Προς το περιεχόμενο

Scart σε mini-din υπάρχει;


fonzi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για θυλικό δέν ξέρω γιατί δέν χρειάστηκε να αγοράσω ποτέ αλλά σε αρσενικό σίγουρα και βάζεις ένα ανταπτοράκι θηλυκό 3.5 σε θηλυκό 3.5 που χρησιμοποιούνται συνήθως για προέκταση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για τί ακριβώς το θές;Πάντως σου λέω προκαταβολικά οτι και η ένταση θα είναι σχετικά χαμηλή και κατα 99,9% δέν θα ελέγχεις το volume καθώς η έξοδος είναι σταθερή (Λόγω του ότι η ένταση πρέπει να είναι σταθερή όταν κάνεις εγγραφή σε video άσχετα άν έχεις πατήσει το mute στη tv σου)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν το έφτιαξα.

Πήρα ένα scart με rca output και κάρφωσα ένα καλώδιο που είχα και είναι rca stereo σε 3,5 αρσενικό. Αυτό το έβαλα στην είσοδο ήχου 3,5 που έχει ο ασύρματος μεταδότης από κάτι philips stereo ασύρματα ακουστικά που έχω.

 

Ο σκοπός είναι να πάρω ήχο για τα ακουστικά από το scart της τβ. Η τβ έχει έξοδο για ακουστικά αλλά όταν τα βάλεις εκεί σταματάνε να παίζουν τα ηχεία της τβ. Θέλω όμως να παίζουν ταυτόχρονα και τα δύο. Διότι υπάρχει ένα βαρύκοο άτομο στην οικογένεια (που από το δεξί αυτί έχει 0 ακοή και από το αριστερό γύρω στο 40%) και μπορεί να ακούσει μόνο με τα ακουστικά ενώ οι υπόλοιποι ακούνε από τα ηχεία.

 

Η ένταση που πήρα από το σκαρτ είναι πολύ δυνατή και με κάλυψε απόλυτα. Αυτό όμως που με κάνει να απορώ είναι το εξής: Αν δώσω μόνο στο ένα rca ήχο (πχ αριστερό) τα ακουστικά εξακολουθούν να ακούγονται δεξιά και αριστερά. Δεν έπρεπε να σταματάει το δεξί ακουστικό;;

Και αυτό να γιατί με προβληματίζει: Διότι αφού ο βαρύκοος ακούει μόνο από το αριστερό αυτί, αν τα ακουστικά παίζουν στερεοφωνικά σε στερεο εκπομπές, θα χάνει όλους τους ήχους που μεταδίδονται στο δεξί κανάλι. Θα έπρεπε λοιπόν να χρησιμοποιήσω ένα ανταπτοράκι στερεο σε μονο και ναστείλω όλον τον ήχο στο αριστερό ακουστικό. Ομως και έτσι που δοκίμασα ο ήχος βγαίνει και από τα δύο ακουστικά...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα philips να υποθέσω δέν έχουν balance;Άν θέλεις να μήν ακούγεται καθόλου απο το ένα κανάλι τότε μία πρόχειρη λύση είναι να βραχυκυκλώσεις το ένα κανάλι με πιθανότητα να δημιουργήσεις πρόβλημα,μικρή πιθανότητα,υπαρκτή όμως.Άν θέλεις να ακούγεται με διαφορά στην ένταση το κάθε κανάλι και πιάνουν τα χέρια σου απο κατασκευές μπορώ να σου πώ ένα απλό κύκλωμα με ποτενσιόμετράκια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δέν έχουν balance.

 

Σκοπός είναι να περνάνε πάντα όλοι οι ήχοι (μονο και στερεο εκπομπών) σίγουρα στο αριστερό κανάλι του ακουστικού. Τώρα αν θα ακούγονται και από το δεξί ακουστικό μας είναι αδιάφορο (σκοπός είναι ο βαρύκοος να ακούει όλα. Ακούει μόνο από το αριστερό αυτί. Δεν θέλω λοιπόν σε στερεο εκπομπές να χάνει ότι θα ακουγόταν από το δεξί μόνο κανάλι...)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μην νομιζεις οτι χανει και πολλα απο το στερεο, δε γινεται τοση αξιοποιηση οσο πχ οταν ακους ενα cd. Ειδικα στην Ελλαδα που τα πιο πολλα καναλια ειναι ακομα Mono. Απο οτι βλεπω στην δικια μου τηλεοραση, απο τα μεγαλα καναλια μονο το Mega, το Star, το Αlpha και το Alter δινουν Stereo.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως παρατηρώ και εγώ ότι μόνο η αίσθηση αλλάζει σε στερεοφωνικές εκπομπές. Από ήχους δεν βλέπω να χάνει εντελώς κάτι ακούγοντας μόνο το ένα κανάλι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...