Προς το περιεχόμενο

Πειρατεία...Η γνώμη σας?

agoraki_23

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

απο τοτε που ξεκινησαν τα mp3 ολο και περισσοτεροι αγοραζουν δισκους γιατι πρωτα ακουνε αν τους αρεσει και μετα αγοραζουν αλλα η αγορα υπαρχει δεν εχει πεσει οπως προσπαθουν να περασουν οι διαφορες εταιριες.

ειμαι υπερ γιατι τα 4 προγραμματα που χρησιμοποιω αν τα ειχα αυθεντικα επρεπε να ειχα ξοδεψει ενα ποσο των 60000-70000 ευρω... οσο ειμαι ομως φοιτητης δεν υπαρχει περιπτωση να τα σκασω... οταν τελειωσω σιγουρα θα τα σκασω.

οσο για τις ταινιες και τα mp3 εχουν δικιο να κατεβαζουν, οταν το σινεμα εχει παει στα 8 ευρω και ενα cd στα 20-30 (που θαυμα θα ειναι να σου αρεσουν ολα τα τραγουδια)

απο τη δικη μου μερια παραδεχομαι οτι κατεβαζω και ουτε ντρεπομαι γι αυτο αφου το ιντερνετ στα παιδια που ειναι εξωτερικο εχει κανει πολλα καλα, απο το να βλεπεις τις σειρες τις ελληνικες μεχρι το να κατεβαζεις καποιο νεο ελληνικο mp3 για να μη χανεις την επαφη.... οσο για τις ταινιες επειδη ειμαι ιταλια και οτιδηποτε οι γειτονες ιταλοι το μεταγλωτιζουν , εμενα προσωπικα με ξενερωνει να μην βλεπω την ταινια με original sound και οι φωνες των ηθοποιων να μοιαζουν με cartoon!!!

οποτε παντα απο δικια μου πλευρα μιλωντας , την πειρατεια δεν την αναζητας... την δημιουργουν οι καταστασεις(οποιες και να ειναι αυτες)

• Απαντ. 140
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
απο τοτε που ξεκινησαν τα mp3 ολο και περισσοτεροι αγοραζουν δισκους γιατι πρωτα ακουνε αν τους αρεσει και μετα αγοραζουν αλλα η αγορα υπαρχει δεν εχει πεσει οπως προσπαθουν να περασουν οι διαφορες εταιριες.

ειμαι υπερ γιατι τα 4 προγραμματα που χρησιμοποιω αν τα ειχα αυθεντικα επρεπε να ειχα ξοδεψει ενα ποσο των 60000-70000 ευρω... οσο ειμαι ομως φοιτητης δεν υπαρχει περιπτωση να τα σκασω... οταν τελειωσω σιγουρα θα τα σκασω.

οσο για τις ταινιες και τα mp3 εχουν δικιο να κατεβαζουν, οταν το σινεμα εχει παει στα 8 ευρω και ενα cd στα 20-30 (που θαυμα θα ειναι να σου αρεσουν ολα τα τραγουδια)

απο τη δικη μου μερια παραδεχομαι οτι κατεβαζω και ουτε ντρεπομαι γι αυτο αφου το ιντερνετ στα παιδια που ειναι εξωτερικο εχει κανει πολλα καλα, απο το να βλεπεις τις σειρες τις ελληνικες μεχρι το να κατεβαζεις καποιο νεο ελληνικο mp3 για να μη χανεις την επαφη.... οσο για τις ταινιες επειδη ειμαι ιταλια και οτιδηποτε οι γειτονες ιταλοι το μεταγλωτιζουν , εμενα προσωπικα με ξενερωνει να μην βλεπω την ταινια με original sound και οι φωνες των ηθοποιων να μοιαζουν με cartoon!!!

οποτε παντα απο δικια μου πλευρα μιλωντας , την πειρατεια δεν την αναζητας... την δημιουργουν οι καταστασεις(οποιες και να ειναι αυτες)

Συνφωνω, και μαλιστα σε καποιες περιπτωσεις το σινεμα κανει 9 ευρω...

+ να νοικιασεις το dvd κανει 1,50 - 2,00 ευρω...

