therock Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Μερικα πανεπιστημια ομως μπορει να στο ζητησουνε προσφατο. Τουλαχιστον κατι τετοιο διαβασα καπου.
Lucifer Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Κάτσε, και το proficiency δεν λήγει μετά από 2 χρόνια; (δεν διάβασα όλο το thread btw) Common European Framework of Reference for Languages In the Common European Framework of Reference for Languages CPE is ranked at the C2 level. Like all the other Cambridge exams, once the candidate has passed the exam this qualification never expires. It is considered to be very valuable for professional purposes, since a large number of companies and employers use it as an indicator of the would-be employee's English skills. Από wiki. Αναφέρεται στο Cambridge, για Michigan δεν ξέρω.
DrLo Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Μερικα πανεπιστημια ομως μπορει να στο ζητησουνε προσφατο. Τουλαχιστον κατι τετοιο διαβασα καπου. Είναι στη διακριτική ευχέρια του καθενός πως θα αξιολογήσει το πτυχίο. Πχ το ελληνικό κράτος το δέχεται για πάντα, κάποια πανεπιστήμια μόνο αν είναι πρόσφατο, πολλά καθόλου κλπ
therock Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Εν τελει δεν εχω καταλαβει, ποιος θεωρει οτι το ECDL ληγει σε 3 χρονια? Το δημοσιο ή τα εξεταστικα κεντρα? Επειδη πηρα σε εξεταστικο κεντρο να ρωτησω ποτε ληγει, και μου ειπαν πως κανεις δεν το γνωριζει αυτο. Ή σκεφτηκε πως αν μου λεγε πως ληγει καποτε δεν θα πηγαινα να δωσω, ή ηταν σαν να μου λεει πως εξαρταται απο το δημοσιο το αν θα στο δεχτει.
vk13 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Ρε παιδιά εγώ ήθελα να κάνω το ecdl αλλά με αυτά που διαβάζω, λέτε να μην αξίζει τελικά τον κόπο; Είμαι φοιτητής ακόμα και φέτος τελειώνω. Μπορεί να μου πει κάποιος αν υπάρχει κάποιο πτυχίο-πιστοπολιησησ σχετικό με πληροφορική που να αξιζει τον κόπο, γιατί αν είναι να σκάσω ένα κάρο λεφτά για το ecdl και μετά μου λένε ότι έληξε καλύτερα να μην το σκέφτομαι άλλο...
therock Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Ρε παιδια εν τελει την ανανεωση δεν την ληρωνεις ουτε ξαναδινεις εξετασεις, τι τρομος εχει δημιουργηθει ασκοπα? Μια φιλη μου που ρωτησα μου ειπε πως περασε απο το κεντρο που το πηρε και τις το ανανεωσαν και πως μπορεις καθε χρονο να το ανανεωνεις απ οτο ιντερνετ. Μηπως τα πραγματα δεν ειναι τοσο επωδυνα οσο νομιζαμε? Καθαρα τυπικη και γραφειοκρατικη διαδικασια μου φαινεται.
ApSiMan Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Ανανέωση με την μορφή ανανέωσης δεν υπάρχει από την ECDL. Ούτε έχουν δώσει επίσημη οδηγία τι γίνεται...το μόνο που κάνουν είναι ότι παρατείνουν την ισχύ των διπλωμάτων χρόνο με τον χρόνο (κατα την προσωπική μου άποψη περιμένουν να υποστηρίξουν τα windows 7 κ office 2007 πλήρως για να βάλουν όλους να ξαναδίνουν....) Αυτό που έκανε η κοπέλα μέσω Internet είναι η διαδικασία επικύρωσης (!?!?!?) του διπλώματος που είναι κάτι σαν ανανέωση.... Γενικά αυτά τα διπλώματα είναι σαν τα TOEFL/GRE/GMAT/IELTS στα Αγγλικά: δεν τα παίρνεις αν δεν τα χρειάζεσαι....
