punky Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2006 Δεν είναι ακριβώς έτσι ρε συ. Σαφώς και θα χάσεις βάρος αν ξοδέψεις περισσότερη ενέργεια από αυτή που παίρνεις. Αλλά δεν θα είναι απαραίτητα λίπος. Θα είναι και μυϊκός ιστός (ή μάζα, δεν ξέρω ποιος είναι ο σωστός όρος). Ο ενδεδειγμένος και έξυπνος τρόπος είναι αυτός που περιέγραψε ο Μανώλης. Πολλά μικρά γεύματα για να κάνει τις βέλτιστες καύσεις ο οργανισμός. Οι περισσότεροι κάνουμε την ίδια μαλακία που κάνω και εγώ. Δηλαδή μια πρωινή βόμβα καφείνης εντελώς νηστικός. Και ένα, άντε δύο γεύματα την ημέρα.
BLISS Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2006 Δεν είναι ακριβώς έτσι ρε συ.Σαφώς και θα χάσεις βάρος αν ξοδέψεις περισσότερη ενέργεια από αυτή που παίρνεις. Αλλά δεν θα είναι απαραίτητα λίπος. Θα είναι και μυϊκός ιστός (ή μάζα, δεν ξέρω ποιος είναι ο σωστός όρος) Αν η λιγοτερη ενεργεια, ειναι απο σωστες τροφες, δε θα εχει προβλημα ο μυικος ιστος. Ο σκοπος του λιπους ειναι να καταναλωθει οταν παιρνεις λιγοτερη ενεργεια, απ'οση χρειαζεσαι. Μονο ετσι το χανεις ή με χειρουργειο... Η ισορροπημενη διατροφη σε ενεργεια, ισχυει για διατηρηση βαρους και καλη υγεια γενικοτερα. Για να χασεις λιπος πρεπει να κανεις ενα απο τα 2 πρωτα. (Η ασκηση βοηθαει, αλλα για τους περισσοτερους ειναι ανεφικτο, ή απλα δε θελουν.) Μερικες φορες απλες λυσεις ειναι και οι πιο αποδοτικες. Σουβλακια, πατατακια και κυριως αναψυκτικα αν κοψει καποιος, θα δει αμεσα αποτελεσματα. Φερμουαρ... ζζζιπ!
mindtrapper Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2006 BLISS δυστυχώς δεν είναι έτσι. Ακόμα και αν η ενέργεια είναι από σωστές τροφές και γενικά καθαρά φαγητά, φυτικά λίπη κτλ ο οργανισμός εύκολα μπορεί να χρησιμοποιεί μυικό ιστό Το κόλπο είναι μαζί με τη διατροφή να εξασκείς και τους μύες σου ώστε να αναγκάσεις το σώμα σου να χρησιμοποιεί την τελευταία αποθήκη ενέργειας που του έμεινε: λίπος. Επίσης αν το παρακάνεις με τη διατροφή και τρως πολύ λίγο μην περιμένεις να κάνεις τίποτα. Βάζεις τον εαυτό σου σε starvation mode και τον κάνεις να υποθέσει ότι "ξέρεις εμένα που με βλέπεις τώρα, θα τρώω πολύ λίγο γιατί είναι χειμώνας και δεν μπορώ εύκολα να πιάσω ζαρκάδια, οπότε κάνε τα κουμάντα σου και με αυτό το λίγο που τρώω κράτα με ζωντανό και τα υπόλοιπα λίπος για να βγάλουμε τις δύσκολες μέρες". Το ίδιο κάνεις αν φας πολύ με τη μια: ο οργανισμός υποθέτει ότι αυτό είναι όλο το φαγητό που θα έχεις για αρκετό καιρό και κάνει πάλι τις απαραίτητες διεργασίες για να εξασφαλίσει ενέργεια μέχρι την επόμενη βόμβα θερμίδων που θα αποφασίσεις να καταναλώσεις. Σε αυτά τα δυο στηρίζεται η λογική πίσω από τα 6 μικρά γεύματα κάθε μέρα με μικρή χρονική διάρκεια μεταξύ τους. Τώρα τελευταία έπεσε το μάτι μου σε κάτι άρθρα που λένε ότι τελικά ίσως τα πράγματα είναι πιο απλά απ' όλα αυτά, αλλά μέχρι τώρα αυτά ξέρουμε. Επίσης να ξέρεις ότι για τον οργανισμό είναι πιο εύκολο να κάψει μύες παρά λίπος. Σκέψου ότι το λίπος υπάρχει σαν τελευταία λύση (πέρα από απαραίτητη μόνωση για τα όργανα του σώματος κτλ) οπότε δεν είναι η πρώτη επιλογή για παροχή ενέργειας. Γενικά για να αδυνατίσεις σωστά ο καλύτερος τρόπος είναι άσκηση και διατροφή ταυτόχρονα. Δε χρειάζεται να λιώνεις στα γυμναστήρια 3 ώρες τη μέρα. Και πολύ λιγότερο κάνει δουλειά. Αυτό που σε ενδιαφέρει δεν είναι τι λέει η ζυγαριά. Και εγώ για παράδειγμα μετά από κάθε δίωρο kickboxing είμαι 2 κιλά πιο ελαφρύς. Είναι λίπος; Όχι, είναι υγρά. Μας ενδιαφέρει να ρίξουμε το ποσοστό λίπους στο σώμα μας αυξάνοντας τη μυική μας μάζα. Γι' αυτό ο μόνος τρόπος είναι σωστή άσκηση και σωστή διατροφή.
MsquitoPrincess Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2006 Ένα αρκετά ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με τις θερμογόνες τροφές οι οποίες αυξάνουν το μεταβολισμό: http://new.e-go.gr/woman/article.asp?catid=6544&subid=2&pubid=402715
manic Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2006 ενας φιλος μου (15-16 χρονων) παροτι εχει κυλιακους και μπρατσα εχει αυξημενο στηθος (βυζια....) υπαρχει καποια ασκηση που μπορει να κανει ή ειναι ορμωνικο?????? /sorry για το ψιλο off-topic/
BLISS Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 BLISS δυστυχώς δεν είναι έτσι.Γι' αυτό ο μόνος τρόπος είναι σωστή άσκηση και σωστή διατροφή. Λαμβανεις ως δεδομενο το θεμα ασκησης. Εγω ανεφερα τι γινεται οταν για X λογους καποιος δεν ασκειται. Και για να ειμαστε ρεαλιστες οι περισσοτεροι -και κυριως οι ηδη υπερβαροι-, δεν ασκουνται, δεν εχουν τη δυνατοτητα πολλων γευματων, +τρωνε πολλα junk. Ενα ατομο με αυτο τον τροπο ζωης, -που θελει ή δε μπορει να τον αλλαξει- θελει να χασει λιπος, η μονη λυση ειναι να μειωσει την προσληψη ενεργειας, προσεχοντας την ποιοτητα αυτων που τρωει. (starvation δεν αναφερθηκε απο μενα...) Δε λεω, το ειδανικο θα ηταν η ασκηση, το καλο και σωστα μαγειρεμενο φαι με μετρο, αλλα ας ειμαστε ρεαλιστες...
ClouD Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Bliss Δεν νομίζω ότι δεν υπάρχει έστω ένας άνθρωπος που να μην μπορεί να βάλει λίγο περπάτημα στην καθημερινότητά του. Με βάση αυτό, το περπάτημα με συγκεκριμένες παραμέτρους και σωστή διατροφή μπορεί να είναι αρκετό για να αρχίσει να χάνει βάρος ένας άνθρωπος που είναι ήδη υπέρβαρος. Στο κάτω κάτω, το σώμα μας είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να προσαρμόζεται στον τρόπο ζωής που έχει ο καθένας. Δεν γίνεται ένας άνθρωπος που είναι όλη μέρα σε μία καρέκλα, τρώει όλη μέρα πίτσες και σουβλάκια, γαμιέται στο αλκοόλ και στα αναψυκτικά, σαβουριάζει ότι γλυκό μπορεί να λιγουρευτεί ανεξάρτητα από την ώρα, να περιμένει να έχει σώμα αθλητή. Κάθε σώμα ταιριάζει στον τρόπο ζωής που έχει ο καθένας. Όταν και άμα θέλει κάποιος διαφορετικό σώμα από αυτό που έχει την οποιαδήποτε στιγμή, χρειάζεται να αλλάξει από λίγο εως πολύ τον τρόπο που ζει τη ζωή του. Με την παραπάνω λογική, είμαι αντίθετος με αυτό που λες για την ενέργεια, γιατί το να παίρνει κανείς λιγότερο από όσο χρειάζεται, με δεδομένο ότι ο οργανισμός καίει από τα αποθέματα κάτω από διαφορετικές συνθήκες, θα είναι μόνιμα υποσιτισμένος και αντιπαραγωγικός...
Cristina Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 BLISS, δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Η λύση «φερμουαρ» είναι λάθος (τουλάχιστον όπως αντιλαμβάνομαι ότι το λες). Εξαρτάται βέβαια για τι ποσότητες μιλάμε. Αν κάποιος φτάνει να τρώει 5000 θερμίδες ημερησίως, ενώ καταναλώνει μόνο τις 2000, τότε χρειάζεται οπωσδήποτε μείωση, αλλά δεν είναι λύση να φτάσει να παίρνει 800-1000 θερμίδες ημερησίως για να αυξήσει το έλλειμα. Έτσι τελικά καταφέρνει να στερεί από τον οργανισμό του βασικά διατροφικά στοιχεία και όταν αυτό γίνεται για καιρό, ο οργανισμός αντιδρά. Η αντίδραση αυτή είναι να μην καίει πλέον λίπος και να συντηρείται με αυτές τις μικρές ποσότητες που του δίνουμε. Συνεπώς η λύση «φερμουάρ» μπορεί να δουλέψει για λίγο διάστημα, αλλά δεν ενδείκνυται για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Το μυστικό είναι τα μικρά και συχνά γεύματα και το σύνολο της προσλαμβανόμενης ενέργειας των γευμάτων να είναι μικρότερη από αυτήν που καίμε. Και φυσικά το νερό. Πολύ νερό. Αν είναι περίπου 500 θερμίδες λιγότερο από την ενέργεια που καίμε ημερησίως τότε θα έχουμε απώλεια περίπου μισού κιλού λίπους την εβδομάδα. Το στομάχι δεν πρέπει να μένει ποτέ άδειο. Ποτέ όμως. Γι αυτό και ο Μανώλης τα κατάφερε τόσο καλά! Σε συνδιασμό με άσκηση (όχι τίποτα τρελλό), περπάτημα, ποδήλατο, κολύμπι. Αν κάποιος έχει κουράγιο και για γυμναστήριο ή κάποιο άθλημα, ακόμα καλύτερα. Όσο για τις χειρουργικές επεμβάσεις, ακόμα και με αυτές αν δεν τρέφεσαι σωστά και δεν ασκείσαι λίγο, όχι μόνο μπορεί να μην χάσεις βάρος, αλλά να βάλεις κιόλας. Ακόμα και μετά από μία τετοια επέμβαση η παρακολούθηση διατροφολόγου είναι απαραίτητη τουλάχιστον μέχρι να αποκτήσει το άτομο τις γνώσεις που χρειάζεται για να τρέφεται σωστά από μόνο του. Αυτό που κάνει μια επέμβαση είναι να περιορίζει πολύ την ποσότητα πρόσληψης της τροφής (και της απορρόφησης λίπους αν μιλάμε και για γαστρικό by-pass). Τίποτε άλλο. Δεν είναι μαγικός τρόπος. Ένας μόνιμος εξαναγκασμός είναι (κυρίως ο γαστρικός δακτύλιος). Κάτι που είναι δύσκολο να κάνεις από μόνος σου για μεγάλο χρονικό διάστημα με συνέπεια, όσο δηλαδή χρειάζεται για να χαθεί μεγάλο μέρος του περιττού βάρους, και το 90% των υπέρβαρων ατόμων ξανακυλά στις παλιές διατροφικές συνήθειες. Εν ολίγοις, οι βαριατρικές επεμβάσεις είναι μεν λύση για τις δύσκολες περιπτώσεις παχυσαρκίας, αλλά δεν κάνουν θαύματα. Χρειάζεται και προσωπική δουλειά. Το θετικό τους είναι πως πλέον ξενοιάζεις γιατί δεν έχεις ποτέ το αίσθημα της πείνας και αν εφαρμόσεις 2-3 βασικά πράγματα το αποτέλεσμα είναι σίγουρο, αργά ή γρήγορα. Και μέσα σε όλα αυτά να μην ξεχνάμε και τον ψυχολογικό παράγοντα. Από αυτόν ξεκινούν όλα και σε αυτόν τελειώνουν. Η σχέση μας με το φαγητό είναι κάτι πολύ πιο βαθύ από ότι πιστεύουμε και πολλές φορές μας ξεπερνά. Αυτό καθιστά πολύ δύσκολη την προσπάθεια για την απώλεια βάρους και όσο πιο μεγάλος είναι ο αριθμός των κιλών, τόσο πιο ενέφικτο μοιάζει. Πρέπει να μάθουμε να τρώμε έξυπνα. Αυτό σημαίνει πως δεν θα στερηθούμε καμιά λιχουδιά. Αρκεί να ξέρουμε πως. Η στέρηση και η πείνα δεν οδηγούν σε μόνιμα θετικά αποτελέσματα. Υ.Γ.: Το post αυτό γράφτηκε το μεσημέρι, αλλά δεν κατάφερα να το postάρω τότε.
punky Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Τα ποστ του mindtrapper και της Cristina, ήταν πραγματικά εξαιρετικά και κάλυψαν απόλυτα το θέμα. Να προσθέσω μόνο ότι διαφωνώ με τον φίλο Bliss και σε κάτι άλλο. Το ίδιο που διαφωνώ και με τους φίλους μου και τους γνωστούς μου δηλαδή και αναφέρθηκε ήδη εδώ Δεν νομίζω ότι δεν υπάρχει έστω ένας άνθρωπος που να μην μπορεί να βάλει λίγο περπάτημα στην καθημερινότητά του. Όλοι μου οι φίλοι, για έναν ολόκληρο χειμώνα, με δούλευαν που έβγαινα τα βράδια για περπάτημα. Λέγοντας πως είμαι ψυχάκιας και πως δεν γίνεται να δουλεύεις όλη μέρα, να γυρνάς πτώμα από τη δουλειά και να έχεις ενέργεια για να κάνεις κάτι τέτοιο. Το αποκορύφωμα ήταν ένα Σάββατο πρωί που πήγα από Πεύκη μέχρι τη Στουρνάρη για κάτι δουλειές, περπατώντας. Και σκέφτηκα ότι βαριόμουν να γυρίσω πάλι πίσω με τα πόδια. Μπήκα σε ένα μαγαζί στην Πατησίων και αγόρασα ένα ποδήλατο. (Με το ίδιο ποδήλατο που πήγα και στο Texas για να βρω τους φίλους μου τη βραδιά που είχε το αφιέρωμα στο Ελληνικό Πορνό. Σόρρυ, αλλά δεν μπορώ να μην αναφέρω κάτι σεξουαλικό μέσα σε κάθε ποστ μου. Είναι χούι). Anyway, μου τα είχαν πρήξει όλο το χειμώνα αλλά έβγαλαν τον σκασμό το καλοκαίρι που πήγαμε διακοπές και συνειδητοποίησαν ότι η διαφορά στη φυσική μας κατάσταση ήταν η μέρα με τη νύχτα. Όπως και το αποτέλεσμα στην εμφάνιση. Μα το πραγματικό κέρδος από όλη αυτή την ιστορία είχε να κάνει με άϋλα πράγματα. Άλλα σημαντικά και άλλα λιγότερο σημαντικά. Όσο χαζό κι αν ακουστεί, είναι πολύ διαφορετική η πόλη όταν τη διασχίζεις περπατώντας. Καταλαβαίνεις άλλα πράγματα, βλέπεις άλλα πράγματα. Και αυτό κάνει ευχάριστη και ενδιαφέρουσα τη διαδρομή, που την άλλη μέρα σε σπρώχνει να το ξανακάνεις. (Δεν θα σας πρήξω με αυτό, θα μπορούσα να γράφω και να γράφω μόνο για αυτό το κομμάτι.) Το σημαντικό είναι ότι είναι ο μόνος πραγματικός χρόνος με τον εαυτό σου για να σκεφτείς. Ούτε τηλεόραση, ούτε κινητό, ούτε κανείς να σου ζητάει οτιδήποτε. Και το ακόμη πιο σημαντικό είναι η ευεξία. Δεν χρειάζεται βέβαια, να κάνει κανείς τις υπερβολές που έκανα εγώ, για να νιώσει καλύτερα μετά από λίγο καιρό. Αρκεί και μισή ώρα περπάτημα τη μέρα. Και σουβλάκια να θες να φας που λέει ο λόγος, δε χρειάζεται να κάθεσαι στον καναπέ και να στα φέρει ο ντελιβεράς. Πάρτα πόδια σου, κάνε μια βόλτα χιλιομέτρου, άραξε και φάτα στο μαγαζί ή σε ένα παγκάκι. Ένα τέταρτο χρειάζεσαι για να περπατήσεις το χιλιόμετρο. Θα δεις και κάτι πιο ενδιαφέρον από τηλεοπτικές διαφημίσεις. Και θα τη χάσεις την κοιλιά, τρώγοντας σουβλάκια.
BLISS Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Φυσικα και ολοι μπορουν να βαλουν "λιγο περπατημα" στη ζωη τους, αλλα δεν το βαζουν... Εν γνωση τους. Δε θα τους κρινω, ουτε βαση του εαυτου μου θα φερω παραδειγμα. Επισης, ειναι ακομα λιγοτεροι αυτοι που επισκεπτονται διατροφολογους. Εγω σε αυτες τις περιπτωσεις αναφερομαι. Ουτε για διαιτες εξπρες μιλησα, ουτε οτι καλως κανουν και δε γυμναζονται. >>Για αυτες τις περιπτωσεις λοιπον<<: η μονη λυση ειναι να μειωσουν την προσληψη ενεργειας, προσεχοντας την ποιοτητα αυτων που τρωνε. (starvation δεν αναφερθηκε απο μενα...) Αν καποιος λοιπον σας πει "εγω δεν γυμναζομαι", αλλα θελω καθημενος να χασω 10 κιλα... (περαν των κρισεων), δε θα του πειτε να τρωει -προσεκτικα- και λιγοτερο? Αν αυτο το ατομο τρωει junk, δεν ειναι δεδομενο οτι εστω περιοριζοντας το, θα χασει βαρος? Αυτο αλλωστε δεν ειναι το προφιλ των συγχρονων υπερβαρων? Γνωριζουν οτι πρεπει να αλλαξουν τροπο ζωης αλλα δεν το κανουν (ή το κανουν περιστασιακα, μετα τις πασχαλινες μασες και εν οψη παραλιας) Cristina κ.α. εξηγησα τι εννουσα με τη λεξη φερμουαρ και το εκανα και παλι quote... Το αν καποιος θελει να κανει διαιτα του σκοτωμου ή οχι, πιστευω οτι στις μερες μας, γνωριζει τις συνεπειες και ειναι υπευθυνος των πραξεων του.
punky Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Αν καποιος λοιπον σας πει "εγω δεν γυμναζομαι", αλλα θελω καθημενος να χασω 10 κιλα... (περαν των κρισεων), δε θα του πειτε να τρωει -προσεκτικα- και λιγοτερο? Αν αυτο το ατομο τρωει junk, δεν ειναι δεδομενο οτι εστω περιοριζοντας το, θα χασει βαρος? Σε αυτή τη βάση, κατανοώ τι λες και συμφωνώ μαζί σου. Αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός, ότι η παραπάνω συμβουλή είναι ημίμετρο και δεν απευθύνεται σε κάποιον που θέλει να έχω σοβαρό και μόνιμο αποτέλεσμα.
