Προς το περιεχόμενο

PeerGuardian 2

caveneo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Πήγα να κατεβάσω ένα torrent και το μπλόκαρε.

Μάλλον είναι ενεργοποιημένο το Block HTTP. Μπορείς να προσθέσεις το σάιτ στις εξαιρέσεις ή να απεργοποιήσεις τελείως το Block HTTP. Γενικά η κατάσταση με το Block HTTP είναι λίγο εκνευριστική όταν σερφάρεις, αφού φράζει πολλά σάιτ.

Στο FAQ προτείνουν πάντως να μην το απενεργοποιείς:

It is recommended that you add it [«it» υποθέτω ότι σημαίνει το σάιτ που θες να δεις] to your pemanent allow list instead. If Block HTTP is off, it is possible for others to sneak in through port 80 or 443.

Για την ελαφράδα που λέει ο tech25, με την έκδ. 1 υπήρχε όντως πρόβλημα αλλά η 2 είναι μια χαρά. Εδώ μού τρώει 1-4MB RAM και από επεξεργαστή τίποτα.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Τα firewalls δεν κάνουν αυτό που κάνει το PG. Θα μπορούσαν θεωρητικά, αλλά δεν είναι αυτή η δουλειά τους...

Αν κατάλαβα μπλοκάρει την αποστολή και τη λήψη δεδομένων από και προς συγκεκριμένες IP.

Αν θυμάμαι καλά το κάνει και το Online Armor αυτό. Το 'χα χρησιμοποιήσει για λίγο όταν είχα XP. Δεν είμαι 100 % σίγουρος, αλλά νομίζω πως έχει αυτή τη δυνατότητα.

Έχει και καλή θέση μάλιστα σε αυτό το συγκριτικό.

Δημοσ.
Αν κατάλαβα μπλοκάρει την αποστολή και τη λήψη δεδομένων από και προς συγκεκριμένες IP.

Από και προς συγκεκριμένες IP που θεωρούνται ύποπτες για παρακολούθηση και καταγραφή torrent και P2P downloads συγκεκριμένα. Με ειδική λίστα που ανανεώνεται γι' αυτόν ακριβώς το σκοπό. Δεν έχω ακούσει για Firewalls που να διαφημίζουν αυτό το feature έτσι ακριβώς...

Δημοσ.
Από και προς συγκεκριμένες IP που θεωρούνται ύποπτες για παρακολούθηση και καταγραφή torrent και P2P downloads συγκεκριμένα. Με ειδική λίστα που ανανεώνεται γι' αυτόν ακριβώς το σκοπό. Δεν έχω ακούσει για Firewalls που να διαφημίζουν αυτό το feature έτσι ακριβώς...

Όχι δεν έχει τέτοιες λίστες. Απλά μπλοκάρει IP που καθορίζονται από το χρήστη. (Με επιφύλαξη αυτό. Πάει καιρός και ίσως κάνω λάθος).

Δημοσ.

Ακριβώς. Ενώ το PeerGuardian σε αυτές τις λίστες βασίζεται για να κάνει τη δουλειά του. Και μιλάμε για τόσο μεγάλο αριθμό IPs, που με το χέρι δεν υπήρχε περίπτωση να τις εισάγεις σε ένα Firewall.

Δημοσ.
Από και προς συγκεκριμένες IP που θεωρούνται ύποπτες για παρακολούθηση και καταγραφή torrent και P2P downloads συγκεκριμένα.

[...]

Τι ακριβώς βρίσκεται πίσω από αυτές τις IP? Τι παρακολούθηση παίζει δηλαδή;

Πάντως δε ξέρω αν όλα τα Firewalls έχουν τη δυνατότητα να κόβουν συγκεκριμένες IPs, όπως το Online Armor. Πάντως για να μην υπάρξει μπέρδεμα το λέω για άλλη μία φορά ότι το πρόγραμμα δεν έρχεται με κάποια έτοιμη λίστα.

Δημοσ.
Τι ακριβώς βρίσκεται πίσω από αυτές τις IP? Τι παρακολούθηση παίζει δηλαδή;

Δεν έχει τύχει να διαβάσεις ποτέ περί μηνύσεων που κάνουν αμερικανικές ενώσεις (RIAA/MPAA) σε χρήστες P2P προγραμμάτων; Πώς αντλούν τα στοιχεία τους νομίζεις; Απλά διαθέτουν PCs που συνδέονται στο ίδιο δίκτυο/swarm με τους χρήστες και καταγραφούν τις IPs που διακινούν δεδομένα από/προς τα δικά τους PCs.

