Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Upload σε LAN!!

caveneo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω κάνει ένα δίκτυο που αποτελείται από 5 υπολογιστές. Δύο έχω σπίτι μου και οι υπόλοιποι τρεις είναι σε ένα σπίτι δίπλα. Στο δίπλα σπίτι έχω βάλει ένα Switch 5-port και το Linksys WAG354G (ADSL 1Mbit). To Switch συνδέεται με το Router. Οι 3 υπολογιστές δίπλα συνδέονται επάνω στο Switch. Εγώ που μένω δίπλα συνδέομαι με ένα καλώδιο 40m UTP CAT-6 στο Switch. Στην αρχή που είμασταν 4 υπολογιστές (3 δίπλα + 1 εγώ), είχα το καλώδιο (40m) συνδεδεμένο στον υπολογιστή μου, στην onboard κάρτα δικτύου. Όλα ήταν μια χαρά εκτός που μερικές φορές μου έριχνε την ταχύτητα στα 10Mbit. Έβγαζα το καλώδιο και το ξαναέβαζα και με γύριζε στα 100Mbit.

Τώρα που είμαστε 5 υπολογιστές (3 δίπλα + 2 εγώ), πήρα ένα ακόμη Switch 5-port και σύνδεσα επάνω του το καλώδιο των 40m (για να έχουμε πρόσβαση στους δίπλα και φυσικά στο internet) και σύνδεσα επίσης και τους δύο υπολογιστές που έχω εδώ. Τώρα δεν μπορώ να στείλω μέσω τοπικού δικτύου αρχεία στους δίπλα γρήγορα. Η ταχύτητα παραμένει στα 100Mbit, οι δίπλα μου στέλνουν κανονικά αρχεία, γρήγορα, με ταχύτητα(5-6ΜΒ/s). Όταν πάω να στείλω εγώ τρώει γερό κόλλημα. Η μεγαλύτερη ταχύτητα που μπορεί να πιάσει είναι 250ΚΒ/s άντε με το ζόρι 300ΚΒ/s. Μία απλή φωτογραφία 6ΜΡ, κάνει κάμποσα λεπτά να τη στείλει.

Τί μπορεί να φταίει;

Δημοσ.

mipos pola errors opote xanaginontai ola retransmit?i karta diktiou sou ine 100 i 1000?poles fores me 1000 kartes exo dei kalitera apotelesmata.episis to kalodio einai sosta ftiagmeno?kalitero kalodio?mipos kapoio pc dimiourgei to provlima?mono me dokimes ama bgaleis akri distixos.tipota firewall i antivirus pou psaxnoun arxeia kai sou kanoun to provlima?

Δημοσ.

den tha tis piasei.na to po ligodiaforetika.mia fora itan mia karta diktiou i opoia itan 100 ara alla poles fores logo apostasis epefte sta 10.otan omos mpike 1000 ara pano tote pote den epese sta 10.les kai epidi mporei na sikosei kai 1000 pezei kai kalitera sta 100

Δημοσ.

Από ότι μπορώ να πιθανολογήσω πιθανών να έχει πληγωθεί το καλώδιο του δικτόυ που συνδέει τα δύο σπίτια αλλά όχι όλα τα συρματίδια. Δωκίμασε με νέο καλώδιο.

Το είχα πάθει κι εγώ, δηλ άνοιγα άνετα αρχεία από το δίκτυο άλλα όταν έκανα save δεν μπορούσε να τα ανεβάσει.

Δημοσ.

