Προς το περιεχόμενο

Γιατί γουστάρουμε που είμαστε Έλληνες - Νά γιατί...

ga25

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και πού ξέρεις εσύ φίλε μου τί κάνει ο καθένας στην προσωπική του ζωή? Πριν στηλιτεύσουμε τα κακώς κείμενα της κατάστασης στην οποία ζούμε, πρέπει να δώκουμε πιστοποιητικό πεπραγμένων?

Όλοι τα ίδια λέτε. Κάθε φορά το ίδιο επιχείρημα, που καταλήγει εν ολίγοις στο "γιατί κατηγορείτε την Ελλάδα". Αυτό δεν είναι το συγκεκαλυμμένο ερώτημα σου?

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγώ θα σχολιάσω γι' αυτό που ξέρω.

Το κλαρίνο και το μπουζούκι δεν είναι ελληνικά όργανα. Να μου έλεγες "α, ρε τι ωραία που ακούγεται ο δίαυλος" να πω οκ.

Ειδάλλως, να μην αναφέροναι Σωκράτιδες και άλλοι αρχαίοι. Δεν μπορεί να είμαστε απόγονοι όποιων λαών μας βολεύει κάθε φορά (ας μην πω ποιανού λαού πιστεύω ότι είναι απόγονος ο σύγχρονος Έλληνας γιατί θα πέσει φάπα).

Ειδικά το κλαρίνο... τι διαφορά νομίζετε ότι έχει από το κλαρινέτο σε Σιb; Όχι τεράστια, σας διαβεβαιώ.

ΥΓ. Όσον αφορά το θέμα "έλα μωρέ, ένα αστείο κειμενάκι είναι", απο μια πλάκα ξεκίνησαν και κάποιοι άνθρωποι να βγαίνουν στην τηλεόραση και να τραγουδάνε ή να κάνουν σαχλαμάρες και τώρα προσπαθούμε να σώσουμε το γεγονός ότι οι περισσότεροι Έλληνες θεωρούν ελληνική μουσική τη Βανδή και ελληνικό θέατρο τον Τσιβιλίκα και τον Βουτσά. Οι πλάκες δεν είναι αθώο πράγμα.

Δημοσ.

οχι αδερφε δε θα δωσεις πιστοποιητικο αλλα εχει καταντησει αηδια το κραξιμο λες και δε ζουμε ολοι μεσα στα ιδια σκατα.και οσον αφορα αυτο που ειπωθηκε πως ολα ξεκινανε απτην πλακα μου φαινεται σαν να ακουω "ασε..και ο χιτλερ μια πλακιτσα εκανε αλλα παρασυρθηκε και τα γαμησε ολα!".σοβαρευτειτε λιγο ρε..

Δημοσ.

Και τί θες να κάνουμε? Να πούμε όπως η πλειοψηφία "αυτή είναι η κατάσταση και δεν αλλάζει, ωχ αδερφέ, εγώ θα σώσω τον κόσμο, εγώ θα διαλύσω τη σαπίλα", κλπ και να γυρίσουμε πλευρό? Αφού είναι για κράξιμο η κατάσταση, κράξιμο θα πέσει.

Δημοσ.

Δεν ήθελα να πάρω μέρος στην αντιπαράθεση αλλά δεν μπορώ να μην πώ κάποια πράγματα.

Α) Το κείμενο είναι όντως χιουμοριστικό. Το ότι το έβαλα εδώ δεν σημαίνει ότι το υιοθετώ σαν άποψη απλά ότι διαβάζοντας το με ορισμένα από τα γραφόμενα του γέλασα πολύ και είπα να βοηθήσω να γελάσουν και μερικοί ακόμα.

Β) Με την άποψη κάποιων που αναφέρονται στο κρυφό εθνικισμό μου ή αν θέλετε τον κρυφό εθνικισμό του συγκεκριμένου κειμένου το μόνο που έχω να πω είναι ότι όποιος πιστεύει ότι μπορεί να επηρεαστεί από ένα τέτοιου είδους κείμενο και αύριο το πρωί πάει και γραφθεί στα Χρυσά Αυγά είναι άξιος της μοίρας του και του μυαλού του.

