KWSN_Men Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Γιαιτι δεν ειναι Βουλγαρα??τι ειναι?? Είναι μια κοπέλα που κατήγγειλε βιασμό. Το αν είναι Βουλγάρα ή όχι είναι άσχετο, ή θα έπρεπε να είναι. Το κακό είναι όμως ότι ο ίδιος ο βιασμός και το ότι έχει ακολουθήσει έχει σχέση, καθώς δύσκολα θα είχαν προχωρήσει σε παρόμοια πράξη σε μια συγχωριανή τους τα φυντάνια και δύσκολα θα επακοουθούσαν όσαν έχουν γίνει από την τοπική κοινωνία.
teo64x Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Μάλιστα..μια κοπέλα καταγγέλει πως βιάσθηκε και της δίνουν αποβολή στο σχολείο,ολόκληρη πόλη τη βρίζει,τη φοβερίζει..γονείς των οποίων τα μισά παιδια κατηγορούνται για το βιασμό κ τα άλλα μισα για τη βιντεοσκόπησή του,αντι να κατεβάσουν το κεφάλι αισθάνονται κ περήφανοι για τα καμάρια τους που "τι να έκαναν κι αυτά"? Στο Ιράν δεν είναι που αν μια γυναίκα πέσει θύμα βιασμού, η ...ποινή της είναι θάνατος; Να λοιπόν, που στο δυτικό κόσμο αντικαταστήσαμε το θάνατο με βιντεοσκόπηση, βρίσιμο και κράξιμο. Αισθάνομαι μια ακαταμάχητη περηφάνια που ζω εδώ γύρω και τα βλέπω και τα ακούω όλα αυτά... Επίσης, κάτι πήρε το μάτι μου στις σελίδες του τόπικ για κατάργηση των κινητών... Όταν φτάσουμε στο σημείο να απαγορεύονται κινητά/φωτογραφικές/κάμερες κι εγώ δεν ξέρω τι, για να μη γίνονται βιασμοί στα σχολεία φτάνουμε στα όρια της ανοησίας και της παράνοιας. Αυτό στο οποίο πρέπει να δοθεί προσοχή είναι ότι, όπως φαίνεται (εγώ δε μπορώ να κρίνω για το παρελθόν, όντας 16 χρονών), βλέπουμε όλο και μικρότερους σε ηλικία εγκληματίες. Όταν τώρα, το 2006, υπάρχουν 16-χρονοι που βιάζουν συμμαθήτριές τους και βιντεοσκοπούν το κατόρθωμά τους, μπορείτε να φανταστείτε τί θα συμβαίνει σε 4, 6, 10 χρόνια; Να χαιρόμαστε την κοινωνία μας...
nontasg Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Επίσης, κάτι πήρε το μάτι μου στις σελίδες του τόπικ για κατάργηση των κινητών... Όταν φτάσουμε στο σημείο να απαγορεύονται κινητά/φωτογραφικές/κάμερες κι εγώ δεν ξέρω τι, για να μη γίνονται βιασμοί στα σχολεία φτάνουμε στα όρια της ανοησίας και της παράνοιας. Ωραία,δεκτό ότι είναι κάπως υπερβολικό να καταργηθούν τα κινητά,αλλά το να μπει αστυνόμευση στα σχολεία σου φαίνεται επίσης υπερβολικό;;; Δεν πρέπει κάτι να γίνει για να σταματήσουν ή έστω να περιοριστούν αυτά τα φαινόμενα;
kalamaria78 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Επίσης, κάτι πήρε το μάτι μου στις σελίδες του τόπικ για κατάργηση των κινητών... Αυτό μου θυμίζει μια δήλωση που είχε κάνει ο μέγιστος Πρεκας μετα το δυστυχημα στα Τέμπη. "Για να μήν υπάρξει ξανά τέτοιο περιστατικό και να μην χαθούν άλλες αθώες ψυχές πρέπει να καταργηθούν οι σχολικές εκδρομές"
agpr Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Συγγνώμη, αλλά γιατί είναι παράλογο να καταργηθούν τα κινητά στα σχολεία; Από πότε είναι λογικό να χρησιμοποιούνται τα κινητά στα σχολεία; Ποια ανάγκη καλύπτουν; Ας μην ακούσω για την ανάγκη έκτακτης επικοινωνίας με τους γονείς, γιατί όλα τα σχολεία διαθέτουν σταθερά. Μιμητισμός και μέσο επίδειξης είναι. Εσχάτως αποδείχθηκε πως είναι και μέσο διαπόμπευσης. Να καταργηθούν, αλλά να καταργηθούν με υπουργική απόφαση. Να προβλέπεται ρητά ο τρόπος περιορισμού τους και όχι να αφήνεται στην φιλοτιμία ή αυθαιρεσία του συλλόγου διδασκόντων.
john1987 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Ειναι πρακτικα ανεφαρμοστο να τηρηθει η καταργηση των κινητων πιστευω.Αντε να ελεγξεις τωρα ποιος κουβαλαει κινητο κ ποιος οχι. Το θεμα ειναι οι γονεις να καταστησουν τα παιδια ικανα να συνειδητοποιησουν οτι δεν χρειαζονται τα κινητα,κ οτι ειναι βλαβερα,ειδικα σε μικρες ηλικιες.
nontasg Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Συγγνώμη, αλλά γιατί είναι παράλογο να καταργηθούν τα κινητά στα σχολεία; Από πότε είναι λογικό να χρησιμοποιούνται τα κινητά στα σχολεία; Ποια ανάγκη καλύπτουν;Ας μην ακούσω για την ανάγκη έκτακτης επικοινωνίας με τους γονείς, γιατί όλα τα σχολεία διαθέτουν σταθερά. Μιμητισμός και μέσο επίδειξης είναι. Εσχάτως αποδείχθηκε πως είναι και μέσο διαπόμπευσης. Να καταργηθούν, αλλά να καταργηθούν με υπουργική απόφαση. Να προβλέπεται ρητά ο τρόπος περιορισμού τους και όχι να αφήνεται στην φιλοτιμία ή αυθαιρεσία του συλλόγου διδασκόντων. Σώπα μωρέεεε.....Και πώς θα επικοινωνήσουν τα κακόμοιρα τα παιδάκια με τους φίλους τους και τις γκόμενες;Συν του ότι το να έχεις κινητό στο σχολείο στην εποχή αυτή είναι must και τα must απαγορεύεται να καταργούνται.....Αυτά που λες είναι φασιστικά πράγματα.Καταπάτηση των δικαιωμάτων μας.Ντροπή,ντροπή...... :mrgreen: Πέραν της πλάκας τώρα,το να εφαρμοστεί αυτό ουσιαστικά είναι αδύνατο και στην τελική φταίνε οι γονείς πάνω απ'όλα.Θα μπορούσαν να τους δώσουν να καταλάβουν ότι δεν είναι και τόοοοσο πια απαραίτητο το κινητό στο σχολείο....
agpr Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Ποτέ δεν ήμουν υπέρ των κατασταλτικών μηχανισμών. Τουλάχιστον όχι ως εύκολη λύση. Αλλά εδώ πια το θέμα έχει πάρει τερατώδεις διαστάσεις. Τέλος πάντων, επειδή είμαι εκτός θέματος, το σταματώ με την ακόλουθη παρατήρηση: Η απαγόρευση κινητών στα σχολεία είναι ανεφάρμοστη επί του παρόντος λόγω έλλειψης θεσμικού πλαισίου. Εξ όσων γνωρίζω τα κινητά απαγορεύονται και τώρα, αλλά δεν ορίζεται τι θα γίνει όταν παραβιαστεί η σύσταση. Αν, όμως, προβλεπόταν κατάσχεση ή καταστροφή.... Συγγνώμη για την παρέκβαση.
