lagunas Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 οι εμπειριες που εχω ειναι πολυ αρνητικες.αν δεν τα σκασεις σου φερονται σαν σκυλι.οι περισσοτεροι γιατροι θελουν σκοτωμα μονο τα λεφτα τους νιαζουν
Vaggelovich Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 οι εμπειριες που εχω ειναι πολυ αρνητικες.αν δεν τα σκασεις σου φερονται σαν σκυλι.οι περισσοτεροι γιατροι θελουν σκοτωμα μονο τα λεφτα τους νιαζουν Ενω ολες οι αλλες κατηγοριες επαγγελματιων στην Ελλαδα ειναι υποδειγμα προς μιμηση..Βλεπε πολεοδομιες αστυνομιες και παει λεγοντας.. Αφου ρε φιλε σου φερθηκαν τοσο ασχημα γιατι δεν τους κανεις μια καταγγελια, α ξεχασα φοβομαστε μη μας κανουν ντα και περιμενουμε τον διπλανο να βγαλει το φιδι απο τη τρυπα Επειδη εχω εμπειρια τοσο απο Λομπαρδια στην Ιταλια ,οσο και απο Ελλαδα 8ελω να σου πω οτι η Ελλαδα χολενει αλλα δεν ειναι και το χαλι που περιγραφεις.Περισοτερο οργανωτικου και οικονομικου χαρακτηρα ειναι τα προβληματα..Αλλα αυτο ειναι και επειδη το ΕΣΥ δεν αφηνει κανεναν στο δρομο οπως αλλες χωρες ,αν εχεις αναγκη φροντιδας θα στη δωσει ,εστω κι αν δεν ειναι στο επιπεδο του ιδιωτικου
kx5 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Αλλα αυτο ειναι και επειδη το ΕΣΥ δεν αφηνει κανεναν στο δρομο οπως αλλες χωρες ,αν εχεις αναγκη φροντιδας θα στη δωσει ,εστω κι αν δεν ειναι στο επιπεδο του ιδιωτικου ...γιαυτό στο Γενικό Κρατικό αν πας μόνο σου για εξέταση σε μέρα εφημερίας μπορεί να πεθάνεις περιμένοντας ή αν νοσηλεύεσαι κατάκοιτος στον Ευαγγελισμό και χρειαστεί να κάνεις εξετάσεις αίματος θα πρέπει να δώσεις κανά πεντοχίλιαρο στο νοσοκόμο να σε κατεβάσει μέχρι το μικροβιολογικό, διαφορετικά θα έρθει σε κανά δυο βδομάδες να σε πάρει, αν είσαι ακόμη εκεί.
MariaTs. Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 ...γι'αυτό και στην περιοχή μου γυναίκα έχασε την ζωή της άδικα περιμένοντας να βρεθεί κρεββάτι στην εντατική νοσοκομείου στην Αθήνα και δεν της έδιναν το 'ok' επειδή η ασφαλεία της δεν κάλυπτε τα έξοδα!
Vaggelovich Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 ...γιαυτό στο Γενικό Κρατικό αν πας μόνο σου για εξέταση σε μέρα εφημερίας μπορεί να πεθάνεις περιμένοντας ή αν νοσηλεύεσαι κατάκοιτος στον Ευαγγελισμό και χρειαστεί να κάνεις εξετάσεις αίματος θα πρέπει να δώσεις κανά πεντοχίλιαρο στο νοσοκόμο να σε κατεβάσει μέχρι το μικροβιολογικό, διαφορετικά θα έρθει σε κανά δυο βδομάδες να σε πάρει, αν είσαι ακόμη εκεί. Δε ξερω τι γινεται στο Γ.Κ. Οταν ερθεις στο P.Soccorso σε εμας θα περασεις απο ειδικους νοσηλευτες οπου θα σου κανουν μια πρωτη αξιολογηση και θα παρεις σειρα προτεραιοτητας αναλογα με τον κινδυνο που διατρεχεις.Τωρα αν ο γιατρος δεν ειναι αμεσα διαθεσιμος δε σημαινει οτι θελει να στα πιασει ,μπορει να τρεχει να σωσει καποιον που εχει μεγαλυτερο κινδυνο απο εσενα... Στο θεμα των εργαστηριων που θιγεις δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα,αν ηξερες τι παραεμποριο παιζει με το μη ιατρικο προσωπικο και τα μηχανηματα του νοσοκομειου θα ειχες φαει μεγαλο Φλας....Παιρνουν δειγματα απο εξω και επι πληρωμης κανουν μη εξουσιοδοτημενες εργαστηριακες εξετασεις με αποτελεσμα τα τεστ τα δικα σου να μπαινουν στην ουρα....
Vaggelovich Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 ...γι'αυτό και στην περιοχή μου γυναίκα έχασε την ζωή της άδικα περιμένοντας να βρεθεί κρεββάτι στην εντατική νοσοκομείου στην Αθήνα και δεν της έδιναν το 'ok' επειδή η ασφαλεία της δεν κάλυπτε τα έξοδα! Ισως και να μη μπορουσαν να σου δωσουν κρεββατι γιατι οι ελαχιστες κλινες που υπαρχουν να ηταν γεματες..Σε αυτο δεν φταιει παντα ο γιατρος, ισως αν οι κυριοι πολιτικοι μας ,μαζευαν τους κουμπαρους και τα λαμογια να ειχαμε καλυτερη υλικοτεχνικη υποδομη και ειδικευμενο προσωπικο για να τις λειτουργησει.Αλλα βλεπεις με Χ ευρο αγοραζεις περισοτερους ψηφους διοριζοντας 100 αγροφυλακες παρα διοριζοντας 20 ειδικευμενους νοσοκομους για εντατικες η κανα γραμμικο επιταχυντη για τις ακτινοθεραπιες
kx5 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Vaggelovich δεν ξέρω τι γίνεται στην Ιταλία. Για την χώρα μας σε γενικές γραμμές συμφωνώ ότι υπάρχει πρόβλημα σε προσωπικό & χρηματοδότηση αλλά... ...ορισμένοι ιατροί-νοσηλευτές έχουν ξεφύγει εντελώς.
Vaggelovich Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 ορισμένοι ιατροί-νοσηλευτές έχουν ξεφύγει εντελώς. Τοτε πρεπει οσους ξερει ο καθενας μας να τους καταγγειλει στις αρμοδιες αρχες......Αρμοδιες αρχες δεν εννοω τους τηλεεισαγγελεις. Προσωπικα ειχα ενα προβλημα με μια πολεοδομια στην Ελλαδα,δεν εδωσα φακελακι να εξυπηρετηθω την ιδια στιγμη ,αλλα εστειλα καταγγελια στο συνηγορο του πολιτη και στον επιθεωρητη δημοσιας διοικησης...
kx5 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Να καταγγείλεις τι; και ποιον; Και γιατί; Γιατί δε σε βάζει πρώτο στη σειρά για χειρουργίο αν δεν του δώσεις 1500 ευρώ; Θα πας να τον καταγγείλεις ενώ ξέρεις ότι αν δεν χειρουργηθείς άμεσα θα πάθεις μόνιμη ζημιά; Πότε θα βρεις το δίκιο σου; Αν σπαστείς με την πολεοδομία που δεν σου δίνει άδεια επειδή δεν τους λαδώνεις στα @@ σου αν θα περιμένεις και ένα χρόνο. Θα κάνεις όμως το ίδιο πράγμα όταν κινδυνεύει η υγεία σου ή κάποιου δικού σου;
Vaggelovich Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Να καταγγείλεις τι; και ποιον; Και γιατί; Γιατί δε σε βάζει πρώτο στη σειρά για χειρουργίο αν δεν του δώσεις 1500 ευρώ; Θα πας να τον καταγγείλεις ενώ ξέρεις ότι αν δεν χειρουργηθείς άμεσα θα πάθεις μόνιμη ζημιά; Πότε θα βρεις το δίκιο σου; Αν σπαστείς με την πολεοδομία που δεν σου δίνει άδεια επειδή δεν τους λαδώνεις στα @@ σου αν θα περιμένεις και ένα χρόνο. Θα κάνεις όμως το ίδιο πράγμα όταν κινδυνεύει η υγεία σου ή κάποιου δικού σου; Ασφαλεια τμημα εκβιασμων, τον πληρωνεις με προσημειωμενα και τον πιανουν επ αυτοφορο...Δηλαδη δεν καταλαβα αν δεν τον καταγγειλεις και πληρωσεις ,πως θα πιαστει για να απομακρυνθει.Τωρα αν νομιζεις οτι εχεις μπλεξει με γιατρο "κουμπαρο" που χαιρει ανωθεν προστασιας ας ειναι καλα ο Τριανταφυλλοπουλος Εξαλου γιατι εχεις την εντυπωση οτι αν πληρωσεις θα εχεις καλυτερη περιθαλψη?? Σε γενικες γραμμες κατι μαλακες τα πιανουν.Και δε καταλαβα γιατι πρεπει να ανεχομαι τη πολεοδομια και καθε αλλον μαλακα ενω αν ενας γιατρος τα πιασει ειναι ολοι για κρεμασμα?
