^BOOMBOOM Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Μπράβο στο σχολείο της Αμάρυνθου, άντε και μεθαύριο μπορεί να καταδικαστεί η μαθήτρια σε φυλάκηση σαν θύμα βιασμού.
MariaTs. Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Βλέπω ότι κανείς δεν βρέθηκε να αναφέρει μια μικρή λεπτομέρεια! Η Αμάρυνθος που είναι δίπλα στην Ερέτρια δεν είναι καμιά πόλη πολλών χιλιάδων κατοίκων! Είναι χωριό! Ο καθένας ξέρει τον άλλο πολύ καλά! Η μάνα και η κόρη καταγγέλουσες 'βιασμό' ζούσαν χρόνια σε αυτό το χωριό. Η κόρη μεγάλωσε στην Αμάρυνθο που σημαίνει ότι απέκτησε συνήθειες και νοοτροπίες όπως τα παιδιά της περιοχής! Πόσες φορές λοιπόν έχει ακουσθεί ότι βίασαν μαθήτρια στο σχολείο του χωριού; Ξέρετε πολύ καλά πως η κοινωνία ενός χωριού λειτουργεί πολύ πιο καλύτερα απ'ότι σε μια πόλη που όλα είναι 'ξέφραγα' κι ο καθένας κάνει ότι θέλει, γιατί υπάρχει αυτή η ανωνυμία! Προσωπικά δεν θεωρώ ότι έγινε βιασμός... Θα συμφωνήσω με την άποψη ότι η μικρή έκανε ότι έκανε με την θέλησή της και μετά μετανοιωμένη και με τον φόβο του βίντεο να σκαρφίστηκε την καταγγελία για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα! Και που ξέρουμε αν δεν υπάρχει κι ο φόβος κάποιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης; Δεν ξέρετε πόσες σκέψεις μπορεί να κάνει μια κοπέλα! Το ότι ήταν αριστούχος, απουσιολόγος και σημαιοφόρος στις παρελάσεις του χωριού κι ότι εργαζόταν να βοηθήσει την μητέρα της, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι ζωηρούλα και με θέληση για ζωή! Άλλωστε η εφηβία είναι μια τρελή περίοδος για όλα τα παιδιά που και οι ίδιοι οι γονείς δεν μπορούν να συμβουλέψουν γιατί ...'δεν τα καταλαβαίνουν' (έτσι δεν λέγαμε κι εμείς όταν ήμασταν σε αυτή την ηλικία); Απ'την άλλη εκεί που πρέπει να πέσει χατζάρα είναι στα κανάλια γιατί έχουν κάνει το θέμα κόσκινο και αυτά έχουν βιάσει το κορίτσι και τα αγόρια μαζί, χιλιάδες φορές! Ντροπή τους! Θα έπρεπε έστω με αφορμή αυτό το περιστατικό να ασχοληθούν με το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα στα σχολεία γενικώς! :evil:
Γηρυόνης Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Προσωπικά δεν θεωρώ ότι έγινε βιασμός... Θα συμφωνήσω με την άποψη ότι η μικρή έκανε ότι έκανε με την θέλησή της και μετά μετανοιωμένη και με τον φόβο του βίντεο να σκαρφίστηκε την καταγγελία για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα! Αν το βίντεο όντως έχει διαγραφεί αυτό δίνει περισσότερο δίκαιο στην κοπέλα και συνηγορεί υπέρ του βιασμού. Αν όλα αυτά τα έκανε με τη θέλησή της και δεν ήτανε βιασμός τότε α) Γιατί να καταγγείλει βιασμό η κοπέλα από τη στιγμή που υπήρχε το βίντεο και αποδείκνυε το αντίθετο; β) Γιατί τα καλόπαιδα δεν κρατήσανε το βίντεο ώστε να το παραδώσουνε ως αποδεικτικό στοιχείο της αθωότητάς τους;
MariaTs. Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Γηρυόνης ποιο παιδί θα κρατούσε ένα σεξ βίντεο στο κινητό του, όταν ξέρει ότι θα πέσει βούρδουλας στο σπίτι; Θεωρώ ότι για τον φόβο των γονιών τους το έσβησαν, αν υπήρξε βίντεο τελικά! Απο χωριό είσαι και εσύ ε? Κι εγώ από χωριό είμαι αλλά στην πόλη μεγάλωσα και ζω!
nontasg Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Αν το βίντεο όντως έχει διαγραφεί αυτό δίνει περισσότερο δίκαιο στην κοπέλα και συνηγορεί υπέρ του βιασμού. Αν όλα αυτά τα έκανε με τη θέλησή της και δεν ήτανε βιασμός τότε α) Γιατί να καταγγείλει βιασμό η κοπέλα από τη στιγμή που υπήρχε το βίντεο και αποδείκνυε το αντίθετο; β) Γιατί τα καλόπαιδα δεν κρατήσανε το βίντεο ώστε να το παραδώσουνε ως αποδεικτικό στοιχείο της αθωότητάς τους; Πολύ σωστές παρατηρήσεις.....Δεν θα υπήρχε λόγος να γίνουν αυτά αν όλα έγιναν με τη θέληση της κοπέλας.....Αλλά και πάλι μπορεί να φοβήθηκαν και να το έσβησαν.Ο μόνος τρόπος για να μάθουμε τι έγινε στην πραγματικότητα είναι να ανακτηθεί το βίντεο(αν ανακτηθεί και βέβαια όπως λέει και η Μαρία αν υπάρχει).
mandate Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Πολύ σωστές παρατηρήσεις.....Δεν θα υπήρχε λόγος να γίνουν αυτά αν όλα έγιναν με τη θέληση της κοπέλας.....Αλλά και πάλι μπορεί να φοβήθηκαν και να το έσβησαν.Ο μόνος τρόπος για να μάθουμε τι έγινε στην πραγματικότητα είναι να ανακτηθεί το βίντεο(αν ανακτηθεί και βέβαια όπως λέει και η Μαρία αν υπάρχει). να φοβήθηκαν τί ρε παιδιά ? ξέρουν οι γονείς τους ότι τα κινητά τραβάνε βίντεο ή πώς να δούνε τί βίντεο έχει τραβήξει το καμάρι τους? και στη τελική λέω σε κάποιον - έ κρέμασε με από ένα τσιγκέλι -οκ μεγάλε έγινε! -δε φταίω γω κύριε δικαστά αυτός μου 'πε, έλεος
nontasg Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Πάντως γενικά το όλο θέμα είναι τραγελαφικό.....Ό,τι και να έγινε,είναι κυριολεκτικά εξεφτελιστικό....Και ήταν και σε χωριό,φανταστείτε τι γίνεται στις πόλεις......
panther_512 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 να φοβήθηκαν τί ρε παιδιά ? ξέρουν οι γονείς τους ότι τα κινητά τραβάνε βίντεο ή πώς να δούνε τί βίντεο έχει τραβήξει το καμάρι τους? και στη τελική λέω σε κάποιον - έ κρέμασε με από ένα τσιγκέλι -οκ μεγάλε έγινε! -δε φταίω γω κύριε δικαστά αυτός μου 'πε, έλεος Tα παιδιά είναι παιδιά και δεν σκέφτονται όπως σκεφτόμαστε εμείς. Μπορεί να την βιάσαν, μπορεί και όχι. Το σβήσιμο του βίντεο όμως δεν νομίζω να αποτελεί ούτε καν ένδειξη για την μία ή την άλλη πιθανότητα. Επίσης, το ότι η μικρή δουλεύει σε ταβέρνα για μένα αποτελεί κακό σημάδι. Χωρίς να θέλω να θίξω την οποιαδήποτε, τουλάχιστον από τις προσωπικές μου εμπειρίες, οι κοπέλες που πιάνουν σε σχετικά μικρή ηλικία δουλειά σε ταβέρνες, μπάρ, καφετέριες κλ κλ κλ, για κάποιο λόγο χάνουν ταχύτατα τους ηθικούς τους φραγμούς.
The_Judas Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Βλέπω ότι κανείς δεν βρέθηκε να αναφέρει μια μικρή λεπτομέρεια! Η Αμάρυνθος που είναι δίπλα στην Ερέτρια δεν είναι καμιά πόλη πολλών χιλιάδων κατοίκων! Είναι χωριό! Ο καθένας ξέρει τον άλλο πολύ καλά! Η μάνα και η κόρη καταγγέλουσες 'βιασμό' ζούσαν χρόνια σε αυτό το χωριό. Η κόρη μεγάλωσε στην Αμάρυνθο που σημαίνει ότι απέκτησε συνήθειες και νοοτροπίες όπως τα παιδιά της περιοχής! Πόσες φορές λοιπόν έχει ακουσθεί ότι βίασαν μαθήτρια στο σχολείο του χωριού;Ξέρετε πολύ καλά πως η κοινωνία ενός χωριού λειτουργεί πολύ πιο καλύτερα απ'ότι σε μια πόλη που όλα είναι 'ξέφραγα' κι ο καθένας κάνει ότι θέλει, γιατί υπάρχει αυτή η ανωνυμία! Δεν συμφωνώ με αυτή την σκέψη.Τα παιδιά που μένουν σε μικρές κοινωνίες στην εποχή μας είναι πιο επιρρεπή σε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Στις μεγάλες πόλεις οι γονείς δεν αφήνουν πια τα παιδιά τους ελεύθερα γιατί φοβούνται. Η κοινωνία των χωριών δεν είναι πια όπως παλιά όπου ο πατέρας διέταζε και επέβαλε την άποψη του. Τα παιδιά στα χωριά έχουν ως μόνο οδηγό τους τα πρότυπα της τηλεόρασης και των ΜΜΕ, σε μεγαλύτερο βαθμό απ΄ότι στην πόλη, όπου υπάρχουν και εναλλάκτικές απόψεις και τρόποι διασκέδασης.
Dikemou Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Για να ξαναγυρίσω στα σχολεία, μπορεί να μου πει κάποιος τί νόημα έχει πχ το ανοιχτό κινητό στην τάξη? Ποιός θα σε πάρει εκείνη την ώρα? Οι γονείς σου? Σάμπως δεν ξέρουν ότι είσαι στο μάθημα? Κι αν είναι κάτι έκτακτο και επείγον δεν μπορούν να καλέσουν στο σχολείο και να σε ειδοποιήσει? Είναι ελευθερία λοιπόν αυτό ή κατάχρηση της? Πφφ αηδίες... Το κινητό δε θα έπρεπε καν να απαγορεύεται ρητά στα σχολεία. Θα έπρεπε να είναι μέρος της λογικής των γονέων οτι τα παιδιά τους δεν το χρειάζονται. Πόσο μάλλον παιδιά του δημοτικού και του γυμνασίου. Εγώ δηλαδή γιατί δεν έχω ακόμα; Και για να το τραβήξω ακόμα περισσότερο, θα έπρεπε τα ίδια τα παιδιά να έχουν άλλα ενδιαφέροντα κι ερεθίσματα, "να μην το χρειάζονται" από μόνα τους. Το ότι ήταν αριστούχος, απουσιολόγος και σημαιοφόρος στις παρελάσεις του χωριού κι ότι εργαζόταν να βοηθήσει την μητέρα της, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι ζωηρούλα και με θέληση για ζωή! Το να είναι κάποια παρτουζιάρα -σύμφωνα με τα λεγόμενά σου- στα 16 και στο σχολείο φανερώνει ζωηρούλικο χαρακτήρα, με θέληση για ζωή; Τι να πω... Εμείς πριν μερικά χρόνια όλο μπάλλα παίζαμε, κι αν τύχαινε και μας κοίταγε καμία τη στιγμή που βάζαμε γκολ, έσκαγε πιτσιλιά στο σώβρακο. Μέχρι εκεί. Και δε μιλάω για 100 γενιές πίσω. Τι κινητά και παρτούζες και βιασμούς λέμε τώρα...
panther_512 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δεν συμφωνώ με αυτή την σκέψη.Τα παιδιά που μένουν σε μικρές κοινωνίες στην εποχή μας είναι πιο επιρρεπή σε τέτοιου είδους συμπεριφορές.Στις μεγάλες πόλεις οι γονείς δεν αφήνουν πια τα παιδιά τους ελεύθερα γιατί φοβούνται. Η κοινωνία των χωριών δεν είναι πια όπως παλιά όπου ο πατέρας διέταζε και επέβαλε την άποψη του. Τα παιδιά στα χωριά έχουν ως μόνο οδηγό τους τα πρότυπα της τηλεόρασης και των ΜΜΕ, σε μεγαλύτερο βαθμό απ΄ότι στην πόλη, όπου υπάρχουν και εναλλάκτικές απόψεις και τρόποι διασκέδασης. Θα συμφωνήσω εν μέρη με αυτό, μιάς και το ζώ εδώ στη Κύπρο. Εδώ η κοινωνία είναι μικρή, αν μή τι άλλο ολόκληρη η Ελεύθερη Κύπρος δεν έχει παραπάνω από 700 - 800 χιλιάδες κατοίκους. Εδώ οι γονείς είναι πολύ αυστηρότεροι σε σχέση με την Ελλάδα, ειδικά για τις κοπέλες και γενικά επικρατούν στερεοτυπικές αντιλήψεις που ζούσαμε στην Ελλάδα πρίν καμιά 20-ετία. Επίσης τα σχολεία είναι πολύ πιό αυστηρά. Φοράνε ακόμα στολές και μακρύ μαλλί και σκουλαρίκια στα αγόρια απαγορεύονται. Νομίζω από φέτος επιτρέπεται το μακρύ μαλλί αλλά δεν είμαι σίγουρος. Εν πάση περιπτώση, παρ'όλα αυτά, εδώ γίνεται το σώσε. Και δεν πρόκειται να μπώ σε λεπτομέρειες, διότι δεν θα με πιστέψετε. Αλλά ο κόσμος το χει βούκινο και μείς κρυφό καμάρι. Στην τελική, δεν νομίζω ότι η μικρή κοινωνία προσφέρει την οποιαδήποτε ασφάλεια σε τέτοια ζητήματα.
