ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2006 Μακριά απο ΟΤΕ κοινώς.Μόλις έστειλα μήνυμα στην tellas ότι θέλω διακοπή σύνδεσης για το λόγο του ότι πληρώνω για 1Mbit και κατεβάζω με ταχύτητες ISDN 128.Ετσι και αλλιως κλείνω χρόνο σε λίγες μέρες.Αποφασισα λοιπον να παω στη vivodi μιας και υπάρχει διαθεσιμότητα στην περιοχή μου. Για να έχετε και γραμμή Vivodi θα κοιτάξετε τις τιμές στο FullLLu μιας και το Share είναι μέσω ΟΤΕ (Ετσι μου ειπαν απο την Vivodi) Τι χρειάζεται να ξέρετε : 1) Πληρωμή εφάπαξ (μια φορά και τέλος) των παρακάτω ποσών. 11,90 για τηλέφωνο 35,58 για internet 2) H Vivodi σου δίνει δύο αριθμούς τηλεφώνου με 9,52 πάγιο το μήνα και για τα δύο μαζί και 500 λεπτά αστικές και υπεραστικές δωρεάν. 3) Επιλέγετε το πακέτο που θέλετε (προσοχή να είναι FullLLU γιατι αλλιώς θα έχετε τον ΟΤΕ πάλι) 4) Καταθέτε τα χρήματα σε ένα λογαριασμό της Vivodi .Υπάρχουν μέσα στο site της οι συνεργαζόμενες τράπεζες καθώς και οι λογαριασμοί της Vivodi σε αυτές 5) Στέλνετε τα παρακάτω Φωτοτυπία απόδειξης πληρωμής Φωτοτυπία ταυτότητας Αίτηση για την παροχή συμπληρωμένη (βρίσκετε στο site) Όλα αυτά μου είπαν με ταχυδρομείο(εκεί σκάλωσα λίγο) και τους είπα οτι με φαξ είναι το ίδιο.Μου ανταπάντησαν ότι μπορώ να το στείλω με courier (χρέωση δική μου πάντα) η να το πάω ο ίδιος από εκεί. Αφου τα κάνετε όλα αυτά θα επικοινωνήσει τεχνικός μαζί σας και από τη στιγμή που θα λάβουν τα χαρτιά θα έρθει ο τεχνικός μέσα σε 15-20 μέρες.Θα ελέγξει την γραμμή και αφού τα βρει όλα εντάξει διακοπτετε τον ΟΤΕ μια για πάντα και μέσα σε λιγες μέρες είστε στην Vivodi Βεβαια είμαι λίγο επιφυλακτικός γιατι ακούστηκαν πολύ ωραία όλα αυτά αλλα θα το τολμήσω.Απλά μιας και έγραψα όλα αυτά την ώρα που μου τα έλεγε στο τηλέφωνο ο υπάλληλος προτιμήσα να τα μοιραστώ ΥΓ.όχι δεν δουλεύω στην vivodi...
Gryzor Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 Σύμπτωση, μόλις τώρα κοίταζα το site της Vivodi, εφόσον συνειδητοποίησα ότι για 768 (κύκλωμα ΟΤΕ, πρόσβαση HOL) ο ΟΤΕ με χρεώνει €32+ΦΠΑ ενώ η HOL για 1024 με χρεώνει κάπου €24 σύνολο!!! Είδα λοιπόν ότι έχει διαθεσιμότητα στην περιοχή μου και είπα να το ψάξω... έχει δει κανεις να πει εντυπώσεις από Vivodi (shared+full)?? Cheers Gryzor ΥΓ Μόλις είδα ότι η HOL έχει 4Mb €142 για 8 μήνες (€17,75/μήνα) και μετά €26/μήνα...!?
DrLo Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 Μήπως ξέρεις τι πληθησμιακή κάλυψη έχει η VIVODI ? Πότε επέκτεινε για τελευταία φορά το δικτυό της ?
blindastra Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 Έχω full LLU από Vivodi εδώ και 1 ½ χρόνο. Δεν παίζεται λέμε, ξεκίνησα από 384 και τώρα είμαι σε 2048 και από 5 του άλλου μήνα θα περάσω σε 4096. Δεν έχω κανένα παράπονο από την ταχύτητα τα δίνει όλα. Το μόνο πρόβλημα που είχα ήταν με την ποιότητα φωνής όταν είχα βάλει DSLPhone.
InviS Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 εγω εχω vivodi shared LLU και αποφασισα να το γυρησω σε full.απ'οσο εψαξα κατεληξα στο οτι περισσοτερο με συμφερει να κανω αρχικα αιτηση για στα8ερο μονο στην vivodi και αφου μου ενεργοποιησουν την γραμμη να παρω το dsl cube που ειναι 99 ευρο για 5 μηνες χωρις συμβαση χρονου και ταχυτητα 2048 αν το βαλεις σε δικτυο vivodi.αυτο που δεν ξερω ειναι αν το upload ειναι 256 ή 640 οπως ηταν παλιοτερα.ξερει κανεις? και ενοειται πως πΟΤΕ παλι ΟΤΕ
Gryzor Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 Μόλις τους πήρα τηλέφωνο, αφού φαίνεται καλή λύση... και μου είπαν ότι χρειάζεται 15+ εργάσιμες για ενεργοποίηση!!! Αυτό σημαίνει 3 εβδομάδες-1 μήνα χωρίς DSL, έλεος...
InviS Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 μην κανεις διακοπη στη γραμμη που εχεις τωρα μεχρι να σου ενεργοποιησει η vivodi την dsl.ουτως η αλλως η dsl θα ενεργοποιηθει σε αλλη γραμμη απο αυτη που εχεις τωρα οποτε δεν 8α εχεις κανενα προβλημα.αυτο θα κανω και εγω γιατι οντως ενας μηνας χωρις dsl ειναι πολυ...καλομαθαμε βλεπεις...
Gryzor Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 To σκέφτηκα αυτό με την ίδια ακριβώς λογική με τη δικιά σου, αλλά μου είπαν ότι ΠΡΩΤΑ πρέπει να ΕΧΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΙ η γραμμή μου και μετά να κάνω αίτηση... κανένας που να έχει άποψη περί αυτού; Cheers Gryzor
InviS Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 αν στο ειπαν παω πασο αλλα πιστευα πως γινεται γιατι μπορεις να εχεις σταθερο και απο τον ΟΤΕ και απο την vivodi ταυτοχρονα αφου ειναι 2 διαφορετικες εταιρειες με ξεχωριστα δικτυα. Οποιος γνωριζει καλυτερα ας ριξει λιγο φως
spirosta Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 To shared LLU δεν είναι μέσω ΟΤΕ. Απλά η vivodi σου προσφέρει μόνο νετ από το δίκτυο της και παράλληλα κρατάς και τον ΟΤΕ. Οι γραμμές μέσω των οποίων δίνει ADSL μέσω οτε ονομάζονται ΑΡΥΣ και εκεί έχεις γραμμή από ΟΤΕ και provider την Vivodi
Gryzor Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 Δεν είμαι τόσο σίγουρος... μέχρι να μας πει κάποιος που ξέρει πέντε πράγματα περί τηλεπικοινωνιών, δεν μπορώ να φανταστώ πώς μπορείς να έχεις δύο κυκλώματα ταυτόχρονα (στο last mile, αγγλιστί). Αυτό που λες για σταθερό και από τους δύο αφορά σε λύση όπου μέσω του κυκλώματος του ΟΤΕ καλείς διαφορετικό πρόθεμα (ή έχεις προεπιλογή φορέα) για να καλέσεις από Vivodi, ή έχεις τηλεφωνία μέσω της υποδομής της Vivodi? Αυτό μου φαίνεται λίγο δύσκολο - πώς γίνεται πρακτικά; Σηκώνεις το τηλέφωνο και μετά... τι;
^_NikitaS_^ Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 Μη μπερδευρουμε την τηλεφωνία των εταιριών με το DSL και τις υπηρεσίες τους.Όχι,δεν μπορούν να μπούν στην ίδια γραμμή ώς FULL συνδέσεις ο ΟΤΕ και η Vivodi.Μόνο στο share llu η Vivodi εκμεταλεύεται τις υψηλές συχνότητες της γραμμής του ΟΤΕ και ο ΟΤΕ συνδέει για DSL τον χρήστη επευθίας με την Vivodi.Ο ΟΤΕ κρατά μόνο τις συχνότητες ομηλίας.FULL μαζί δε γίνετε γιατί κάθε εταιρία θέλει το δικό της καλώδιο.Μόνο τα καινούρια σπίτια που μπορούν να έχουν διαφωρετικά καλώδια τηλεφώνου μπορούν να έχουν δύο διαφωρετικές γραμμές από δύο εταιρίες.Μη ξεχνάμε ότι όταν βάζουμε FULL Vivodi ο τεχνίκός "τραβάει" καλώδια από τον κόμβο της Vivodi στη πόρτα μας.O ΟΤΕ πάει για πέταμα.Αν κάποιος βάλει FULL Vivodi θα καταλάβει ότι λειτουργεί διαφορετικά από τον ΟΤΕ.Η Vivodi δεν δείνει τηλεφωνία,άρα δεν παίρνει προθέματα.Δείνει DSLphone με αρχικά 211******* και χρειάζετε εξοπλησμό σαν της DSL που ή τον αγοράζετε ή τον νοικιάζετε και μιλάτε μέσο ιντερνετ (γι αυτό μεγάλη αξία έχει αν ο κόμβος τι στιγμή που θέλετε να μιλήσετε είναι φορτωμένος ή όχι).Εγώ για αυτό έχω μείνει σε share llu και δεν αλλάζω (συν ότι δεν θέλω να μείνω εκτός DSL).Έτσι και αλλιώς από 01-11-2006 η ελάχιστη ταχύτητα που δείνει η Vivodi είναι 2048Kbps με 29 ευρώ/μήνα.Άρα η διαφορά πλέον με τον ΟΤΕ είναι 3 ευρώ στο πάγιο για το τηλέφωνο και τα τσάμπα 500 λεπτά από αυτούς που έχουν DSLphone.ΑΥΤΑ!Πληροφοριακά,εγώ ξεκίνισα με share llu 256 Kbps και έχω φτάσει 1024Kbps και από 01-11-2006 πάω τσάμπα στα 2048Κbps.Eδώ και δύο χρόνια δεν έχω κανένα πρόβλημα με την Vivodi
Fredie Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 Έχω την εντύπωση πως στο full LLU σου ''τραβάει'' η Vivodi καινούργια γραμμή που δν έχει σχέση με την υπάρχουσα.Οπότε γιατί να μην έχεις και την άλλη γραμμή και να την κάνεις ό,τι γουστάρεις???
^_NikitaS_^ Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 Έχω την εντύπωση πως στο full LLU σου ''τραβάει'' η Vivodi καινούργια γραμμή που δν έχει σχέση με την υπάρχουσα.Οπότε γιατί να μην έχεις και την άλλη γραμμή και να την κάνεις ό,τι γουστάρεις??? Είναι θέμα υποδομής του σπιτιού σου.Τα καινούρια έχουν δύο υποδοχές γραμμών,άρα θα μπορείς να έχει δύο διαφορετικές εταιρίες με δύο διαφορετικές γραμμές.Βέβαια δεν αξίζει.Τσάμπα πάγια θα πληρώνεις;Τα παλιά σπίτια δε μπορούν να έχουν δύο υποδοχές καλωδίων.Πάντος αν κάποιος δε χρειάζεται τα 500 λετπά του DSLphone η καλύτερη λύση είναι το share llu γιατί πρώτον έχεις DSL από VIvodi με την ορθότητα του δυκτιού και των προσφορών της και δεύτερον δεν είσαι εγκλοβησμένος σε ένα δύκτιο,γιατί μπορείς αφού έχεις γραμμή ΟΤΕ να πας σε οποιαδήποτε άλλη εταιρία για DSL.Με FULL Vivodi είσαι εγκλοβησμένος μόνο στη VIvodi.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.