HaTHoR Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Τα κίττιες δε βαριούνται την ξηρά τροφή που τους δίνουμε; Γνώστης σ'ένα μαγαζί είπε να μη δίνω στον Κίκο μου κονσέρβες και τέτοια, παρά μόνον ξηρά τροφή, και μία συγκεκριμένη ακριβούτσικη τροφή (όχι δεν το είπε από συμφέρον, γιατί είναι στου διαόλου το κέρατο και δε θα ψώνιζα από εκείνον). Βλέπω όμως το κίτυ να τρώει συνέχεια απ'αυτή τη βλακεία και στεναχωριέμαι. Δεν τρώει και καμιά άλλη ξηρά τροφή ο βλάκας! Άραγε τις βαριούνται τις τροφές; Και δεν εννοώ ν'αρχίσω να του ψήνω μπριζόλες, απλά λυπάμαι να τρώνε συνέχεια το ίδιο πράμα, χραπ χραπ κρατς κρατς. Κίτυ κίτυ, νιάου. All hail Kiko:
wert Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δώστου και κάνα ψαράκι φρέσκο του κακομοίρη Όχι όλη μέρα πατατάκια Για οικονομία μπορείς να κάνεις και το εξής. Τον αφήνεις νηστικό να αδυνατίσει κιόλας και να πάει να τσακιστεί να πιάσει κάνα ποντικάκι που είναι και το επαγγελμά του. Πάντως όπως τον βλέπω θα τσάκιζε ευχαρίστως 5-6 φρέσκιες σαρδελίτσες και κάνα γαυράκι. Αααα πολύ άσπρος είναι. Να του ρίχναμε έλεγα κάνα βαψιματάκι. Παραλαγής ίσως για να μην δείχνει την νύχτα. Αστειεύομαι φυσικά. Οι γάτοι είναι η συμπάθεια μου.
dimi7RiS Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Εγω εχω σκυλακι...την ταιζω μονο μαγειρευτα και ξηρα τροφη... οι κονσερβες ειναι οτι χειροτερο. Ενα θα σου πω η ηρα (το σκυλακι μου) ειναι 12 ετων και δεν μασαει μια...ειναι ακομα μεσ' την τρελα! http://i35.photobucket.com/albums/d164/dimi7RiS/917953954972957945026.jpg
blueviper Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Το Καλοκαίρι τάιζα το γάτο μου το Φρούλη μονάχα με ξηρά τροφή (Friskies και Pedigree). Το αποτέλεσμα ήταν πως από κάποια στιγμή κι έπειτα στούμπωσε ο έρμος και δεν μπορούσε όχι μόνο να ενεργηθεί, αλλά και να ουρήσει. Αν καθυστερούσα λίγο ακόμα να στραφώ στον κτηνίατρο, ίσως και να μην τον είχα κοντά μου σήμερα. Ο τελευταίος μου συνέστησε να του δίνω Whiskas, Science Plan και Royal Canin, τα οποία κοστίζουν πιο ακριβά, αλλά βοηθούν στην αποβολή και των τριχόμπαλων που σχηματίζονται στο έντερο του ζώου.
HaTHoR Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Εγώ τον εταίζω Royal Canin Extigent. 14€ το 2κιλο παρακαλώ. Το κίτυ μου είναι καπιτάλας.
blueviper Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δεν τρώω πολύ, κάθομαι στη γωνιά μου ήσυχος ήσυχος κι αποφεύγω να τρίβομαι σε πόδια...με θες για οικόσιτο;
ShAd0w_z0nE Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 στείλε pm στον στον BASSstarlet είναι ειδικός σε αυτά φαίνεται άλλωστε και από την υπογραφή του..
ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Εγω στην δικια μου σπάνια δινω ξηρα τροφη.Τρωει κανονικα την κονσερβα της και τρελαινεται οταν μυριζει κοτοπουλο η ζαμπον να μπαινει στο σπιτι.Παραταει το φαγητο της αν τρωει και μας κυνηγαει να της δωσουμε.Ειναι 13 1/2 χρονών και φτου μη το ματιάσω ειναι ακομα παιχνιδιαρα , χαδιάρα και τρελαμένη τελειως.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Mην ακολουθήσεις την τακτική να την ταϊζεις μόνο κονσέρβες (και ειδικά τις καλές) και ξηρά τροφή, γιατί η γάτα θα εθιστεί σε αυτές. Διάφορα σενάρια πλάθουνε λόγω marketing, σε σημείο που οι ιδιοκτήτες να πιστεύουν ότι οι γάτες πριν 6.000.000 χρόνια, έτρωγαν... friskies και gourmet γιατί όλα τα άλλα είναι ανθυγιεινά. Να πουλήσουν θέλουν. Επίσης δοκίμασε να δεις αν τρώει διάφορα άλλα που δεν πάει καθόλου το μυαλό σου, και στο λέω γιατί έχω πολλές γάτες και κάθε μία έχει διαφορετικές... γευστικές προτιμήσεις. Έτσι έχω μία με αδυναμία στα φρούτα, άλλη μία με αδυναμία στους ξηρούς καρπούς κλπ. Έχω και έναν μπάμια που σκοτώνει τη μάνα του για... παστουρμά, γι' αυτό παίξε μ' αυτό. Μπορεί να ανακαλύψεις την γάτα που... πίνει βότκα. Θα σε συμβούλευα να κάνεις έναν συνδιασμό από μαγειρευτά φαγητά, ξηρά τροφή & κονσέρβες. Μη στεναχωριέσαι, οι γάτες τρώνε και μακαρόνια, εξακριβωμένο. Αν πάρεις ξηρά τροφή προτίμησε τσουβάλι 20kg διότι είναι ασύγκριτα πιο οικονομικό: 30 ευρώ, ενώ ένα μικρό κουτάκι 1kg δεν συμφέρει καθόλου. Αν θα ακολουθήσεις "ειδική διατροφή" να το κάνεις μόνο αν ο γάτος είναι γέρος (π.χ του λείπουν δόντια) ή για κάποιον άλλο ειδικό λόγο. Υ.Γ Αν θες μετά το φαϊ να προσφέρεις στον γάτο σου λίγη μαστούρα, τότε αγόρασε ένα φυτό μέντα. Η μέντα λειτουργεί ως ναρκωτικό στις γάτες και τρώνε όλο το φυτό με μανία, ενώ κάνουν διάφορα κωμικά ταυτόχρονα. Φρόντισε μόνο να είναι στειρωμένες γιατί τους ανεβάζει την λίμπιντο.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 [...] Μπορεί να ανακαλύψεις την γάτα που... πίνει βότκα. Πας καλά; Ξέρεις πόσο κοστίζει η καλή βότκα;;; (μην του βάλουμε και Serkova, είπαμε ζώο είναι αλλά να μην είμαστε φτηνιάρηδες). Αν κατεβάζει 1 λίτρο ημερησίως (μια ανεκτή ποσότητα για μεγάλο ή για συνηθισμένο, βλέπε αλκοολικό, ζώο) καλύτερα να του βάζω φιλέτο (όχι πιπεράτο, μπορεί να το ενοχλεί στο στομάχι). Θα σε συμβούλευα να κάνεις έναν συνδιασμό από μαγειρευτά φαγητά, ξηρά τροφή & κονσέρβες. Μη στεναχωριέσαι, οι γάτες τρώνε και μακαρόνια, εξακριβωμένο. Αν πάρεις ξηρά τροφή προτίμησε τσουβάλι 20kg διότι είναι ασύγκριτα πιο οικονομικό: 30 ευρώ, ενώ ένα μικρό κουτάκι 1kg δεν συμφέρει καθόλου. Αυτή ακριβώς είναι και η δική μου συμβουλή. Συνδυασμός μαγειρευτού, ξηρής τροφής και ελάχιστο από κονσέρβα (κυρίως τα δύο πρώτα). Και φυσικά μπόλικο και φρέσκο νερό. Υ.ΓΑν θες μετά το φαϊ να προσφέρεις στον γάτο σου λίγη μαστούρα, τότε αγόρασε ένα φυτό μέντα. Η μέντα λειτουργεί ως ναρκωτικό στις γάτες και τρώνε όλο το φυτό με μανία, ενώ κάνουν διάφορα κωμικά ταυτόχρονα. Φρόντισε μόνο να είναι στειρωμένες γιατί τους ανεβάζει την λίμπιντο. Τίποτα αντίστοιχο για τα σκυλιά παίζει;
