tonypc Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2006 Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Έχω ακούσει ότι όταν θέλεις να χάσεις λίπος δεν πρέπει να κάνεις ασκήσεις με βάρη διότι "εγκλωβίζεται" το λίπος... (Το είπε ο διαιτόλογος ενός φίλου μου).. Καμία άποψη ?
punky Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2006 Δεν είμαι ειδικός ρε συ tony αλλά μου φαίνεται λίγο παράλογο αυτό περί εγκλωβισμού λίπους. Τα τρέξιμο, περπάτημα και λοιπά είναι αερόβιες ασκήσεις που βοηθάνε στο κάψιμο του λίπους. Τα βάρη είναι αναερόβια γυμναστική, που είμαι βέβαιος ότι επίσης καίει λίπος αλλά ίσως όχι το ίδιο "αποτελεσματικά". Πχ εδώ αναφέρει : πρόγραμμα γυμναστικής με βάρη τρεις φορές την εβδομάδα, αύξησαν τους μεταβολικούς ρυθμούς τους κατά 7% και τον μυώδη ιστό τους κατά ενάμισι κιλό, ενώ έχασαν δύο κιλά λίπους, παρά το γεγονός ότι αύξησαν κατά 15% την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων.
johnbond Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2006 Επίσης μία καλή πολυβιταμίνη είναι απαραίτητη στις μέρες για όλους και εφ'όρου ζωής... Δεν ξέρω κανέναν που να παίρνει πχ 800mg ασβέστιο ,15mg ψευδάργυρο απο τη διατροφή του που είναι οι ΣΗΔ... Επίσης ακόμη και άν τρώγαμε ιδανικά πρέπει να ξέρουμε οτι οι τροφές δεν περιέχουν αυτά που γράφουν οι πίνακες γιατί χάνονται πολύ γρήγορα με την αποθήκευση και την επεξεργασία...
ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Ενδιαφερουσε οι αποψεις και πολυ βοηθητικες στα ατομα που θελουν να χασουν λιπος. Εγω παρολο που ημουν παντα τα τελευταια χρονια απο 78-85 κιλα παντα κρατουσα το βαρος μου για πολυ καιρο στα ιδια επιπεδα οτι και να ετρωγα.Ανεκαθεν παντα περπατουσα , στη δουλεια ειμαι συνεχεια στο τρεξιμο και γενικα δεν καθομαι..Εχει καρφια ο πισινος μου μαλλον. Αρχες του 2005 ειχα φτασει 85 κιλα και δεν ενιωθα καλα με τον εαυτο μου.Τοτε για εναμιση μηνα αν θυμαμαι καλα ειχα κοψει τελειως το βραδυνο.Ετρωγα μονο μεσημερι (μαγειρευτα κυριως) ειχα κοψει τελειως αναψυκτικα , γλυκα και ειχα χασει γυρω στα 8 κιλα σε εναμιση μηνα.Μετα ετρωγα κανονικα αλλα οχι πολυ και καταφερα να μεινω στα ιδια επιπεδα μεχρι τα χριστουγεννα.Τοτε αρχισα τις κραιπαλες και πηγα στα 81.Μεχρι να αρχισω τη διατροφη κυμαινομουν απο 78 μεχρι 82 . Τωρα ειμαι 73 , εχω φτασει τα 9,5 κιλα συνολικου λιπους στο σωμα (πηγα σημερα για λιπομετρηση) απο τα 17 που ειχα στην αρχη και νιωθω παρα πολυ ανετος με το σωμα μου . Το κολπο ειναι να θεωρησετε το φαι υποχρεωση , μικρα γευματα ανα 3 ωρες περιπου , αρκετες καυσεις (περπατημα , αεροβικη , τρεξιμο ) και πολυ μα παρα πολυ νερο.Εγω προσωπικα πινω 4-5 λιτρα την ημερα . Οταν μπορεσω θα ανεβασω φωτογραφιες πως ημουν το καλοκαιρι και πως ειμαι τωρα για να δειτε διαφορα.
Pablo_Hasan Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 το νερο πως επιδρα δηλαδη στο αδυνατισμα;
Lucifer Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Επιδρά στους υδρογονάνθρακες. Και παίζει η αποβολή τοξινών να βοηθάει το μεταβολισμό αλλά δε μπαίρνω κ όρκο. edit: εννοούσα υδατάνθρακες και όχι υδρογονάνθρακες, σωστή η παρατήρηση σου tonypc. Αλλά γράφε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
tonypc Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Επιδρά στους υδρογονάνθρακες. Και παίζει η αποβολή τοξινών να βοηθάει το μεταβολισμό αλλά δε μπαίρνω κ όρκο. edit: εννοούσα υδατάνθρακες και όχι υδρογονάνθρακες, σωστή η παρατήρηση σου tonypc. Αλλά γράφε με Ελληνικούς χαρακτήρες! Σωστή η παρατήρηση σου Lucifer, αλλά ξεχάστηκα....