• Super Moderators
Δημοσ.
Δεν χρησιμοποιώ ποτέ πανάκριβα ρούχα ή παπούτσια..

Μπορείς να βρεις καλά παπούτσια και ρούχα με πολύ λιγότερα ευρώ...

Αυτό που είπα περί ''εγώ τα λεφτά που θα έδινα για software θα τα δώσω σε ρούχα ή σε διασκέδαση γιατί μπορώ να βρω τσάμπα κάτι'' το είπα για να δείξω ότι επικρατεί αυτή η λογική...

Να σε ρωτήσω κάτι δε χρησιμοποιείς καμία σπασμένη έκδοση προγράματος?

Τα έχεις όλα αυθεντικά?

Ε τότε μάλλον είσαι ο...μόνος!

Το 99,9% χρησιμοποιεί πειρατικά σπίτι του και αυτό είναι ένα γεγονός που είτε μας αρέσει είτε όχι συμβαίνει ΠΑΝΤΟΥ.

Μόνο οι εταιρείες τα έχουν αυθεντικά...ελάχιστοι ιδιώτες...

Συγνώμη για τα περί φτώχειας αν είμαι off topic αλλά για μένα απο εκεί ξεκινούν όλα...Αυτή είναι η πραγματική αρχή όλων των κακών του κόσμου...

Δεν κατακρίνω εσένα προσωπικά. Απλώς βρίσκω λίγο περίεργο να λέμε "είμαι φτωχαδάκι, δεν μπορώ να δώσω 20 ευρώ για το Χ πρόγραμμα, προτιμώ να το βρω σπασμένο" και από την άλλη να σκάω 400 ευρώ για το τελευταίας τεχνολογίας κινητό που ψήνει και καφέ. Δεν είναι θέμα φτώχειας, είναι θέμα νοοτροπίας.

Δημοσ.
Συνφωνω, και μαλιστα σε καποιες περιπτωσεις το σινεμα κανει 9 ευρω...

+ να νοικιασεις το dvd κανει 1,50 - 2,00 ευρω...

Εμένα 12 ευρω με βγαίνει κάθε φορά... Άτιμα ντορίτος και άτιμη μεγάλη πορτοκαλάδα... :mrgreen:

Τεσπα... Προσωπική μου άποψη είναι το γνωστό αρχαίο ρητό ''παν μέτρον άριστον''. Καλή και η πειρατεία αλλά καλό θα είναι να αγοράζουμε και κάτι που και πού (έτσι για το γμτ). Γιατί όπως και να το κάνουμε:

1) Όλοι αυτοί που δεν έχουν λεφτά (αναφέρομαι σε αυτούς που αναφέρεται ο αγορακι23) με 20 και 30 ευρό το cd είναι σαν να τους καταδικάσαμε να μην ακουν μουσική. Γιατί λοιπόν να μην το αγοράσουν απο τον πλανώδιο παράνομο πωλητή? και

2) Αν το χόμπι σου είναι να ακούς μουσική, κλέφτης θα γίνεις??? Δεν μπορείς να ξοδέψεις όλη την περιουσία σου στα cd... (κάτι ανάλογο γίνεται και με τα προγράμματα και με τις ταινίες)

(Το κακό είναι ότι τα λέω όλα αυτά ακούγοντας πειρατικό cd):mrgreen:

Δημοσ.
Δεν κατακρίνω εσένα προσωπικά. Απλώς βρίσκω λίγο περίεργο να λέμε "είμαι φτωχαδάκι, δεν μπορώ να δώσω 20 ευρώ για το Χ πρόγραμμα, προτιμώ να το βρω σπασμένο" και από την άλλη να σκάω 400 ευρώ για το τελευταίας τεχνολογίας κινητό που ψήνει και καφέ. Δεν είναι θέμα φτώχειας, είναι θέμα νοοτροπίας.

Είμαι της άποψης να περιμένω να πέσουν οι τιμές και μετά να πάρω κάτι καλό σε αναλογία τιμής/προιόντος.Τώρα κάνει 400 μετά από 5-6 μήνες θα πάει 150...

Να φανταστείς είχα το nokia8210 μέχρι πριν λίγους μήνες...

