CHRIS_MALL Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Hello guys! Λοιπόν, ετοιμάζομαι για φανταριλίκι από το νέο έτος...γι' αυτό ως νέος ρωτάω τους παλιούς! Πόσες μέρες δικαιούμαι άδεια; Ακούω και οποιεσδήποτε άλλες συμβουλές! ΥΓ>Παίζει πολύ καψώνι;
SCidER Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 θα πηξεις νεοπαααα που παρουσιαζεσαι? τι σωμα?
KaizerSoze Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 3 μερες για καθε 2 μηνες θητεια Αλλες 18 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ανναρωτικη/αγροτικη/φοιτητικη ΕΦΟΣΟΝ δικαιουσαι(συνολικα,δηλαδη όχι 18+18+18 ) (στα υποψην οτι καθε μερα παραπανω απο 18-αυτο συμβαινει συνηθως σε βαρβατες αναρρωτικες εφοσον υπαρχει οντως σοβαρος λογος- ΕΙΤΕ υπηρετηται ΕΙΤΕ (το συνηθεστερο) στην αφερουνε απο την κανονικη-για να μην κανεις παραπανω θητεια-ΕΙΤΕ αμα ειναι γαταρος ο διοικητης,βρισκει ποιες κανονικες δεν εχουν περαστει στην Ημηρεσια Διαταγη και στην Μισθοτροφοδοσια ακομα,στις κανει τιμητικες/στις σβηνει και σου χρεωνει τις εξτρα μερες στην θεση τους.Μια τελευταια περιπτωση ειναι οντως να υπηρετησεις παραπανω αλλα να σε στειλει με αγραφη αδεια,οποτε το παραπανω θα το κανεις σπιτι σου) Οι αναρρωτικες ειναι πολυ χρησιμες και εφοσον φας "γραμμενες" φυλακες και πρεπει να κανεις εξτρα θητεια.Σε στελνει νοσοκομειο,τσιμπας αναρρωτικουλα και κανεις τις φυλακες σου απο το κρεβατι σου. Αλλες 4 για καθε διμηνο θητειας σε μοναδα παραμεθωριου Τωρα,τιμητικες,48ωρες κτλ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΟΥΜΑΝΤΟ,αναλογως θεσης,γραφειου,βυσματος,θεωρητικα δεν δικαιουσε ουτε μια μερα.Μονο αυτες που εγραψα παραπανω.Αν εισαι βυσμα περνε και καθε μερα αδεια,κανενα προβλημα.Α!! Και της ορκομωσιας ΚΑΝΟΝΙΚΑ γραφονται...αλλο τη γραφει το καθε κεντρο.(Πχ σε εμας γραψανε τις 2 απο τις 3) 24ωρες=Φευγεις σημερα το μεσημερι και πρεπει να γυρισεις αυριο βραδυ πριν το σιωπητηριο/μεθαυριο πρωι πριν το εγερτηριο 48ωρη=Φευγεις σημερα το μεσημερι (μετα τις 3) και πρεπει να γυρισεις μεθαυριο βραδυ/αντιμεθαυριο χαραματα Προαναχωρηση=για μακρινες αποστασεις πολλοι σε αφηνουν να φυγεις αντι για μεσημερι με το χαραμα Αυτα ειναι τα προβλεπομενα,οτιδηποτε αλλο γινεται ειναι στην κριση του διοικητη σου Υπαρχει και μια αλλη κατηγορια,εορταστικες Πασχα-Χριστουγεννων.Αυτες δεν υπαρχουν τυπικα πουθενα αλλα ΕΙΝΑΙ 100% σιγουρο οτι στελνει ο υπουργος φιρμανι,δηλαδη δεν εχω ακουσει/ζησει περιπτωση να μην στειλει(κυριως γιατι το εγγραφο αφορα ΚΑΙ μονιμα στελεχη και αντε τωρα να πεις στον Αντιστρατηγο "Δεν εχεις δωρο-αδεια λογω Πασχα" ). Αυτο οριζει συνηθως 3 6ημερα στα οποια υποτιθεται οτι πρεπει να μοιραστουν οι φανταροι(καποιοι στο 1ο 6ημερο,καποιοι στο 2ο και αλλοι στο 3ο) και να παρουν 4(απο τις 6 ημερες) σε καθε γκρουπακι. Τωρα γιατι ειναι 6ημερα αφου περνεις 4 μερες?