμα και ενα καλο φυσηγμα και μετα format και τελος. πιστευω οτι θα παιξει. επισης κατι που πρεπει να ελεγξεις ειναι η εισοδος και η εξοδος του αερα. μηπως η βαση προκαλει χειροτερα φαινομενα? τι εννοω αν ο αερας εισερχαται απο μπροστα και βγαινει απο κατω τοτε εχεις αντιθετη ροη με τη βαση. το εχεις δει αυτο?
leftys Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 τελικα δεν θα το γλιτωσω το καθαρισμα... εκανα το εξης (το ειδα σε ξενο φορουμ): πηγα στο power management και εβαλα την CPU στο adaptive... αποτελεσμα? 20 βαθμους κατω με τη μια!!!!!! θα επικοινωνησω με sONY σχετικα με την εγγυηση (εχω δει απειρα παραπονα για το CD-DVD Drive) και να δουμε πως θα παει....
HexStatic Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Gia to DVD den mporw na sou pw kai polla.Pantos an exei perasei i egguhsh tote pare ekei ena katsabidi, anoikse to , katharise to , kane ekei kai ena format, alakse kai pasta sti cpu sou kai tha deis oti tha fisaei meta to laptop. Einai logiko meta apo ena xrono na gemisei skones kai na zestenetai . Kai emena etsi ekane kai pleon to anoigw kai to katharizw kathe 2-3 mines.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.