Προς το περιεχόμενο

Stepper και κάψιμο λίπους στην κοιλιακή χώρα

tonypc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Θέλω να μάθω αν το stepper βοηθάει στο κάψιμο του λίπους στην κοιλιακή χώρα και στα ψωμάκια.... Επίσης ανάμεσα στο ποδήλατο (στατικό) και στο stepper ποιο κάνει καλύτερη δουλειά ?

• Απαντ. 138
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Προσοχή: Γράψτε μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες. Τα μηνύματα γραμμένα με greeklish διαγράφονται

υγ. Γι' αυτο που ρωτας δεν ξερω αλλα μη σου σβηστει το θεμα!

Δημοσ.
Προσοχή: Γράψτε μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες. Τα μηνύματα γραμμένα με greeklish διαγράφονται

υγ. Γι' αυτο που ρωτας δεν ξερω αλλα μη σου σβηστει το θεμα!

ΟΚ. Σ'ευχαριστώ.

Δημοσ.

όχι νομίζω δεν ισχυεί για τους τίτλους. τέσπα κάνε διπλο κλικ στον τίτλο του θέματος για να τον αλάξεις :wink:

Δημοσ.

Δεν υπάρχει περίπτωση να χάσεις λίπος από την περιοχή που θέλεις μόνο.

Η διαδικασία γίνεται αυτόματα από τον οργανισμό, ο οποίος και "διαλέγει" από που θα κάψει το λίπος. Ασκήσεις που εστιάζουν σε σημεία του σώματος βοηθάνε μόνο για την εκγύμναση των μυών στη συγκεκριμένη περιοχή. Για παράδειγμα τα situps ή τα crunches δε θα σε βοηθήσουν να κάψεις λίπος στην κοιλιακή χώρα αλλά να γυμνάσεις τον μυ κάτω από το λίπος :)

Ο μόνος τρόπος να κάψεις το λίπος εκεί που θες είναι να συνεχίσεις να κάνεις ασκήσεις όπως διάδρομος, ποδήλατο, step κτλ μέχρι ο οργανισμός σου να αρχίσει να καίει από την περιοχή που θες. Επίσης ασκήσεις με βάρη και situps κτλ θα σε βοηθήσουν να γυμνάσεις τους μύες σου ώστε αυτοί να χρειάζονται περισσότερη ενέργεια και έτσι θα αρχίσεις να καις γενικά περισσότερο.

Ποιά άσκηση θα διαλέξεις εξαρτάται από εσένα. Γενικά για τον διάδρομο θέλεις καλά παπούτσια τρεξίματος και να ξέρεις ότι είναι το πιο επικίνδυνο για να προκαλέσεις πρόβλημα στις αρθρώσεις σου.

Τέλος να ξέρεις ότι ο οργανισμός "βγάζει" λίπος με την αντίστροφη πορεία από αυτήν που "βάζει". Για παράδειγμα οι άντρες χάνουν τελευταία λίπος από την κοιλία και οι γυναίκες από τα πόδια.

Ελπίζω να βοήθησα.

Δημοσ.

Η διαδικασία γίνεται αυτόματα από τον οργανισμό, ο οποίος και "διαλέγει" από που θα κάψει το λίπος. Ασκήσεις που εστιάζουν σε σημεία του σώματος βοηθάνε μόνο για την εκγύμναση των μυών στη συγκεκριμένη περιοχή. Για παράδειγμα τα situps ή τα crunches δε θα σε βοηθήσουν να κάψεις λίπος στην κοιλιακή χώρα αλλά να γυμνάσεις τον μυ κάτω από το λίπος :)

Ο μόνος τρόπος να κάψεις το λίπος εκεί που θες είναι να συνεχίσεις να κάνεις ασκήσεις όπως διάδρομος, ποδήλατο, step κτλ μέχρι ο οργανισμός σου να αρχίσει να καίει από την περιοχή που θες. Επίσης ασκήσεις με βάρη και situps κτλ θα σε βοηθήσουν να γυμνάσεις τους μύες σου ώστε αυτοί να χρειάζονται περισσότερη ενέργεια και έτσι θα αρχίσεις να καις γενικά περισσότερο.

Ποιά άσκηση θα διαλέξεις εξαρτάται από εσένα. Γενικά για τον διάδρομο θέλεις καλά παπούτσια τρεξίματος και να ξέρεις ότι είναι το πιο επικίνδυνο για να προκαλέσεις πρόβλημα στις αρθρώσεις σου.

Τέλος να ξέρεις ότι ο οργανισμός "βγάζει" λίπος με την αντίστροφη πορεία από αυτήν που "βάζει". Για παράδειγμα οι άντρες χάνουν τελευταία λίπος από την κοιλία και οι γυναίκες από τα πόδια.

Ελπίζω να βοήθησα.

΄

Κατ'αρχήν σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Όμως ένας γυμναστής μου είπε ότι με το ποδήλατο (στατικό) καις περισσότερο λίπος στην κοιλιά ενώ με τον διάδρομο το λίπος καίγεται ομοιόμορφα...Αν κατάλαβα καλά απ' αυτά που έγραψες ο διάδρομος, το ποδήλατο και το stepper κάνουν την ίδια δουλειά ?