Δημοσ.
Δεν έχει τύχει να διαβάσεις ποτέ περί μηνύσεων που κάνουν αμερικανικές ενώσεις (RIAA/MPAA) σε χρήστες P2P προγραμμάτων; Πώς αντλούν τα στοιχεία τους νομίζεις; Απλά διαθέτουν PCs που συνδέονται στο ίδιο δίκτυο/swarm με τους χρήστες και καταγραφούν τις IPs που διακινούν δεδομένα από/προς τα δικά τους PCs.

Ναι, ναι. Αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκα με το πως εντόπισαν τους χρήστες.

Δύο διευκρινήσεις.

Η πρώτη τεχνικής φύσεως. Ο πάροχος ότι και να κάνουμε δε μπορεί να εντοπίσει την κίνηση της γραμμής μας;

Και η δεύτερη νομικής. Κατά πόσο στοιχεία που είναι προϊόν υποκλοπής μπορούν να σταθούν στο δικαστήριο; Στην Ελλάδα δε νομίζω να γίνεται κάτι τέτοιο και αυτή η τακτική δε νομίζω πως εφαρμόζεται μόνο από τους νόμους του Ελληνικού κράτους.

Δημοσ.
Η πρώτη τεχνικής φύσεως. Ο πάροχος ότι και να κάνουμε δε μπορεί να εντοπίσει την κίνηση της γραμμής μας;

Οι πάροχοι, αν και τεχνικά έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν, δεν καταγράφουν τη συνολική κίνηση ενός πελάτη. Κρατούν μόνο ιστορικό των PPP sessions (τί ώρα συνδέθηκε το router/modem του τάδε πελάτη στο δίκτυο, τί IP του δόθηκε και πότε αποσυνδέθηκε). Αν τους έρθει δηλαδή ειδοποίηση από κάποια οργάνωση όπως οι προαναφερόμενες ότι «Την τάδε του μηνός, ώρα τάδε η τάδε IP που ανήκει στον τομέα ευθύνης σας μοίραζε μέσω torrent την ταινία τάδε. Ορίστε και τα logs μας σε attachment», γνωρίζουν ποιος πελάτης ήταν αυτός. Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας όμως.

Ένας άλλος έμμεσος τρόπος που ένας πάροχος μπορεί να παρεμβαίνει στην κίνηση της γραμμής μας είναι με layer-based traffic shaping. Δηλαδή, μηχανήματα που παρεμβάλλονται μεταξύ της γραμμής μας και του Internet gateway του παρόχου και αναγνωρίζουν σε πραγματικό χρόνο ότι τα πακέτα που ανταλλάσσουμε εκείνη τη στιγμή με κάποια άλλη IP προέρχονται από torrents/P2P clients. Οπότε, κάνουν throttling της συγκεκριμένης κίνησης και δίνουν προτεραιότητα σε άλλα πακέτα. Ακόμη και γι' αυτό όμως υπάρχει επιλογή στους clients να κρυπτογραφούνται τα πακέτα που στέλνουν. Το ίδιο θα πρέπει να κάνει και το άλλο άκρο, για να πιάσει το «κόλπο»

Και η δεύτερη νομικής. Κατά πόσο στοιχεία που είναι προϊόν υποκλοπής μπορούν να σταθούν στο δικαστήριο; Στην Ελλάδα δε νομίζω να γίνεται κάτι τέτοιο και αυτή η τακτική δε νομίζω πως εφαρμόζεται μόνο από τους νόμους του Ελληνικού κράτους.

Δεν έχω τις γνώσεις για να απαντήσω σε αυτό. Κάτι έχει πάρει το αυτί μου περί «παγίδευσης», αλλά λεπτομέρειες δε γνωρίζω. Πάντως, τα logs που καταγράφει μία εταιρεία όπως περιέγραψα πιο πάνω δεν αποτελούν προϊόντα υποκλοπής: το ίδιο το PC σου κάνει απόπειρα να συνδεθεί στα PCs που στήνουν και να ανταλλάξει δεδομένα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...