Προς το περιεχόμενο

Πειρατεία...Η γνώμη σας?

agoraki_23

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

H πειρατεία συμεφέρει με τα ΧΙΛΙΑ τους...μεγάλους και είναι ΣΚΕΤΗ ΣΥΜΦΟΡΑ για τις...μικρές εταιρείες.

Η πιο κερδισμένη της πειρατείας όμως είναι η Microsoft το μεγαθήριο...

Μου βγάζει και windows genuine advantage μη τους ανεβάσω κανένα καντήλι...

Πανέξυπνη εταιρεία...Και απόδειξη ο πλουσιότερος άνθρωποσ στη γη πρόεδρος της...

• Απαντ. 140
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Θα ξαναπώ πάλι τα ίδια.

Υπάρχει ΑΠΕΙΡΑ ενναλακτικά προγράμματα για να κάνετε και να κάνουμε τη δουλειά μας.

Πρέπει σώνει και καλά να δουλέψεις με clopy προγράμματα; Αν ναι, λυπάμαι αλλά εσείς πέφτετε στην παγίδα των μεγάλων εταιριών.

Για παράδειγμα:

Autocad = Intellicad (Μόνο 275 euro)

MS Office = OpenOffice

Photoshop = Paint .NET

Norton Antivirus = Avast Antivrus

PowerDVD = Media Player Classic

Zone Alarm Pro = Zone Alarm Free

Περισσότερα εδώ.

Αν θες να δεις τι κάνει το Photoshop, σου φτάνουν 30 ημέρες trial για να πάρεις μία ιδέα.

Όσο για τη μουσική, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να τα έχετε όλα.

Στο είδος της μουσικής που ακούω, βγαίνουν 5-10 CD το χρόνο.

Αν έχω χρήματα, τα αγοράζω. Αν όχι πάει για τον επόμενο χρόνο.

Ευτυχώς πλέον υπάρχει και ραδιόφωνο και μάλιστα είναι πάρα πολλοί οι σταθμοί για να έχεις και επιλογή.

Θα συνεχίσουμε να λέμε τα ίδια και τα ίδια, αυτό βλέπω.

Δημοσ.

Ευτυχώς πλέον υπάρχει και ραδιόφωνο και μάλιστα είναι πάρα πολλοί οι σταθμοί για να έχεις και επιλογή.

Θα συνεχίσουμε να λέμε τα ίδια και τα ίδια, αυτό βλέπω.

Υγιής η αντιμετώπιση του να μην υπερβαίνει κανείς τις δυνατότητες του αλλά δεν αποτελεί μοχλό πίεσης προς τους πραγματικούς κλέφτες διότι υπάρχουν δυστυχώς και τα ζώα που πάνε και τα σκάνε τα 20 χωρίς ιδιαίτερη περίσκεψη. Κάτι σαν τον καφέ στην καφετέρια δλδ που όλοι κλαίγονται αλλά όλοι πάνε και σκάνε 5 ευρώ για να τον πιουν. Επιπροσθέτως, με 5-10 cd τη χρονιά θα τη βγάλει κανείς?

Επίσης, ποιό ραδιόφωνο υπάρχει και ποιά πληθώρα σταθμών? Υπάρχουν πολλοί σταθμοί που να παίζουν οτιδήποτε άλλο εκτός από mainstream ή ακόμα κι αν επιχειρούν να το παίξουν ροκ να βάζουν λίγο πιό ψαγμένα πράγματα? Ελάχιστοι παραγωγοί το κάνουν. Όσο για jazz, blues, funk κλπ, εκεί κι αν πέφτει γέλιο. Μια-δυο εκπομπές τη βδομάδα είναι στάλα στον ωκεανό.

Δημοσ.
Υγιής η αντιμετώπιση του να μην υπερβαίνει κανείς τις δυνατότητες του αλλά δεν αποτελεί μοχλό πίεσης προς τους πραγματικούς κλέφτες διότι υπάρχουν δυστυχώς και τα ζώα που πάνε και τα σκάνε τα 20 χωρίς ιδιαίτερη περίσκεψη. Κάτι σαν τον καφέ στην καφετέρια δλδ που όλοι κλαίγονται αλλά όλοι πάνε και σκάνε 5 ευρώ για να τον πιουν. Επιπροσθέτως, με 5-10 cd τη χρονιά θα τη βγάλει κανείς?.

Εξήγησε λίγο τι εννοείς κλέφτες.

Εννοείς τις εταιρίες που δίνουν το cd 20 ευρώ ενώ τους κοστίζει 2?

Η γενικώς και αορίστως όποιος βγάζει πολλά λεφτα ειναι εξ'ορισμου και κλέφτης;

Δημοσ.

ειπα.. Παλιες κυκλοφοριες που δεν υπαρχουν πλεον διαθεσιμες για αγορα... + παρα πολλα cd καινουρια η 1-2 χρονων που με ενδιαφερουν.. ελαχιστα μπορω να αγοραζω απο αυτα.. αν κ πολλα απο αυτα αξιζει γιατι εχουν λογικες τιμες κ προσφορες.. [πηγαιντε π.χ http://www.steveroach.com ]

και αυτο με το ραδιοφωνο παλι τι ανεκδοτο ηταν?

Βρες μου ραδιοφωνο να παιζει αυτα που υπαρχουν στο σχετικο θεμα που εχω ανοιξει περι προτασεων αλμπουμ στο φορουμ Μουσικης να σου βγαλω το καπελο.

Δημοσ.
Δε νομίζω ότι θες απάντηση admin μια δε νομιζω πως όσα είπα ήταν δυσνόητα. Απλά θες άλλη μια αντιπαράθεση μαζί μου.

Suite yourself.

Αν κατάλαβα λοιπον απο αυτά που είπες, η εταιρία που πουλάει 5 φορές πάνω το CD είναι κλέφτης.

Απο την άλλη, ο υδραυλικός που μου ζητάει 50 € για 10 λεπτά δουλειά (και μαύρα), είναι ο Βασιλάκης Καΐλας, το κακόμοιρο παιδί που πεινάει κτλ.

Το οτι ένας εγκαταστάτης air-condition βγάζει σε 6 μήνες τα διπλά απ'οσα βγάζω εγώ τον χρόνο (που εχω και πτυχίο ΕΜΠ μην χέσω), και μάλιστα όλα στην τσεπούλα του (εγώ πληρώνω και ενα ολοκληρο μισθό μου στην εφορία), δεν εμπίπτει στην κατηγορία "Χρεώνω όσο μου κ@βλώσει".

Αν αυριο εγώ φτιάξω ενα κομμάτι software και θέλω να μην το αντιγράφουν γιατι έλιωσε το κορμί μου να το φτιάξω, και επιπλέον αντι για 50 ευρώ το πουλάω 300 (το δικό κεφάλι δεν θα φάω; ), είμαι κλέφτης.

Απο λαϊκισμό στην Ελλάδα, μπόλικο.

Απο υποκρισία, να φάνε και οι κότες.

Μου θυμιζει το λήμμα "Πλούτος" απο το Λεξικό του Ν.Δήμου:

Πλούτος: Να τον καταδικάζετε. Να λέτε οτι τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία. Μετά να κάνετε οτι μπορείτε για να γίνεται πλούσιοι.

• Super Moderators
Δημοσ.
Ρε μπαντι,εγινες Αντμιν???Ο Χαλ?

O σ. bandito είναι Πρόεδρος της Τριμελούς Επαναστατικής Επιτροπής που αναλαμβάνει τα ηνία του forum. ;)

(τώρα πρέπει να γλύφω αυτόν για να κρατήσω τη θέση μου...)

Δημοσ.
Suite yourself.

Αν κατάλαβα λοιπον απο αυτά που είπες, η εταιρία που πουλάει 5 φορές πάνω το CD είναι κλέφτης.

