Kandinsky Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 It takes 2 to tango.( α ναι ξέχασα, οι υπουργοί παρακαλάνε τους ψηφοφόρους για θέσεις στο δημοσιο, και οι πολίτες με το πιστολι στον κρόταφο πουλάνε την ψήφο τους για μια θεσούλα). Η κότα έκανε το αυτό ή το αυγό την κότα? Το θέμα είναι, ποιός απ' τους δύο μπορεί να το κόψει μαχαίρι? Αυτός που έχει την τύχη της χώρας στα χέρια του και τους παχυλότατους μισθούς που του επιτρέπουν πλουσιοπάροχη διαβίωση ή ο κάθε ένας μας που καταλαβαίνει ότι με 700 ευρώ αποκλείεται να είσαι και τίμιος και να επιβιώσεις?
bandito Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Νομίζω ότι και ο πλέον αδαής περί τα νομικά θα απαντήσει "φυσικά και δεν είναι το ίδιο". Αλλά επαναλαμβάνω και εξηγώ ότι ο ημι-υπαίθριος έχει ήδη χτιστεί και η όποια απόκρυψή του έχει να κάνει με την αποφυγή φορολόγησης. Δεν επιβαρύνεται ιδιαίτερα το περιβάλλον αν βάλω τρία τζάμια στη βεράντα μου. Αντίθετα με την όποια βίλα ή ακόμα και την όποια παράγκα.Σε κάθε περίπτωση συμφωνώ' date=' η υποκρισία είναι υποκρισία. [/quote'] Τα ίδια πράγματα λέμε. Εγώ απλώς θίγω την υποκρισία και την ευκολία που "δικάζουμε" όταν οι ίδιοι έχουμε βάλει το χεράκι μας (οχι με ημιυπαίθριους, αλλα με παραθαλάσσιες παράγκες, με τα σκουπίδια στην θάλασσα, με τα 800 αυτοκίνητα ανα οικογένεια κτλ), στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Πώς μπορεί ο μέσος έλληνας που παίρνει αυτοκίνητο για να παει μεχρι την γωνία και δεν χρησιμοποιεί ποτε ΜΜΜ επειδή βρωμάνε οι μασχάλες των Αλβανών, να μιλάει για καταστροφή του περιβάλλοντος; Πριν φτάσουμε στις αυθαίρετες βίλλες, έχουμε πολλά να κάνουμε. Κακό δεν θα μας κάνει να κοιταχτούμε στον καθρέπτη, έχεις δίκιο. Και μιλώ για το ReMall, για το Κτήμα Θων (όπου ο κύριος Βωβός έχει απλώσει την κτιριούκλα του για να'χει ο λαός Starbucks και TGI Friday's), για το Ριζάρειο, για το Πάρκο Ελευθερίας και τις καραμπινάτες παρανομίες του κυρίου Λαμπράκη, για το Πεδίον του Άρεως, για την περίφημη "Βωβούπολη" στο Μαρούσι με την απείρου κάλλους αισθητική της, για..., για..., για... Όπως ειπα και πριν, θα ήθελα να τα δώ "μπάζα". Και φυσικά για τους συμπολίτες μας που λένε "έλα μωρέ, τι έγινε, εγώ γουστάρω να πίνω καφέ στο Starbucks, να πα να γα... το πράσινο". Και για το Κράτος (το οποίο είμαστε εμείς!) που παρατάει το ελάχιστο πράσινο της Αττικής γιατί δεν υπάρχουν κονδύλια (ενώ υπάρχουν μπόλικα κονδύλια για καγκελάκια στους δρόμους) με αποτέλεσμα μερικοί να λένε "καλύτερα να το πάρει ο Χ επιχειρηματίας παρά να'ναι σκουπιδότοπος - κέντρο ναρκομανών, εγκληματιών, βάζελων". Δεν νομίζω οτι υπάρχουν και πολλοί που του λένε αυτο. Και εσυ εισαι στην Ραφήνα ρε τσατσε. Απο πράσινο δεν έχεις προβλημα
bandito Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Η κότα έκανε το αυτό ή το αυγό την κότα? Το θέμα είναι, ποιός απ' τους δύο μπορεί να το κόψει μαχαίρι? Αυτός που έχει την τύχη της χώρας στα χέρια του και τους παχυλότατους μισθούς που του επιτρέπουν πλουσιοπάροχη διαβίωση ή ο κάθε ένας μας που καταλαβαίνει ότι με 700 ευρώ αποκλείεται να είσαι και τίμιος και να επιβιώσεις? Ειλικρινά τωρα...παίρνεις 700 €? Απο τον μικρό μου κύκλο, όσοι παρακαλούσαν για θέση δεν ήταν επειδή δεν είχαν χρήματα, αλλα επειδή ο κανακάρης ήταν άχρηστος για οτιδήποτε άλλο.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Super Moderators Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Δεν νομίζω οτι υπάρχουν και πολλοί που του λένε αυτο. Φοβάμαι ότι υπάρχουν - μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Οι περισσότεροι (και μιλώ κυρίως για τη νέα γενιά) δεν έχει ακούσει ποτέ για το Κτήμα Θων, για το Πάρκο Ελευθερίας ή για το ReMall. Και το χειρότερο; Δεν τους ενδιαφέρει. Αράζουν στον καναπέ, βλέπουν το μουντιάλ (ή τι διάολο έχει τώρα) και αδιαφορούν: "εγώ τι να κάνω ρε; οι πολιτικοί φταίνε!". Και εσυ εισαι στην Ραφήνα ρε τσατσε[/b']. Απο πράσινο δεν έχεις προβλημα Ναι, επί προσωπικού δεν δίνω δεκάρα για τις αηδίες που ξεφυτρώνουν στην Αθήνα. Αρκεί οι βρωμο-Αθηναίοι να μην θελήσουν να κάνουν τα ίδια και σε εμάς. Άσε που το 2005 είχαμε μια καταστροφική πυρκαγιά στη Ραφήνα που φυσικά ήταν εμπρησμός...
Kandinsky Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Ειλικρινά τωρα...παίρνεις 700 ?? Απο τον μικρό μου κύκλο' date=' όσοι παρακαλούσαν για θέση δεν ήταν επειδή δεν είχαν χρήματα, αλλα επειδή ο κανακάρης ήταν άχρηστος για οτιδήποτε άλλο.[/quote'] Δεν παίρνω 700 αλλά πάρα πολύς κόσμος παίρνει. Κι αν δεν παίρνει 700 και παίρνει 1000, και πάλι, με οικογένεια και παιδιά τα χρήματα αυτά δε φτάνουν ούτε για 1 ποτό το μήνα. Αυτό που λες για τις ικανότητες του κανακάρη δεν είναι μακριά απ' την πραγματικότητα και είναι ένας απ' τους λόγους που αναζητά κάποιος θέση στο δημόσιο. Ένας άλλος είναι το ότι -ξέρω πολλούς- που έχουν βαρεθεί την αυθαιρεσία του ιδιωτικού τομέα και το ζειν επικινδύνως μια και έννοιες όπως "επιθεώρηση εργασίας", "ανθρώπινες συνθήκες εργασίας", κλπ είναι άγνωστες στους Έλληνες εργοδότες. Ακόμα και για το σκεπτικό που έθεσες όμως, αν ο πολίτης ήξερε ότι δεν υπάρχει "πλάγια οδός" για τίποτα και ότι πρέπει να στρώσει τον κώλο του κάτω, δεν θα αναγκαζόταν να το κάνει? Εν ολίγοις, ο λαός είναι σαν το μικρό παιδί. Αν το κακομάθεις, θα είναι κακομαθημένο. Αν του τρίξεις τα δόντια, θέλοντας και μη θα αναγκαστεί να αλλάξει συνήθειες και νοοτροπία. Πάρε παράδειγμα τα σούργελα που περνάνε με 200 dB και το φτιαγμένο Atos , κάτι που δλδ πλέον απαγορεύεται. Αν κάθε τρεις και λίγο τους έπιαναν και τους έσκιζαν, για πόσο νομίζεις θα συνέχιζαν να το κάνουν? Κατά συνέπεια, σε λίγα χρόνια, αν ο μικρός έβλεπε ότι ο μπαμπάς δεν είναι κάφρος και ακολουθεί το νόμο, θα τον ακολουθούσε και αυτός. Εκπαίδευση. Αυτό χρειαζόμαστε.
gerontas Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 ...Ναι, επί προσωπικού δεν δίνω δεκάρα για τις αηδίες που ξεφυτρώνουν στην Αθήνα. Αρκεί οι βρωμο-Αθηναίοι να μην θελήσουν να κάνουν τα ίδια και σε εμάς. Δεν το γλυτώνετε, ούτε μ' ένα Σκύλο να τους μπανάρει. :p Θα ψάξω κάτι φωτογραφίες του 80-85, από την παραλία της Νέας Επιδαύρου, τότε που στήναμε σκηνές για να πάμε στις παραστάσεις και θα τις ποστάρω δίπλα στις σημερινές. Καμμία, απολύτως ελπίδα.
bandito Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Ακόμα και για το σκεπτικό που έθεσες όμως' date=' αν ο πολίτης ήξερε ότι δεν υπάρχει "πλάγια οδός" για τίποτα και ότι πρέπει να στρώσει τον κώλο του κάτω, δεν θα αναγκαζόταν να το κάνει? [/quote'] Νομίζω πως όχι. Τον ρόλο του μπαμπούλα τον παίζει η ζωή έτσι και αλλιώς. Δηλαδή αν δεν έχεις κάποιον να σε ταΐσει τι κάνεις; Αυτός που ξέρει οτι οι γονείς του τα βγάζουν πέρα ίσα ίσα, και οτι αν δεν βρέξει κώλο ψάρι δεν θα φάει, βάζει το κεφάλι κάτω και προσπαθεί. Αντιθέτως, όταν ο μπαμπάς εχει εξασφαλίσει 1 σπίτι για κάθε παιδί (οχι μακριά απο την πραγματικότητα, ακόμα και οι άνθρωποι του μεροκάματου το κάνουν αυτό για τα παιδιά τους), αράζουν και περιμένουν διορισμό. Τρανή απόδειξη οτι πρέπει να είμαστε απο τις λίγες (αν οχι μόνες) ευρωπαικές χώρες που τα παιδιά μένουν με τους γονείς τους μέχρι να παντρευτούν (30άντα και βάλε δηλαδη) ανεξάρτητα απο το αν σπουδάζουν ή οχι. Τεσπα, αρκετά με το offtopic. Η φωτιά έσβησε
kirileman Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Σχετικά με τις αμοιβές, με πόσα χρήματα αμοιβή μπορείς να δείξεις ένα στοιχειώδη σεβασμό στο περιβάλλον; Θέλω να πω ότι ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση, ΚΑΙ εδώ το πρόβλημα είναι η παιδεία μας. Εγληματίες (βιαστές, εμπρηστές κλπ) υπάρχουν παντούν. Θα κλέψουν, θα σκοτώσουν, θα βάλουν φωτιές. Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε ως πολίτες και πολιτεία. Ωραία. Έχουμε μια πανέμορφη χώρα. Την προστατεύουμε; Τη νοιαζόμαστε; Αισθανόμαστε ότι μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Απαιτούμε από το κράτος να προστατεύει τα δάση μας, να αγοράσει εξοπλισμό πυρόσβεσης (αεροπλάνα, ελικόπτερα), να γεμίσει τα δάση παρατήρια και περιφερόμενους δασοφύλακες, κάτι σαν rangers με μεγάλη δικαιοδοσία (θέσεις δουλειάς αλλά υψηλός βαθμός πρόληψης); Υπάρχουν αυτά και δεν τα ξέρω; Μπορώ να πάω σε οποιοδήποτε δάσος οποιαδήποτε στιγμή της μέρας. Γιατί;... Από εκεί πέρα, ποια είναι η δική μας συνολική ευθύνη; Οι πάσης φύσεως αυθαιρεσίες εντός σχεδίου είναι ελάχιστης σημασίας μπροστά στα αυθαίρετα εκτός σχεδίου. Αυτό είναι και το νόημα. Επιλέγεις μια περιοχή όπου συγκεντρώνεις τις οικοδομικές σου δραστηριότητες (κάνε βρε αδερφέ ότι θέλεις εκεί μέσα ακόμα και αν κάποιοι δρουν εκτός νόμου) και αφήνεις τα υπόλοιπα άθιχτα. Φυσικά το κάθε φτωχαδάκι θα αγοράσει ένα παμφθηνο οικόπεδο εκτός σχεδίου και θα το χτίσει εκεί ένα αυθαίρετο να στεγάσει το κορμί του, τι να κάνει ο φουκαράς; Και αυτά, όμως, μπορούν να προβλεφθούν κανονικά (το "λάθος" του συστήματος), αλλά πολλά ζητάω. Γενικά, στην καθημερινότητα μας πόσο σεβόμαστε το περιβάλλον; Μάλλον ελάχιστα. Έτσι, η "απόσταση" ενός πεταμένου τσιγάρου ή σκουπιδιού στο δρόμο από την καταστροφή μιας δασικής περιοχής ή τη μόλυνση μιας θαλάσσιας περιοχής μειώνεται καθημερινά στη συνείδησή μας. Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει. Δεν λέω να κυνηγάμε τα φαλαινοθηρικά, τουλάχιστον να φροντίσουμε η επόμενη γενιά να σκέφτεται διαφορετικά γιατί εμείς είμαστε χαμένοι από χέρι και μαζί με μας πάει κατά διαόλου και η χώρα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.