Jimmy_BlinD Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 ενας φιλος μου (15-16 χρονων) παροτι εχει κυλιακους και μπρατσα εχει αυξημενο στηθος (βυζια....) υπαρχει καποια ασκηση που μπορει να κανει ή ειναι ορμωνικο?????? /sorry για το ψιλο off-topic/ Ο φίλος σου προφανώς ήταν λίγο χοντρούλης και έχασε σε μικρό χρονικό διάστημα κιλά ... αυξάνοντας τους μύς του. Τα βυζ@κια τα έχει και θα τα έχει...ψάνχεις τρόπους να μην κάνουν <bam>, γενικά αυτό που έκανε ένας φίλος... έχει γυμναστεί τόσο πολύ, έχει κάνει τρελή διατροφή...και έχει κάτι πλάτες θεώρατες...αυτό που έχει καταφέρει είναι να γίνει <<τίγκας>> (δλδ πολύ μεγάλος σε όγκο - γυμνασμένος όγκος) και τα βιδάκια δεν κάνουν μεγάλο μπάμ καθώς έχουν κάπως πλαγιάσει και δεν κάνουν πυραμίδα. Το άλλο όμως και το χειρότερο , είναι να είναι ορμονικό το πράγμα και ο φίλος σου να έχει "γυναικομαστία" ... μια ατέλεια για μένα του σώματος η οποία είτε με λιποαναρόφηση (πολύ πολύ προσεχτική) μπορεί να φύγει... είτε με πλαστική. Τώρα αν έχει όντως αυτό το πρόβλημα... εχώ θα του πρότεινα να πάει κατευθείαν σε γιατρό να του κάνει καμια λιποαναρόφηση... ΔΙΟΤΙ ... με τη γυμναστική είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ δύσκολο να κάνει τις πυραμίδες...λαμαρίνες! όλο και κάτι θα πετάει και θα είναι αρκετά εως πολύ αντιαισθητικό... αυτό που πρέπει να προσέχει κανείς είναι το τι τρώει σε μικρή ηλικία...για να μην αποκτήσει τέτοιου είδους προβλήματα... γι αυτό όλες οι μανάδες (σχεδόν...) λένε ΟΧΙ στα πατατο-γαριδάκια και γενικότερα τα σκ@τοφαγητά που πλασάρουν εύκολα στα πιτσιρίκια... Α! τέλος και τα ροφήματα επιδρούν στην αύξηση της γυναικομαστίας. πχ. αυτά τα gatorade,ή τα powerade... κλπ. να τα αποφεύγει... και γενικά ότι περιέχει χρωστική ουσία και διάφορα άλλα που φαίνονται "ύποπτα...". Και εννοείται μακριά απο τηγανητά ... και διάφορα άλλα λιποειδή
SGP Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Η λιποαναρώφηση είναι είδος πλαστικής... Είναι πολύ συχνό πρόβλημα αλλά συνηθως σε μικρό βαθμό. Αν ο φίλος σου είναι λεπτός τότε 99& πρόκειται περί γυναικομαστίας. Είναι ορμονικό θέμα και για αυτό παρουσιάζεται όταν κάποιος είναι έφηβος συνήθως (όταν δλδ οι ορμόνες οργιάζουν), δεν νομίζω να έχει καμία επίδραση το αν θα πιεις Gatorade... edit: μόλις είδα την ηλικία του φίλου σου, κατά πάσα πιθανότητα, το πρόβλημα θα του "φύγει" όταν μεγαλώσει λίγο ακόμα.
Jimmy_BlinD Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Η λιποαναρώφηση είναι είδος πλαστικής... Είναι πολύ συχνό πρόβλημα αλλά συνηθως σε μικρό βαθμό. Αν ο φίλος σου είναι λεπτός τότε 99& πρόκειται περί γυναικομαστίας. Σωστά, αλλά η γυναικομαστία δεν είναι πρόβλημα εκ γενετής είναι πρόβλημα που το αποκτάς με κακές διατροφικές συνήθειες κυρίως. Είναι ορμονικό θέμα και για αυτό παρουσιάζεται όταν κάποιος είναι έφηβος συνήθως (όταν δλδ οι ορμόνες οργιάζουν), δεν νομίζω να έχει καμία επίδραση το αν θα πιεις Gatorade... ισχύει και σε μεγάλο βαθμό μάλιστα...αυτά τα ποτά περιέχουν διάφορες ουσίες που αυξάνουν τις ορμόνες σε τέτοια μέρη του σώματος edit: μόλις είδα την ηλικία του φίλου σου, κατά πάσα πιθανότητα, το πρόβλημα θα του "φύγει" όταν μεγαλώσει λίγο ακόμα. Δεν ισχύει αυτό...σίγουρα! Εαν δεν κάνει κάποια επέμβαση , δεν θα φύγει τπτ.