kx5 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Ασφαλεια τμημα εκβιασμων, τον πληρωνεις με προσημειωμενα και τον πιανουν επ αυτοφορο...Δηλαδη δεν καταλαβα αν δεν τον καταγγειλεις και πληρωσεις ,πως θα πιαστει για να απομακρυνθει. Δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα. Ξεχνάς έναν άλλο παράγοντα που λέγεται ψυχολογία. Όταν βρίσκεσαι σε αυτή την κατάσταση για μήνες το μόνο που θελεις είναι να τελειώσει η ταλαιπωρία σου. Τις περισσότερες φορές τα χρήματα δε σου τα ζητάνε αλλά τα δίνεις για γίνει καλύτερα η δουλειά σου. Τι να καταγγείλεις έτσι? Εξαλου γιατι εχεις την εντυπωση οτι αν πληρωσεις θα εχεις καλυτερη περιθαλψη?? Αν πληρώσεις έχεις καλύτερη περίθαλψη. Θες να σου πω παραδείγματα? Σε γενικες γραμμες κατι μαλακες τα πιανουν.Και δε καταλαβα γιατι πρεπει να ανεχομαι τη πολεοδομια και καθε αλλον μαλακα ενω αν ενας γιατρος τα πιασει ειναι ολοι για κρεμασμα? Δεν είπε κανείς ότι όλοι είναι για κρέμασμα.
louben Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Περι καταγγελιων μια ιστορια Πριν απο μερικα χρονια η μητερα μου εκανε μια εγχειρηση ζωης και θανατου σε κρατικο Νοσοκομειο.Πριν την εγχειρηση λοιπον ερχεται ο γιατρος για τα γνωστα.Κρατουσα 500ε και αυτος ηθελε 1000.Οταν του ειπα οτι δεν τα εχω πανω μου ειπε το κορυφαιο"Μα γιατι νομιζεις οτι υπαρχουν τα Ατμ στα νοσοκομεια" δηλαδη βγαλε τα επιτοπου για να μην μπω στη διαδικασια να το σκεφτω κτλ. Οποιος πει οτι στη παρουσα φαση δε θα τα δινε και θα τον καρφωνε με τον ανθρωπο του διπλα στο κρεβατι του πονου(κυριολεκτικα) να με παρει τηλεφωνο(ή να μου στειλει ΡΜ) να του πω μπραβο, ΠΑντως απο οτι εχω καταλαβει και τα ιδιωτικα ειναι πολλων ταχυτητων. Απεναντι απο το σπιτι μου στον Πειραια υπηρχε ιδιωτικη κλινικη που την λεγαμε πεθαμενατζιδικο γιατι εκει πηγαιναν κατα κανονα ηλικιωμενους οι οποιοι στην τελικη κατα 99% πεθαιναν.Το ωραιο ειναι οτι οι ιδιοι το ηξεραν οτι πηγαινοντας στους εκει δε θα την εβγαζαν ζωντανη και αυτο ειναι και το τραγικο της υποθεσης (οτι σε πανε να πεθανεις) Υπαρχουν ομως και καλα(πχ για το Ντυναν εχω ακουσει καλα λογια). Και κατι τελευταιο.Εχω παιδικο φιλο ο οποιος κανει ειδικοτητα σε μεγαλο νοσοκομειο.Επειδη η ειδικοτητα του δεν εχει και πολυ κινηση ολη μερα ξυνονται(συμφωνα με τα λεγομενα του). Τις προαλλες λοιπον μια κυρια τους κυνηγουσε για να τους δωσει φακελακι και αρχιζε να φωναζει ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΡΝΑΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!