mix@lis Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Γιατί ο ιατροδικαστής δεν βρήκε σημάδια βιασμού? Γιατι όταν ούρλιαζε και φώναζε(όπως υποστηρίζει η 16χρονη)δεν την άκουσε κανένας(μαθητές,καθηγητές,ιδιοκτήτρια κυλικείου)? Οι άριστες/εργαζόμενες μαθήτριες δεν πηδιούνται? Μήπως ρατσιστές είναι οι δημοσιογράφοι με το να τονίζουν συνέχεια οτι η 16χρονη ήταν βουλγάρα?
nontasg Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Πφφ αηδίες... Το κινητό δε θα έπρεπε καν να απαγορεύεται ρητά στα σχολεία. Θα έπρεπε να είναι μέρος της λογικής των γονέων οτι τα παιδιά τους δεν το χρειάζονται Σωστός.....Οι γονείς είναι οι πρώτοι υπεύθυνοι!Γιατί να τους δίνουν ό,τι ζητάνε; Και στην τελική παλιά που δεν υπήρχαν κινητά οι άνθρωποι δε ζούσαν φυσιολογικά;Ή όσοι και τη σήμερον ημέρα δεν έχουν κινητά,θεωρούνται αλλοπρόσαλοι;;;Άντε μωρέ τελικά η τεχνολογία,εκτός από τα θετικά της,έχει κάνει και πολύ κακό στην εποχή μας.Ή μάλλον η εσφαλμένη και υπέρμετρη χρήση της....... ΥΣ:το μόνο που προβλέπω είναι μια ευκαιρία στα γνωστά καλόπαιδα να κάνουν καταλήψεις επειδή θα τους καταργήσουν τα κινητούλια τους....Αει στα κομμάτια ρε,δε στρώνονται να διαβάσουν λίγο.......Τα κινητά και τα μαμήσια τους έλειπαν.......
punky Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Γηρυόνης ποιο παιδί θα κρατούσε ένα σεξ βίντεο στο κινητό του, όταν ξέρει ότι θα πέσει βούρδουλας στο σπίτι; Θεωρώ ότι για τον φόβο των γονιών τους το έσβησαν, αν υπήρξε βίντεο τελικά! Πλάκα κάνεις; Ποιος βούρδουλας; Θα κάτσει ο γονιός να ψάξει το κινητό; Και στην τελική, τα βίντεο αυτά τα τραβάνε για να τα μοστράρουν. Το τράβηξαν και το έσβησαν; Κι αν πράγματι υπήρξε βίντεο που τους αθωώνει, πόσο μαλάκες είναι να το σβήσουν; Το να είναι κάποια παρτουζιάρα -σύμφωνα με τα λεγόμενά σου- στα 16 και στο σχολείο φανερώνει ζωηρούλικο χαρακτήρα, με θέληση για ζωή; Τι να πω... Εμείς πριν μερικά χρόνια όλο μπάλλα παίζαμε, κι αν τύχαινε και μας κοίταγε καμία τη στιγμή που βάζαμε γκολ, έσκαγε πιτσιλιά στο σώβρακο. Μέχρι εκεί. Και δε μιλάω για 100 γενιές πίσω. Mi vida. Οι άριστες/εργαζόμενες μαθήτριες δεν πηδιούνται? Εγώ μόνο με τέτοιες πάω πάντως. Δεν έχω παράπονο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.