stefos4 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Από την επίσημη ιστοσελίδα του ΟΕΕΚ Ισχύς Πιστοποιητικών Φορέων Γνώσης Χειρισμού Η/Υ που εκδόθηκαν πριν την πιστοποίησή τους από τον ΟΕΕΚ Σύμφωνα με την με αριθμό πρωτοκόλλου Γ/31548/12-11-2009 Απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Ε.Ε.Κ. παρατείνεται η ισχύς: 1. για ένα ακόμη έτος, δηλ. μέχρι 31-12-2010, των πιστοποιητικών Γνώσης Χειρισμού Η/Υ των φορέων ECDL Ελλάς, Vellum Global Educational Services, Infotest και ICT Hellas, τα οποία εκδόθηκαν μέχρι και την ημερομηνία πιστοποίησής τους από τον Ο.Ε.Ε.Κ. και η ισχύς τους έληγε την 31-12-2009. 2. μέχρι 31/12/2010 των πιστοποιητικών Γνώσης Χειρισμού Η/Υ που εκδόθηκαν μέχρι 31/12/2007 από τον ΟΕΕΚ. 3. μέχρι 31/12/2010 των πιστοποιητικών Γνώσης Χειρισμού Η/Υ που εκδόθηκαν από τους πιστοποιημένους από τον Ο.Ε.Ε.Κ. φορείς ECDL Ελλάς, Vellum Global Educational Services, Infotest, ICT Hellas, Key-Cert, Acta, i-Skills, TELEFOS CERT. μετά την ημερομηνία πιστοποίησής τους και μέχρι 31/12/2007. ---------------------------------------------------------------------------------- Από την επίσημη ιστοσελίδα του ecdl (http://www.ecdl.gr) Αποδοχή από το Ελληνικό Δημόσιο Το Ελληνικό Δημόσιο, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες, αναγνωρίζει και αποδέχεται τα πιστοποιητικά γνώσεων και δεξιοτήτων πληροφορικής της ECDL Ελλάς (όπως και όλων των φορέων που έχουν πιστοποιηθεί από τον Ο.Ε.Ε.Κ.). Σχετικά με την αποδοχή των εν λόγω πιστοποιητικών σε διαγωνισμούς πρόσληψης στο Ελληνικό Δημόσιο, η ισχύουσα πολιτική είναι η εξής: * Για τα Πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί μέχρι τις 31/12/2006 Τα Πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2006 γίνονται αποδεκτά για τις προσλήψεις στο Δημόσιο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2009. Αυτό ισχύει, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ.) και αφορά την ECDL Ελλάς καθώς και όλους τους πιστοποιημένους από τον Ο.Ε.Ε.Κ. Φορείς Πιστοποίησης. * Για τα Πιστοποιητικά που εκδόθηκαν μετά την 1/1/2007 Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Ο.Ε.Ε.Κ.,τα Πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2007 γίνονται αποδεκτά για συμμετοχή σε διαγωνισμούς του Ελληνικού Δημοσίου μέχρι και τρία (3) χρόνια μετά την ημερομηνία έκδοσής τους. Η απόφαση αυτή αφορά την ECDL Ελλάς καθώς και όλους τους πιστοποιημένους από τον Ο.Ε.Ε.Κ. Φορείς Πιστοποίησης. Οπότε αυτό που ισχύει είναι η παράταση μέχρι το 2010 όλων των πιστοποιήσεων του ECDL, ασχέτως σε ότι αναγράφεται στην ιστοσελίδα του ECDL, διότι εκδόθηκε μόλις χθες η απόφαση για παράταση και ...Ίσως δεν προλαβε να ενημερωθεί η ιστοσελίδα του ecdl. Έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον!!
therock Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δηλαδη ο δαιμονας πισω απο ολα ειναι ο Ο.Ε.Ε.Κ. και οχι η ECDL, Και επιπροσθετως ισχυει για ολες τις πιστοποιησεις πληροφορικης. Αρα στην τελικη διπλωμα παιρνει οποιος το χρειαζεται. Για διαγωνισμο δημοσιου ή οποιαδηποτε αλλη αμεση επαγγελματικη κινηση.
mentoras99 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Κι επειδη ζούμε στην μπανανία που λέγεται Ελλάδα, καπως πρεπει να ζησουν κι οι 'σχολες' πληροφορικης, οποτε σαν βδελλα πανω στο κρατος, συνεχιζουν φάμπρικα με τις ανανεώσεις, κι όπου μας βγάλει http://www.esos.gr/uploads/kcfinder/file/fek-1263-14.pdf Αν ειναι να ανανεωνουμε καθε λιγα χρονια καθε πιστοποιητικο που εχουμε παρει, ζητω που καήκαμε.