Δημοσ.

ροκανισματα θα σε βοηθουσαν αρκετα αλλα οπως προειπε και ο mindtrapper

μόνος τρόπος να κάψεις το λίπος εκεί που θες είναι να συνεχίσεις να κάνεις ασκήσεις όπως διάδρομος, ποδήλατο, step κτλ μέχρι ο οργανισμός σου να αρχίσει να καίει από την περιοχή που θες.
Δημοσ.

Κάνουν την ίδια δουλειά στο κάψιμο λίπους γενικά επειδή όπως σου είπα δεν μπορείς να κάψεις λίπος επιλεκτικά στο σώμα σου.

Αυτό δε σημαίνει όμως ότι γυμνάζουν ακριβώς τις ίδιες μυικές ομάδες. Για παράδειγμα και με το σκοινάκι θα κάψεις λίπος αλλά θα γυμνάσεις περισσότερο γαστροκνήμιους μύες (γάμπες) από το ποδήλατο που θα γυμνάσεις αρκετά τετρακέφαλους ας πούμε.

Επίσης μην ξεχνάς ότι σημασία έχει και η ένταση της άσκησης. Αν κάθεσαι και κάνεις 2 ώρες χαλαρό τρέξιμο θα κάνεις την ίδια αν όχι χειρότερη δουλειά από κάποιον που θα κάνει μισή ώρα με μεγαλύτερη ένταση.

Τουλάχιστον έτσι γνωρίζω εγώ, αν θέλει κάποιος άλλος ας διορθώσει.

Δημοσ.

Ελπίζω να βοήθησα.

Δεν θα άλλαζα ούτε κόμμα στο παραπάνω ποστ.

Μόνο να προσθέσω πως ότι γυμναστική και να κάνεις, και όσο εντατικά και να κάνεις, αν δεν την συνδυάσεις με σωστή διατροφή, το πιθανότερο είναι να κάνεις μια τρύπα στο νερό, να απογοητευτείς με το αργό ή μικρό αποτέλεσμα και στο τέλος να τα παρατήσεις.

Ξεκίνα τουλάχιστον κόβοντας τα αναψυκτικά και τις μπύρες.

Α, και υιοθέτησε και κάποιες μικρές αλλαγές στις καθημερινές σου συνήθειες, όπως σκάλες αντί για ασανσέρ. Να πας με τα πόδια στο περίπτερο ή στο video club αντί να πάρεις αυτοκίνητο/μηχανή.

That did the trick for me.

Δημοσ.
Επίσης μην ξεχνάς ότι σημασία έχει και η ένταση της άσκησης. Αν κάθεσαι και κάνεις 2 ώρες χαλαρό τρέξιμο θα κάνεις την ίδια αν όχι χειρότερη δουλειά από κάποιον που θα κάνει μισή ώρα με μεγαλύτερη ένταση.

Από τα λίγα που γνωρίζω εγώ, ξέρω ότι για να κάψεις λίπος δεν πρέπει να γυμνάζεσαι με πολύ μεγάλη ένταση. Δηλαδή, (αν και εξαρτάται από την ηλικία) ένα άτομο 20 χρονών για να κάψει λίπος πρέπει να π.χ. τρέχει στους 140 σφυγμούς ανά λεπτό περίπου. Αν πας παραπάνω αρχίζεις να καις και μυικό ιστό, δηλαδή αρχίζει ο οργανισμός σου να "καίει" τους μύες σου για να πάρει ενέργεια. Αυτό βέβαια δεν το θέλεις :-D ..

Όσο για ποδήλατο, stepper ή τρέξιμο συμφωνώ ότι ο οργανισμός μόνος του διαλέγει από που θα κάψει λίπος. Ίσως όμως το ποδήλατο να υπερτερεί στο θέμα των κοιλιακών ελάχιστα αφού γυμνάζει (όχι ότι το τρέξιμο και το stepper δεν το κάνουν) αρκετά τους κάτω, κυρίως, κοιλιακούς.

Γι'αυτό καλύτερα να κάνεις αεροβική γυμναστική για πολύ ώρα σε μέτρια ένταση παρά λίγη σε μεγάλη ένταση. Για κάψιμο λίπους μιλάμε πάντα....

Δημοσ.

Εγώ ενώ ημουν παντα αδυνατος στα πόδια , προσωπο , χερια ειχα αυτα τα καταραμενα τα ψωμακια και το λιπος συσσωρευμενο παντα στην κοιλια.Μεχρι που με παροτρυνε η αδερφη μου να παω σε ενα διατροφολογο .

Με το που πηγα και μετα απο τις απαραιτητες εξετασεις μου βρηκε 17 κιλα συνολικο λιπος στο σωμα και σωματικο βάρος μετα απο ζύγισμα , 81 κιλά.

Από τις 28 Αυγουστου κανω διατροφή , τρωω 6 γευματα την ημέρα και αυτη τη στιγμη που μιλάμε είμαι άλλος ανθρωπος.

Έχω πέσει στα 74 κιλά σωματικου βαρους και έχω χάσει γύρω στα 7 κιλά καθαρό λίπος.

Το κόλπο είναι οτι πρεπει να θεωρησεις οτι το φαι ειναι υποχρεωση για να τα καταφερεις.Με τη δουλεια μου , τα σεμιναρια και το τρεξιμο που ριχνω δεν πιστευα οτι θα μπορουσα να τρωω 6 γευματα την ημέρα.Θέλει υπομονή τις πρωτες 2 εβδομάδες αλλα μετα εισαι αρχοντας.

Αυτη τη στιγμή ειμαι στο τελευταιο σταδιο της διατροφής .Θέλω ακόμα περίπου 1 μήνα για να φτασω στα 8 κιλά συνολικού λίπους στο σώμα και μετα αρχιζω συντηρηση και γυμναστηριο για αυξηση μυικου όγκου.

Η συντηρηση περιλαμβανει πάλι 6 γεύματα την ημερα εκ των οποιων τα 2 ειναι ελευθερα (μπορεις να φας οτι θες σε ελευθερη ποσοτητα)

Δημοσ.

Και εγω ετσι ελεγα.....

Μην φανταστεις τιποτα τρελα γευματα παντως

Σου παραθετω μια συνηθισμενη ημερα διατροφης πως ειναι πανω κατω

1) Γάλα , δημητριακα , ξηροι καρποι

2) Τοστακι , φυσικος χυμος

3) Κοτοπουλο , ρυζι , σαλατα

4) Τοστακι , φυσικος χυμος

5) Γιαουρτι , ξηροι καρποι , φρουτο

6) Παξιμαδια , φετα , ντοματα

Η χρονικη αποσταση μεταξυ των γευματων πρεπει να ειναι 2:30 - 3:00 ωρες .

Όλα φυσικα ειναι μετρημενα με γραμμαρια .

Ευχαριστώ την μαμα μου βεβαια που μου τα ετοιμαζει καθε βραδυ και τα παιρνω μαζι μου στην δουλεια.΄

Το κακο παντως της ολης υποθεσης ειναι οτι η διατροφη ειναι πολυεξοδη.

Δημοσ.
Το κακο παντως της ολης υποθεσης ειναι οτι η διατροφη ειναι πολυεξοδη.

Και χρονοβόρα (για τα δικά μου νευρόσπαστα μέτρα). Και όπως εύστοχα με έχουν κατηγορήσει, είμαι ικανός να ανοίξουν μια μέρα την πόρτα και να με βρουν νεκρό από την πείνα. Βαριέμαι αφόρητα να αφιερωσω χρόνο στην προετοιμασία. Μέχρι τοστ φτάνω. Ή να πληρώσω το ντελίβερι.

Πάντως μετά από μέτρηση που μου είχε κάνει φίλη, φίλης που ήταν διαιτολόγος, μου είχε βγάλει 11% ποσοστό λίπους που υποτίθεται ότι είναι το ιδανικό. Δεδομένου ότι είμαι 1,78 και 78 κιλά, (άρα αρκετά κιλά πάνω από το ιδανικό ΒΜΙ), αυτό περίτρανα αποδεικνύει ότι πρέπει να έχω πολύ μυαλό.

Το τρίπτυχο πάντως IMO, είναι εγκύμναση-διατροφή και συνέπεια.

Οποιοσδήποτε άλλος συνδυασμός δεν αρκεί.

Ποτέ δεν κατάλαβα τους τύπους που βλέπω στο γυμναστήριο με κοιλιά αλά Σουγκλάκου και κάνουν μανιωδώς κοιλιακούς.

Ούτε αυτούς που κάνουν σαν γκόμενες και σταματάνε το φαγητό για κάνα μήνα και φυτοζωούν, μέχρι να έρθουν γιορτές και να ξαναμπουκώσουν στους κουραμπιέδες.

Και κατά τη γνώμη μου όλα αυτά τα οικιακά μηχανήματα είναι του κώλου.

Θα τα βαρεθεί ακόμη και ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη αυτοπειθαρχία.

Αν βαριέται κανείς το γυμναστήριο ή να τρέχει ατέρμονα προς την κουρτίνα του πάνω σε ένα στατικό ποδήλατο, η πιο απλή λύση είναι ένα ζευγάρι αθλητικά παπουτσάκια, ένα μαραφέτι τύπου ipod και παίρνεις τους δρόμους.

Δημοσ.
Ευχαριστώ την μαμα μου βεβαια που μου τα ετοιμαζει καθε βραδυ....

Εγω ευχαριστω το σουβλατζη της γειτονιας μου,

που ειναι ΤΟΣΟ βρωμιαρης, και τοσο λαμογιο (2.2e το ενα),

που με εκανε να σιχαθω τα σουβλακια, και να επαναφερω το βαρος στα φυσιολογικα.

Αφηστε τα "βοηθηματα".

Η λυση ειναι μια. ΦΕΡΜΟΥΑΡ.

Οταν ο οργανισμος παρει λιγοτερη ενεργεια απο αυτη που χρειαζεται,

τοτε θα αρχισει να καταναλωνει το εξτρα λιπος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...