..και γω συμφωνω στο καλωδιο ειναι το προβλημα...εχε υπ'οψην σου οτι οταν συνδεεις switch με switch χρειαζεσαι straight καλωδιο και το βυσμα στο ενα απο τα 2 switch πρεπει να ειναι στην θεση uplink(αν και τα νεα switch τα περισσοτερα δεν εχουν τετοιο port γιατι καταλαβαινουν ποτε το καλωδιο εχει συνδεθει με 2 switch).Για σωστη συνδεσμολογια καλωδιων κοιτα εδω: http://www.duxcw.com/digest/Howto/network/cable/cable5.htm

Δημοσ.

episis kati allo.epidi to 40 metro kalodio malon einai hand made elpizo na min exei ginei i klasiki blakia sta 2 mesaia zeugaria.to ena dinei sto allo ena kalodio kai apo tis 2 pleures.

diladi aspro portokali -portokali

aspro prasino- me MPLE

aspro mple- me PRASINO

kai aspro kafe me kafe

GIATI POLOI EXOUN MANIA TO ASPRO PRASINO NA TO BAZOUN ME TO PRASINO.pali ginetai sosta alla se megales apostaseis yoko choko.

Δημοσ.

Τί να πω ρε παιδιά. Το καλώδιο το έχω φτιάξει εγώ και το έχω κάνει κανονικό όχι crossover.Στην αρχή όμως με έριχνε συνέχεια στα 10Mbit και ρώτησα κάποιον και μου είπε να συνδέσω μόνο τα 4 από τα 8 καλωδιάκια που έχει το καλώδιο, γιατί ούτως ή άλλως το Ethernet χρησιμοποιεί μόνο τα 4 από τα 8. Από τότε που έκανε αυτό με τα 4 καλωδιάκια η ταχύτητα ήταν στα 100Mbit, αλλά είχα συνδεδεμένο το Switch με την Onboard κάρτα δικτύου (1Gbit). Τώρα έχω Switch με Switch. Λέτε να επειδή είναι Switch με Switch να βάλω και τα 8;

Πάντως πολύ μπέρδεμα με τα δίκτυα, αλλά γουστάρω πολύ τη φάση.

Δημοσ.

Και κάτι ακόμη. Αναφέρετε ότι μπορεί το καλώδιο να είνα χαλασμένο. Δεν το νομίζω γιατί όταν βγάζω το Switch και το συνδέω επάνω στην onboard κάρτα, τότε μπορώ να στέλνω στους δίπλα με ταχύτητες κανονικές (100Mbit).

Δημοσ.

Με το Switch δεν νομίζω να παίζει κάτι γιατί στον δεύτερο υπολογιστή στέλνω κανονικά. Στους δίπλα δεν παέι καλά. Τα χρώματα όταν λες τί θες να πεις;

Να τα βάλω σε μια σειρά συγκεκριμένη; Μα όπως τα έχω από τη μία πλευρά έτσι τα έχω και από την άλλη. Τί σχέση έχει το χρώμα που έχει το καλωδιάκι. Όλα ίδια δεν είναι;

Δημοσ.

Είναι όλα ίδια από τεχνικής απόψεως αλλά δεν χρησιμεύουν όλα για την ίδια δουλειά. Τα 4 extra καλώδια παίζουν τον ρόλο της shield για να αποφεύγονται οι όποιες παρεμβολές.

Σε αποστάσεις 2-3-5 μέτρα δεν θα δείς διαφορές αλλά όσο μεγαλώνει η απόσταση οι διαφορές γίνονται αισθητές εώς απόλυτες. [να μην συνδέεται καν]

Θεωρώ must να συνδέονται όλα τα καλώδια σε κάθε περίπτωση.

/sc

Δημοσ.

ΟΚ. Ευχαριστώ πολύ mdasc. Θα δοκιμάσω και μακάρι να δουλέψει.

Τα καλωδιάκια πως να τα βάλω στο βύσμα; Με ποιά σειρά;

Δημοσ.

grafo akrivos pos prepei na ta sindeseis.kai stis dio periptoseis pou exo grapsei to kalodio tha pezei giati opos einai apo tin mia etsi ine kai apo tin alli.stin praxi omos ta dio mesaia zeugaria dinoun to xroma tous sto allo.kai efoson kai stis dio pleures dinoun to xroma sto allo pali stin praxi einai ena pros ena.o madsc ipe kai ta ipoloipa.ola na sindeontai opos episis iparxoun kai kalodia pou einai shielded apexo me kati san alouminoxarto gia megales apostaseis.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...