Απο την άλλη, ο υδραυλικός που μου ζητάει 50 ? για 10 λεπτά δουλειά (και μαύρα), είναι ο Βασιλάκης Καΐλας, το κακόμοιρο παιδί που πεινάει κτλ.

Το οτι ένας εγκαταστάτης air-condition βγάζει σε 6 μήνες τα διπλά απ'οσα βγάζω εγώ τον χρόνο (που εχω και πτυχίο ΕΜΠ μην χέσω), και μάλιστα όλα στην τσεπούλα του (εγώ πληρώνω και ενα ολοκληρο μισθό μου στην εφορία), δεν εμπίπτει στην κατηγορία "Χρεώνω όσο μου κ@βλώσει".

Αν αυριο εγώ φτιάξω ενα κομμάτι software και θέλω να μην το αντιγράφουν γιατι έλιωσε το κορμί μου να το φτιάξω, και επιπλέον αντι για 50 ευρώ το πουλάω 300 (το δικό κεφάλι δεν θα φάω; ), είμαι κλέφτης.

Πλούτος: Να τον καταδικάζετε. Να λέτε οτι τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία. Μετά να κάνετε οτι μπορείτε για να γίνεται πλούσιοι.

Θα προτιμούσα να μην απαντούσες μια και όπως βλέπεις δεν επιδιώκω διάλογο αλλά δεν περίμενα και τίποτα καλύτερο από σένα. Απάντησες και χαρακτηρίζεις κιόλας υποθέτοντας κάποια πράγματα. Καλά το πας, άντε και πρόεδρος της Δημοκρατίας, η χώρα χρειάζεται τέτοιους ηθικούς ανθρώπους.

Δημοσ.
Suite yourself.

Απο την άλλη, ο υδραυλικός που μου ζητάει 50 ? για 10 λεπτά δουλειά (και μαύρα), είναι ο Βασιλάκης Καΐλας, το κακόμοιρο παιδί που πεινάει κτλ.

ειναι λιγο-μην πω πολυ- ασχετα αυτα που λες. οι αλλες περιπτωσεις μπορουν εν μερει να αντιμετωπιστουν, οπως επισης ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ σχεση με το θεμα μας.

οι εταιριες ειναι κλεφτες, γιατι βαζουν το cd τοσο ακριβο και μετα ειχαν βγει να παραπονεθουν κιολας. ποσες φορες πρεπει να σου πω για το παραδειγμα με το μετροπολις για να το καταλαβεις? και ναι, ενα cd που αξιζουν 2-3 τραγουδια και τα υπολοιπα ειναι ΜΑΠΑ, ετσι κι αλλιως δεν θα το επαιρνα ποτε, οποτε ειτε το κατεβασω, ειτε το παρω το cd απο φιλο μου(που ειναι και νομιμο ετσι?), ειτε-ειτε-ειτε, η εταιρια λεφτα για το συγκεκριμενο cd απο μενα ΔΕΝ θα επαιρνε ετσι κι αλλιως. δεν λεει κανεις οτι δεν ειναι κλεψια η οτιδηποτε, αλλα δεν ειναι κατι το μεμπτο. γιατι? ας πουμε, πολλοι υποθετω ξερουν τους crash test dummies και μια επιτυχια τους γυρω στο 95 το "mmmm mmmm". ε λοιπον, για μενα, το υπολοιπο cd δεν αξιζε ουτε καν να υπαρχει. γιατι σκατα να παω να σκασω 15-20 ευρω για ενα cd το οποιο δεν αξιζει? αν το χανε 5-6 ευρω ισως και να το τσιμπαγα. αλλα οχι και τοσο. οπως επισης σε ενα αλμπουμ που μου αρεσει δεν εχω προβλημα να σκασω και 15αρες και 20αρες και πολλες φορες εχει τυχει να κατεβασω ενα αλμπουμ σημερα ας πουμε και αυριο να το χω παρει ηδη? χανει καποιος και δεν το ηξερα? το οτι οι εταιριες δεν εχουν ποιοτικους καλλιτεχνες αλλα απο την αλλη του βγαζουν δισκους σαν κουνελια, τοτε εγω φταιω που δεν θα παρει κανεις τπτ? αμα εχεις σκατα προιον και θες να συνεχισεις να ζεις ως εταιρια, τοτε κανε κατι να γινεις πιο ανταγωνιστικος. απλα πραγματα. επισης περισσοτερο ενδιαφερομαι για το τι λενε οι καλλιτεχνες- παρα πολλοι απο αυτους δεν εχουν προβλημα με την πειρατεια. παραδιεγμα σε αυτο που ειπα πιο πριν? ειχα παρει σε promo (οχι αντιγραφη, οχι mp3, οχι κατεβασμενο, αλλα promo που εχεις το cd αυθεντικο) το "Room V" των Shadow Gallery, το οποιο την μερα που βγηκε και κανονικο πηγα και το τσιμπησα και ας ειχε κοντα στα 20.

