Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμφωνώ... με τόσα αλλα που τρώμε, στα λαχανικά τα χημικά ας πούμε... αίσχος... προβλέπω πολλές τερατογεννήσεις.

Θα προσπαθήσω να την ελαττώσω αλλα δεν είναι και τόσο εύκολο καθώς είναι και εθιστική!

Δημοσ.
Είναι νόμιμη στις ΗΠΑ, που έχουν την υστερία με το αδυνάτισμα, και με τις μηνύσεις. Εκει σου κάνουν μύνηση σε Μακντοναλντς επειδή ξεροκατάπιαν μια τηγανητή πατάτα και πνίγηκαν, ειναι δυνατό να αφήσουν μια ύποπτη γλυκαντική ουσία κυκλοφορεί χωρίς συνταγή και χωρίς προϊδοποιήσεις;

Ακόμα και αν αποδειχτεί μαθηματικά οτι η ασπαρμάτη προκαλλεί δε ξέρω και γω τι , δύσκολα θα αποσυρθεί γιατί παίζονται χοντρά οικονομικά συμφέροντα με τα diet προιόντα.Δυστυχώς όσοι έχουν χρήμα κάνουν κουμάντο :|

Δημοσ.

Συμφωνώ με τους προηγουμένους που πόσταραν. Δεν είναι αθώα αυτή η ουσία.

Καφέδες, γιαούρτια, σαλτσες, + τα αναψυκτικά που πίνω, κι στον πουρέ πατάτας που τρώω + τσιλες + κραμελες... and keep going...

πω πω εσύ δεν παίζεσε! Προσπάθησε να την κόψεις. Δεν υπάρχει δεν μπορώ, μόνο δεν θέλω :)

Στο γιαούρτι τι την θες και την βάζεις την ασπαρτάμη? Αν θες να είναι πιο γλυκό κάνε άλλες δοκιμές βάζοντας τίποτα άλλο μέσα. Για παράδειγμα δοκίμασε να βάλεις μέσα γλυκό του κουταλιού π.χ κεράσι.

Και στον πουρέ τώρα, βάλε λάδι επάνω να γίνει πιο γλυκό! Και γενικά μείωνε την ποσότητα. Και στον καφέ πιο λίγη.

Εγώ είμαι το αντίθετο σου! Αναψυκτικά πίνω ελάχιστα έως καθόλου. Σε τσάι δεν βάζω καν ζάχαρη. Καφέδες πίνω ελάχιστους, αλλά όταν πιω ή δεν βάζω καθόλου ζάχαρη, ή μισό κουταλάκι του γλυκού… Για τα άλλα ούτε συζήτηση.

Πιο πολύ θα το ευχαριστηθείς αν πάρεις μια πάστα και φας, μια φορά την εβδομάδα, και πιο υγιεινό πιστεύω (λέμε τώρα…) παρά να τρως σχεδόν 2κιλά ασπαρτάμη τον μήνα.

Δημοσ.

Cristina αγόρασα σήμερα Natreen, λέει οτι ειναι χωρίς ασπαρτάμη και είδα οτι έχει λίγο λιγότερες θερμίδες απο την Canderel... Σε τι άλλο διαφέρουν? Πως γίνεται χωρίς ασπαρταμη να έχει λιγότερες θερμίδες? Εβαλα 4 κουταλιες στον καφέ μου και παρατήρησα οτι είναι λίγο πιο άγλυκη απο την Canderel ή είναι η ιδέα μου?

Δημοσ.

Είναι αλήθεια πως έχουν διαφορά στην γλυκαντική τους δύναμη. Το έχω παρατηρήσει κι εγώ. Δεν θυμάμαι όμως ποια είναι πιο γλυκιά. tongue.gif

Η ασπαρτάμη είναι μία από τις πολλές γλυκαντικές ουσίες. Υπάρχουν κι άλλες, όπως η σακχαρίνη, η neotame και δεν θυμάμαι ποιες ακόμα.

Η Natreen αν θυμάμαι καλά έχει σακχαρίνη. Λογικά το αναφέρει στα συστατικά της. blink.gif

Κάθε γλυκαντική ουσία έχει διαφορετική γλυκαντική δύναμη σε σχέση με τη ζάχαρη. Γι αυτό έχουν και διαφορά μεταξύ τους η Natreen με την Canderel. blink.gif

Δημοσ.

Η ζάχαρη είναι η πιο εύγευστη. Απορώ πως τα τρώτε τα υποκατάστατα, μια coke lite να πιω μου έρχεται αναγούλα.

Δημοσ.
Η ζάχαρη είναι η πιο εύγευστη. Απορώ πως τα τρώτε τα υποκατάστατα, μια coke lite να πιω μου έρχεται αναγούλα.

Υπάρχουν άνθρωποι που εχουν και κάποιο προβλημα με τη ζάχαρη :roll: :roll: :roll: :roll:

Δημοσ.

Και επειδή έχουν πρόβλημα με την ζάχαρη πρέπει να πέρνουν ό,τι άλλη βλακεία τους λένε για να είναι "γλυκός" ο καφές. Ας κόψουν την ζάχαρη και τον καφέ.

Δημοσ.
Και επειδή έχουν πρόβλημα με την ζάχαρη πρέπει να πέρνουν ό,τι άλλη βλακεία τους λένε για να είναι "γλυκός" ο καφές. Ας κόψουν την ζάχαρη και τον καφέ.

Μήπως να κόψουν και το κεφάλι τους επειδή έχουν ένα πρόβλημα και δεν σκέφτηκαν να αυτοκτονήσουν πριν γεννηθούν;

Δημοσ.

Διαβητικός έχεις ιδέα τι πάει να πεί;

Αν όχι μάθε τότε http://www.diabetes-in-greece.gr

Δημοσ.

