washcloud Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Με τη λογική ότι θα συνεχίσει τα δουλεύει και δεν θα μπλέξει με τίποτα ξετσίπωτες ....even his mom could not have put it bettah! Nαι -ωραίο το βιντεάκι βτς- και εγώ αυτό ακριβώς σκεφτόμουν όταν τον έβλεπα και έκανα στο πίσω μυαλομέρος "σύγκριση" με τον.........άλλον "Buck" (....E MA KI ΑΥΤΟ ΣΥΜΠΤΩΣΗ;! ) ότι δηλαδή ο Μάτζικ ήταν (αξεπέραστα) ταχυδακτυλουργικός στις πάσες - ο δε Γιάννης όμως είναι "σίμπλι εφίσιεντ". Κι εκεί τίθεται το ερώτημα : πιο καλό το σόουτάιμ - ή καλυτερότερη η εφίσιενσι; Για το μάτι του θεατή, προφανώς το πρώτο. Για την "ουσία", υποθέτω ότι όταν ο αντίπαλος "κάνει τέτοια", κάπου σε κάνει και χάνεις την αυτοπεποίθησή σου, σε φάση "...όχι ρε πούστη, μας δουλεύει αυτός ο νίγκας" και από κάποιο σημείο και μετά ενδέχεται να "μαγνητίζεσαι και να συμμετέχεις, αντί ν' ανταγωνίζεσαι". Σου αφήνει δηλαδή ένα αίσθημα κατωτερότητας όταν είσαι αντίπαλος. Το οποίον να το πει κανείς καλόν, δεν λέω. Από την άλλη, όταν βλέπεις αυτή την ντισάισιβνες του Γιάννη να δίνει αυτές τις "στεγνές αλλά ουσιαστικές" πάσες (συν τα καρφώματα και τις τάπες), σε φοβίζει λίγο σαν αντίπαλος. Είναι φάση "μέριασε παίκτη να διαβώ". ΚΑΙ αυτό καλό... Για του χρόνου ωλστάρης, χμ. Δεν ξέρω. Ίσως. Και αν, τότε μάλλον στη μπακάπ πεντάδα. (...είναι που είναι και λίγο ποπχιουλάριτι κόνστεστ το όλο θέμα με τις πρώτες πεντάδες, και ως μη νέιτιβ χλωμιάζει λίγο νομίζω...)
jimmy0077 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 .. ...ε μα κανείς δεν είπε (αν δεν μου ξέφυγε κάτι), ότι συγκρίνει το "τώρα" του με το "τότε" των "τεράτων"... Για το μέλλον μιλάνε όποιοι μιλάνε και το πιθανό potential που έχει... ...αναρωτιέμαι τί λέγανε πάντως πολλοί, σίρκα 2013, σχετικά με την πιθανότητα του Γιάννη, ακόμη και απλώς να "πιάσει" στο ΝΒΑ... (Μην πω και για 2014) Βασικά, το θέμα με τον Γιάννη όντως είναι ότι δεν είχε την μπασκετική παιδεία/παραστάσεις (ακόμη κι από εξωτερικά γήπεδα), για να μην τονίσουμε ότι μέχρι τα 15 το βασικό του μέλημα ήταν "οι τσάντες" που προειπώθηκε. ....ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ, όταν μέσα σε 4 χρόνια από το "πουθενά" (και μάλιστα από το πουθενά της Ερμού), έχει φτάσει, και χωρίς να τον έχει κοουτσάρει καν'ας Σιζέφσκι σε κα'να Ντιούκ, αλλά από το λολ του Φιλαθλητικού να κάνει κόσμο να τολμάει συγκρίσεις με Μάτζικ, ΜΗΠΩΣ πρέπει να έχουμε στην άκρη του μυαλού ότι το παιδί αυτό έχει ΙΣΩΣ πολύ μακρυνό ταβάνι, και χρόνο μπόλικο για να εξελιχθεί σε ποιός ξέρει τί επίπεδο......; Και ναι, ίσως είναι αργούτσικα για σουτ. Αλλά και πάλι, ποιός ξέρει, όταν είναι ιδιάζουσα περίπτωση...; ....; Ο Γιάννης λογικό ήταν να δυσκολευτεί στην αρχή στο ΝΒΑ λόγω του παρελθόντος που αναφέρεις. Αλλά