Γ) Τέλος αναρωτιέμαι αν όντος υπάρχουν Έλληνες που ουδέποτε έχουν κάνει κάτι από όλα αυτά που αναγράφει το κείμενο και όλα τα υπόλοιπα που κάποια μέλη εξιστορούν για την ελληνική νοοτροπία, κουλτούρα κλπ. Δεν λέω ότι καλά κάνουμε όλοι μας και τα κάνουμε κατά καιρούς. Το μόνο που λέω είναι ότι όπως στρώνεις κοιμάσαι. Και επειδή δυστυχώς έτσι έχουμε στρώσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα, στα 30 χρόνια της ζωής μου δεν έχω γνωρίσει ούτε ένα άνθρωπο που να μην έχει πραγματοποιήσει ένα από όλα αυτά που κατακρίνουμε στο topic έστω και μια φορά. Και τέσπα πόσες φορές όλοι σας έχετε αισθανθεί μ@λ@κες που δεν κάνετε κάτι που το κάνουν περίσσια οι γύρο σας καταπιέζοντας την ελευθερία σας και πόσες από αυτές τις φορές και εσείς δεν μπήκατε στο τρυπάκι να κάνετε κάτι αντίστοιχο.

Οπότε ας μην το παρακάνουμε… Όλοι μας κατά καιρούς έχουμε κάνει κάτι από όλα αυτά και είναι το χαρακτηριστικό του λαού μας είτε μας αρέσει είτε όχι. Και δεν νομίζω ότι είναι εύκολο να το αλλάξουμε τώρα. Άσε που για να τα λέμε όλα το ψάρι λέει βρωμάει από το κεφάλι...

Υ.Γ. Κάποτε ο Χάρυ Κλύν είχε πεί μια φοβερή ατάκα που θέλω να την θυμίσω:

"Οι Έλληνες του εξωτερικού ακούνε Ελλάδα και κλαίνε. Αντί να κλαίμε εμείς που είμαστε εδώ κλαίνε αυτοί οι μ@λ@κες που είναι έξω." Ισχύει αυτό η δεν ισχύει τελικά?

Δημοσ.

Kandinsky αν αυτο καταλαβες απο αυτο που ειπα αστο δε χρειαζεται περαιτερω κουβεντα το θεμα.

"όποιος πιστεύει ότι μπορεί να επηρεαστεί από ένα τέτοιου είδους κείμενο και αύριο το πρωί πάει και γραφθεί στα Χρυσά Αυγά είναι άξιος της μοίρας του και του μυαλού του." - συμφωνω και επαυξανω.και παλι ελεος δηλαδη!

Δημοσ.

Eίχε πει και το άλλο ο Χάρυ Κλυν : "Ελλάδα η χώρα, του πράσινου ήλιου, του ΠΑΟΚ της ΑΕΚ, της Καλαμαριάς, πατρίδα θρησκεία, σουβλάκι με πίτα, Datsun Adidas και Χάνι της Γραβιάς......"

Και φυσικά όλοι μας έχουμε κάνει στο παρελθόν αυτά τα οποία καταδικάζουμε. Η διαφορά όμως του σοφού με τον ηλίθιο είναι ότι ο σοφός προσπαθεί να τα διορθώνει τα λάθη του ενώ ο ηλίθιος μηρυκάζει τα ίδια και τα ίδια λέγοντας "αυτός είμαι και δεν αλλάζω". Πώς το είπε ο λαϊκός αοιδός? "Μείνε όπως είσαι μην αλλάξεις τίποτα...."? Κάπως έτσι είμαστε σήμερα. Χαιρόμαστε με την γελοιότητα που μας περιβάλλει, όπως οι κάτι ηλίθιοι γονείς χαίρονται με το βλαστάρι τους που λέει κακές κουβέντες λες και έκανε κατόρθωμα....

Δημοσ.
Πώς το είπε ο λαϊκός αοιδός? "Μείνε όπως είσαι μην αλλάξεις τίποτα...."? Κάπως έτσι είμαστε σήμερα. Χαιρόμαστε με την γελοιότητα που μας περιβάλλει, όπως οι κάτι ηλίθιοι γονείς χαίρονται με το βλαστάρι τους που λέει κακές κουβέντες λες και έκανε κατόρθωμα....