Τελικα με τα πολλα το πηραν.Το περιστατικο ειναι εξαιρεση και μαλλον αληθες γιατι γνωριζω αυτον που το πε.Λειτουργει λοιπον και η αντιστροφη ψυχολογια.Ακομη και αν καποιος δε ζητησει φακελακι δεν τον πιστευουμε η τον θεωρουμε αλμπανη.Το ιδιο ακριβως ισχυει με ολες τις δουλειες(αλλα αυτο ειναι θεμα αλλου Τοπικ)
FilipposMD Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Να πω κι εγώ μια γνώμη. Το επίπεδο, ως προς τις γνώσεις και τη συμπεριφορά, των γιατρών και των νοσηλευτών στα ελληνικά νοσοκομεία, νομίζω ότι είναι αντίστοιχο των άλλων επαγγελμάτων στην Ελλάδα και βεβαίως αντιπροσωπευτικό της ελληνικής κοινωνίας. Από τη στιγμή που δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να αλλάξουμε τους ανθρώπους, ίσως μπορούμε να το σκεφτούμε από μια άλλη οπτική. Στην Ελλάδα έχουμ 3,8 νοσηλευτές/1000 κατοίκους. Στην Ιρλανδία έχουν 15, στην Ολλάνδία 13,9, στις ΗΠΑ 7,9, στην Ουγγαρία 8,5 κτλ. Στην Ελλάδα έχουμε πάρα πολλούς γιατρούς, αλλά στο ΕΣΥ δουλεύουν λιγότεροι απ'όσοι χρειάζονται. Οι ειδικευόμενοι κάνουν 8 εφημερίες τον μήνα και τρέχουν σα Βέγγοι, ενώ η νομοθεσία της Ε.Ε. επιβάλλει να κάνουν μόνο μέχρι 4 το μήνα. Στην Ελλάδα έχουμε 3,8 κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας/1000 κατοίκους, ενώ στην Ιαπωνία 6,9, στην Αυστρία 6,6, στην Πολωνία 4,5 κτλ. Όταν λοιπόν έχουμε ένα τέτοιο σύστημα με τόσες ελλείψεις, φυσικά και θα ανθίσει η διαφθορα, φυσικά και θα τα παίξουν οι εργαζόμενοι σε αυτό (burn-out που λένε και οι ψυχολόγοι) και θα γίνει σαν αυτό που όλοι ξέρουμε. Αν είχαμε αρκετό προσωπικό, δε θα χρειαζόταν κανένα φακελάκι, γιατί όλοι θα εξυπηρετούνταν. Κι όσοι ανέφεραν παραδείγματα από το εξωτερικό, νομίζω ότι καταλαβαίνουν τη διαφορά. Οι απαράδεκτοι πάντα θα υπάρχουν, η μόνη λύση είναι να τους εντάξεις σε ένα περιβάλλον που δε θα τους αφήνει περιθώριο να κινηθούν. Αυτά!
pablo_esobar Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 εγω ειμαι πολυ ευχαρηστημενος απο την εξυπηρετηση εδω περα ολα ηταν μια χαρα μια φορα που χρειαστηκε να νοσηλευτω επειδη ειχα ενα τρακαρισματακι!απο εμενα ενα + στα δημοσια νοσοκομεια
konnos86 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Ενα ενδεικτικο βιντεο της καταστασης που επικρατει στα Ιατρεια του ΙΚΑ http://www.greektube.org/index.php?option=com_content&task=view&id=614&Itemid=2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.