nontasg Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Καθε χρονια τα ιδια και τα ιδια και τιποτα δεν αλλαζει καταληψεις απεργιες το ενα το αλλο και εμεις οι φοιτητες?κανενα προνομιο και καμια διευκοληνση και ειδικα τωρα που ειμαι και στο πτυχιο πιστεψε με δεν εχω καμια διαθεση να χασω εξεταστικες μαθηματα εργαστηρια και ολα αυτα. Δεν πειράζει...Θα υποκύψεις και εσύ στην επιθυμία των γνωστών "μαχητών της παιδείας"...Τον αγώνα τους να κάνουν αυτοί και στα @@ τους οι εξεταστικές...Εμπρός παδιά,η νίκη είναι κοντά....Άντε και φέτος να μην αφήσετε ούτε ένα τζάμι άθικτο στα πανεπιστήμια στη διάρκεια των καταλήψεων και ούτε μια τράπεζα χωρίς σπασμένα τζάμια...Α και προσοχή μη σας ξεφύγει κανά περίπτερο ε;Κρίμα είναι να μην το κάψετε......... Άντε λοιπόν καλό μήνα και καλή χρονιά σε όλους σας.....
killer7 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Το θέμα δν είναι τι έγινε,αλλα τι θα γίνει.Το 1το και 2ρο λύκειο Ψυχικού είναι κλείστο.Αρχίσαν δηλαδή οι καταλήψεις?Μήπως τα άλλα λύκεια πρέπει να κινηθούμε δυναμικά?Τα προβάλλουμε τα αιτηματά μας και να αρχίζουμε να κλεινώμαστε?Γτ αυτά που πολεμούσαν οι φοιτητές,περισσότερο νοιάζουν εμάς,τους μελλοντικούς φοιτητές,παρα τους τωρινούς.Άρα όλοι πρέπει να βοηθίσουμε..
Jimmy_BlinD Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Ότι η νίκη είναι κοντά το ξέρουμε και το ξέρουν!! Το θέμα είναι με ποιο τρόπο θα επιτευχθεί και πόσο γρήγορα... Οι υλικές ζημιές για άλλη μια φορά το λέω (επειδή βαριέμαι να αναφέρομαι σε προσωπικότητες..) δεν γίνονται εκ μέρους των φοιτητών, έτσι το παρουσιάζουν τα ΜΜΕ και εφημερίδες όπως "Ελεύθερος Τύπ." Απο το να κάνω την καθιστική διαμαρτυρία του καναπέ , προτιμώ να συμμετέχω έστω κ με την παρουσία μου σε μαζικές διαδηλώσεις... και όχι να αναλώνομαι σε φτηνές δικαιολογίες τύπου "Δεν θα βγεί τπτ.. κλπ." Και όταν ξαναφουντώσει το κίνημα ... όπως το καλοκαίρι!! Ποιος μας εμποδίζει τότε....!!?!!
killer7 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Οι φοιτητές όπως και οι μαθητές λυκείων δν κάνουν ζημίες στα σχολεία τους κ τα τμήματα τους.Απο αλλού προέρχονται οι ζημίες όπως ανέφερε κ ο φίλος ο Jimmy_BlinD.Το θέμα είναι τι γίνεται απο δω κ πέρα.Αυριο κ μεθάυριο απεργία καθηγητών.Μήπως είναι η εκκίνηση των αντιδράσεων?Μήπως μες στην βδομάδα πρέπει σιγα σιγά μερικά σχολεία να παίρνουν το παράδειγμα του 1του και 2ρου Λυκείου Ψυχικού?
g1annis Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Θα υποκύψεις και εσύ στην επιθυμία των γνωστών "μαχητών της παιδείας"Εσύ με τον τρόπο που μιλάς, θα κερδίσεις πολλές συμπάθειες. Κατ αρχήν δε θα χρειαστεί "να υποκύψεις κι εσύ στην επιθυμία των γνωστών 'μαχητών της παιδείας' " γιατί δε φαίνεται να έχεις καμία σχέση με την παιδεία. πιστεψε με δεν εχω καμια διαθεση να χασω εξεταστικες μαθηματα εργαστηρια και ολα αυτα.Εντελώς καλοπροαίρετα, θα πρέπει να είναι εξαιρετικά κοντόφθαλμος κάποιος να για μη βλέπει ότι τσιμπώντας το δόλωμα του άμεσου και βραχυπρόθεσμου συμφέροντος (το να περάσεις 5 μαθήματα ένα εξάμηνο νωρίτερα), υπονομεύει το μακροπρόθεσμο και πολύτιμιο (την αξία του πτυχίου του, τα επαγγελματικά δικαιώματα του πτυχίου του, το κόστος της εκπαίδευσης για τον αδερφό του, το ξάδερφό του, γιo του, τον κολλητό του). Γενικά Στη πρώτη γραμμή του μετώπου, αν δεν είσαι με τους δικούς σου, τότε είσαι με τους άλλους. Δεν υπάρχει τίποτα ενδιάμεσο. Έτσι κι εδώ: αν δεν είσαι με το κίνημα, τότε θελημένα ή άθελα, είσαι με τη ΝΔ. Αφου ανέχεσαι να παρατηρείς την επίθεση τους αμέτοχος, τους δίνεις δικαίωμα. Η ΝΔ χέστηκε πάνω της με το προηγούμενο κίνημα, τα ποσοστά άρχισαν να πέφτουν (τον είχε κράξει κι όλας ο κόσμος τον Καραμανλή που έκανε την αμερικάνα Ντόρα ΥΠ.ΕΞ.), η "ψαλίδα" έκλεινε, έπαιζαν και οι υποκλοπές, η δολοφονία του Αλβανού δραπέτη στην Καρδίτσα, ...οι καρέκλες τρίζανε. Η επόμενη επιθετική κίνηση της ΝΔ, θα μπορούσε να είναι να κατεβάσει το ν/σ μετά τις δημοτικές, το οποίο πάλι είναι χλωμό. Θα πρέπει να έχουμε τον νου μας, στο εξής: οι πιο βασικοί τρόποι για να ξεπεράσει την κρίση της μια κυβέρνιση, είναι ο εθνικισμός, και οι εκλογές: 1) Λίγο πριν ετοιμαστεί η ΝΔ να κατεβάσει το ν/σ θα πρέπει να περιμένουμε κάποιο διπλωματικό επισόδειο και καλά με Σκόπια ή Τουρκία. Τα ΜΜΕ θα δείχνουν σκατιές όλη μέρα ώστε να οξυνθούν τα εθνικιστικά αντανακλαστικά του κόσμου. Το κίνημα θα πρέπει να δώσει μεν απαντήσεις στα εθνικιστικά επιχειρήματα, αλλά θα πρέπει πάντα να προβάλει και να ζυμώνει την εσωτερική επίθεση που δέχεται η ελληνική κοινωνία, μέσω του αντιεκπαιδευτικού ν/σ . 2) Είναι πιθανό να δούμε την εξής ντρίπλα: αντί η ΝΔ να περιμένει τις επόμενες βουλευτικές για να περάσει το ν/σ, θα μπορούσε να οξύνει την κατάσταση τώρα, για να μετατρέψει τις εκλογές σε δημοψήφισμα γύρω από το ζήτημα του ν/σ. Ελλείψει σοβαρής αντιπολίτευσης (τα περι αλλαγής της γραμμής του ΠΑΣΟΚ για τα ιδιωτικά παν/μια είναι φούμαρα) είναι δυνατό, να προσπαθήσει να πάρει τις εκλογές πολώνοντας την ελληνική κοινωνία, γύρω από αυτό το φλέγον ζήτημα (κρύβοντας τις άλλες βασικές αλλαγές που ετοιμάζει). Αυτό θέλει προσοχή: μερικοί θα νομίζουν πως ο σαματάς που πιθανώς θα παίξει είναι προϊόν του κινήματος και όχι στημένο γύπεδο της ΝΔ. Ωστόσο οι εκλογές είναι ένα βαθιά πολιτικό ζήτημα και πρέπει εκεί να παίξεις μπάλα, κόντρα στο σύνολο της πολιτικής τους. Το κίνημα θα πρέπει να δείξει πως παλεύει εφ όλης της ύλης, και όχι για το μαγαζάκι μας το Πανεπιτήμιο. Θα πρέπει να ξεσκεπάσει ότι πίσω από το "δημοψήφισμα" των εκλογών υπάρχει (τώρα το ετοιμάζουν) το έκτρωμα του ασφαλιστικού, οι νέοι τρομονόμοι, η εργασία την Κυριακή κλπ. Καλά κουράγια στη νέα χρονιά.
Jimmy_BlinD Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Οι φοιτητές όπως και οι μαθητές λυκείων δν κάνουν ζημίες στα σχολεία τους κ τα τμήματα τους.Απο αλλού προέρχονται οι ζημίες όπως ανέφερε κ ο φίλος ο Jimmy_BlinD.Το θέμα είναι τι γίνεται απο δω κ πέρα.Αυριο κ μεθάυριο απεργία καθηγητών.Μήπως είναι η εκκίνηση των αντιδράσεων?Μήπως μες στην βδομάδα πρέπει σιγα σιγά μερικά σχολεία να παίρνουν το παράδειγμα του 1του και 2ρου Λυκείου Ψυχικού? Βασικά το κλίμα στα πανεπιστήμια γενικότερα είναι λίγο σε χαμηλό επίπεδο καθώς ακόμα σε πολλά τμήματα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εγγραφές. Απόψεις σχετικά με το κίνημα θα μπορούμε να παραθέσουμε απο τους πρώτους γύρους γενικών συνελεύσεων. Το μαθητικό αυτές τις μέρες προέχει και καλό είναι όσο το δυνατον πιο σύντομα να φουντώσει ώστε η κυβέρνηση να δεχτεί μεγάλη πίεση ακόμα και τις μέρες των εκλογών. Θα είναι μεγάλο κόστος γι αυτή και πρέπει όλοι να το κυνηγήσουμε. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές έκαναν το πρώτο βήμα , οι πρώτες πορείες του φθινοπώρου ξεκίνησαν και αναμένονται πολλές ακόμα. Πάντα , ένα σκεπτικό που πρέπει να ακολουθούμε είναι: Βλέποντας και κάνοντας!! Πάντως σαν μαθητής που σαι , killer7 (αν κατάλαβα καλά τουλάχιστον) , καλά κάνεις και εύγε που υποστηρίζεις τέτοιου είδους κινητοποίηση.. συνέχισε έτσι και δώσε το στίγμα σου σε όλους τους γνωστούς σου. Καλό είναι... να αναπτύξεις και την πολιτική σου συνείδηση,ίσως και ταυτότητα
killer7 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Ναί μαθητής.Ήδη για αύριο έχουμε κανονίσει ενημερωτική καμπάνια για τους μαθητές του λυκείου μας.Θα κάνουμε ό,τι είνα δυνατόν ώστε να ακουστούν τα αιτηματά μας & να ενημερωθούν όλοι οι φορείς αλλα και οι μαθητές & γονείς για τους λόγους των κινητοποιήσεων.Πίστευω μέσα στην βδομάδα να αρχίζουν δραστικές κινητοποιήσεις,με αρχή τις απεργίες των καθηγητών.Οι καταλήψεις των λυκείων είναι κοντα.Μπορεί κ απο αυτήν την εβδομάδα να αρχίσουν.Μπορεί κ μαζί με τα Ανώτατα ιδρύματα...
Forensick Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Τον αγώνα τους να κάνουν αυτοί και στα @@ τους οι εξεταστικές.......Άντε και φέτος να μην αφήσετε ούτε ένα τζάμι άθικτο στα πανεπιστήμια στη διάρκεια των καταλήψεων και ούτε μια τράπεζα χωρίς σπασμένα τζάμια...Α και προσοχή μη σας ξεφύγει κανά περίπτερο ε;Κρίμα είναι να μην το κάψετε......... re nonta, τα θες και τα λες αυτα η σου ξεφευγουν? 1) σχολη δεν ειναι μονο η εξταστικη, αλλα και η μαθηση. οταν αυτη παραπαιει, τοτε πιο σημαντικο ειναι αυτο παρα η εξεταστικη. επισης οταν θες να κανεις καποια βηματα μπροστα(μακροπροθεσμα), τοτε πρεπει να θυσιασεις κατι βραχυπροθεσμο.εκτος αν μια σχολη ειναι η εξεταστικη και μονο αυτη. αν το πιστευεις αυτο, αποκτησε μια επαφη με το θεμα και μετα ελα πεστα. 2) εδω δεν εχεις ιδεα τι λες. ξερεις ποιοι τα εχουν σπασει? η απλα λες οτι θες? μηπως τα εχεις δει με τα ιδια σου τα ματια?? γιατι ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΟΥ τα ματια εχω δει ποιοι καινε και ποιοι καταστρεφουν. οταν λοιπον αυτα που σχολιαζεις γινονται στην Αθηνα ενω εσυ εισαι στην Πατρα, καλο θα ειναι να σκεφτεσαι πρωτα. να σκεφτεσαι οτι πρωτα πρεπει να μαθεις την ουσια και οχι αυτο που θελουν να προβαλλουν τα ΜΜΕ.γιατι ολα τα καμμενα και σπασμενα που ειδες τα εκαναν παιδακια με κουκουλες. και δεν με νοιαζει αν ΚΑΠΟΙΟΙ απο αυτους ειναι φοιτητες. καποιοι απο αυτους μπορει να ηταν και αστυνομικοι. καποιοι απο αυτους μπορει να ηταν μπακαληδες. το σημαντικο ειναι ΟΤΙ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ(ασχετα αν υπαρχουν μεσα σε αυτους φοιτητες-που προσωπικα δεν γνωριζω καποιον)ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΟ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ(???)ΠΟΥ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ. ελεος.
nontasg Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΟ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ(???)ΠΟΥ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ. ελεος. Ααα,καμμία σχέση δεν έχουν αυτοί με το φοιτητικό κίνημα ε;;;;Μάλιστα,μάλιστα.....Καλώς,αν είναι έτσι πάω πάσο...... Εσύ με τον τρόπο που μιλάς, θα κερδίσεις πολλές συμπάθειες. Κατ αρχήν δε θα χρειαστεί "να υποκύψεις κι εσύ στην επιθυμία των γνωστών 'μαχητών της παιδείας' " γιατί δε φαίνεται να έχεις καμία σχέση με την παιδεία. Αυτό θα ήθελα να μου το πεις μπροστά μου ρε εξυπνάκια.......Η αποχαύνωσή σου από το φοιτητικο κίνημα στο οποίο ανήκεις είναι εμφανέστατη.....Και αυτά που είπες νωρίτερα το αποδεικνύουν...
Stratosss Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 ok ok μερικοι εδω μεσα με τον τροπο τους σε κανουν να τους πιστεψεις.Δηλαδη με την δηλωση μου περι του οτι δεν εχω διαθεση για περετερω πορειες καταληψεις κ.τ.λ. καταλαβε κανεις οτι εγω για παραδειγμα δεν συμετειχα στισ καταληψεις?Δηλαδη το οτι ειμαστε κινουμενα πιονια τον πολιτικων και τους αναδυκνιουμαι με την ψηφο μας αυτο δεν το κοιταται?Και στην τελικη εγω αυτο το ειπα γιατι οπως και πολλοι απο εμας δεν ανηκουμαι σε καμια πλουσια οικογενεια θελω να πιστευω(για να μιλαμε για καταληψεις) και μαλλον θα εχουμε και κανα 2 με 3 αδερφια φοιτητες και ο κακομοιρης ο πατερας μας πως θα τα φερει βολτα?Προσωπικα μιλαω οτι γιαυτο το ειπα και βεβαια με νοιαζει εαν οταν θα παρω αυτο το Κο....λ....ο..πτυχιο εαν θαειναι αναγνωρισμενο και αν θα βρω δουλεια κ.τ.λ.Απλα εχω και μια πιεση βλεπετε.
nontasg Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 ok ok μερικοι εδω μεσα με τον τροπο τους σε κανουν να τους πιστεψεις.Δηλαδη με την δηλωση μου περι του οτι δεν εχω διαθεση για περετερω πορειες καταληψεις κ.τ.λ. καταλαβε κανεις οτι εγω για παραδειγμα δεν συμετειχα στισ καταληψεις?Δηλαδη το οτι ειμαστε κινουμενα πιονια τον πολιτικων και τους αναδυκνιουμαι με την ψηφο μας αυτο δεν το κοιταται?Και στην τελικη εγω αυτο το ειπα γιατι οπως και πολλοι απο εμας δεν ανηκουμαι σε καμια πλουσια οικογενεια θελω να πιστευω(για να μιλαμε για καταληψεις) και μαλλον θα εχουμε και κανα 2 με 3 αδερφια φοιτητες και ο κακομοιρης ο πατερας μας πως θα τα φερει βολτα?Προσωπικα μιλαω οτι γιαυτο το ειπα και βεβαια με νοιαζει εαν οταν θα παρω αυτο το Κο....λ....ο..πτυχιο εαν θαειναι αναγνωρισμενο και αν θα βρω δουλεια κ.τ.λ.Απλα εχω και μια πιεση βλεπετε. No comments....Τα είπες όλα....:wink:
killer7 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Και ενώ η παιδεία είναι έτοιμη να τιναχθεί στον αέρα,κάποιοι εδώ μέσα μαλώνουν..Χέστετα αυτα ρε παιδία...Πάντου υπάρχουν οι δηλώσεις της Γιαννάκου πού είναι αμετακίνητη,θέλει να περάσει τις μαλακίες της.Πρέπει να ενργήσουμε γρήγορα.Και γρήγορα σημαίνει ΤΩΡΑ.Τώρα πού υπάρχουν οι απεργίες των καθηγητών & των δασκάλων.Να συμπορευτούμε μαζί τους.ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.Μόνο έτσι θα κερδίσουμε τον αγώνα..
Forensick Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Ααα,καμμία σχέση δεν έχουν αυτοί με το φοιτητικό κίνημα ε;;;;Μάλιστα,μάλιστα.....Καλώς,αν είναι έτσι πάω πάσο...... Αυτό θα ήθελα να μου το πεις μπροστά μου ρε εξυπνάκια.......Η αποχαύνωσή σου από το φοιτητικο κίνημα στο οποίο ανήκεις είναι εμφανέστατη.....Και αυτά που είπες νωρίτερα το αποδεικνύουν... 1) δεν μπορω να σου πω κατι για να με πιστεψεις. μπορω να σου φερω παραδειγματα τα οποια εχω ζησει και αν θες τα πιστευεις. ολοι οσοι εχουν βρεθει γυρω μου σε πορεια εχουν αγανακτησει βλεποντας αναρχικους να κανουν οτι θελουν. οι αναρχικοι ερχονται μονοι τους και δεν ειναι μεσα σε κανενα μπλοκ της πορειας. τωρα πως μπορεις να συνδεσεις τους αναρχικους με τους φοιτητες, ενω οι φοιτητες δεν θελουν τους αναρχικους, τοτε πραγματικα πιστευε οτι θες.στο λεει καποιος ο οποιος ουδεμια σχεση με παραταξεις(αν θες πιστεψε το, αν δεν θες κακο κανεις, δεν εχω λογο να σου πω ψεματα απλα για να σε πεισω για κατι που εγω πιστευω και δεν μου το εχουν επιβαλλει) 2)αποχαυνωση οταν αποκτας μια δικη σου αποψη επι του θεματος και χωρις να εχεις μπλεχτει ποτε με πολιτικες παραταξεις(που εκει ΣΙΓΟΥΡΑ υπαρχει)απλα παρατηρωντας γεγονοτα και μιλωντας με ολες τις μεριες, δεν μπορει να υπαρξει. η αποψη μου για το θεμα, εχει αναπτυχθει μονο μεσω κριτικης ολων των μεριων και της δικιας μου αντιληψης για την παιδεια.αν δεν συμφωνεις με την δικια μου αντιληψη για την παιδεια, αυτο ειναι σεβαστο. το θεμα ειναι να υπαρχουν παντα επιχειρηματα οταν υπερασπιζεσαι την γνωμη σου και να δεχεσαι την αλλη οταν βλεπεις οτι τα επιχειρηματα της αλλης γνωμης ειναι εχουν πιο στερεες βασεις.(γενικα μιλαω) τα να νοιαζει καποιον να παρει πτυχιο ειναι το πιο λογικο πραγμα. οπως επισης θα επρεπε να ειναι αυτονοητο οτι θα πρεπει ως πολιτες μιας χωρας που εχουμε απαιτησεις για καλυτερες υπηρεσιες(παιδεια στην περιπτωση μας), να αντιδραμε οταν βλεπουμε οτι κατι δεν παει να φτιαξει την κατασταση. γιατι ο ταδε που θελει να κανει την αλλαγη, πονταρει στο οτι θα υπαρχουν και τετοια προβληματα που μπορει να φρεναρουν τον κοσμο. οταν ομως παλευεις για κατι καλυτερο, εχασες κατι εσυ (μια εξεταστικη για παραδειγμα), αλλα θα κερδισει η επομενη γενια. και αυτο καλυτερευει την παιδεια στο γενικοτερο πλαισιο της.το ιδανικο θα ηταν να μπορεσει να σταματησει αυτος ο νομος πλαισιο χωρις να χαθει τιποτα. και μετα να καταθεσουν προτασεις ολοι οι εμπλεκομενοι ωστε να βρεθει η ιδανικη τομη για το καλο της παιδειας. μακαρι να γινοταν ετσι. αλλα αν δεν υπηρχαν οι αντιδρασεις, το νομοσχεδιο θα περνουσε το καλοκαιρι(οπως ειναι δηλωσει η υπουργος), πραγμα που σημαινει οτι η κατασταση στις σχολες θα χειροτερευε. και δεν λεω οτι ηταν ασχημα τα μετρα κατ ουσιαν. ηταν κακο ομως να εφαρμοστουν με το υποβαθρο που υπαρχει. αν δεν εχεις υποβαθρο,τοτε αυτου του ειδους οι αλλαγες ειναι καταστροφικες. οταν λοιπον θα βελτιωθει η κατασταση στις σχολες και θα εχεις τα αναγκαια εφοδια να ξεπερνας τεχνικες δυσκολιες, τοτε καλιστα αν ειχαν να προτεινουν ΤΟΤΕ αυτα τα μετρα οι αντιδρασεις θα ηταν πολυ λιγοτερες.αυτα τα ολιγα:-P