Cristina Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Σωστά, αλλά η γυναικομαστία δεν είναι πρόβλημα εκ γενετής είναι πρόβλημα που το αποκτάς με κακές διατροφικές συνήθειες κυρίως. Χωρίς να θέλω να σου την πω.... Έχω μια παραξενιά με τα ιατρικά θέματα και με ενοχλεί να βλέπω απόψεις που δεν έχουν ιατρική υπόσταση να παρουσιάζονται έτσι και να δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις. Οι συχνότερες αιτίες της γυναικομαστίας είναι: Εφηβεία: Είναι η συχνότερη αιτία γυναικομαστίας. Περίπου 65% των αγοριών ηλικίας 14 ετών παρουσιάζουν γυναικομαστία. Η αύξηση του μεγέθους των μαστών υποχωρεί από μόνη της σε περίπου 2 με 3 χρόνια. Η γυναικομαστία σε παιδιά που δεν έχουν ακόμη φτάσει σε εφηβική ηλικία χρειάζεται διερεύνηση Ορμόνες: Η έκθεση σε εξωγενή οιστρογόνα και ανδρογόνα μπορεί να προκαλέσει γυναικομαστία. Η λήψη αναβολικών μπορεί να προκαλέσει γυναικομαστία διότι ορισμένα αναβολικά περιέχουν ορμονικές ουσίες. Ανωμαλίες του ισοζυγίου της ενδογενούς παραγωγής ή του μεταβολισμού των οιστρογόνων και ανδρογόνων είναι επίσης αιτία πρόκλησης γυναικομαστίας. Οι όγκοι των όρχεων, ο ανδρικός υπογοναδισμός και ο υπερθυρεοειδισμός είναι σπάνιες αιτίες γυναικομαστίας Νεογνά: Στα νεογνά μπορεί να υπάρχει γυναικομαστία που προκαλείται λόγω της έκθεσης του νεογέννητου στις μητρικές ορμόνες. Στις περιπτώσεις αυτές δυνατόν να υπάρχει και γαλακτόρροια Ηπατική και νεφρική ανεπάρκεια: Είναι μεταξύ των συχνότερων καταστάσεων που προκαλούν γυναικομαστία Φάρμακα: Υπάρχουν αρκετά φάρμακα που μπορούν να προκαλέσουν γυναικομαστία όπως η δακτυλίτιδα, η σπιρονολακτόνη, η σιμετιδίνη, μεθυλντόπα, τα στεροειδή, οι φαινοδειαζίδες και άλλα Ναρκωτικά και αλκοόλ: Η μαριχουάνα, η ηρωίνη, η κατάχρηση αλκοόλ είναι συχνές αιτίες γυναικομαστίας Γήρανση: Η αύξηση της ηλικίας μπορεί να συνοδευτεί με γυναικομαστία Πηγή manic, ο φίλος σου το πιο πιθανό είναι να μην έχει τίποτα. Να μην αγχώνεται άδικα. Είναι πολύ φυσιολογικό σε αυτήν την ηλικία κάτι τέτοιο. Θα το είδες και στο παραπάνω κείμενο. Αν θέλει να βεβαιωθεί όμως γιατί κάτι τον κάνει να υποψιάζεται πως δεν πρόκειται για κάτι φυσιολογικό, ας κάνει εξετάσεις.
SGP Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Μπράβο ρε Χριστίνα, με γλίτωσες από το να ποστάρω μεγάλο μήνυμα με λινκς κτλ.
Jimmy_BlinD Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Zητώ συγνώμη, είμαι ανοικτός σε κάθετι ιατρικά αποδεδειγμένο. Τα επιχειρήματα μου βασίστηκαν καθαρά στην εμπειρία που έχω απο φίλους κυρίως. Έτσι τα έχω δει, έτσι ειπώθηκαν.
tonypc Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Συγνώμη που αλλάζω θεμα αλλά μήπως ξέρει κανείς αν μπορώ να τρώω γιαούρτι με μέλι το απόγευμα κατά τις 7:00 όταν είμαι σε δίαιτα. Όταν λέμε δίαιτα εννοώ όχι πολύ φαγητό, κομμένα τα γλυκά και το βραδυνό. Επίσης δεν πίνω καφέδες, δεν καπνίζω και δεν πίνω αλκοόλ. Αλλά έχω μεγάλη αδυναμία στους χυμούς. Όμως φοβάμαι ότι οι χυμοι με παχαίνουν. Αναφέρομαι στους συσκευασμένους και όχι στους φυσικούς. Μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο ;
green_beret Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Απο οτι ξερω οι χυμοι ειναι καλοι αλλα οχι σε μεγαλες ποσοτητες γιατι δημιουργουν τα αντιθετα αποτελεσματα απο αυτα που περιμενεις. Μαλιστα οι συσκευασμενοι περιεχουν αρκετη ζαχαρη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.