theomen Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 ρε φίλε πως θα πλουτίσουμε εμείς οι πληροφορικάριοι κάποιον πρέπει να κλέβουμε και εμείς.
mxpert Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 και με τις ξένες γλώσσες πάντως γίνεται κάτι ανάλογο.... οι εργοδότες αν είναι πολύ παλιό το πτυχίο σε τεστάρουν εκ νέου !!!
agoraki_23 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Γνωρίζει κάποιος πώς θα ανανεώνονται τα παλιά πτυχία που λήγουν 31-12-2007?
Melissa_virus Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Καταρχήν οι γνώσεις που παίρνεις από το ECDL είναι τραγικές έως μηδενικές . Γενικά δεν θα έπρεπε να μετράει σαν extra στον ΑΣΕΠ. Αλλά αφού το βάλανε, έχει κάποια λογική το να έχει ημερομηνία λήξεως. Μια και όλα αλλάζουν. Για παράδειγμα ελάχιστες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν Ms Access . Πλέον όλες ζητάνε γνώσεις σε SQL… Τώρα αν ισχύει αυτό και για τις ξένες γλώσσες είναι κάπως ξεφτίλα. Έως απαράδεκτο… Μια και δεν αλλάζει κάτι σε αυτά. Δεν υπάρχει εξέλιξη. Ενώ στην πληροφορική υπάρχει. ΥΓ. Σε 1,2 χρόνια: Συγνώμη κύριος, έχετε ληγμένο ECDL. LOL :D:D
louben Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 ρε παιδια το ECDL πιστοποιει και μονο οτι εχεις μια σχετικη γνωση χρησης καποιων πραγματων ουτε δουλεια ως πληροφορικαριος βρισκεις ουτε προγραμματιστης γινεσαι(με αυτη τη λογικη ποιος ο λογος υπαρξης του ECDL ADVANCED).Δηλαδη οι βασικες αρχες πληροφορικης που δινεις αλλαξαν?Αν ηθελαν να ειναι ενταξει θα επρεπε να κανεις update δηλαδη μολις ελθουν τα vista αν ειναι αναγκαιο να δινεις μονο αυτα κοκ.Φανταστειτε ρε παιδια να εχεις πιασει δουλεια και καθε 3 χρονια να πας να το ξαναδινεις(και να σκας 250+ευρω)για να συνεχισεις να εισαι πιστοποιημενος. Τωρα βεβαια εξηγειται και το οτι ενω η προηγουμενη κυβερνηση το ειχε πληρως αναγνωρισμενο η τωρινη το αναγνωρισε μολις περισυ(για ασεπ κτλ) μετα απο ενα χρονο δηλαδη.Και στην τελικη το ιδιο ισχυει και για τα υπολοιπα(microsoft ktl?) Υπαρχει επισημη ανακοινωση και αν ναι που θα τη βρουμε?
Melissa_virus Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 louben όντος είναι αδικία και κοροϊδία να δίνεις ανά 3 χρόνια το ECDL. Το έχει πάρει ο αδερφός μου και ξέρω ότι δεν είναι φτηνό. Αλλά άμα μπεις στον χορό θα χορέψεις… Κάτι offtopic. Ξέρει κανείς αν στους φοιτητές Πληροφορικής αναγνωρίζετε το χαρτί απευθείας? Κάτι είχα ακούσει πριν ένα χρόνο περίπου.
LIVE7 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 @Melissa_virus Για ΑΣΕΠ: Η γνώση Χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (i) επεξεργασίας κειμένων, (ii) υπολογιστικών φύλλων και (iii) υπηρεσιών διαδικτύου αποδεικνύεται ως εξής: 1) είτε με πιστοποιητικά Πληροφορικής ή γνώσης Χειρισμού Η/Υ που εκδίδονται από φορείς οι οποίοι πιστοποιούνται από τον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ) με βάση τη διεθνή επί του θέματος πρακτική, ιδίως όσον αφορά τις υποδομές, το λογισμικό, τις μεθόδους και τη διαδικασία. Μέχρι σήμερα έχουν πιστοποιηθεί από τον Ο.Ε.Ε.Κ., με σχετικές πράξεις του, οι παρακάτω φορείς: α) ECDL Ελλάς Α.Ε., β) Vellum Global Educational Services , γ) Infotest δ) ICT Hellas Α.Ε. ε) KEY-CERT στ) ACTA Α.Ε 7 Τα πιστοποιητικά που εκδίδουν οι παραπάνω φορείς θα ισχύουν για τρία (3) χρόνια.Πιστοποιητικά γνώσης Η/Υ τα οποία χορηγήθηκαν από τους παραπάνω φορείς μέχρι και την ημερομηνία πιστοποίησης τους από τον Ο.Ε.Ε.Κ., ισχύουν μέχρι 31-12-2007. Τα πιστοποιητικά αυτά υπό την παλιά τους ονομασία είναι: α) ECDL Start – ECDL Core από την εταιρεία ECDL-GREEK COMPUTER SOCIETY –ΕΠΥ β) Cambridge International Examinations από UNIVERSITY OF CAMBRIDGE (εταιρεία Vellum Global Educational Services) γ) IC3-MOS από CERTIPORT (Microsoft), εταιρεία Infotest (πρώην TECHNOPLUS) και δ) BTEC in ICT από LONDON LEARNING (εταιρεία ICT Hellas Α.Ε.) 2) είτε με τίτλους σπουδών, τριτοβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,ειδικότητας Πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ, όπως αυτοί αναφέρονται κατωτέρω. 3) είτε με τίτλους σπουδών, πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης, από την αναλυτική βαθμολογία των οποίων προκύπτει ότι έχουν παρακολουθήσει τέσσερα τουλάχιστον μαθήματα, υποχρεωτικά ή κατ΄ επιλογή, Πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ. ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ – ΜΕΤΑΔ/ΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΝΩΣΗΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ Η/Υ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ -Πληροφορικής -Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών -Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Μηχανικού Υπολογιστών -Εφαρμοσμένης Πληροφορικής -Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Τεχνολογίας Υπολογιστών -Μηχανικού Η/Υ και Πληροφορικής -Επιστήμης Υπολογιστών -Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων -Μηχανικών Η/Υ Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων -Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών -Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών -Ηλεκτρονικού Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών -Ηλεκτρονικής και Μηχανικού Υπολογιστών -Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών -Ηλεκτρολόγων Μηχανικού και Μηχανικών Η/Υ -Πληροφορικής (Ε.Α.Π.) -Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων ή άλλος ισότιμος τίτλος αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής. Β) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ -Πληροφορικής -Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων -Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών -Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων -Βιομηχανικής Πληροφορικής -Πληροφορικής και Επικοινωνιών -Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας -Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών -Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης -Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων Η/Υ (Π.Σ.Ε.) -Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων -Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία -Διαχείρισης Πληροφοριών ή άλλος ισότιμος τίτλος σπουδών αντίστοιχης ειδικότητας, σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής. ΜΕΤΑΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ α) Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Ι.Ε.Κ. οποιασδήποτε ειδικότητας του Τομέα Πληροφορικής, ή β) Πτυχίο Α΄ ή Β΄ κύκλου σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου: i) Οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Πληροφορικής - Δικτύων Η/Υ, ii) Ειδικότητας Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων του Ηλεκτρονικού Τομέα, γ) Απολυτήριος τίτλος: i) κλάδου Πληροφορικής Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, ii) τμήματος Προγραμματιστών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου, ή iii) ειδικότητας Υπαλλήλων Χειριστών Η/Υ, Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής. ή άλλος ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος, σχολικών μονάδων της ημεδαπής ή αλλοδαπής Βέβαια η παράγραφοε (3) δεν είναι ξεκάθαρη. Ένα μάθημα π.χ. "Προγραμματισμός με fortran" ανήκει στην κατηγορία αυτή?Ή ένα autocad?
BIAP Δημοσ. 15 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2006 Εξαρταται τη θεση για την οποια κανεις αιτηση. Ζητας διευκρυνιση απο την αρμοδια υπηρεσια, και παλι αμφιβολλο ειναι το κατα ποσο αντιλαμβανονται το οτι μπορει πχ να εκανες design economics και δεν χρειαζεται να αποδειξεις πως ξερεις υπολλογιστικα φυλλα. Ακομη και με αναλυτικο syllabus του μαθηματος παιζεται αν θα γινει κατανοητο απο τα ζωα.
admin.iekep Δημοσ. 15 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2006 για να κανεις τον καθηγητη πληροφορικης παντως θα πρεπει να εισαι πιστοποιημενος απο το ΕΚΕΠΙΣ. οσο για γνωσεις σε υπολογιστες αν και εχω και ECDL το απλο αλλα και το αλλο το advance θεωρω οτι τα καλυτερα ειναι τις CAMBRIDGE (Vellum) και το CISCO. ειδικα το τελευταιο πιστοποει οτι ξερεις απο υπολογιστες 100%. α για να διδαξεις πρεπει να περασεις απο εξετασεις στο ΕΚΕΠΙΣ να εχεις ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ στον χωρο της πληροφορικης (οχι καθηγητης απαραιτητα) και ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ εμπειρια 300 ωρων τουλαχιστον δινεις και καποια χρηματα για τις εξετασεις και αν περασεις εισαι ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. Γνωμη μου αν μπορειτε και θελετε να διδαξετε καντε το οσο ειναι καιρος την εξεταση ΕΚΕΠΙΣ διοτι τα αλλα πτυχια δεν θα μετρανε για να κανεις τον καθηγητη.
random Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 Αν πάρω το lower στα 15 μου, οπως το εχουν πάρει χιλιάδες (γιατι μετά ειναι το λυκειο, τα μορια, και το φροντηστηριο και θελουν να τελειώνουν), και κατόπιν: - δεν διαβάζω αγγλικά στον ελεύθερο χρόνο μου (ιντερνετ, βιβλία, περιοδικά, ξένα κανάλια) και δεν κάνω κανενα επάγγελμα που να με αναγκάζει σε γραφή ή ομιλία αγγλικών (πχ τουριστικά) ειναι δυνατόν να λέμε οτι στα 30 δικαιούμαι να λέω "ξέρω αγγλικά" ; μπούρδες. μια νίλα ξέρω. lower έχω, αγγλικά δεν ξέρω. το ιδιο ισχύει για ολα τα χαρτιά. τι το θελετε το ECDL; Δείξτε μου ΜΙΑ ιδιωτικη εταιρεία που να μην σας προσέλαβε επειδή δεν το έχετε (και μονο γι αυτό), και προσέλαβε αλλον που το έχει στη θέση σας. Το ΑΣΕΠ το ζητάει; ωραία συμφωνώ να το ζητάει για το Δημόσιο, αφου προσλαμβάνουν μη πτυχιούχους, ή πτυχιούχους, με κριτήριο αν ξέρουν να γράψουν έκθεση, ή αν εχουν πτυχίο σε Φιλολογία, Χημεία ή Μαγειρική, αλλα οταν τους βάζουν στη δουλειά τους δεν τους ζητάνε να μεταφράζουν Αρχαία, να αναλύουν χημικά ή να μαγειρεύουν, αλλα... να σφραγίζουν χαρτιά, να εξετάζουν και να φωτοτυπούν αιτήσεις, και να κάνουν κλικ στα σωστά εικονίδια της ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ...και την πρώτη μέρα στη δουλειά, οταν τους έλεγαν "κλείσε τα παράθυρα", αυτοι σηκώνονται απο τις καρέκλες και πάνε να κλείσουν τα παραθυρόφυλλα του δωματίου. ε, τέτοια ευτράπελλα μπορει να σταματήσουν αν καθε υπάλληλος γραφείου εχει ενα ΙσιΝτιΕλ. οκ, αν το μεγάλο όνειρο της ζωής σας ειναι να δολεψετε για το Μεγάλο και Σιγουρο Ελληνικο Δημόσιο, go for it. πάρτε τα ΙσιΝτιΕλ λιγους μήνες πριν δώσετε για ΑΣΕΠ. τους γονεις που στέλνουν τα παιδάκια για ΙσιΝτιΕλ πριν τελειώσουν λύκειο, πραγματικά δεν τους καταλαβαίνω. για το στρατό το θέλουν; :-D τσάμπα κουράζονται. το πιο πολύπλοκο τεχνολογικό κατασκεύασμα του στρατοπέδου ειναι η μαλαστούπα.
dpolal Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 Αν πάρω το lower στα 15 μου' date=' οπως το εχουν πάρει χιλιάδες (γιατι μετά ειναι το λυκειο, τα μορια, και το φροντηστηριο και θελουν να τελειώνουν),και κατόπιν: - δεν διαβάζω αγγλικά στον ελεύθερο χρόνο μου (ιντερνετ, βιβλία, περιοδικά, ξένα κανάλια) και δεν κάνω κανενα επάγγελμα που να με αναγκάζει σε γραφή ή ομιλία αγγλικών (πχ τουριστικά) ειναι δυνατόν να λέμε οτι στα 30 δικαιούμαι να λέω "ξέρω αγγλικά" ; μπούρδες. μια νίλα ξέρω. lower έχω, αγγλικά δεν ξέρω. το ιδιο ισχύει για ολα τα χαρτιά. τι το θελετε το ECDL; Δείξτε μου ΜΙΑ ιδιωτικη εταιρεία που να μην σας προσέλαβε επειδή δεν το έχετε (και μονο γι αυτό), και προσέλαβε αλλον που το έχει στη θέση σας. Το ΑΣΕΠ το ζητάει; ωραία συμφωνώ να το ζητάει για το Δημόσιο, αφου προσλαμβάνουν μη πτυχιούχους, ή πτυχιούχους, με κριτήριο αν ξέρουν να γράψουν έκθεση, ή αν εχουν πτυχίο σε Φιλολογία, Χημεία ή Μαγειρική, αλλα οταν τους βάζουν στη δουλειά τους δεν τους ζητάνε να μεταφράζουν Αρχαία, να αναλύουν χημικά ή να μαγειρεύουν, αλλα... να σφραγίζουν χαρτιά, να εξετάζουν και να φωτοτυπούν αιτήσεις, και να κάνουν κλικ στα σωστά εικονίδια της ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ...και την πρώτη μέρα στη δουλειά, οταν τους έλεγαν "κλείσε τα παράθυρα", αυτοι σηκώνονται απο τις καρέκλες και πάνε να κλείσουν τα παραθυρόφυλλα του δωματίου. ε, τέτοια ευτράπελλα μπορει να σταματήσουν αν καθε υπάλληλος γραφείου εχει ενα ΙσιΝτιΕλ. οκ, αν το μεγάλο όνειρο της ζωής σας ειναι να δολεψετε για το Μεγάλο και Σιγουρο Ελληνικο Δημόσιο, go for it. πάρτε τα ΙσιΝτιΕλ λιγους μήνες πριν δώσετε για ΑΣΕΠ. τους γονεις που στέλνουν τα παιδάκια για ΙσιΝτιΕλ πριν τελειώσουν λύκειο, πραγματικά δεν τους καταλαβαίνω. για το στρατό το θέλουν; :-D τσάμπα κουράζονται. το πιο πολύπλοκο τεχνολογικό κατασκεύασμα του στρατοπέδου ειναι η μαλαστούπα.[/quote'] +1.... Να συμπληρώσω επίσης τα εξής... Το ότι έχεις τώρα το ECDL και πιάνεις μια δουλειά με αυτό, απίθανο να βρείς δουλειά μόνο με αυτό αλλά λέμε τώρα, δεν σημαίνει ότι θα είσαι αναγκασμένος κάθε τρεις και λίγο να το ανανεώνεις. Καμμία εταιρεία δεν σε υποχρεώνει να ανανεώνεις τα όποια πτυχία έχεις συνέχεια. Αν βέβαια εσύ αλλάζεις δουλειές συνέχεια τότε αυτό είναι ένα θέμα ίσως. Πριν από κανέναν χρόνο, που θέλησα να διδάξω, ήρθα σε επαφή με μερικές «σχολές» (λέμε τώρα) που ειδικεύονταν σε τέτοιου είδους «διπλώματα» και αυτό που αποκόμισα από τις επαφές με τους υπευθύνους ήταν ότι βασική προϋπόθεση ήταν να βγάζουν «διπλωματούχους». Κάτι σαν βιομηχανία δηλαδή, εκείνο που μέτραγε ήταν ότι προκειμένου να έχουν σπουδαστές, συμπίεζαν το κόστος του ECDL και αναγκαστικά μείωναν τις ώρες της εκπαίδευσης. Η γενικότερη οδηγία ήταν η εξής: μου έλεγαν, κάνε ότι θέλεις ΑΛΛΑ πρέπει μέσα σε χ ώρες (που ήταν απίστευτα λίγες) να έχουν μάθει ΜΟΝΟ ότι χρειάζονται για να πάρουν το πτυχίο. Τα υπόλοιπα άστα να τα μάθουν μόνοι τους στο σπίτι. Με τέτοιες προϋποθέσεις φυσικά ο τίτλος εξυπηρετεί απλά και μόνο σαν ένα έξτρα χαρτί να που το έχουμε δια παν ενδεχόμενο. Επίσης και η σύγκριση του ECDL με το Lower νομίζω ότι είναι εντελώς λανθασμένη. Οι εξελίξεις μίας ξένης γλώσσας ΔΕΝ έχουν καμμία απολύτως με αυτές των υπολογιστών. Το να μάθω αγγλικά τώρα και να τα χρησιμοποιήσω μετά από 5 χρόνια (δεν λέω παραπάνω) θα είναι πολύ δύσκολα στην αρχή αλλά μπορεί να γίνει, είναι εφικτό. Για δοκιμάστε να κάνετε το ίδιο με έναν υπολογιστή. :? Καλό είναι το μέτρο λοιπόν στον βαθμό που θα έχει και σωστή εφαρμογή...
Undead Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 Προς agoraki_23 1) απο ποια πηγή το πήρες αυτό? 2) δεν λήγουν απλός πρέπει να τα ανανεώνεις κάθε χρόνο ώστε να μην λήξουν
admin.iekep Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 ακριβως κανενα πτυχιο ΔΕΝ ΛΗΓΕΙ απλα θελει ΑΝΑΝΕΩΣΗ καποια απο ΑΥΤΑ. αν το δειτε καλυτερα στην σελιδα που πηρε το νεο ο φιλος το λεει.
mentoras99 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 Το εκεπις ομως δεν θελει ειδικες προυποθεσεις για να το αποκτησει κανεις? Πχ. καπου ακουσα οτι θελει εκπαιδευτικη εμπειρια και μαλιστα πιστοποιημενη απο δημοσιο φορεα κλπ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα