Προς το περιεχόμενο

VB 6 ερωτησεις...

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια θελω να φτιαξω ενα παιχνιδι ερωτησεων με VB 6. Δηλαδη στη φορμα θα εχει μια φωτο, μια σχετικη ερωτηση και απο κατω 3 πιθανες απαντησεις.

Θελω καπου να κραταει σκορ και να φαινεται στη φορμα

Και επισης θελω να υπαρχει ενα χρονομετρο που επισης θα φαινεται στις φορμα και οταν θα περνανε 20 δευτερολεπτα να ανοιγει νεα φορμα. Πως θα βαλω αυτο το χρονομετρο και πως θα το σεταρω στα 20'' ;

ευχαριστω

Δημοσ.

to timer xeiristirio einai stin mpara ergaleiwn aristera. Tha to baleis se mia forma mesa (den einai orato xeiristirio) kai tha valeis tin idiotita tou Interval (apo ta Properties) isi me 20000 (einai to diastima pou theleis se miliseconds). Otan exeis to Timer1.Enabled se True tote kathe fora poy pernane 20'' ekteleitai i routina (Timer1_Timer) stin opoia tha prepei na exeis balei ton kwdika sou. Prepei na frontizeis na stamatas i na ekkineis to timer me Timer1.enabled=false kai timer1.enabled=true antistoixa.

Δημοσ.

thanks a lot!!!

τωρα μια αλλη ερωτηση.

Εχω στην φορμα1 ενα label του οποου το caption ειναι ενας αριθμος που αλλαζει δυναμικα. Θελω το ιδιο label να το εχω και στη φορμα2 και να εχει τον ιδιο αριθμο που τοχα αφησει να εχει στη φορμα1.

γινεται αυτο καπως;

Δημοσ.

Μπορείς να φτιάξεις μια μεταβλητή που θα είναi global και τα labels να διαβάζουν τις τιμές από εκεί. Μία τέτοια μεταβλητή μπορείς να την δημιουργήσεις μέσα ένα module.

Δημοσ.

eksartatai kathe pote allazei i timi -

an allazei mesa sto timer kai einai as poume i timi "i" tote tha einai:

form1.label1.caption=i

form2.label1.caption=i

tha prepei fysika na exeis ena label se kathe forma fysika.

To i analoga mporei na einai kai kapoia global metabliti opws eipe o filos mas alla mporei na einai kai mia topiki metabliti mesa se mia routina, analoga me to ti theleis na kaneis

Δημοσ.

αυτο που ειπες firewalker θελω να κανω.

Αλλα δε ξερω πως λειτουργουν τα modules.

μπορεις να μου πεις πως θα ορισω ως global μια μεταβλητη Χ και πως θα μπορω μεσω της καθε φορμας μου ναλλαζω αυτη τη μεταβλητη;

δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε modules.

thanks

Δημοσ.

Παιδια βρηκα οτι εψαχνα και θετω νεα ερωτηση.

φτιαχνω πεχνιδι ερωτησεων. δηλαδη μια ερωτηση και 3 πιθανες απαντησεις απο κατω.

Θελω οταν πατιεται η απαντηση να πηγαινουμε στην επομενη ερωτηση και στις αντιστοιχες επομενες πιθανες απαντησεις.

πως προτεινετε να το κανω;

που να αποθηκευσω τις ερωταπαντησεις και πως να τις εμφανιζω στη φορμα; (ή να φτιαξω πολλες φορμες; )

βοηθειστε πλιζ!!!

Δημοσ.

Praktiko einai to parakatw gia arxi:

Bale ena label stin forma kai allakse to name tou se lblQuestion.

Bale ena option button stin forma, meta kane to copy kai paste dyo fores. Sto erwtima an theleis control array patas Yes. Etsi exoume ta option1(0), option1(1) kai option1(2). Meta kaneis copy paste stin forma ta parakatw -meletise to ligo einai aplo stin logiki tou :)

'5 erwtiseis

Dim Questions(1 To 5) As String

'3 diathesimes apantiseis gia kathe erwtisi

Dim Answers(1 To 5, 1 To 3) As String

Dim Swsta(1 To 5) As Integer

Dim iQuestion As Integer 'trexousa erwtisi

Private Sub cmdNext_Click()

'elegxoume an einai swsto

If Swsta(iQuestion) = 1 Then

If Option1(0).Value Then MsgBox "Swstos!" Else MsgBox "Lathos!"

ElseIf Swsta(iQuestion) = 2 Then

If Option1(1).Value Then MsgBox "Swstos!" Else MsgBox "Lathos!"

Else 'If Swsta(iQuestion) = 3 Then

If Option1(2).Value Then MsgBox "Swstos!" Else MsgBox "Lathos!"

End If

iQuestion = iQuestion + 1

LoadQuestion iQuestion

End Sub

Private Sub Form_Load()

LoadData

iQuestion = 1: LoadQuestion iQuestion

End Sub

Public Sub LoadQuestion(i As Integer)

lblQuestion.Caption = Questions(i)

Option1(0).Caption = Answers(i, 1)

Option1(1).Caption = Answers(i, 2)

Option1(2).Caption = Answers(i, 3)

End Sub

'fortwnoume dyo gia deigma

Public Sub LoadData()

Questions(1) = "Poia einai i omada me ta prasina?"

Answers(1, 1) = "O Byzas"

Answers(1, 2) = "O Panathinaikos"

Answers(1, 3) = "O Olympiakos"

Swsta(1) = 2

Questions(2) = "Poios epaize ston Olympiako?"

Answers(2, 1) = "O Anastopoulos"

Answers(2, 2) = "O Beras"

Answers(2, 3) = "O Saravakos"

Swsta(2) = 1

End Sub

Δημοσ.

Ωραιος ο Paulus. Ερωτηση τωρα πανω σαυτο που εγραψες... επειδη θελω σε καθε ερωτηση να φαινεται και μια σχετικη φωτογραφια... πως θα αλλαζει η φωτο καθε φορα που αλλαζει και η ερωτηση;

Δημοσ.

Προφανώς δεν πρόκειται να κάτσεις να γράψεις καθόλου κώδικα μόνος σου έτσι; Μήπως θέλεις στην τελική να σου γράψει κάποιος άλλος ένα παιχνίδι τύπου Doom και να σου το δώσει έτοιμο για να το πουλήσεις και να βγάλεις τα λεφτά; Δεν θέλω να φανώ κακός, αλλά ας ψαχτείς και λιγάκι μόνος σου. Αυτά που ζητάς δεν είναι τόσο δύσκολο να τα βρεις σε ένα online tutorial.

Φιλικά deker!!!

Δημοσ.

Αν ηξερα να γραψω μονος μου τον κωδικα φιλε deker θα το ειχα ηδη κανει.

Αν ο paulus θελει να με βοηθησει δεν καταλαβαινω γιατι εσυ επεμβαινεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...