Δεν διαφωνώ. Το μόνο που λέω είναι οτι αυτή η νοοτροπία μας δεν αλλάζει εύκολα και ξέρεις γιατί , γιατί όλοι μας ζητάμε να αλλάξει αλλά όταν μας δοθεί η ευκαιρία κάνουμε ο καθένας μας ξεχωριστά τα αδύνατα δυνατά για να μην γίνει ποτέ. Και τέσπα αν θέλουμε να αλλάξουμε αυτή την νοοτροπία το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι απλά να πάμε σε μιά άλλη χώρα να ζήσουμε. Γιατί εδώ απλά η ζωή είναι έτσι που οι από πάνω κοιτάνε πώς θα σε χώσουν και οι από κάτω κοιτάνε που θα λουφάρουν. Αν οι πρώτοι κάνουν το αντίθετο τότε θεωρούνται από όλους μας λαλακες και αν οι δεύτεροι κάνουν το αντίθετο το ίδιο. Έτσι λοιπόν η απλά ζούμε με αυτό όσο κακό και αν είναι η απλά ... easyjet... έχει και φθηνά εισιτήρια.

Δημοσ.
Και φυσικά όλοι μας έχουμε κάνει στο παρελθόν αυτά τα οποία καταδικάζουμε. Η διαφορά όμως του σοφού με τον ηλίθιο είναι ότι ο σοφός προσπαθεί να τα διορθώνει τα λάθη του ενώ ο ηλίθιος μηρυκάζει τα ίδια και τα ίδια λέγοντας "αυτός είμαι και δεν αλλάζω".

Οκ εγώ λοιπόν που δεν είμαι σοφός και προχθές πήγα σε μια γνωστή Δημόσια Υπηρεσία να ζητήσω τρια χαρτάκια για το σπίτι μου και μου είπαν στεγνότατα "Κυριε ταδε μου δεν πιστέυω να τα θέλετε μέσα στον Αύγουστο τώρα θα πάτε διακοπές. Μετά τις 30 Αυγούστου." δεν πρέπει να βάλω μέσο για να πάρω αυτό που διακαιούμε ούτος η άλλος, αλλά να περιμένω μέχρι τισ 15 Σεπτέμβρη για να κάνω την δουλειά μου. Οκ δεν θα βάλω μέσο όπως κάνουν όλοι... Είμαι η δεν είμαι λαλακας τελικά. (άσε που η δουλειά μου θα πάει πίσω 1 μήνα) Αλλά ας μην υιοθετήσω την μαμιμένη ελληνική νοοτροπία για την τιμή των όπλων. Είτε το θέλουμε είτε όχι μας αναγκάζουν να είμαστε έτσι. Και όταν επαναστατούμε με όλα αυτά μας τρώει το σύστημα τόσο πολύ που πάλι έτσι καταντάμε.

Οπως στρώνεις κοιμάσε....

Και ξαναλέω αυτή είναι η χώρα που ζούμε και όπως λέει και το κειμενάκι όλοι μας για αυτά που γκρινιάζουμε τα τηρούμε όποτε μας συμφέρει με ευλάβεια γιατί αλλιώς είμαστε λαλάκες. Απλά μαθηματικά.

Δημοσ.

Να κάνω κάτι ψιλά σχολιάκια.

Ναι πως.Για οτι δεν δουλευει στην Ελλαδα "Ελα μωρε' date='ειχαμε και Τουρκοκρατια 400 χρονια,μειναμε πισω"

[/quote']

Σε αυτό θα έλεγα ότι κάνεις λάθος. Σκέψου πως θα ήμασταν αν δεν είχαμε 400χρόνια τους Τούρκους πάνω απο το κεφάλι μας.

Στα υπόλοιπα πάνω κάτω συμφωνώ.

Σε όλη την Γη υπάρχουν υπέροχα μέρη. Τόσα πολλά που όσο και να ταξιδεύει κάποιος δεν θα προλάβει να τα δει όλα. Δεν είναι νόμο η Ελλάδα ωραία…

Η διχονοια ειναι το εθνικο σπορ τα τελευταια 3000 χρονια. Σε καμμια αλλη χωρα δεν ειδα να βριζει ο καθενας ολους τους υπολοιπους συντοπιτες του. Εθνικο σπορ κι αυτο και σιγουρα ειμαστε πρωταθλητες. Και ειναι ραγιαδικο συμπτωμα να βγαζεις τ'απωθημενα στους υπολοιπους.

Γιʼ αυτό μην είσαι και τόσο σίγουρος. Οι πολιτικές κόντρες , και οι πισώπλατες μαχαιριές παντού υπάρχουν. Απλά έξω ξέρουν πότε πρέπει να ενωθούν για ένα σοβαρό ζήτημα. Εδώ δυστυχώς ακόμα και σε σοβαρά ζητήματα και κρίσεις, τρώγονται μεταξύ τους.

ΥΓ. Ορισμένες φορές πραγματικά ντρέπομαι που είμαι Ελληνίδα και ζω σε αυτή την χώρα για πολλούς και διάφορους λόγους. Πιστεύω δεν είμαι το μόνο άτομο που έχει νιώσει έτσι. Με την πρώτη ευκαιρία θα την κάνω για έξω. Να δω και τι παίζει εκεί τουλάχιστον. Και πιστέψτε με δεν θα μου λείψουν ούτε τα σκυλάδικα, ούτε η νυχτερινή ζωή, ούτε οι ωραία μας δρόμοι. Αλλά οι παραλίες θα μου λείψουν οι ρουφιάνες. :D

Δημοσ.
Να κάνω κάτι ψιλά σχολιάκια.

Σε αυτό θα έλεγα ότι κάνεις λάθος. Σκέψου πως θα ήμασταν αν δεν είχαμε 400χρόνια τους Τούρκους πάνω απο το κεφάλι μας.

Στα υπόλοιπα πάνω κάτω συμφωνώ.

Για τους Τουρκους ειναι γνωστη η καραμελα.Οι Τουρκοι "τελειωσαν" εδω και 200 χρονια σχεδον. Το βερολινο και η Ιαπωνια ισοπεδοθηκαν μονο μισο αιωνα πριν και η Κινα το 60 ειχε μονο ψαροχωρια.Αυτοι αναπτηχθικαν και εμεις κλεγομαστε για τους τουρκους πριν 200 χρονια.

Δημοσ.
Για τους Τουρκους ειναι γνωστη η καραμελα.Οι Τουρκοι "τελειωσαν" εδω και 200 χρονια σχεδον. Το βερολινο και η Ιαπωνια ισοπεδοθηκαν μονο μισο αιωνα πριν και η Κινα το 60 ειχε μονο ψαροχωρια.Αυτοι αναπτηχθικαν και εμεις κλεγομαστε για τους τουρκους πριν 200 χρονια.

Συμφωνώ με το γενικό πνεύμα αν και δεν θα ανέφερα τις συγκεκριμένες χώρες μια και τόσο η Γερμανία όσο και η Ιαπωνία έτυχαν μεγάλων πακέτων για να ανοικοδομηθούν ενώ από πολεμικές αποζημιώσεις......άστα. Όσον αφορά δε την Κίνα, μιλαμε για άλλου επιπέδου δυναμική χώρας με την οποία δεν μπορούμε να συγκριθούμε.

Εγώ θα πρότεινα να κοιτάξουμε καλύτερα στην Ιβηρική, όπου Ισπανία και Πορτογαλία μας έχουν πλέον ξεπεράσει. Η Ισπανία πέρασε κι αυτή εμφύλιο, δικτατορίες, κλπ, ενώ η Πορτογαλία, μετά τα μεγαλεία του παρελθόντος είναι εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην αφάνεια.

H δικαιολογία μας είναι όντως φτηνή, όχι επειδή δεν υφίσταται οπισθοδρόμηση/καθυστέρηση ανάπτυξης με τους Τούρκους αλλά επειδή την χρησιμοποιούμε για να δικαιολογήσουμε το ότι μηρυκάζουμε τώρα τα μειονεκτήματα μας και συνεχίζουμε το κωλοβάρεμα στην καφετέρια αποδιδοντας τις ευθύνες για όλα στην "άδικη μοίρα μας που μας έκανε Έλληνες και περάσαμε τόσα δεινά". Πρέπει κάποτε επιτέλους να προχωρήσουμε κι αυτό θα γινει με ανάληψη ευθυνών απ' τα τεμπελόσκυλα κοματόσκυλα που μας κυβερνούν αλλά κι από εμάς τους ίδιους με πλήρη απαξιωση των διαδικασιών που συντηρούν την διαφθορά και την αναξιοκρατία.

Δημοσ.

Παίδες δεν το ανέφερε με τόσο έντονο τρόπο όσο το πήρατε εσείς. Και όσον αφορά τα νησιά μας το 1912 ελευθερωθήκαμε από τους Τούρκους… Και γενικά όλη η Ελλάδα πέρασε 2,3 εμφυλίους, 2 παγκόσμιους πολέμους, 2,3 Δικτατορίες, πόλεμο με τους γείτονες στην Μακεδονία, Μικρασιατική καταστροφή και πολλά πολλά άλλα.

Ακόμα τα παλιά δάνεια πληρώνουμε (λέμε τώρα). Όσον αφορά τους Γερμανούς εκτός από της αποζημιώσεις που αναφέρει πολύ σωστά ο Kandinsky, μην ξεχνάμε ότι είχανε κατακλέψει τον πλούτο των χωρών που κατέκτησαν!

Όσον αφορά την Κίνα, δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα με εμάς…

Δεν λέω ότι για όλα φταίει η Τουρκία. Αλλά όχι ότι δεν μας πήγε πολλά πολλά χρόνια πίσω.

Για το παρών όμως, άμα ο Έλληνας δεν κοίταγε την τσέπη του, όπως κάνει τώρα, και κοιτάει σε ένα έργο να φάει όσο πιο πολλά μπορεί, να μπει στο δημόσιο για να κάθετε, να πάρει το φακελάκι του, να μην είναι ποτέ ενωμένος σαν λαός και ένα σωρό άλλα στραβά πιστεύω θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη φάση από ότι τώρα.

Δημοσ.

Οι Γερμανοί έφτασαν από τον αστρικό πληθωρισμό του μεσοπολέμου σε οικονομία πολέμου μέσα σε 6 χρόνια. Πριν αρχίσουν να κατακλέβουν πλούτους αυτό.

Και η καραμέλα της Τουρκοκρατίας δεν είναι ιδιαίτερα λάθος ιστορικά, εξ' αιτίας της χάσαμε την βιομηχανική επανάσταση. Τώρα το γιατί η επανάσταση δεν έγινε νωρίτερα, τι κάναμε τα 400 αυτά χρόνια και γιατί δεν κάναμε κάτι στα υπόλοιπα 200 μέχρι σήμερα, είναι άλλο ευαγγέλιο.

Δημοσ.
Οι Γερμανοί έφτασαν από τον αστρικό πληθωρισμό του μεσοπολέμου σε οικονομία πολέμου μέσα σε 6 χρόνια. Πριν αρχίσουν να κατακλέβουν πλούτους αυτό.

Και η καραμέλα της Τουρκοκρατίας δεν είναι ιδιαίτερα λάθος ιστορικά' date=' εξ' αιτίας της χάσαμε την βιομηχανική επανάσταση. Τώρα το γιατί η επανάσταση δεν έγινε νωρίτερα, τι κάναμε τα 400 αυτά χρόνια και γιατί δεν κάναμε κάτι στα υπόλοιπα 200 μέχρι σήμερα, είναι άλλο ευαγγέλιο.[/quote']

Το πρώτο που λες δεν το ξέρω αλλά για να το λες κάτι θα ξέρεις :)

Τώρα για το τι κάναμε 400 χρόνια… Μάλλον θα πάλευαν από πριν για το ποιος θα αναλάβει την εξουσία. Αστείο αυτό…

Ακόμα και μέσα στην ίδια την επανάσταση υπήρξε διχόνοια…

Μετά απλά δεν είχαμε να φάμε…

Αλλά και τώρα που έχουμε τίποτα δεν κάνουμε! Αντί να χτίσουν κανένα καινούριο σχολείο, χτίζουν Δημαρχία και βάζουν και βγάζουν τα πλακάκια στους δρόμους για να τα κάνουν πλακάκια μεταξύ τους.

Αγοράζουν αεροπλάνα για να μας τα κουτουλάνε οι Τούρκοι. Και πόσα άλλα εκατομμύρια που τα τρώνε στον στρατό... Και τώρα ακόμα, σκεφτείτε, άμα δεν τους είχαμε γείτονες, πόσα χρήματα λιγότερα θα πήγαιναν στον στρατό...

Εκεί πάνε τα χρήματα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...