Προς το περιεχόμενο

ακούστε και μια κουφή μου απορεία


talikra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ρε παιδιά μόλις πείρα καινούγιο notebook και αυτό για πρώτη φορά στην ζωή μου όλα καλά και άγια και το notebook πετάει :grin: αλλά....

 

Ως χρόνια χρήστης desktop pc ξέρετε τώρα έιχα το γραφείο μου σε χαμηλό ύψος το keyboard με το Mouse, λίγο ψηλότερα η οθόνη... τα γνωστά.

Μιλάμε λόγο δουλείας και όχι για gaming καθόμουν πάνω στο pc και 25/24 την μέρα no problemo όλα κυριλέ.

 

Ε λοιπόν με το που πέρνω το laptop το βάζω πάνω στο γραφείο το κανονικό (δηλ. πάνω σε αυτό που μελετάω) Ε μην τα πολυλογό μετά από κανά 3 ήμερο άρχισε ψιλό πόνος στα νεύρα του χεριόυ και ξενερώνω:(

 

Δεν μπορώ να καταλάβω αλλά πιστεύω πως φταίει το ύψος του γραφείου, δηλ. τώρα τα χέρια δεν είναι στο κάτω μέρος αλλά στην ευθεία του ύψους του γραφείου. ταρακανούθηκα μιας και έχω να βγάλω και δουλεία αυτές τις μέρες και πήρα μαζί με ένα ποντίκι για φορητό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.570674 και ένα μικρό keybooad της HP το οποίο είναι σπαστό (βγάινει δηλ. το κομμάτι με το calulator).

 

Τώρα θα μου πείτε τι σας τα λέω όλα αυτά λοιπόν έχω δύο απορείες

1. Αν αυτό το είχατε συναντήση και σεις σαν πρόβλημα κι αν ναι τη κάνατε;

 

2. και το κουφό που μπορώ να βρώ ένα κάλυμα να σκεπάζω το kyeboard του laptop έτσι ώστε αφού δεν χρησιμοποιήτε να μην μπαίνει σκόνη μέσα στα πλήλτρα και το mousepad. Τώρα μην αρχίσετεται κανά ειρωνικό σχόλιο του στυλ βάλε ταπετσαρία πάνω και τέτοια μιας και ένος φίλου μου που είχε πάρει ένα acer παλία υπήρχε στο κουτί ένα ειδικό κάλυμα για να το σκεπάζει. Το πιο κουφό ακόμα το οποίο δεν ξέρω αν παίζει αλλά μιας και το keyboard της HP έχει ίδιο μήκος με αυτό του φορητού μήπως υπάρχει κανά κάλυμα πιο στιβαρό π.χ μεταλικό για να βάζω αν όχι όλο το μισό μέρος του kyboard πάνω στo keyboard του φορητού για να έχω και την οθόνη μου κοντά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"βάλε ταπετσαρία πάνω" από το super market! ;-) giati de pairneis ena kalymma san ayto tou filou sou gia na skepaseis ta pliktra kai apo pano na valeis ena lepto fyllo alouminiou gia na akoumpisei pano to keyboard? an katalava kala ti rotas! :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) Όταν τέλειωσε η φοιτιτική ζωή και επέστρεψα στα πάτρια εδάφη, λόγω χώρου η διάταξη οθόνη-πληκτρολόγιο-mouse έγινε λίγο περίεργη. Για καμια βδομάδα ξύπναγα πιασμένος και έλεγα ότι φταίει το καινούριο κρεβάτι, το μαξιλάρι κτλ. Τελικά μετά το πέρας της εβδομάδας ήρθα στα ίσα μου και με ανάλυση των συμπτομάτων και άλλων παρατηρήσεων ανακάλυψα ότι αυτό που έφταιγε ήταν η αλλαγή στάσης μπροστά στο pc (επίσης πολύωρη). Αυτό που άλλαξε και διορθώθηκε η κατάσταση ήταν τελικά η αντοχή των μυών στο ζογκλερικό typing. :-)

 

2) Αν είναι να βάλεις το καινούριο πληκτρολόγιο εκεί που ήταν το παλιό, ποιός ο λόγος που πήρες extra πληκτρολόγιο???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

re su mvggel πηρα extra πληκτρολογιο για να γράφω πιο άνετα σε σχέση με αυτό που φοράει το laptop. Ομως παρό οτι είναι μικρό η οθόνη έστω και λίγο τραβίεται πιο μακρία για αυτό και λέω μήπως ξέρεται καμιά πατέντα να καλύψω το keyboard του laptop ώστε να ρθεί πάνω του το extra οχι όλο ρε παιδί μου αλλά το μισό του μήκος. Τώρα που σας γράφω το extra στηρίζεται στο κάτω μέρος του laptop.