gigisoni Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Κι επειδη ζούμε στην μπανανία που λέγεται Ελλάδα, καπως πρεπει να ζησουν κι οι 'σχολες' πληροφορικης, οποτε σαν βδελλα πανω στο κρατος, συνεχιζουν φάμπρικα με τις ανανεώσεις, κι όπου μας βγάλει http://www.esos.gr/uploads/kcfinder/file/fek-1263-14.pdf Αν ειναι να ανανεωνουμε καθε λιγα χρονια καθε πιστοποιητικο που εχουμε παρει, ζητω που καήκαμε. Για τον λόγο αυτόν και ονομάζονται πιστοποιητικά και όχι πτυχία. 1
paylidis Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 μιας που αναστηθηκε το θέμα ας παραθέσω και εγω σχετικά με το ζήτημα οτι το ecdl μου που ειναι απο την ΕΠΥ (2001 μπορει και +/-1 χρονο ισχύει κανονικά παρα τις μπούρδες που έλεγαν και το εχω χρησιμοποιήσει για MSc, PhD, 2 προσλήψεις and so on... Τωρα με το νόμο που παρατέθηκε δε ξερω τι θα γίνει (δεν εκατσα να τον διαβασω για να ειμαι ειλικρινής..)
LiquidTroll Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 έχω φροντιστήριο πληροφορικής , και πραγματικά δεν υπάρχουνε πιο μαλάκες απο την ECDL. Μας υποχρεώνει να πάρουμε προιόντα της (= εξετάσεις , πιστοποιητικά κλ) και να προ πληρώσουμε 1000 Ευρώ , γιατί έτσι νταβατζιλίκι. Κάθε χρόνο ως μίνιμουμ. Δεν τους δουλεύω , τους σιχαίνομαι , άλλωστε το ECDL έχει ψοφήσει , έχει τελειώσει , κανένας δεν το παίρνει πια, και ο ανταγωνισμός το δίνει 30Ε/ενότητα..... 2
Cossutius. Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Γράψτε τους στα τέτοια σας. Οι πιστοποιήσεις αυτές χρησιμευουν μόνο για το δημοσιο. Το δημοσιο λοιπόν κάνει ελάχιστες προσλήψεις και σε αυτές παίζει ρόλο η προυπηρεσία, μεταπτυχιακά μπλα μπλα μπλα οπότε δυσκολα ένας νέος θα ειναι ψηλά στην σειρά επιτυχίας. Καμία ΣΟΒΑΡΗ εταιρία δεν θα ασχοληθει με το αν γράφεις οτι έχεις ECDL στο βιογραφικό σου ή όχι. Τους αρκεί να δουν οτι ξέρεις. Αν σε καλέσουν σε συνέντευξη, πιστέψτε με εύκολα μπορουν να καταλάβουν αν ξέρεις ή οχι. (Βέβαια το 99% γράφει οτι ξέρει και όταν τους ρωτάς αν ξέρουν να χρησιμοποιουν Pivottable σε κοιτάνε σαν χάνοι...οπότε είτε το χεις είτε οχι το ιδιο κάνει..χαχαχαχα) 1
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Το είχαμε ξανασυζητήσει αυτό σε κάποιο παλιό topic. Θυμάμαι από σχολια ορισμένων, οτι σε κάποιες λίγες περιπτώσεις το ECDL είναι χρήσιμο στον ιδιωτικό τομέα αρκεί βέβαια να μην έχουν περάσει πολλά χρόνια. Υπάρχει η περίπτωση η επιχείρηση που εργάζεται κάποιος να επιθυμεί να πιστοποιηθεί με ISO, εκεί θα πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να έχουνε κάποια επίσημη πιστοποίηση γνώσεων Η/Υ και αν όχι τότε ζητάνε από τους εργαζομένους εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος να αποκτήσουν το ECDL. Επίσης βοηθάει αν πας για γραμματέας και έχεις το ECDL για expers κάπως έτσι λεγότανε που κάνουν πολλά πακετά του office. Σε γενικές γραμμές όμως συμφωνώ με αυτό που λέει ο Cossutius. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα