Προς το περιεχόμενο

Portable Applications List

trustfm

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μήπως έφτασε η ώρα να φτιαχτεί κάτι με πληροφορίες για portable.

Είναι μια κατηγορία προγραμμάτων που δεν θέλουν εγκατάσταση, ούτε επανεκινήσεις ούτε τίποτα, απλά τα βάζεις σε ένα φάκελο και τρέχεις συνήθως το EXE αρχείο. (Αντε να φτιάξεις και μια συντόμευση).

Μάλλον η ανάγκη για να έχουμε μερικά χρήσιμα προγραμματάκια σε ένα usb και να τα μεταφέρουμε δημιούργησε αυτή την κατηγορία.

Προσωπικά, μακάρι όλα τα προγράμματα να ήταν έτσι. Αμήν και πότε να δω και το λειτουργικό (WIN) σε τέτοια μορφή.

Για ξεκίνημα ένα freeware-portable είναι το

http://www.portablefreeware.com/all.php

(Το έψαξα αρκετά και νομίζω ότι έχει freeware-portable προγράμματα,

αν δεν έχει ας διαγραφεί το link).

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πολύ καλή η ιδέα σου, και μιας έχω κι εγώ μια τεράστια συλλογή από Portable Applications, ας συνεισφέρω... :mrgreen:

1. PortableFreeware ( με τεράστια συλλογή από χρήσιμα προγράμματα )
  2. PortableApps ( Δεν έχει και πολλά αλλά είναι αρκετά που αξίζουν... )
  3. Portable @ WikiPedia ( μεγάλη λίστα από την Βίκυ )
  4. SnapFiles Featured ( μια λίστα με [ μερικά από ] τα χρησιμότερα Portable προγράμματα)
  5. TechTastic ( πολύ καλή λίστα )
  6. U3 Apps Official ( Πολλά προγράμματα για τα διάσημα U3 Data Sticks )
  7. Kikizas.net ( μεγάλη λίστα ~ δυσανάγνωστο site ) αν είναι παράνομο το link ενημερώστε...
  8. NedWolf ( Συγκεντρωμένο καλό πράμα... )
  9. PC Magazine { Αγγλικά } ( Πολλές εφαρμογές με αγγλική περιγραφή ~ πολύ χρήσιμο ... )
  10. PortableApps News ( Πολύ, μα πολύ πράμα μιλάμε... Έχουν και ολόκληρες σουίτες με προγράμματα portable )
  11. USBspace.com ( Κι εδώ πολλά χρήσιμα... )
  12. BlogForPortablility ( κι εδώ έχει αρκετές εφαρμογές - συχνά updates ! )
  13. TinyAppsOrg ( εφαρμογές που έχουν τα υπόλοιπα + άλλες που δεν έχουν ! )
  14. Λίστα με 143 προγράμματα portable προς εγγραφή σε CD ή Stick !
  15. OS X Platform Portable ( και για Mac users !!! )

Όσο για τον Mikicun που λέει ο Dark-Shadow, είναι πολύ καλός... Google-it μιας και είναι παράνομα... Έχει τα πάντα σε portable αυτό το παιδί...!

Πιστεύω ότι αυτές οι εφαρμογές είναι ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί σε όλους μας, αφού μπορούν πολλές μαζί να μας δώσουν ( με λιγότερες απαιτήσεις σε σχέση με το σύστημά μας ) ότι θα έκανε μια επαγγελματική ή\και εμπορική διανομή προγράμματος οποιασδήποτε κατηγορίας... :-D

Άρα έχουμε κάτι δωρεάν και ελαφρύ να κάνει την δουλειά μας... :)

Πληροφοριακά και μόνο, τα μόνο προγράμματα που δεν έχω portable, είναι όσα αφορούν την προστασία του PC και την συντήρησή του [TuneUp, O&O, Acronis] όπως και τον μνημοφάγο Windows Live Messenger...

Πολύ καλή ιδέα θα ήταν αν παραθέταμε μια λίστα με links με τα προγράμματα που έχουμε σε portable εκδόσεις και που τα βρήκαμε [ επειδή κυκλοφορούν και σε torrent trackers, αυτά να μην δίνονται καλύτερα... ], ώστε να βοηθηθούν και οι υπόλοιποι... :mrgreen:

Δημοσ.

smilefreeware και vagos πολύ καλή ιδέα!

thanx για τα links.

Πέρα από το γεγονός ότι τα portable δεν αφήνουν σκουπίδια στο σύστημα, είναι πολύ χρήσιμα και σε όλους όσους δεν έχουμε admin rights στο pc της δουλειάς και χρειαζόμαστε μια freeware εφαρμογή για να κάνουμε κάτι στα γρήγορα. Πχ έχω χρειαστεί άπειρες φορές (και για επαγγελματικούς λόγους) να κάνω edit σε κάποιο image ή να φτιάξω κάποιο διάγραμμα κλπ.

Δημοσ.