Αλλά και πάλι έχεις δίκιο γιατί ακούγετε όντως λίγο κουφό...

Γενικά ότι είναι σε μορφή software και μπορεί να κατεβεί είναι καταδικασμένα απ τη...φύση τους!

Τα hardware όπως ξαναειπώθηκε από κάποιο παιδί ,δε...κατεβαίνουν,αγοράζοντε!

Δημοσ.

Τεσπα... Προσωπική μου άποψη είναι το γνωστό αρχαίο ρητό ''παν μέτρον άριστον''. Καλή και η πειρατεία αλλά καλό θα είναι να αγοράζουμε και κάτι που και πού (έτσι για το γμτ).

Ε... κάπως έτσι την παλέυω κι εγώ. Άραγε υπάρχει dj από αυτούς που παίζουν στα μπαράκια ι κλαμπάκια εδώ στα νησιά μας π.χ. που να είναι κατά της πειρατείας ? Γιατί αν υπάρχει σκεφτήτε ποοοοοοοοοσααα χρήματα θα χρειαζόντουσαν για τα χιλιάδες κομμάτια που έχουν στη συλλογή τους. οΟ

Δημοσ.

demian καποιοι dj εχουν συλλογη χιλιαδων cd [συνηθως οχι αυτοι που παιζουν οπου ναναι για το καλοκαιρι αλλα και καποιοι αυτους ναι]

Δημοσ.

Βρείτε μου έναν καλλιτέχνη ή μια εταιρεία που χρεωκόπησε εξ' αιτίας της πειρατείας.

Ακόμα και τότε θα σας δείξω έναν Lucy που δεν θα δίνει μια. Οικονομικό δαρβινισμό δεν ήθελες μάγκα μου? Τσίμπα.

Δημοσ.

Παρεδωσε,

η πολιτικη των εταιρειων που θελουν ολο και περισσοτερα, δεν ειναι κατακριτεα?

Μονο ο καταναλωτης θελει να κανει το ψωνιο του δλδ?

Να αναφερθουμε σε διαφημισεις και ποσα ξοδευουν οι εταιρειες για να μας κανουν πειθηνιους καταναλωτες?

Δημοσ.

Εισαι ο Πλουταρχος.Και βγαζει ενα cd.Και εχει 20 τραγουδια.Και αρεσουν τα 3.Γιατι να δωσει καποιος 20 ευρω για ολο το αλμπουμ...?Δηλαδη αυτο δεν ειναι εκβιασμος?"Αν θες τα 3 τραγουδια πληρωσε για τα 20"??

Μου θυμιζει την καφριλα του ηλεκτρικου.Ηρακλειο-Ν.Ιωνια 70 λεπτα,Ηρακλειο-Ομονοια παλι 70 λεπτα...??

Εμενα μου αρεσει πολυ το συστηματακι που κανουν πλεον μερικοι "1 ευρω το τραγουδι,νομιμο κατεβασμα".Αν κανεις "στεγνη" διαιρεση θα πεις ισως "μα δεν συμφαιρει" ομως αν το σκεφτεις,σε καθε αλμπουμ των 15 κομματιων των 20 ευρω ας πουμε σου αρεσουν τα 8-10.Ε με 10 ευρω εισαι αρχοντας.Αναλογικα σου ερχεται χειροτερα αλλα σε πολυτους αριθμους εχεις με λιγοτερα λεφτα τα τραγουδια που σου αρεσουν.

Και στο φιναλε,ωραια,νομοι ειναι αλλα αν εβγαινε ενας νομος που να φορολογει τον αερα θα επρεπε να παψω να αναπνεω??Και φυσικα δεν θα κατσω να ψηφισω ή να απαιτω απο την κυβερνηση ειδικη μεταχειριση για τα mp3,υπαρχουν απειρως σοβαροτερα πραγματα.Θελω να πω οτι με την υπαρχουσα κατασταση ΝΑΙ βλεπω πως δεν εχω καμια πραγματικη "τυπικη/νομικη" δικαιολογια αλλα ειλικρινα ΔΕΝ νιωθω ΚΑΘΟΛΟΥ τυψεις ως ανθρωπος.

Θυμαστε εκεινο το επισοδειακι SOuthPark?Στο φιναλε ειχαν δικιο "Μην λες οτι κανει κακο στην μουσικη σου,αν γραφεις καλη μουσικη και τα cd σου θα παρουμε και κυριως στις συναυλιες σου θα ερθουμε.Αλλιως πες χυμα οτι σε νοιαζουν μονο τα φραγκα".Δεν ειναι νταβατζιλικι αμα μια φορα δεν εχεις επμνευση να μου χρεωνεις το ιδιο για 17 πατατες και 3 καλα τραγουδια?

ΕΙΔΙΚΑ για τους Ελληνες,πηγαινοντας τοσα χρονια στα κεντρα και βλεποντας τα χρηματα που ξοδευονται απο τον Βερτη ως τον Μακροπουλο,μου φαινεται αστειο το "παθαινουμε οικονομικη ζημια".Πες ρε παιδι μου 200 δικαιολογιες,μαζι σου,νομικα ΕΧΟΥΝ δικιο,μην με θεωρεις ομως μαλακα,καμια οικονομικη ζημια δεν επαθε η Βανδη επειδη φετος δεν θα βγαλει 100 εκατομυρια αλλα 95

Δημοσ.

Είμαι κλέφτης, αλλά δεν βλέπω να με αναζητούν για να με συλλάβουν... Γιατί άραγε ;

[Πολύυυυ άσχετο αλλά τόσα βλέπω, να μην πω κι εγώ ένα...]

• Super Moderators
Δημοσ.
Παρεδωσε,

η πολιτικη των εταιρειων που θελουν ολο και περισσοτερα, δεν ειναι κατακριτεα?

Μονο ο καταναλωτης θελει να κανει το ψωνιο του δλδ?

Να αναφερθουμε σε διαφημισεις και ποσα ξοδευουν οι εταιρειες για να μας κανουν πειθηνιους καταναλωτες?

Δεν σε καταλαβαίνω. Οι εταιρείες κάνουν τη δουλειά τους: προσπαθούν να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Κανένας δεν σε ανάγκασε να τα αγοράσεις.

Το αν εσύ ή εγώ (δεν το λέω προσωπικά φυσικά) είμαστε βλάκες και παρασυρόμαστε από τους μπλε και πράσινους κόκκους, τις σερβιέττες με φτερά ή τα 10 παραπάνω FPS ή και το μισό δευτερόλεπτο λιγότερο στο boot, είναι θέμα και δικής μας παιδείας.

Από τη στιγμή που οι εταιρείες δεν χρησιμοποιούν αθέμιτα μέσα (βλέπε subliminal advertising - το οποίο λέγεται ότι είχε χρησιμοποιηθεί κατά κόρο στους αμερικάνικους κινηματογράφους τη δεκαετία του '50 για να αγοράζει ο θεατής popcorn), δεν βλέπω ποιό είναι το πρόβλημα. Σε συνθήκες ελεύθερης αγοράς, καπιταλισμού και ανταγωνισμού, είναι απόλυτα φυσιολογικό η κάθε εταιρεία να προσπαθεί να σε πείσει να προτιμήσεις το προϊόν της. Το αν το χρειαζόμαστε ή αν θα το αγοράσουμε έχει να κάνει με το επίπεδο του καθενός μας.

Δημοσ.

δηλαδη αν καποιος ειναι παμπλουτος και εχει 2000 φεραρι μπορω να παω να του κλεψω μια?

Ειναι κλοπη καθαρη. Τι παει να πει ειναι ακριβα και γιαυτο τα κλεβω?

Εδω δεν εχουν δουλεια πλεον ουτε οι μαυροι που τα πουλανε 5 ευρω

Και 1 ευρω να παει το cd κανεις δε θα το παρει πλεον

Κοροιδευουμε τους εαυτους μας νομιζω

Δημοσ.

Τα προϊόντα των εταιριών ανήκουν σε όλους. Όπως και η μουσική που γράφεται. Είναι συσσωρευμένη γνώση της ανθρωπότητας. Δεν οικειοποιείται. Αλλά είπαμε. Έτσι είναι το σύστημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...