ClouD Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Αν καποιος λοιπον σας πει "εγω δεν γυμναζομαι", αλλα θελω καθημενος να χασω 10 κιλα... (περαν των κρισεων), δε θα του πειτε να τρωει -προσεκτικα- και λιγοτερο? Αν αυτο το ατομο τρωει junk, δεν ειναι δεδομενο οτι εστω περιοριζοντας το, θα χασει βαρος? Μπορεί επίσης να κόψει το χέρι του.
SpY Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2006 Καλησπέρα παιδιά. Θέλω να μάθω αν το stepper βοηθάει στο κάψιμο του λίπους στην κοιλιακή χώρα και στα ψωμάκια.... Επίσης ανάμεσα στο ποδήλατο (στατικό) και στο stepper ποιο κάνει καλύτερη δουλειά ? Απʼότι κατάλαβα ο φιλος μας tonypc δεν είναι υπέρβαρος απλά έχει κάποια περιττά κιλά στα δύσκολα σημεία του άντρα. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι αρχικά σωστή διατροφή, τα 6 γεύματα είναι αυτή τη στιγμή η πιο σωστή μέθοδος (έχω ρωτήσει και εγω σε 2 διαιτολόγους ) Από κει και πέρα πρέπει να αρχίσεις λίγο να αθλήσε. Δεν ύπαρχει μαγικό φίλτρο να ξυπνήσεις την άλλη μέρα και να είσαι « φέτα » Αν πάς σε γυμναστήριο προσπάθησε να μην κάνεις ΜΟΝΟ stepper ή ποδήλατο ή διάδρομο αλλά να το αλλάζεις. Αν θες να γραμμώσεις πρέπει να τρως και λίγο παραπάνω πρωτεΐνη για να μπορεί ο οργανισμός σου να «χτίσει» το σώμα σου. (Πρωτεΐνη θα βρεις στο γάλα, γιαούρτι, τόνο, κοτόπουλο, αυγό … ) Προσπάθησε να μην τρως λιπαρά φαγητά όπως επίσης και τηγανιτά. Ξεχνάς Πίτσες, γύρους, σουβλάκια αναψυκτικά σοκολάτες πάστες κτλ (Αν σου έρθει να φας μπορείς να το κάνεις μια φορά την εβδομάδα ) Αν δεν θες να πας γυμναστήριο κάνε λίγο ποδήλατο ή πάνε σε ένα γηπεδάκι και κάνε τρεξιματάκι κανε σπιτι κοιλιακούς ραχαίους κάμψεις πάρε και μια μπάρα με 2-3 διαφορετικά βάρη και θα δεις διαφορά
GI@RG@S Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2006 σωστος ο αποπανω.....και επειδη εισαι και 26 χρονων ξεκινα απο τωρα. Ακομα αμα θες για πιο γρηγορα αποτελεσματα ,ωστε να χανεις πιο γρηγορα εκει που θες μπορεις μεσα απο τη μπλουζα στη κοιλίακη χωρα να βαζεις κυκλικα καποιο υφασμα ή πλαστικη σακουλα ή εστω κατι ακομα ωστε να υδρωνεις περισσοτερο και να καις σε εκεινο το σημειο γρηγοροτερα.
Zderg Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2006 Πάντως η διατροφή δεν είναι τα πάντα. Να μην ξεχνάμε ότι.... "και η αγελάδα χόρτα τρώει, και παχαίνει !!":-D :mrgreen:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.