Τα links αυτά, ως επί το πλείστον, ανακυκλώνουν το ίδιο υλικό, αλλά εχουν και μερικές εφαρμογές που δεν έχει κάποιο άλλο...

Το #1 έχει τα περισσότερα, αλλά ο Mikicun και το USBspace έχουν κι άλλα...

Όσο για την λειτουργία των προγραμμάτων αυτών, υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα

+1) δεν πιάνουν χώρο

+2) δεν αφήνουν "υπολλείματα"

+3) χρειάζονται λίγους πόρους από μνήμη και δίσκο

-1) αν δεν ξέρεις τα βασικά μεγάλων εφαρμογών, δεν μπορείς να τα χειριστείς, διότι είναι αντιγραφές των πρώτων με λιγότερες λειτουργίες ~ οι ενέργειες παρουσιάζονται μινιμαλιστικά, χωρίς help files για καθοδήγηση

-2) παραμένουν μη-επαγγελματικά

-/+ 1) πολλά μαζί κάνουν ότι ένα εμπορικό... [όπως θέλετε ερμηνεύστε το αυτό...]

Δημοσ.

Όντως... Και κάνει -σε ένα άρθρο του στο site του- το portability να φαίνεται παιχνιδάκι...!

Δημοσ.

Πάρτε και ένα portable που έφτιαξα http://www.box.net/public/bs5j11tl64

Είναι freeware, το Ultimate Webshots Converter για να μετατρέπετε τα αρχεία του Webshots wbc, wb1 σε jpg. Εχει μετατροπή και για πολλά αρχεία μαζί. Επίσης δέχεται και διάφορες μορφές για τα filenames.

<Επειδή πρώτη φορά χρησιμοποιώ το box.net (μέχρι 1G δωρεάν), αν υπάρχει κάτι αρνητικό που δεν κατάλαβα και ξέρετε μπορείτε να το αναφέρετε>

• Members
Δημοσ.

Οι φορητές εφαρμογές είναι απίστευτα βολικές. Αξίζει να κατεβάσετε το PortableApps Suite 1.0, που περιέχει τα εξής:

PortableApps Suite (Standard Edition): ClamWin Portable (antivirus), Firefox Portable (web browser), Gaim Portable (instant messaging), OpenOffice.org Portable (office suite), Sudoku Portable (puzzle game), Sunbird Portable (calendar/task manager) και Thunderbird Portable (email client) Τρέχει άνετα σε ένα 512MB usb stick, αν και ενδείκνυται 1GB.

Παραθέτω screenshot:

portableapps_menu_small.jpg

Επίσης, κυκλοφορεί σε Lite έκδοση, που χρησιμοποιεί το AbiWord Portable (word processor) αντί του OpenOffice.org Portable και τρέχει άνετα σε ένα 256MB usb stick. Τέλος, έχει και την Base έκδοση (1ΜΒ το αρχείο εγκατάστασης), όπου επιλέγεις ακριβώς τι θέλεις να περάσεις.

Τέλος, στο portableapps suite μπορείς να περάσεις και άλλες φορητές εφαρμογές, πέρα από αυτές που δίνει το http://portableapps.com/ (π.χ. μtorrent, httrack, opera portable, winamp portable κλπ).

Δημοσ.

Εγώ δεν θα πρότεινα Suite μιας και τα γραφικά και τα autoruns είναι αρκετά για τον χώρο του Stick μας... Καλύτερα να εχουμε 2 φακέλους στο δισκάκι [1=Clear Porgram Files ~ 2=Main Program Shortcuts]

• Members
Δημοσ.

Τα γραφικά και το autorun από μόνα τους είναι μικρότερα από 1ΜΒ (881 ΚΒ, για την ακρίβεια).

Κάποιος που θέλει πλήρη έλεγχο του τι εγκαθιστά και ταυτόχρονα την ευκολία και την όμορφη εμφάνιση του portableapps suite, μπορεί να εγκαταστήσει την base edition και να περάσει ξεχωριστά τις εφαρμογές που θέλει. ;-)

Δημοσ.

Δεν το είχα προσέξει, αν και γενικότερα δεν μ' αρέσει το έτοιμο... :???: Προτιμώ να κάνω κάτι δικό μου... :-D

Αυτό που δεν μου αρέσει με την συγκεκριμένη σουίτα είναι απλά ότι δεν μπορείς να προσθέσεις όοοοοποιο πρόγραμμα θέλεις όπως στο PStart π.χ. :)

• Members
Δημοσ.

Και το PStart είναι πολύ καλό, κι εγώ αυτό χρησιμοποιούσα πριν το portableapps suite.

Πάντως μέχρι τώρα έχω βάλει όλα τα portable applications μου στo suite χωρίς κανένα πρόβλημα. Απλώς εγκαθιστάς κάθε εφαρμογή στον φάκελο PortableApps του stick σου και πατάς options / refresh στο μενού για να τις δει.

Τέλος πάντων, περί ορέξεως... :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...