Ε,καποια γκρουπ δεν ειναι τοσο "καλα" ,ας πουμε αλλο νασαι εξω Χριστουγεννα ή Πρωτοχρονια και αλλο Φωτα,ε και καπως παιζει να σου δωσει ο δικας και τις "εξτρα" 2 μερες αν σε ριξει ή να σου πει "Κολλα και 2 δικες σου".Αυτα τυπικα,διοτι ουσιαστικα δεν γινεται τιποτα απο αυτα.Εγω εφυγα με το 1ο γκρουπ(Χριστουγεννων) και ξεχασα να γυρισω, ο διοικητης μου λιγοτερη αδεια πηρε... Ααααα,και αυτο που λεμε "Αδεια Απολυσεως" δεν υπαρχει Π Ο Υ Θ Ε Ν Α γραμμενο,ειναι εθιμο,οχι νομος.Συνηθως περνεις οτι υπολοιπο εχεις + τιμητικη αλλά αμα τελειωσεις σε κανα στρατοπεδο πουχει προβλημα υπηρεσιων ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ εχει δικαιωμα α) Ειτε να σε κρατησει μεσα και να σου πληρωσει το υπολοιπο(ΟΧΙ δεν εχεις δικαιωμα να το κανεις εθελοντικα για να βγαλεις φραγκα, αμα σου δινει αδεια πρεπει να την παρεις,αλλιως την χανεις) β) ΕΙΤΕ να επικαλεστει "υπερησιακους λογους αναγκων στρατοπεδου" και να την φας στον πωλο. Αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι στο Στρατο κοιτανε να ειναι απο παντου καλυμενοι νομικα,οποτε αμα μπορεις περνε αδειες, μην λες "Θα τις κρατησω για το τελος".Συνηθως στο τελος αν εχεις 10 θα παρεις και αλλες 10 τιμητικη (τυχαιο παραδειγμα,ο βυσμοΛΛ πηρε καπου 4456456 μερες) αν εχεις 8 θα παρεις 12 ή κατι τετοιο,δηλαδη κανεις δεν "χανεται" στο τελος.Αυτο στο λεω μην βρεθεις πουθενα να πηζεις και φοβασαι να παρεις αδειες και καταληξεις να πηζεις χειροτερα και χωρις λογο. ΚΑΨΩΝΙ εγω προσωπικα 12 μηνες δεν ειδα ΟΥΤΕ ΕΝΑ,οπου καψωνι οχι προφανως "Λοχια παρε 3 ατομα και καθαριστε τις τουαλετες" αυτο ειναι λογικο,αλλα σε φαση "Νεοπαρντ κανε κανταδα στην λαμπα" Μπορω να σου δωσω ενα καρο συμβουλες αλλα θα σου δωσω μονο μια ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ.Οχι οτι σου λενε ψεματα τα παιδια,απλα ο καθενας λεει οτι εζησε.Απο τοτε ομως που ηταν καποιος καπου μπορει να αλλαξε ο διοικητης και το μεγαλυτερο χημειο να εγινε το μεγαλυτερο προβλεπε στρατοπεδο ή να μην εχει κοσμο και απο 3 εξω μια μεσα να τους πηγαινει πιπα κωλο εμπλοκη ΑΚΟΥ οτι σου λενε,χρησιμα θα ειναι, ΑΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ εχε στο πισω μερος του μυαλου σου οτι μπορει να τα βρεις ΤΕΛΙΕΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.Δηλαδη δεν σου λενε φιδιες αλλα να εισαι ετοιμος να δεις εντελως αλλα πραγματα Και τελευταια προτροπη.Φιλε,ολα παλευονται,ολα περνανε και μετα θα θυμασαι τα καλα (διοτι τα κακα προφανως δεν ειναι αξια λογου,τι να καθεσαι να συζητας μετα,το πως περασες το σκοπετακι 2-4 μια Τριτη του Νοεμβρη? ) Α,και μην ακους αυτους που λενε οτι πλεον ειναι κολλεγιο ο στρατος.Σιγουρα καλυτερα αποτι στον εμφυλιο αλλα αν εχεις σκατα ψυχολογια θα βρεις 1002 αφορμες να γινεις πιο σκατα.Και Αντιστρατηγος στο Πενταγωνο να ησουν παλι κατι θα βρισκεις να γκρινιαζεις υγ. Και για την καλη αρχη Να θυμασαι οτι και να σου κανουν,προβλεπεται για την ΕΣΣΟ σου και στο φιναλε δεν σε χαλουλου καθολουλου, γιατι θα εισαι πουστης και ψαρας και νεοπαρντ και πατοψαρο και τραβα στην γωνια πουχω αφησει κατι καμψεις και παρε καμια 10ρια...η μάλλον μην πας,στο διαδρομο θα εχει κατι ακυρα,τσιμπα κανα-δυο
Prof_Chaos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 ε τι μου θυμισες..μια χαρά κοίταξε να περάσεις καλά..δεν υπάρχουν συμβουλές.. Ισως η μόνη που μπορώ να σου δώσω εγώ ειναι μακριά απο τις χέστρες..
geovard Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Τι πάμε πόλεμο? Παλιά λέγανε ότι άμα δεν πας φαντάρος δεν γίνεσαι άντρας!Τρίχες. Πες στην κοπέλα σου να μην σε στενοχωρεί όσο υπηρετείς.Είναι από τα κρίσιμα σημεία. Καλά να περάσεις.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Δύο πολύ σωστές συμβουλές: 1. [...]ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ.Οχι οτι σου λενε ψεματα τα παιδια,απλα ο καθενας λεει οτι εζησε.Απο τοτε ομως που ηταν καποιος καπου μπορει να αλλαξε ο διοικητης και το μεγαλυτερο χημειο να εγινε το μεγαλυτερο προβλεπε στρατοπεδο ή να μην εχει κοσμο και απο 3 εξω μια μεσα να τους πηγαινει πιπα κωλο εμπλοκη ΑΚΟΥ οτι σου λενε,χρησιμα θα ειναι, ΑΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ εχε στο πισω μερος του μυαλου σου οτι μπορει να τα βρεις ΤΕΛΙΕΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.Δηλαδη δεν σου λενε φιδιες αλλα να εισαι ετοιμος να δεις εντελως αλλα πραγματα 2. Και τελευταια προτροπη.Φιλε,ολα παλευονται,ολα περνανε και μετα θα θυμασαι τα καλα (διοτι τα κακα προφανως δεν ειναι αξια λογου,τι να καθεσαι να συζητας μετα,το πως περασες το σκοπετακι 2-4 μια Τριτη του Νοεμβρη? ) Αυτές θα έλεγα σε όποιον πηγαίνει στρατό. Όλα τ'άλλα (πώς πέρασα εγώ, πώς πέρασε ο ξάδερφος μου κλπ) είναι μπούρδες. Ο καθένας πέρασε διαφορετικά. Συνάντησα πρόσφατα ένα παλικάρι και μου'λεγε ότι είχε πήξει άγρια στη μονάδα της Λήμνου που προσωπικά είχα πέρασα σχεδόν τέλεια.
MariaTs. Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Ο άντρας μου πρέπει να ήταν η εξαίρεση... Πόσοι έχετε δει 'Της Ελλάδος Τα Παιδιά'; Έτσι την πέρασε την θητεία του ο καλός μου! Ναι ήταν στις 'μοδίστρες'!!! Έτσι δεν τους λέτε της αεροπορίας; CHRIS_MALL ακόμη δεν παρουσιάστηκες και σε ενδιαφέρει η άδεια; Πήγαινε με το καλό, ορκίσου, μάθε που θα σε στείλουν και μετά όλα τα άλλα! Άντε με το καλό και καλή δύναμη!
dwarves Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Θα σου ελεγα να προσπαθησεις να πας Ναυτικο... ειναι το σωμα για τις δεξιώσεις... μακρια απο την ειδικοτητα του οδηγού (ΟΑ) [και οχι απο οδηγο καποιου ανωτατου αξιωματικου...] εγω προσωπικα απολελε...στις 25 Οκτωβριου... η σειρα μου [ΣΤ05] ηταν η τελευταια που εκανε υποχρεωτικη παραμεθωριο στο Ναυτικο... στις σειρες που μπαινουν τωρα... αν εισαι απο Αθηνα μενεις σε μοναδα στην Αθηνα... αυτα...οταν τελιωσεις θα καταλαβεις οτι ο στρατος ειναι κατι σαν το Ματριξ... στην αρχη εισαι ο "Νεο" και αργοτερα....γινεσαι ο "Νιο" ....
SCidER Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 γιατι που εκανες παραμεθοριο στο ναυτικο εσυ?
dwarves Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Στην Κρητη... και μαλιστα για ναυτικο επαιζα χαλια... 2 μεσα 1 εξω... 40 μερες στην Κρητη... 7 σπιτι μου...
Forensick Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 γιατι που εκανες παραμεθοριο στο ναυτικο εσυ? Στην Κρητη... χαχαχαχααχα!σχεδον παρανοικος διαλογος!:-P
Socratis_g Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Kανόνας : δεν θα είσαι προθυμος και θα φροντήσεις να μην ξέρουν το όνομα σου. Θα κάνεις ότι σου λένε, δεν θα μιλάς πολύ για να κάνεις δημόσιες σχέσεις καινα σε ξέρουνε. Στο στρατό δεν σε πληρώνει κανείς , δεν κάνεις καριέρα, δεν θα σε εκτιμίσει κανείς, δεν θα νιαστούν για σένα. Να είσαι υπάκουος αλλά τα ''ζωα μου αργά σε ότι σου λένε'', σπιρτάδα δεν χρειάζετε! Και κανόνας 2 : Ο στρατός είναι πολύ βρωμιά και αυπνία, προσπάθησε να τα αντέξεις.
NOMIKOS Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Ψυχραιμία. Πολλά θα βλέπεις και θα καταλαβαίνεις αλλά εσύ ,λίγα να δείχνεις ότι ξέρεις,καλό κουράγιο...
Γηρυόνης Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Αν μπορείς να πας ναυτικό τότε κάνε το. Και εγώ ναυτικό ήμουνα (05Β) και εκτός από την πίκρα που έφαγα στην παραμεθόριο (Λήμνο) τους υπόλοιπους μήνες τους πέρασα Σαλαμίνα (κάθε μέρα έξω). Τρελό ξύσιμο.
grigas Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Kανόνας : δεν θα είσαι προθυμος και θα φροντήσεις να μην ξέρουν το όνομα σου. Θα κάνεις ότι σου λένε, δεν θα μιλάς πολύ για να κάνεις δημόσιες σχέσεις καινα σε ξέρουνε. Στο στρατό δεν σε πληρώνει κανείς , δεν κάνεις καριέρα, δεν θα σε εκτιμίσει κανείς, δεν θα νιαστούν για σένα. Να είσαι υπάκουος αλλά τα ''ζωα μου αργά σε ότι σου λένε'', σπιρτάδα δεν χρειάζετε!Και κανόνας 2 : Ο στρατός είναι πολύ βρωμιά και αυπνία, προσπάθησε να τα αντέξεις. και να για μια ακόμα φορά που όλα είναι σχετικά...εμένα λόγω της θέσης στο γραφείο με είχε μάθει ολόκληρη η μονάδα και με φωνάζαν από γραφείο σε γραφείο δίνοντας μου άδειες και καβατζώνοντας με σαν αντάλλαγμα του ότι τους έλυνα τα προβλήματα με τους υπολλογιστές. επίσης αν εξαιρέσουμε το κέντρο, κατά τα άλλα τα πράγματα ήταν πεντακάθαρα, είχαμε καυτό νερό 24/7, κάναμε μπανάκι κάθε βράδυ για να ηρεμήσουμε και κοιμόμασταν πολύ περισσότερο από ότι σαν πολίτες (το ρεκόρ μου είναι 13 ώρες σερί)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.