 

τλπ αυτό το κάλυμα φίλε μου kostasplak1986 που θα το βρώ το πουλάνε; εκεί είναι το point.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν βάλεις το νεο keyboard πάνω στο laptop, πιστεύω θα είναι αρκετά ψηλά σε σχέση με την επιφάνεια του γραφείου και μάλλον θα γίνει αρκετά πιο άβολο και επίπονο...

 

Να ρίξω την άλλη ιδεα... Τα καινούρια laptop έχουν συνήθως υποδοχή για ανεξάρτητη ο8όνη. Δεν έχεις καμιά παλιά να συνδέσεις και να χρησιμοποιείς το laptop σαν main unit με κατεβασμένη την ο8όνη???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατι δε βαζεις το λαπτοπ σε καποιο γραφειο λιγο πιο χαμηλο και ανοιξε λιγο περισσοτερο την οθονη, να σχηματιζει γωνια μεγαλυτερη απο ορθη. Εμενα μου φαινεται ανετη θεση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1. file mvagel authn h idea tha paixsei gia ayto skeftomai amesa agora kainourgias TFT :) alla re pousth na mporw na niothw aneta kai me to laptop, gia polouwrh xrhsh.

 

2. Re sy paparoupa pou na ta brw ta grafeia :) 2 hdh exw. Να σου πω και κατι ψάχνομαι να δω τη φταίει έχω δουλέψει και σε γραφείο λίγο πιο χαμηλό και πιστεύω πως εκεί τα πράγματα ήταν καλύτερα αλλά βλέπεις δεν είμαι σίγουρος. ¨Οπως καταλαβαίνεις ψάχνομαι και γω να δω τι φταίει αν πειστώ ότι με το χαμηλό δεν θα έχω πρόβλημα θα προβώ σε αντικατάσταση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ας μεταφέρω την εμπειρία μου, για αρκετά χρόνια είμια χρήστης φορητών και στα desktop έχω πληκτρολόγια με 84 πλήκτρα.

Το σημαντικό είναι να στηρίζεις τα χέρια σου από τους αγκώνες και κάτω, αυτό μπορείς να το επιτύχεις ή έχοντας καρέκλα με μπράτσα για να ακουμπάς ή αρκετό χώρο πάνω στο γραφείο πριν το πληκτρολόγιο έτσι ώστε πάλι να ακουμπάς.

Κάθεσαι+βολεύεσαι στην καρέκλα, βολεύεις τα χέρια σου, έτσι ώστε οι αγκώνες τουλάχιστον να ακουμπούν όταν πληκτρολογείς και κανονίζεις την κλίση της οθόνης έτσι ώστε το βλέμα σου να είναι κάθετο προς την επιφάνεις της. (Τα παραπάνω ακολουθώ και μέχρι στιγμής είμαι καλά (ε;!;) σωματικά.)

 

Για να μην σου σκονίζεται το πληκτρολόγιο του φορητού μπορείς να βάλεις μία διαφάνεια που είναι για επιπεδοσκόπιο (αν λέγεται έτσι...)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

na mporw na niothw aneta kai me to laptop, gia polouwrh xrhsh

 

Από τη στιγμή που έχεις ξεχωριστό keyboard, mouse, οθόνη παύεις να έχεις "laptop". Άρα και να καταφέρεις να είσαι άνετα, θα είσαι άνετα σε desktop pc που απλά θα τυχαίνει αντι για tower να έχει laptop. Αν θες να μπορείς να είσαι άνετα στο "laptop", άσε ολα τα εξτρα στην άκρη και δοκίμασε αυτά που προτείνει ο insomniaK.

 

ΥΓ Για να μην παρεξηγηθώ, η ιδέα είναι να μάθεις να δουλεύεις πολλές ώρες στο laptop χωρίς οδηνηρές συνέπειες ακόμη και αν είσαι κάπου εκτός σπιτιού και άρα χωρίς τα εξτρά. Εννοείται πως για το σπίτι του ο καθένας χρησιμοποιεί ότι έχει και τον βολεύει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

file insnomniak h karekla mou einai teza kai exei kai mpratsa sta opoia stirizomai kai etsi sthn xrhsh toy desktop eimai arxhgopoulo. Omws ston forhto ta xeria sthrizontai men ligo sto trapezi alla apo ta mpratsa ths kareklas oxi giati einai pio psilo to grafeio apo ta mpratsta ths kareklas. Ayth einai kai h aporeia mou mpas kai to grafeio mou einai ligo psilo kai ayto dhmioyrgei en telei to problhma.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...