Είναι σαν να λέμε: πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι! Ωραία λογική!

Όταν κάποιος αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα με την ζαχαρίτσα (διαβητικός) και του αρέσει να πίνει τον καφέ, το τσάι, το γάλα, το τίλιο, το χαμομήλι του γλυκό τότε θα καταλήξει στην ασπαρτάμη. Δεν είναι κακό αυτό νομίζω.

Θα μου πεις πως την ζάχαρη την αναπληρώνει με την υπόλοιπη ημερήσια διατροφή του και όχι μόνο με τα υγρά... το κάθε ημερήσιο διαιτολόγιο περιλαμβάνει την ζάχαρη που χρειάζεται ο οργανισμός συν την ζάχαρη στον καφέ ή σε οποιοδήποτε άλλο ρόφημα.

Δημοσ.

απ οσο θυμαμαι πριν λιγο καιρο εγινε θεμα στην τν...κ εν ολιγης ελεγαν οτι μικρες ποσοτητες την ημερα ειναι οκ,απο κει κ περα υπαρχει προβλημα.

ειχαν πει νουμερα αλλa den ta θυμαμαι.

Δημοσ.
Μήπως να κόψουν και το κεφάλι τους επειδή έχουν ένα πρόβλημα και δεν σκέφτηκαν να αυτοκτονήσουν πριν γεννηθούν;

Μήπως πρέπει να κόψω το κεφάλι μου επειδή πέρυσι έμεινα ανάπηρος και δεν σκέφτηκα να αυτοκτονήσω πριν γεννηθώ; Μάλλον θα έπρεπε να γεννηθώ ανάπηρος για να μπορώ να προφέρνω τις απόψεις μου.

Διαβητικός έχεις ιδέα τι πάει να πεί;

Αν όχι μάθε τότε http://www.diabetes-in-greece.gr

Ναι. Ελπίζω εσύ να μην έχεις την ιστοσελίδα αυτήν σαν ευαγγέλιο' date=' την στιγμή που η ίδια η σελίδα γράφει να μην την παίρνεις στα σοβαρά...

Είναι σαν να λέμε: πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι! Ωραία λογική!

Όταν κάποιος αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα με την ζαχαρίτσα (διαβητικός) και του αρέσει να πίνει τον καφέ, το τσάι, το γάλα, το τίλιο, το χαμομήλι του γλυκό τότε θα καταλήξει στην ασπαρτάμη. Δεν είναι κακό αυτό νομίζω.

Θα μου πεις πως την ζάχαρη την αναπληρώνει με την υπόλοιπη ημερήσια διατροφή του και όχι μόνο με τα υγρά... το κάθε ημερήσιο διαιτολόγιο περιλαμβάνει την ζάχαρη που χρειάζεται ο οργανισμός συν την ζάχαρη στον καφέ ή σε οποιοδήποτε άλλο ρόφημα.

Μάλλον σας αρέσουν τα κομμένα κεφάλια, δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορέτικα αυτήν την μανία.

Για όποιον θέλει να αυτοκτονήσει (κόβοντας το κεφάλι του κατά προτίμιση ... για να ζητοκραυγάσει και το πλήθος) γιατί δεν μπορεί να πίνει τον καφέ, το τσάι, το γάλα, το χαμομήλι του γλυκό έχω να πω "Οι δρόμοι είναι ανοικτοί και τα σκυλιά δεμένα.". Αν δεν μπορεί να συμβιβαστεί με το πρόβλημά του και να κάνει παραχωρήσεις προς όφελος της υγείας του, του ζητάω και ταπεινά συγνώμη εκ βάθος καρδίας. Αν δεν θέλει να συμβιβαστεί και θέλει να απολαμβάνει τις "χαρές" της ζωής σαν τους υπόλοιπους ανθρώπους παραμερίζοντας το πρόβλημα του ας κάνει ό,τι καταλαβαίνει.

Δημοσ.

Ο πατέρας μου τους τελευταίους 3 μήνες μετά από ιατρικές εξετάσεις διαπίστωσε ότι έχει ζάκχαρο. Και επειδή γενικώς στην διατροφή του είναι περίεργος του αρέσουν τροφές οι οποίες είναι τίγκα στην ζάχαρη: ζυμαρικά, ρύζια, άλευρα και φρούτα. Φίλος με το κρέας, τα γαλακτοκομικά και τα λαχανικά δεν είναι. Είναι και σχετικά μεγάλος σε ηλικία: 70 ετών. Του αρέσουν και τα γλυκά πολύ. Παχύς δεν είναι' το ζάκχαρο ήταν η αιτία να χάσει 20 κιλά (από 85 πήγε στα 65). Ο ίδιος ο γιατρός λοιπόν του έδωσε διαιτολόγιο και επειδή δεν μπορεί να πίνει σκέτο τον καφέ του (έναν ελληνικό σε μικρό φλυτζάνι πίνει μόνο το πρωί) του συνέστησε να βάζει ασπαρτάμη αντί για ζάχαρη.

Θα πούμε λοιπόν σε έναν τέτοιον άνθρωπο 'κομμένη η ζάχαρη' απ'την στιγμή που υπάρχει το υποκατάστατό της;

Όταν λοιπόν δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα μέσα στην οικογένεια σου, τότε έχεις το δικαίωμα να είσαι απόλυτος και να λες το πόσο κακό κάνει ή δεν κάνει η ασπαρτάμη! Όταν όμως συμβεί κάτι, ίσως να μας θυμηθείς.

Η παροιμία λέει: 'Όσοι είναι έξω απ'τον χορό, πολλά τραγούδια λένε'! :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...