bandito Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 1) Μπάτσοι και στρατιωτικοί που πληρώνονται για να κωλοβαράνε και να δουλεύουν στην υπηρεσία των αφεντών τους (συγκριτικά με τη δουλειά που κάνουν). 2) βουλευτές, Γκαργκάνες και επίτροποι κάθε είδους διορισμένοι από το κράτος δηλαδή στελέγχη του κρατικού μηχανισμού. 3) μανατζαραίοι, εργοταξιάρχες, ανώτεροι μηχανικοί (δηλαδή τα μεσαία και ανώτερα τμήματα της μισθωτά εργαζόμενης αστικής τάξης) Ερώτηση: Να φανταστώ, οτι οι κόποι και θυσίες κάθε ανθρώπου δεν έχουν καμια σχέση με το πόσα χρήματα παίρνει και αν τα αξίζει. Είσαι εργοταξιάρχης => Είσαι λαμόγιο Είσαι μανατζαραίος => Είσαι λαμόγιο. Είσαι αρχιμηχανικός => Είσαι λαμόγιο. Όπερ έδει δείξαι. Εγω π.χ, που όποτε στην δουλειά μου κόλλαγα σε κάτι κλεινόμουν σε ενα δωμάτιο μέχρι να το μάθω καλά (για εμένα και γιατι γουστάρω αυτο που κανω), είμαι λαμόγιο αν κάποιος μου εμπιστευεί την εταιρία του ή οτιδηποτε άλλο. Τα τελευταία 2,5 χρόνια έχω κάνει άλλο ένα χρόνο σε υπερωρίες είτε στην εργασία μου , είτε σε προσωπικό ελεύθερο χρόνο γιατι *γουστάρω* αυτό που κάνω. Αν κάποιος μου δώσει μερικά ευρω παραπάνω αυτομάτως είμαι και λαμόγιο. Οχι οτι δεν υπάρχουν και αυτά. Τα σιχαμερά σκουληκια που χωρίς να κάνουν τίποτα και χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις, αναριχχώνται σαν γυμνοσάλιαγκες γλύφωντας και παρακαλώντας. Είναι σωστό όμως να τους βάζουμε όλους σε ενα τσουβάλι; Θα ήταν δίκαιο να πώ οτι οι δάσκαλοι δεν δικαιούνται δια να ομιλούν, όταν ενα μεγάλο ποσοστό δεν εχει φρεσκάρει τις γνώσεις του ποτε απο την ημέρα που βγήκε απο το πανεπιστήμιο; Ας κάνω και εγώ μια σύγκριση λοιπόν. Είναι δικαιο εγώ που τελείωσα το πολυτεχνείο (πολύ πιο δύσκολη σχολη΄και να περάσεις και να την βγάλεις), που λιώνει το κορμί μου καθημερινά (έχω δουλεψει σερι 50 ημερες * 14-16 ώρες καθημερινά), να παίρνω λιγότερα απο κάποιον που δουλευει 8 μήνες και πληρώνεται για 14?
nontasg Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Εγώ ρε forensick θα ήθελα να ξέρω πώς έβγαλες το συμπέρασμα ότι δεν έχω καμμιά σχέση με την παιδεία....Εγώ με αυτό νευρίασα.....Και άσε όλα τα άλλα που λες.Εξάλλου σ'αυτά συμφωνούμε σε αρκετά σημεία..... Είναι δικαιο εγώ που τελείωσα το πολυτεχνείο (πολύ πιο δύσκολη σχολη΄και να περάσεις και να την βγάλεις), που λιώνει το κορμί μου καθημερινά (έχω δουλεψει σερι 50 ημερες * 14-16 ώρες καθημερινά), να παίρνω λιγότερα απο κάποιον που δουλευει 8 μήνες και πληρώνεται για 14? ΣΑΦΩΣ και ΔΕΝ είναι δίκαιο.....:neutral: :neutral:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.