alfista Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 Έχω τον Toshiba Α60 (Celeron 2.8, 256 ram, 40άρι σκληρό) ενός φίλου και όταν πάω να τον ανοίξω κάνει κανά 10λεπτο+ για να ανοίξει και να φορτώσει τα αρχικά προγραμματάκια. Το σπάσιμο είναι ότι στο καπάκι πετάει την κλασική μπλε οθόνη KERNEL DATA INPAGE ERROR και βαράει restart χωρίς να προλαβαίνω να κάνω τίποτα. Προφανώς δεν προλαβαίνω να δω αν είναι ιος ή αν φταίει καμιά μνήμη (και δεν είναι σταθερός για να δοκιμάσω κάποια άλλη μνήμη έτσι εύκολα). Ο φίλος μου είπε ότι αν μείνει καμιά εβδομάδα σε αχρηστία, μετά αφού ανοίξει μπορεί να κρατήσει ανοιχτός μέχρι και ώρα. Δηλαδή φταίει η θερμοκρασία και τα ανεμιστηράκια;; (τα οποία ωστόσο ακούγονται να δουλεύουν ενώ και το λαπτοπ δε φαίνεται να ζεσταίνεται ιδιαίτερα) Και πάλι, είναι δυνατόν να χρειάζεται μια εβδομάδα για να κρυώσει! Παρακούγεται κουλό. Να του ρίξω κανά φορμάτ να δω τι ψάρια θα πιάσω; Λέτε να κολήσει στη μέση; Το θέμα είναι πως σώζω τα δεδομένα. Μπορώ να βγάλω τον 2,5άρι σκληρό και να τον συνδέσω με το σταθερό; Τι παίζει με τα καλώδια; Κλασικό καλώδιο για ata σκληρό; Μήπως ρωτάω πολλά;
Highlander Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 Ψάξε λίγο στο google όλόκληρο το λάθος που βγάζει. Σε παρόμοια περίπτωση έφταιγαν drivers.
Pan_Bvs Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 Kati paromoio eixa pathei kai ego. Argouse na bootarei to pc kai otan anoiga opoiodipote programma mou petouse tin "Blue Screen Of Death"! Telika itan ios.
alfista Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 Δοκίμασα μετά το restart οπότε ούτε αυτό κατάφερνε να το ολοκληρώσει και ξανάριχνε restart. Γενικώς άμα κάνει μια φορά restart μετά δεν κάνει τίποτα. Θα το δοκιμάσω το βράδυ που θα ξαναπροσπαθήσω να ξεκινήσω κατευθείαν σε safe mode να δούμε τι θα πιάσει. Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω πολλά σε αυτή τη φάση γι' αυτό σκεφτόμουν το format, απλά έχω την απορία για το αν μπορώ να βγάλω το 2,5άρι σκληρό και να τον συνδέσω κανονικά με κάποιο σταθερό.
kpartsi Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 Για την σύνδεση 2.5άρη σκληρού με το desktop χρειάζεσαι κάτι τέτοιο. Το έχω δοκιμάσει γιατί είχα ανάλογο πρόβλημα το καλοκαίρι με το laptop μου και ήθελα να σώσω τα δεδομένα μου και δουλεύει άψογα. Εγώ το είχα αγοράσει στη Στουρνάρη 26 ευρώ.
Pan_Bvs Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω πολλά σε αυτή τη φάση γι' αυτό σκεφτόμουν το format, απλά έχω την απορία για το αν μπορώ να βγάλω το 2,5άρι σκληρό και να τον συνδέσω κανονικά με κάποιο σταθερό. Mporeis arkei na valeis prota ton 2.5 ari se thiki, i na vreis to antistixo adaptoraki. Me auton ton tropo tha ton sindeseis se USB.
kpartsi Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 Επίσης, όπως σωστά λέει ο Pan_Bvs, εκτός από τον αντάπτορα που σου πρότεινα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και εξωτερική θήκη για σκληρό 2.5άρη που συνδέεται σε Usb θύρα. Το εμπόριο είναι γεμάτο με τέτοιες θήκες με τιμή στα 20-30 ευρώ.
alfista Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Αυτό που δεν ξέρω, μη έχοντας πιάσει ποτέ 2,5άρι δίσκο είναι αν το καλώδιο του είναι ίδιο με του 3,5. Λογικά ναι, έτσι; Δηλαδή μπορώ να βάλω τον 2,5άρι στην εξωτερική θήκη που έχω για τον 3,5άρι και να τον διαβάσει κανονικά;
damis72 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 οχι δεν μπορείς .... θέλει αντάπτορα .... Βασικά το πιο συμφέρον είναι αυτό που σου είπε ο Kpartsi γιατί μπορείς να συνδέσεις και 2.5 δίσκο και 3.5 δίσκο και CD/DVD/DVDRW. Εγω που τον έχω τον χρησιμοποιώ συχνα - πυκνα....
alfista Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 Αυτό πως και υποστηρίζει και 2,5 και 3,5. Έχει διαφορετικά βύσματα?
kpartsi Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 O 2.5άρης έχει διαφορετικό βύσμα δεδομένων και ρεύματος από τον 3.5άρη. Ο αντάπτορας που σου πρότεινα έχει διπλό βύσμα και για δεδομένα και για ρεύμα ώστε να μπορείς να συνδέσεις οποιαδήποτε συσκευή 2,5 και 3,5. Το μόνο της μειονέκτημα είναι ότι δεν κάνει για κάποιον που θέλει να μεταφέρει συχνά τον σκληρό του. Σ΄αυτή την τελευταία περίπτωση χρησιμοποιείς θήκη ειδική για 2,5. Το πλεονέκτημα πολλών θηκών 2,5 είναι ότι δεν έχουν μετασχηματιστή ρεύματος αλλά πέρνουν ρεύμα από την μητρική μέσω της θύρας usb. Edit. Στην φωτογραφία στο λινκ που βλέπεις τον αντάπτορα τα βύσματα από τα αριστερά προς τα δεξιά είναι γείωση - ρεύμα για 3.5 - βύσμα δεδομένων για 3.5 - σύνδεση usb - ρεύμα για 2.5 - βύσμα δεδομένων για 2.5
damis72 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 έχει την κλασσική IDE καλωδιοταινία και έναν αντάπτορα ο οποίος μετατρέπει την μεγάλη υποδοχή (3.5) σε μικρή (2.5) (η μικρή παίρνει και ρεύμα από κλασσικό καλώδιο ρεύματος 5v) αν δεις το λινκ του Kpartsi είναι ο μικρός αντάπτορας δεξιά στην εικόνα ...
coolworm Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 katevase to hiren boot cd... exei ta panta apo progs mesa kaneis boot apo ayto kai kaneis ena extra partition. meta 3anakaneis boot apo to idio kai exei windows 98 mesa me ntfs support, kaneis ta arxeia soy copy sto deytero partition poy ekanes kai kaneis aneta format to proto. Soy esteila pm gia download toy hiren ean se endiaferei....
alfista Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 OΚ παιδιά. Το έπιασα για τον 2,5άρη. coolworm ενδιαφέρον αυτό που λες αν και ακούγεται λίγο tricky. Αν δεν βρω θήκη για 2,5άρι από κανά φίλο θα το δοκιμάσω. Thnx!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.