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Τίποτα αντίστοιχο για τα σκυλιά παίζει; Δε ξέρω, κι εγώ από το Animal Planet μορφώνομαι. Αν δω αντίστοιχο ντοκυμαντέρ με σκύλους όλο και κάτι θα μάθω. Πάντως ο σκύλος με λίγη προσπάθεια πίνει μπύρα. Καλό είναι, ειδικά όταν τον παίρνεις μαζί σου στις εξόδους. Στον τομέα του συνδιασμού τροφών εγώ κάνω το εξής: Η πρώτη προτίμηση είναι να τους δώσω αυτό που τρώω. Αν τρώω κάτι που δεν το τρώνε στα σίγουρα (δεν λέω παραδείγματα διότι θα αστοχήσω σίγουρα, γιατί π.χ μερικές τρώνε τις φακές), τότε τους δίνω κονσέρβα που την έχω στην καβάτζα. Και επειδή είναι ολόκληρο κοπάδι δεν θέλουν και πολύ να με στείλουν στην χρεωκοπία. Αν φύγω για Π/Σ/Κ η ξηρά τροφή είναι η καλύτερη λύση. Και να θέλουν, δεν μπορούν να την φάνε όλη. Μόνο που θα πρέπει να τους έχω την διπλάσια ποσότητα νερού, γιατί φέρνει δίψα.
dimi7RiS Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Τίποτα αντίστοιχο για τα σκυλιά παίζει; εμενα το σκυλι μου τρωει σταφιλια, τις ντοματες απο γεμιστα, φακες , φασολια, καρπουζι, μακαρονια! Τα παντα!!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 εμενα το σκυλι μου τρωει σταφιλια, τις ντοματες απο γεμιστα, φακες , φασολια, καρπουζι, μακαρονια! Τα παντα!! Εννοώ τίποτα 'μεθυστικό' για τα σκυλιά όπως είναι η μέντα για τις γάτες, που περιγράφει ο Aigeas. Αλλά όχι επικίνδυνο - αλκοόλ δεν του δίνω, το θέλω όλο για μένα!
wert Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Εγώ όταν είχα γάτους (τώρα όχι) έτρωγαν τα πάντα. Παπούτσια, παντόφλες, πέτρες, ξύλα, και άλλα διάφορα αντικείμενα εξφενδωνισμένα απο απόσταση πέντε μέτρων συνήθως. Αυτή ήταν η ξηρά τροφή. Παρακάτω η χλωρή. Μερικοί την πάταγαν και έτρωγαν το χαστούκι τους εξ'επαφής. Επίσης είχαν πιάσει φιλίες με το σκύλο γιατί νόμιζαν ότι θα του φάνε το φαΐ. Δεν ήξεραν ότι την ώρα που έτρωγε ο σκύλος δεν γνώριζε φίλους.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Εγώ όταν είχα γάτους (τώρα όχι) έτρωγαν τα πάντα. Παπούτσια, παντόφλες, πέτρες, ξύλα, και άλλα διάφορα αντικείμενα εξφενδωνισμένα απο απόσταση πέντε μέτρων συνήθως. Αυτή ήταν η ξηρά τροφή. Παρακάτω η χλωρή. Μερικοί την πάταγαν και έτρωγαν το χαστούκι τους εξ'επαφής. Επίσης είχαν πιάσει φιλίες με το σκύλο γιατί νόμιζαν ότι θα του φάνε το φαΐ. Δεν ήξεραν ότι την ώρα που έτρωγε ο σκύλος δεν γνώριζε φίλους. Η επίσκεψη σε έναν καλό ψυχίατρο θα γλυτώσει εσένα και ειδικά τους γύρω σου, από μελλοντικά προβλήματα. Αν και συνήθως πάει από γενιά σε γενιά, όχι λόγω DNA, μάλλον λόγω του "συνδρόμου του χωριού", μιας επικίνδυνης ασθένειας κομπλεξισμού καταγωγής, επιβλαβής για ότι έχει την πλάτη στον ουρανό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.