πλέον είναι 3η χρονιά στο ΝΒΑ. Δεν γίνεται να συνεχίζουμε να τον αντιμετωπίζουμε σαν rookie. Και το pattern της βελτίωσής του είναι ίδιο με την πλειοψηφία των Αμερικάνων παιχτών, δηλαδή μεγάλο άλμα στην 3η σεζόν. Έχει ακόμα μεγάλη απόσταση από το τι μπορεί να γίνει, αλλά εγώ δεν βλέπω superstar potential για ένα απλό λόγο. Σουτάρει 20% στα τρίποντα φέτος και οι αμυντικοί του δίνουν τουλάχιστον 2 μέτρα χώρο. Αν έχεις τουλάχιστον 3 καλούς σουτέρ δίπλα του, μπορεί να δουλέψει αρκετά καλά. Αλλά που θα βρεις 3 καλούς σουτέρ που είναι και καλοί αμυντικά για να μπορείς να στήσεις ένα διεκδικητή τίτλου πάνω στον Γιάννη? Αυτή την στιγμή έχουν μόνο 1(τον Middleton) που είναι ΟΚ αμυντικά(είναι πολύ overrated αμυντικά, ή ήταν μέχρι πέρυσι έστω). Αν μπορέσει να φτάσει σε ένα 32-33% στο τρίποντο(απίστευτα δύσκολο με βάση τα δείγματα προς το παρόν) αλλάζει η συζήτηση και πιθανότατα θα μπορεί να είναι ο 2ος καλύτερος παίκτης σε contender. Καλύτερος παίκτης σε contender αποκλείεται να γίνει, επειδή δεν μπορεί να σκοράρει σε elite επίπεδο. Επίσης, πριν καν συζητάμε για potential κτλ, ξέρουμε ποια είναι η θέση του? Δεν μπορεί να σουτάρει αρκετά καλά για guard ή SFκαι δεν είναι αρκετά δυνατός για ψηλός, τουλάχιστον ακόμα. Νομίζω πως δίπλα στον Jabari που είναι και αυτός tweener forward, μπορεί να παίξει, αρκεί να βελτιώσουν και οι 2 το σουτ τους. Βέβαια ποτέ δεν θα φτιάξουν contender γιατί πέρα του Middleton στο 2, πρέπει να βρουν PG που είναι καλός off the ball(ο Knight που τον έκαναν trade ήταν καλή περίπτωση για αυτό) και center που μπορεί να σουτάρει 3ποντα και να προστατεύει το καλάθι. 4 μου έρχονται στο μυαλό στην τελευταία κατηγορία(Ibaka,Porzingis,Myles Turner,Towns). Και οι 3 από αυτούς είναι rookies. Συνεπώς αυτό που προβλέπω για τους Bucks είναι maximum πλεονέκτημα έδρας στον 1ο γύρο(εκτός αν υπάρξει χρονιά που όλη η Ανατολή είναι εντελώς σάπια) και για τον Γιάννη 2-3 φορές All-Star στις καλύτερές τους χρονιές. ΣΕ ενδεχόμενο trade μετά από μία 5ετία, βλέπουμε. Αλλά ο Γιάννης γενικά έχει αδυναμίες που σε περιορίζουν πάρα πολύ στο χτίσιμο της ομάδας γύρω του, όπως ανάλυσα παραπάνω.
TriLoBiTe Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Χλωμό να υπάρχει αλλά ας ρωτήσω.. υπάρχει κάποιο site που να έχει στατιστικά από ΝΒΑ συγκεντρωμένα; τι εννοώ: να έχει π.χ τις βολές που εκτέλεσε η χ ομάδα σε κάθε παιχνίδι της μέχρι τώρα χωρίς να χρειαστεί να ανατρέξω στο κάθε παιχνίδι ξεχωριστά
nzeppos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Κάτι σαν αυτό ας πούμε; http://www.basketball-reference.com/teams/CHO/2016/gamelog/ 1
TriLoBiTe Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Χλωμό να υπάρχει αλλά ας ρωτήσω.. Τελικά απ' ό,τι φαίνεται υπάρχει.. thank ya!