nontasg Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Και εγώ το τελευταίο που λέω για τα κινητά,είναι ότι ΟΛΑ ξεκινάνε από τις αρχές που δίνει η οικογένεια.Αν το παιδί έχει πάρει σωστά πρότυπα,τότε πολλές δυσάρεστες καταστάσεις μπορούν να αποφευχθούν.Όμως πρέπει και η πολιτεία να λάβει τα μέτρα της γιατί αν γεγονότα όπως αυτός ο (πραγματικός ή υποτιθέμενος) βιασμός δεν αντιμετωπιστούν με αυστηρότητα ,τότε τα πράγματα στην κοινωνία μας θα γίνουν ακόμα χειρότερα....Και βέβαια όταν λέω με αυστηρότητα,δεν εννοώ με το βλακώδη τρόπο να αποβληθούν όλοι με πενταήμερη αποβολή....Αυτή είναι εντελώς λανθασμένη αντιμετώπιση.
KWSN_Men Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δηλαδή η αιτία του προβλήματος είναι τα κινητά; Ή αν απαγορευτούν τα κινητά θα λυθεί το πρόβλημα;
nontasg Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Το πρόβλημα θα λυθεί αν τα παιδιά μάθουν να μην τα θέλουν όλα δικά τους και αξιοποιήσουν καλύτερα το χρόνο τους από το να παίζουν με τα κινητά τους και να πηδιούνται στις τουαλέτες....Υπάρχουν και πιο ουσιαστικά πράγματα ξέρεις.....
geovard Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Κανένας σοβαρός λόγος δεν συντρέχει ώστε τα παιδιά να κρατούν κινητά στο σχολείο.Συνήθως εμείς οί γονείς θέλουμε να έχουν μαζί τους το κινητό έξω από το σχολείο όπου δεν γνωρίζουμε πού μπορεί να βρίσκονται καί να επικοινωνούμε ανά πάσα στιμή.Αν υπάρχει σοβαρός λόγος παίρνει τηλέφωνο ο γονιός το σχολείο καί τού δίνουν το παιδί του.Από την άλλη ανά πάσα στιγμή από το καρτοτηλέφωνο μπορεί το παιδί να πάρει σπίτι του.Χώρια πού το κινητό τούς αποσπά την προσοχή καί είτε είναι παρόντες είτε όχι στην τάξη ένα καί το αυτό.Αν σκεφτούμε καί τον βέβαιο κίνδυνο της μακροχρόνιας ακτινοβόλησης τότε καλλίτερα να λείπουν.Σε μιά εφημερίδα διάβασε ο γυιός μου ότι η ακτινοβολία τού κινητού καταστρέφει να σπερματοζωάρια καί από τότε δεν γουστάρει ο ίδιος να πολυχρησιμοποιεί κινητό. Ούτε επιχειρηματίες άνθρωποι δεν κάνουν πιά έτσι όπως κάνουν οί μαθητές μς τα κινητά. Συγγνώμη γιά το εκτός θέματος αλλά μιλήσατε εσείς γιά κινητά καί συμπλήρωσα κι εγώ.
Tempora Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Είμαι 15 και δεν έχω κινητό.Δεν ξέρω τι λέτε αλλα το έχω χρειαστεί πολλές φορές και έχασα χρόνο και ενέργεια εξαιτίας της έλληψης αυτης.Επιμένω όμως να μην θέλω να αγοράσω γιατι δεν το χρειάζομαι εκτός σχολείου.Και οι τηλεκάρτες που χρησιμοποιώ δεν είναι βολικες γιατί είτε τα τηλέφωνα δεν δουλεύουν σωστα.είτε ειναι λερωμένα και αντε να βρείς καποιο κοντά.
punky Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Είμαι 15 και δεν έχω κινητό.Δεν ξέρω τι λέτε αλλα το έχω χρειαστεί πολλές φορές και έχασα χρόνο και ενέργεια εξαιτίας της έλληψης αυτης.Επιμένω όμως να μην θέλω να αγοράσω γιατι δεν το χρειάζομαι εκτός σχολείου.Και οι τηλεκάρτες που χρησιμοποιώ δεν είναι βολικες γιατί είτε τα τηλέφωνα δεν δουλεύουν σωστα.είτε ειναι λερωμένα και αντε να βρείς καποιο κοντά. Φυσικά και το έχεις χρειαστεί. Από την άλλη, μαγκιά σου που είσαι τόσο συνειδητοποιημένος. Τα παιδιά δεν φταίνει καθόλου. Δεν γίνεται να τρώνε στη μούρη 6 στις 10 διαφημίσεις για κινητά. Λαμπερές, μοδάτες και "διασκεδαστικές". Δεν γίνεται εμείς (κι εγώ) να αλλάζουμε κινητό κάθε τρεις και λίγο. Και αφού το έχουμε κάνει τόσο απαραίτητο και φανταχτερό στάνταρ εξοπλισμό, να τους τραβάμε μια απαγόρευση. Κοίτα αλλά μην αγγίζεις. Άμα κουλάρουμε λίγο οι μεγαλύτεροι, τα παιδιά θα ακολουθήσουν. Όσον αφορά την ώρα του μαθήματος όμως, στάνταρ κατάσχεση αν το χρησιμοποιήσουν ή βαρέσει και παραλαβή από τον γονιό την άλλη μέρα.
Lomar Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δεν περίμενα ποτέ οτι σε αυτό το θέμα θα έβλεπα τόσες διαφορετικές και σοβαροφανείς μαλακίες μαζεμένες! Δηλαδή, παλιότερα που δεν υπήρχαν τα κινητά, στα σχολεία δν γίνονταν μαλακίες; punky +1 Άντε και λέμε ότι τα καταργούμε, όπως πολύ σωστά προανέφερε κάποιος, πώς θα το ξέρουμε ότι δν μπάνουν στα σχολεία; Εγώ είχα συμμαθητές που σε κάτι καθηγητές που τους κάναμε ότι θέλαμε, έβγαζαν το κινητό και είτε έχωναν απο το ηχείο του κινητόυ Γκουζγκούνη ("Έτσι βεντούζα, βεντούζα" κτλ.), είτε ζεμπεκιές και έκαναν τα κομμάτια τους μέσα στη τάξη (κλασσικοί κάγκουρες) και ο καθηγητής το μόνο που έλεγε, ήταν: "Ησυχία παιδιά, ησυχία να κάνουμε και λίγο μάθημα!" ΕΔΩ κολλάει το ΕΛΕΟΣ μιχαλάκι!!!! omnislash σε σπηλιά μένεις; χωρίς παρεξήγηση, αλλά αυτά τα ωραιότατα συμπεράσματα που βγάζεις στηρίζονται στη περίφημη λογική του "βγάζω ότι συμπέρασμα ξεράσει το στομάχι μου"... Κάτι τελευταίο, για τα περίφημα πρότυπα... Ο τζερτζελές με τα μαμήσια και τις μαλακίες στους καθηγητές (τσαμπουκαλίκια, πλάκες, μπινελίκια), ξεκίνησε απο κάτι ταινίες του στυλ "Ρόδα, τσάντα και κοπάνα". Προς θεού, δν λέω ότι φταίει η ταινία, αλλά το συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι και η νεολαία των πατεράδων μας είχε ξεφύγει απο τότε, πόσες φορές έχω ακούσει απο πατεράδες (ειδικά τώρα που είμαι φοιτητής και απο ταρίφες) "Γάμα γιέ μου τώρα που μπορείς!!!", ευτυχώς ο πατέρας μου δε με μεγάλωσε με τη νοοτροπία του λιγούρη... Επομένως μην κατηγορούμε πάντα την δική μας (κατεστραμένη) γενιά. Η προηγούμενη έβαλε τις βάσεις της μαλακίας (και πάλι δν φταίνε αυτοι, αλλά οι συνθήκες, πριν 32 χρόνια βγήκαμε απο χούντα, δν πέρασαν και αυτοί λίγα) και εμείς με γνώμονα αυτή χρησιμοποιούμε ανάλογα και την ελευθερία μας...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.