για το software ειναι αλλιως τα πραγματα, απλα δεν θεωρω τοσο κατακριτεο οταν ενας φοιτητης/μαθητης δεν παρει τα προγραμματα αυθεντικα καθως δεν εχει φραγκα. παρολαυτα ειναι κλεψια. επισης αυτο για το Linux που λες ειναι πολυ σωστο και ειναι μια λυση στο προβλημα.

Δημοσ.
Θα προτιμούσα να μην απαντούσες μια και όπως βλέπεις δεν επιδιώκω διάλογο αλλά δεν περίμενα και τίποτα καλύτερο από σένα. Απάντησες και χαρακτηρίζεις κιόλας υποθέτοντας κάποια πράγματα. Καλά το πας, άντε και πρόεδρος της Δημοκρατίας, η χώρα χρειάζεται τέτοιους ηθικούς ανθρώπους.

Γαύρο,εδώ είσαι λάθος.Υποθέτω ότι γενίκευσε αυτά που όλοι μας λίγο πολύ νοιώθουμε στο πετσί μας.Τονίζω το "μας",γιατί διαπιστώνω (φιλτραρισμένα) ταύτιση σε πολλά πράγματα από πολλούς εδώ μέσα.

Τέλος,αν ήσουνα λιγώτερο επικριτικός,τι καλά που θάτανε για όλους μας...

Υ.Γ.Η άποψή μου δεν έχει καμία σχέση με γλυψίματα και τέτοια και ούτε περιμένω αναγνώριση από κανέναν.Μη με φάτε,plz.:neutral:

Δημοσ.
Γαύρο,εδώ είσαι λάθος.Υποθέτω ότι γενίκευσε αυτά που όλοι μας λίγο πολύ νοιώθουμε στο πετσί μας.Τονίζω το "μας",γιατί διαπιστώνω (φιλτραρισμένα) ταύτιση σε πολλά πράγματα από πολλούς εδώ μέσα.

Μάριε εσύ είσαι λάθος. Το να βγάζεις κάποια συμπεράσματα και να δίνεις χαρακτηρισμούς στηριζόμενος στο ποστ μου θεωρώ προσωπικά ότι απέχει αρκετά απ' το να θεωρηθεί ότι δεν μου απευθύνονται (και σ' εμένα αν όχι μόνο σ' εμένα) αυτοί.

Τέλος,αν ήσουνα λιγώτερο επικριτικός,τι καλά που θάτανε για όλους μας...

Μια και ούτε νέος χρήστης είσαι ούτε μπορει κάποιος να πει ότι απέχεις και δεν ξέρεις τί παίζει, θεωρώ ότι είσαι μονομερής μια και το τί ύφος πρεσβεύει ο καθένας μας ειναι γνωστό. Ίσως μου διαφεύγει αλλά δεν έχω δει ανάλογη παραίνεση προς την άλλη πλευρά.

Μ' αυτά και μ' αυτά μπήκα πάλι στο τριπάκι της αντιπαράθεσης.....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...