nzeppos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Ήρεμα πράγματα βλέπω χθες βράδυ: Κάρι 33-8-8-4κλ με 5/12 3π, Τόμσον 40π με 9/16 3π. ps: ένα από τους λόγους που θα πάει μπροστά ο Λέοναρντ, το αυτοκίνητό του: Ερείπιο 20ετίας που το έχει από το γυμνάσιο. 1
Rabican Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 μιλαμε για κτηνακι ετσι; εχω ενα συναδελφο που οδηγαει ενα τετοιο και καθε φορα που συναντιομαστε στο παρκινγκ νομιζω οτι θα περασει απο πανω μου και θα νιωθει λες και καποιο κουνουπακι βρηκε στη μουρη.. 2
patrickdrd Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 http://www.sport-fm.gr/article/basket/o-mimos-tou-nba-kanei-olous-tous-gouoriors-video/3153315 1
sl028 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Εγώ προτιμώ τον Γιάννη κοντά στο καλάθι. Είναι πολύ καλός ριμπάουντερ, και αν αναπτύξει κινήσεις με πλάτη στο καλάθι, και φτιάξει ένα σουτάκι midrange (και το γωνιακό τρίποντο) πιστεύω ότι οι Bucks θα πάνε πολύ καλύτερα. Όχι ότι δεν μπορεί να γίνει καλός ποιντ, αλλά είναι ρίσκο στον γενικό σχεδιασμό της ομάδας.
Chrisxxx Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Από ότι διάβαζα ο Αντετοκουμπος ειναι πολύ ποιο αποδοτικός με τη μπάλα στα χέρια παρα χωρίς. Επομένως ορθά σκεπτόμενοι οι Μπακς του τη δινουν ενώ παράλληλα λύνουν και το πρόβλημα στο σουτ στα φοργουορντς αφού μπορουν να φέρουν έναν ακόμα καλό σουτερ. Επίσης το να παίξει πιτζι ο Γιάννης θα τον βοηθήσει ακομα περισσότερο να βελτιώσει την ικανότητα του να αντιδρά στο παιχνίδι γιατι ειναι η θέση που απαιτει την περισσότερη σκέψη απο κάθε άλλη αφου στην ουσία τρέχει στο μυαλό του τις κινησεις ολων των συμπαικτών του. Μικρός ειναι ακόμα, εχει πολύ χρόνο για πειράματα. 1
jimmy0077 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Ναι είναι πιο αποδοτικός με την μπάλα, επειδή χωρίς την μπάλα δεν προσφέρει spacing, αφού δεν μπορεί να σουτάρει. Ίσως μόνο vertical spacing, δηλαδή να μείνουν μέσα στην ρακέτα οι αμυντικοί για να μην δώσουν χώρο για alley oop, αν και δεν το κάνει αρκετά συχνά. Αμυντικά δεν θα είναι θέμα το να παίζει PG, αφού είναι πολύ γρήγορος και πολύ μακρύς. Θα είναι + βασικά αφού θα μπορούν να κάνουν αλλαγές με μεγάλη ευκολία στα screen. Επιθετικά, εξαρτάται τι σύστημα θα τρέχουν. Δεν μπορούν να τον βάλουν ως pick n roll handler, γιατί όλο το σύμπαν θα πάει under στο screen του roll man. Σαν roll-man, βέβαια θα είναι εξαιρετικός, ειδικά αν ο ball handler είναι elite σουτέρ π.χ. Middleton(αν και έχω αμφιβολίες για τα handles του). Οπότε πρακτικά οι Bucks χρειάζονται 1 καλό σουτέρ που μπορεί να τρέξει το pick n roll, ανεξαρτήτως θέσης, και ένα 2ο που να μπορεί να στήσει ένα πλάγιο pick n roll, αν αποτύχει το πρώτο. Για την 2η δουλειά νομίζω ο Middleton είναι ΟΚ. Συνεπώς, το θέμα δεν είναι η θέση αλλά το τι παίκτες έχει γύρω του. Αν και είναι πολύ πιο εύκολο να βρεις guard που μπορεί να κάνει την 1η δουλειά, πάρα forward. Αν είναι σε top επίπεδο ως σουτέρ off the dribble μάλιστα, θα αναγκάζονται να κάνουν παγίδα, και θα έχει ανοιχτό διάδρομο προς το καλάθι ο Γιάννης(όπως έχει ο Draymond στο pick n roll με τον Curry) σε κατάσταση 4vs3. Και αν θέλουν να βοηθήσουν από την μία πλευρά(λογικά την αδύνατη), θα έχουν ελεύθερο corner 3 οι Bucks. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα