Socratis_g Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Ανοίγω αυτό το topic με αφορμή 4 βιντεάκια που κατέβασα από τρορεντάδικο, είναι ατυχήματα με μηχανές από κάμερες της τροχαίας. Τις μαλακίες τις έχουν κάνει γυναίκες!!Είναι για πολλές μπάτσες! Παράλληλα οδηγώ αυτοκίνητο 9χρόνια και μηχανή καθημερίνα για τη δουλειά μου και προσωπική χρήση. Τις πιο χοντρες μαλακίες από γυναίκες τις έχω δει! Το πόρισμα είναι ότι οι 9 στις 10 δεν έχουν αντίληψη του τι σημαίνει οδήγηση, τι σημαίνει προταιρεότητα, τι σημαίνει να "λέω ευχαριστώ όταν μου δίνουν προταιρεότητα". Απλά δεν κάνουν για το άθλημα.-
Kandinsky Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Για να λέμε την αλήθεια, υπάρχουν και άπειροι άντρες που δεν κάνουν για το άθλημα. Η άποψη μου για τις γυναίκες είναι ότι ή θα είναι πολύ σχολαστικές ή θα είναι τελείως επιπόλαιες και λιγες έχω δει να οδηγούν με άνεση. Σύμφωνα με κάποιες έρευνες οι γυναίκες έχουν λιγότερο ανεπτυγμένη την αίσθηση του χώρου και αυτό νομίζω παίζει μεγάλο ρόλο στη συμπεριφορά τους μέσα σε ένα όχημα το οποίο θα πρέπει να κινηθεί, να παρκάρει, κλπ. Νομίζω όμως ότι όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις το θέμα δεν είναι τόσο οργανικό και σίγουρα όχι λόγω κάποια κατωτερότητας αλλά καθαρά κοινωνικό : Όταν από μικρά κορίτσια τις μαθαινουν ότι κάποια πραγματα είναι αντρικά και καποια γυναικεία, να μην εκφράζονται ελεύθερα όπως οι άντρες, κλπ κλπ, όλα αυτά κάπου σε φρενάρουν και αντιμετωπίζεις τόσο τις νέες τεχνολογίες όσο και τις παλιές ( ) με καχυποψία. Κλασικό παράδειγμα αυτό που λέγαμε παλιοτερα για το ίντερνετ και γιατί δεν το χρησιμοποιούν αρκετές γυναίκες ή γιατί δεν υπάρχουν πάρα πολλές στα φόρα. Το ίδιο πράγμα είναι. Υπάρχει περίπτωση αν έχεις συνηθίσει ένα κορίτσι από μικρό να παίρνει κάποιες πρωτοβουλίες να της φανεί τόσο μεγάλη επιστήμη το να αλλάξει μία λάμπα ή ένα λάστιχο? Αποκλείεται, οι άντρες δεν είναι ικανότεροι.
Hlapatsas Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Παιδία τα πράγματα είναι υπερβολικά απλά και δεν χρειάζεται να το σκέφτεστε. Οι γυναίκες όντως έχουν χειρότερη αίσθηση χώρου και προσανατολισμού αλλά υπερτερούν βέβαια σε άλλα πράγματα.Η κακή τους αυτή αίσθηση σε συνδιασμό με τον φόβο που επιδεικνύουν συνήθος για την οδήγηση είναι που τις κάνει κακούς οδηγούς.
ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Εγω φιλε μου έχω βγάλει ένα αλλο τρελό πόρισμα.Το θέμα είναι ότι το έχω συζητήσει με 2 φίλους μου και η πλάκα είναι ότι όταν βρίσκομαι με τον ένα η με τον άλλο στο ίδιο αμάξι επιβεβαιώνομαι σε κάθε περίπτωση.Ακομα και οταν είμαι εγω σαν οδηγος ξαναεπιβεβαιώνομαι. Το πορισμα ειναι το εξης.Οταν βλέπω μαλακιες στο δρόμο απο διαφορους οδηγους που προκαλουν συμφόρηση στο δρόμο , μιλάνε στο κινητο πανω που παιρνουν την στροφη με αποτελεσμα 2-3 φορες να εχω δει τρακαρισμα απο αυτο το λογο , πάνε σαν κότες σε δρομο ταχειας κυκλοφορίας και γενικά πρέπει να τους παρουν το δίπλωμα τις περισσοτερες φορες (80-90%) αυτοι οι τυποι οδηγανε γερμανικα αμαξια και κυριως BMW και MERCEDES. Και για να μπουμε και στο θεμα μας.Ενταξει οι γυναικες ειναι χειροτεροι οδηγοι απο τους αντρες αλλα με μια διαφορα που εχω προσεξει εγω.Οταν βλεπω γυναικα στο τιμονι να οδηγαει με τον ένα η τον αλλο τροπο κοβω ταχυτητα , προσπερναω αν μπορω και γενικα φυλαω τα νωτα μου.Τα περισσοτερα τρακαρισματα ομως καθως και δυστυχηματα προερχονται απο αντρες οι οποιοι νομιζουν οτι ειναι γρηγοροι , τρεχουν στις ευθεις και μολις βρουν στροφη πλακωνονται στα φρενα και σπερνουν τον πανικο.Ειναι οι λεγομενοι μαγκες της ευθειας.Σχεδον καθε σαββατοκυριακο κανω τον δρομο απο καλλιθεα-ελευσινα μεχρι βιλια αττικης επειδη παω για σαββατοκυριακα στον κολλητο μου.Καντε μια φορα αυτο το δρομο και θα δειτε οτι δεν εχετε ξαναδει.Απο οδηγους που πανε με 20 , νταλικες , προσπερασματα πανω σε στροφη με καθολου ορατοτητα στην αντιθετη λωριδα , γρηγορους που στις στροφες πλακωνονται στα φρενα και γενικα πολλα αλλα
nmtray2 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Μια ερωτηση: Γιατι οι γυναικες στο εξωτερικο, δεν οδηγουν ασχημα? (και δεν το λεω εγω, επισημα στοιχεια. Υπαρχουν ελαχιστες διαφορες σε αντρες γυναικες. Αν τα βρω θα τα βαλω)
punky Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Μια ερωτηση: Γιατι οι γυναικες στο εξωτερικο, δεν οδηγουν ασχημα? Γιατί έχουν αυξημένες αρσενικές ορμόνες. Συγκρίνονται σε θυλυκότητα με τις δικιές μας; No way. Κατά τα άλλα, έχω βαρεθεί να συμφωνώ με τον Kandinsky αυτό τον καιρό.
Panahs Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Ας δούμε πρώτα τα οδηγικά προβλήματα που προκαλούμε εμείς οι άντρες στην Ελλάδα και μετά βλέπουμε και τις γυναίκες. Πέρυσι είχα την τύχη να βρεθώ στην Ισπανία για μια εβδομάδα. Καθώς πηγαίναμε να περάσουμε απέναντι από ένα στενό με τον φίλο μου, ξαφνικά ακούμε ένα αυτοκίνητο να γκαζώνει απότομα. Ο οδηγός, οποίος ήταν νεαρός σαν κι εμάς με το που μας παίρνει χαμπάρι (βρισκόμασταν ακόμα ανάμεσα στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ούτε καν είχαμε ξεπροβάλλει στον δρόμο) σπάει τα φρένα. Το αυτοκίνητο σταμάτησε μπροστά μας, μετά από αρκετό θόρυβο και μύριζε καμμένο λάστιχο. Περάσαμε απέναντι σοκαρισμένοι. Εδώ απλά θα είχαμε φάει την σκόνη του. Το περιστατικό επαναλήφθηκε άλλη μια φορά μέσα στην εβδομάδα. Ενώ πάλι προσπαθούσαμε να διασχίσουμε έναν άλλο δρόμο, ένα φορτηγάκι έστριβε από μια μεγάλη λεωφόρο. Πρέπει να είχα προλάβει να πατήσω το πόδι μου στην άσφαλτο. Ήμουν ακόμα στο πεζοδρόμιο! Το φορτηγάκι σταμάτησε στα 5-6 μέτρα μακριά και περίμενε! Περιμέναμε κι εμείς! Επειδή όμως ο τύπος δεν ξεκινούσε, τελικά περάσαμε! Το πολιτισμικό σοκ ήταν αρκετά μεγάλο.
agpr Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Για την Ισπανία έχεις απόλυτο δίκιο. Μου προκάλεσε πολιτισμικό σοκ. Μόλις πλησίαζα σε διάβαση, σταματούσαν τα αυτοκίνητα. Και αυτό συνέβαινε στο κέντρο της Μαδρίτης! Δέκα μέρες μετά επέστρεψα στην Ελλάδα και φοβόμουν πως θα γίνω τροφή για τα λάστιχα. Απ'ό,τι ακούω ανάλογα ισχύουν και σε πολλές άλλες χώρες της δυτικής ευρώπης. Όσο για τις ελληνίδες οδηγούς η προσωπική μου ερμηνεία είναι η ακόλουθη: οι μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες οδηγούν μόνο για τα ψώνια και για να πηγαινοφέρνουν τα παιδιά. Ως αποτέλεσμα δεν εξοικοιώνονται αρκετά και σε μεγαλύτερες αποστάσεις είναι ευεπίφορες σε λάθη. Αντίθετα, οι νεαρότερες οδηγούν περισσότερο και είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με τους συνομίληοκυς τους άντρες.
Pablo_Hasan Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Για την Ισπανία έχεις απόλυτο δίκιο. Μου προκάλεσε πολιτισμικό σοκ. Μόλις πλησίαζα σε διάβαση, σταματούσαν τα αυτοκίνητα. Και αυτό συνέβαινε στο κέντρο της Μαδρίτης!καλα, πηγαινετε λιγο πιο νοτια να δειτε τι γινεται, πχ. Βαλενθια. Σε κοκκινο φαναρι για αυτοκινητα και πρασινο για τους πεζους και αυτοι ουτε καν κοβουν ταχυτητα... Ας σταματησει επιτελους η γρινια για την περιβοητη "ελληνικη νοοτροπια". οκ, δεν ειμαστε και οι καλυτεροι αλλα ουτε οι χειροτεροι... Οσο για τα ατυχηματα, για μενα, φταινε κυριως οι ελληνικοι δρομοι, ειναι χαλια οχι μονο απο ποιοτητα κατασκευης αλλα απο συγκοινωνιακη αποψη...
ntountou Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Όπως ακριβώς το είπες, "πολιτισμικό σοκ" δλδ, έπαθα κι εγώ όταν ήμουν Γερμανία... Σταματούσαν οι οδηγοί μόλις αντιλαμβανόντουσαν ότι θα διασχίσω τον δρόμο κάθετα.. Ρε παιδιά, συνηθισμένος από τον Έλληνα οδηγό-ταλιμπαν (μαζί κι εγώ βέβαια) που πρέπει ο κάθε πεζός να τον φοβάται, ειλικρινά αισθανόμουν και άσχημα που σαν πεζός (ήμε ποδήλατο) τους "ανάγκαζα" να σταματήσουν.. Μετά από ένα μήνα που είχα συνηθίσει τον πολιτισμό των "βαρβάρων" είχα πλέον αρχίσει κι εγώ να σέβομαι απόλυτα τις διαβάσεις, τα φανάρια, τα σήματα, τα πάντα... Και για να το συνδέσω με το θέμα, εντάξει, οι γυναίκες συνήθως οδηγούν πιο εκνευριστικά από τους άντρες για λόγους που ανέφεραν και οι προηγούμενοι αλλά οι άντρες είναι που παραβιάζουν ασύστολα τον ΚΟΚ με χίλιους τρόπους και θέτουν σε κίνδυνο ζωές πολύ συχνότερα.. όχι μόνο τις δικές τους αλλά και άλλων
Panahs Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 καλα, πηγαινετε λιγο πιο νοτια να δειτε τι γινεται, πχ. Βαλενθια. Σε κοκκινο φαναρι για αυτοκινητα και πρασινο για τους πεζους και αυτοι ουτε καν κοβουν ταχυτητα... Ας σταματησει επιτελους η γρινια για την περιβοητη "ελληνικη νοοτροπια". οκ, δεν ειμαστε και οι καλυτεροι αλλα ουτε οι χειροτεροι... Οσο για τα ατυχηματα, για μενα, φταινε κυριως οι ελληνικοι δρομοι, ειναι χαλια οχι μονο απο ποιοτητα κατασκευης αλλα απο συγκοινωνιακη αποψη... Στη Βαλένθια ήμουν!!!
sabonis Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Μια εικόνα = 1000 λέξεις ....Ουδέν σχόλιον δείτε τη photo.... :mrgreen:
Pablo_Hasan Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Στη Βαλένθια ήμουν!!! και αυτο που περιγραφω δεν το ειδες, εγω το ειδα αρκετες φορες
Kandinsky Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Αυτό που λέτε με τα φρένα για τον πεζό το συνάντησα και στην Γιουγκοσλαβία (έτσι λεγόταν τότε...)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.