Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 12k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ωραια ολα αυτα, αλλα εγω ανησυχησα απ' την...ανετη 100αρα!
Αν στο παιχνιδι μας, οι ποντοι του νικητη, περασουν τους > +80,
βλεπετε πιθανοτερο οτι, θα μπορουμε να τους ριξουμε εμεις? :ph34r:

Δημοσ.

Ωραια ολα αυτα, αλλα εγω ανησυχησα απ' την...ανετη 100αρα!

Αν στο παιχνιδι μας, οι ποντοι του νικητη, περασουν τους > +80,

βλεπετε πιθανοτερο οτι, θα μπορουμε να τους ριξουμε εμεις? :ph34r:

Δεν ισχυουν ολες αυτες οι απλουστευσεις στο μπασκετ. Εβαλαν 100αρα αρα ανησυχουμε, αν βαλουνε 80+ εμεις μπορουμε να βαλουμε 80+ για να νικησουμε? Κλπ κλπ.

Δεν ισχυουν! ΑΠΕΙΡΕΣ περιπτωσεις οπου βρισκεσαι στην μερα σου και βλεπεις το καλαθι σαν βαρελι, βρισκεσαι σε κακιστη μερα και δεν σου βγαινει τιποτα, ταιριαζει η μια ομαδα απεναντι στην αλλη και της παει το παιχνιδι,  garbage time ποντοι, κλπ, κλπ.

Ενα απο τα τρανοτερα παραδειγματα: Ποιος θα το ελεγε οτι αν μας εβαζε 95 οι ΗΠΑ θα νικουσαμε βαζοντας 101?

Αν και προτιμουσα Ρωσία θεωρώ ότι ειναι πολυ κακό που ερχεται τοσο έτοιμη και με τοση καλή ψυχολογία, θα ηταν καλύτερα να ειχαμε την Κροατία. 

Εγω προτιμω να ερθει η Ρωσια με την 100σταρα. Ειναι σχεδον βεβαια οτι θα επελθει μια μικρη χαλαρωση/αποσπαση συγκεντρωσης. Μικρη. Νομοτελειακο ειναι σχεδον στον αθλητισμο αυτο. Με εξαιρεσεις βεβαια.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω προτιμω να ερθει η Ρωσια με την 100σταρα. Ειναι σχεδον βεβαια οτι θα επελθει μια μικρη χαλαρωση/αποσπαση συγκεντρωσης. Μικρη. Νομοτελειακο ειναι σχεδον στον αθλητισμο αυτο. Με εξαιρεσεις βεβαια.

Αυτό ισχυει και για μας. Η Ρωσία μας βολευει απο αποψη ματσαρίσματος παιχτων, ενώ αν κλεισουμε τον Σβεντ το παιχνίδι ειναι δικό μας, απλως θεωρώ ότι ειναι μια ομαδα που θελει να αποδείξει πραγματα οπως και εμεις ενώ εχουν καλό κλίμα και αν εξαιρεσεις 10-15' με τη Λετονία περασε αερα απο εναν εξαιρετικά δυσκολο ομιλο κερδιζοντας Σερβια - Τουρκια.

Ενιγουει, με τους Ρωσους παιζουμε και δεν εχει νοημα να σκεφτόμαστε τα αν.. Οι αντιπαλοι ειναι στα μετρα μας μενει να ειμαστε σοβαροί. 

Δημοσ.

Διαφωνω στο πρωτο. Το να εχεις κατακτησει Ευρωλιγκες, πχ 3 οπως ο Σλουκας αν δεν κανω λαθος, εστω και αν δεν ειχες ηγετικο ή πρωταγωνιστικο ρόλο σε αυτες αλλά πιο πολυ ως "ρολιστας"(αν και δεν ειναι ακριβως ετσι, δεν ειναι και τοσο μικρος ο ρολος και η συμβολη του ρολιστα), ή το να παιζεις συνεχως σε υψηλο επιπεδο σε τοπ ομαδες Ευρωλιγκας και σε φαιναλ-4 κλπ, σε κανει πολυπειρο.

Ή εστω με αρκετη εμπειρια.

Ναι αλλά παντα το συνοδευα με τα άλλα 2, οτι ηταν ξενερωμενοι και μαλωμενοι μεταξυ τους. Δεν εννοω οτι θελανε να πανε για βουτιες αντι για να παιζουν στην εθνικη οποτε το ειδαν ας παιξουμε αφου αναγκασιτκα πρεπει να παιξουμε, αλλά εννοω το οτι δεν βγαζανε τον αληθινο εαυτο τους και τις πραγματικες δυνατοτητες τους και την 100% συγκεντρωση τους ηταν ηλιου φαεινοτερον!

Αυτη την εννοια ειχε η λεξη "βαιροντουσαν".

Μα εγω δεν λεω παντα για την νικη αλλιως τραβατε ψοφηστε, αλλά τα παντα και παντα για την νικη αλλιως αποτυχατε οποτε την αλλη φορα προσπαθηστε περισσοτερο.

...εγώ όμως κολλάω με το "κατακτήσει 3 Ευρωλίγκες ο Σλούκας". Διότι ακούγεται σα να είχε ηγετικό/αναντικατάστατο ρόλο.

Τον Κώστα τον πάω κι εγώ από έφηβο, που σαρώνανε μετάλλια. Και ήταν ο πρώτος που ξεκίνησε την μνημειώδη αντεπίθεση του ΟΣΦΠ το '12 στην Πόλη, πράγμα επίσης (πολύ) εκτιμητέο, όπως επίσης συνέβαλλε αρκετά και στο Λονδίνο. ΑΛΛΑ, όσο επίσης και  να είχε τα ξεπετάγματά του και μέσα στις χρονιές, πρωταγωνιστικό ρόλο όπως πχ ο Μπογκντάνοβιτς, δεν είχε ποτέ. Ούτε καν επαρκώς υποστηρικτικό, καθώς ποτέ δεν ήταν στάνταρ η απόδοσή του. Συνεπώς, δεν μπορώ να δεχτώ ότι είναι παίκτης με Ευρωλίγκες στην πλάτη του - ΑΡΑ το προσμετράμε για να βγάλουμε το...ρεζουμέ που είπε και το βλήμα ο Ιωάννου κάποια στιγμή απόψε (τέρας αμορφωσιάς...). Τα ίδια επίσης και χειρότερα ισχύουν και για τους υπόλοιπους παίκτες μας, με εξαίρεση όπως είπα τον Πρίντεζη. ΝΑΙ, είναι καλός παίκτης ο Κώστας, και κάθε χρόνο βελτιώνεται σταθερά. Στα 27 του όμως, είναι πιο πίσω από το να του χρεώνουμε τις Ευρωλίγκες που πήρε, όσο κι αν όπως είπα βοήθησε (πραγματικά) σε αυτές. ΙΣΩΣ να είναι σε καλό δρόμο για να γίνει (έστω και αργά) "αστέρας" (ενδεικτικό το χθεσινό παιχνίδι του). Αλλά μένει να το δούμε.

Οι εμπειρίες λοιπόν που έχουν οι παίκτες μας είναι σεβαστές, αλλά αν ήταν επαρκείς, δεν νομίζω να είχαμε παρουσιάσει την εικόνα που παρουσιάσαμε μέχρι το παιχνίδι με την Λιθουανία (όσες "δικαιολογίες" κι αν χωράνε για την  απόδοσή μας). Οπότε είναι λάθος για εμένα να "ελπίζει" κανείς για "πολλά" από αυτήν την ομάδα, με βάση χαρακτηριστικά όπως "έχουν πάρει ευρωκούπες". Μη σου πω και άδικο δηλαδή, γιατί ανεβαίνει πολύ έτσι ο πήχης, και το κράξιμο μετά τις συγκρίσεις.

(...κατά τ' άλλα, δεν διαφωνώ ότι ο ρόλος του...ρολίστα είναι σημαντικός. Απλά προσπαθούσα να πω ότι πολλοί ρολίστες μονο, ΔΕΝ κάνουν μια καλή ομάδα. Οπότε να μην υπάρχουν απαιτήσεις...)

Για το "μαλωμένοι", εγώ δεν είμαι καθόλου βέβαιος. ΔΕΝ νομίζω ότι υπήρχε "κακό" κλίμα στην Εθνική, όλες αυτές τις βδομάδες. Πιο πολύ νομίζω υπήρχε η γνωστή "χαλαρότητα" του Μίσσα, που αντιμετωπίζει τους παίκτες σαν κολλητός κι όχι σα προπονητής μαστιγίου. Επίσης κακό βέβαια, γιατί αν δεν υπάρχει μια τάδε πειθαρχία, και μόνο σαν παρεπόμενο το ότι έτσι δεν συγκεντρώνονται οι παίκτες σε στόχους, αλλά πάνε να παίξουν "στον αυτόματο", αρκεί. 

Ούτε με το "ξενερωμένοι" συμφωνώ. Πιο πολύ ανέτοιμοι (από διάφορες απόψεις) μου κάνανε εμένα. Προσπάθεια έβλεπα, αλλά δεν αρκούσε.

(...δεκτή η διευκρίνηση εν τω μεταξύ για το "βαριόντουσαν" - όμως παραμένει κακή επιλογή λέξης. Είναι σα να λες κάποιον μαλάκα, και μετά προσπαθείς να του εξηγήσεις ότι εννοούσες την...μαλθακότητα που εμπεριέχει ο όρος.)

...τέλος, το "αποτύχατε" δεν πολυαπέχει και από το "ψοφήστε τώρα" που είπα...Κυρίως με τον τρόπο που το χρησιμοποιούν οι συνέλληνες. Κι αυτή η εθνική, ως "νέα", θέλει στήριξη. Δεν λέω για χάιδεμα : κριτική ναι, αλλά όχι φόρτωμα με βαριές εκφράσεις.

Δημοσ.

Βλεπω την εκπομπη για το Ευρωμπασκετ. Καθονται και φωναζουν 2 ατομα, εχουν αλλους 2 στο στουντιο και καθονται ολοι και ακουν τον χοντρο να παπαραλογεί χωρις σταματημό. Μαλιστα αφου βγαλει το διαγγελμα του τους λεει μπορειτε να μου κανετε ερωτήσεις! Στον παντογνώστη.. Ελεος καπου. 

• Like 2
Δημοσ.

Βλεπω την εκπομπη για το Ευρωμπασκετ. Καθονται και φωναζουν 2 ατομα, εχουν αλλους 2 στο στουντιο και καθονται ολοι και ακουν τον χοντρο να παπαραλογεί χωρις σταματημό. Μαλιστα αφου βγαλει το διαγγελμα του τους λεει μπορειτε να μου κανετε ερωτήσεις! Στον παντογνώστη.. Ελεος καπου. 

Από τον παρουσιαστή που είναι συνέχεια σε αμηχανία πάντως καλύτερα τα λέει.

Επίσης μην ξεχνάς ότι όποιος έχει σχέση με το Ελληνικό κράτος μπορεί να λέει και να κάνει ότι μ*λακία του κατέβει στο κεφάλι χωρίς επιπτώσεις ή αξιολόγηση.

Δημοσ.

Oμαδα 3-4 παιχτων η Ρωσια και μετα το χαος.

Επιπλεον μας ταιριαζει αρκετα και μας ταιριαζει επειδη η δυναμη τους ειναι στην περιφερεια, οπου εχουμε πολλες επιλογες και αμυντικα και επιθετικα.

Απλα αντι για τον Καλνιετις υπαρχει ο Σβεντ, που προφανως ειναι πολυ ανωτερος παιχτης, αλλα ειναι ενας, αυτος. Και υπαρχει και τροπος να περιοριστει, δεν ειναι και Ντραγκιτς ας πουμε...Το πολυ καλο με τους Ρωσους ειναι οτι δεν εχουν την δυναμη της Λιθουανιας κοντα στη ρακετα, εκει που ποναμε κι εμεις δηλαδη. Περα απο τον Μοζγκοφ δεν εχουν καποιον αξιολογο ψηλο, ο Βορονσεβιτς ταβανιασμενος ρολιστας ηταν μια ζωη, o Kουρμπανοφ ομοιως, οι αλλοι ψηλοι τους δεν υπαρχουν.

Απο εκει και περα, μην ξεχναμε πως οι Ρωσοι ειναι και κλασσικοι πελατες σε επιπεδο συλλογων αλλα και συνηθως και σε επιπεδο εθνικης. Αν βγαλουμε χαρακτηρα σε αυτο το ματς δεν νομιζω οτι θα εχουμε προβλημα με τους λιποψυχους Ρωσους. Μας θεωρω απολυτο φαβορι μονο στην περιπτωση που το παιχνιδι αντιμετωπιστει με την ιδια σοβαροτητα που αντιμετωπισαμε τη Λιθουανια. Εχουμε πολυ περισσοτερες λυσεις απο αυτους ακομα κι αν στραβωσει το παιχνιδι.

Ο Μισσας πρεπει απο το πρωτο λεπτο να τροφοδοτησει Παπαγιαννη-Μπουρουση μεχρι να φορτωσει τον Μοζγκοφ φαουλ και να τελειωσει η σεμνη τελετη του προημιτελικου. Και αν ο Σβεντ βρει ρυθμο λιγο ξυλο απο ΜαντζαροΑντετοκουνμπο μεχρι να του χαλασουν το μυαλο δεν θα κανει καθολου κακο.

Ετσι οπως εχουν ερθει τα πραγματα,τιποτε λιγοτερο απο προκριση. Καθαρα στο δικο μας χερι (μυαλο) ειναι.

• Like 3
Δημοσ.

...κοίτα μην γίνει κανένα πραξικόπημα μόνο πάλι και καταλήξεις γιουσουφάκι στον οντά κανενός μεγαλοστρατηγού...

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...