tonypc Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Απο οτι ξερω οι χυμοι ειναι καλοι αλλα οχι σε μεγαλες ποσοτητες γιατι δημιουργουν τα αντιθετα αποτελεσματα απο αυτα που περιμενεις. Μαλιστα οι συσκευασμενοι περιεχουν αρκετη ζαχαρη. green_beret ξέρεις αν αυτό ισχύει και για τους φυσικούς ; Απ' ότι ξέρω τα φρούτα έχουν φρουκτόζη αλλά δεν γνωρίζω αν έχει τις ίδιες συνέπειες με την ζάχαρη.
Cristina Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Zητώ συγνώμη, είμαι ανοικτός σε κάθετι ιατρικά αποδεδειγμένο. Τα επιχειρήματα μου βασίστηκαν καθαρά στην εμπειρία που έχω απο φίλους κυρίως. Έτσι τα έχω δει, έτσι ειπώθηκαν. Φαντάζομαι πως οι φίλοι σου έχουν και πρόβλημα με το βάρος τους, έτσι; Είναι λογικό να έχουν τότε συσώρευση λίπους στο στήθος. Αυτό δεν είναι γυναικομαστία. Είναι αποτέλεσμα της παχυσαρκίας. Αυτή είναι μια περίπτωση γυναικομαστίας που διορθώθηκε χειρουργικά. Συγνώμη που αλλάζω θεμα αλλά μήπως ξέρει κανείς αν μπορώ να τρώω γιαούρτι με μέλι το απόγευμα κατά τις 7:00 όταν είμαι σε δίαιτα. Όταν λέμε δίαιτα εννοώ όχι πολύ φαγητό, κομμένα τα γλυκά και το βραδυνό. Επίσης δεν πίνω καφέδες, δεν καπνίζω και δεν πίνω αλκοόλ. Αλλά έχω μεγάλη αδυναμία στους χυμούς. Όμως φοβάμαι ότι οι χυμοι με παχαίνουν. Αναφέρομαι στους συσκευασμένους και όχι στους φυσικούς. Μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο ; Φυσικά και μπορείς να φας. Tonycp, τίποτα απολύτως δεν παχαίνει. Αυτό είναι μύθος. Το κάθε τι έχει μια Α θερμιδική αξία σε μια Α ποσότητα. Ακόμα και τα πολλά φρούτα θα μπορούσαν να σου προσθέσουν κιλά όταν η πρόσληψή τους γίνεται αλόγιστα. Όλα είναι θέμα ποσοτήτων και συχνότητας. Κανείς δεν πήρε βάρος με μια σοκολάτα στις 10 μέρες ή με μία πίττα γύρο τη βδομάδα. Όπως φυσικά κανείς δεν έχασε βάρος τρώγωντας 2 κιλά μπανάνες κάθε μέρα. Η αλήθεια είναι πως ένα ποτήρι συσκευασμένου χυμού έχει παραπάνω υδατάνθρακες από ένα ποτήρι φυσικού χυμού, αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα πάρεις βάρος πίνοντας ένα ποτήρι τη μέρα. Απλώς πρέπει να προσέξεις κάτι στους συσκευασμένους χυμούς. Υπάρχουν οι φυσικοί χυμοί και τα νέκταρ. Οι φυσικοί χυμοί είναι χωρίς προσθήκη ζάχαρης σε αντήθεση με τα νέκταρ που δεν είναι χυμοί αλλά νερό με γεύση φρούτου και πολλή πολλή ζάχαρη. Όταν θα πας στο super market, πρόσεξε τις συσκευασίες και κάνε ανάλογα την αγορά σου. Από όσα σου έγραψα βέβαια, δεν σημαίνει πως σε προτρέπω να πίνεις συσκευασμένους χυμούς. Εννοείται πως καλό θα είναι να προτιμάς τους φυσικούς και ακόμα καλύτερα το φρούτο ως έχει και όχι τον χυμό του.
tonypc Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Έλα όμως που εγώ έπινα χυμό αντί νερο.... Cristina είσαι διαιτολόγος, γυμνάστρια ή κάτι σχετικό ; Επίσης το nickname μου είναι tonypc και όχι tonycp Φυσικά μπορείς να με λες Αντώνη αν σε δυσκολεύει το nick μου
Cristina Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 100γρ συσκευασμένου φυσικού χυμου έχει περίπου 50 θερμίδες. Τις ίδιες περίπου θερμίδες δηλαδή με 100γρ γάλα με 1.5% λιπαρά. Ένα ποτήρι συνήθως παίρνει κάπου στα 300 γραμμάρια. Αυτό σημαίνει πως ένα τέτοιο ποτήρι έχει 150 θερμίδες. Αν πίνεις 3 τέτοια ημερησίως έχεις φτάσει αυτομάτως στις 450 θερμίδες. Δηλαδή περίπου το 1/5 των θερμίδων που που χρειάζεται ένας ενήλικος άνδρας μέτριου αναστήματος (1.75m ας πούμε) με μέτρια ασχολία για να διατηρήσει το βάρος του. Δεν είμαι τίποτα από αυτά. Απλώς η διατροφολογία είναι κάτι που ασχολήθηκα από πολύ μικρή. Γενικώς μου αρέσουν πολύ κάθε είδους ιατρικά θέματα. Όσο για το nick σου έγινε από mistyping. Θα σε λέω Αντώνη στο εξής, προτιμώ τα ονόματα από τα nicks έτσι κι αλλιώς. Πρόσεξέ το αυτό με τους συσκευασμένους φυσικούς χυμους και τα νέκταρς πάντως... Είναι κλασική παγίδα που πέφτει πολύς κόσμος.
mindtrapper Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Το γιαούρτι με το μέλι είναι μια χαρά. Επίσης να ξέρεις ότι "κόβω το βραδινό" είναι λιγάκι χαζό. Δηλαδή αν φας κάτι μέχρι τις 19.00 είναι ΟΚ ενώ αν το φας στις 22.00 δεν είναι; Απλά προσπάθησε να μην το παρακάνεις με κανένα είδος τροφής, να προσπαθείς να παίρνεις όλα τα θρεπτικά συστατικά στη δίαιτα σου, βάλε και λίγο άσκηση στη ζωή σου και θα είσαι ΟΚ. Α και επειδή δεν το σχολίασα πριν: εγκλωβισμός λίπους ύστερα από εκγύμναση μυών;;;;;;!! Ναι ΟΚ. Γιατί όχι πιο γυμνασμένος μυς = καλύτερος μεταβολισμός = περισσότερο κάψιμο λίπους σε φάση ηρεμίας; Αυτά που λες Αντώνη
tonypc Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Το γιαούρτι με το μέλι είναι μια χαρά. Επίσης να ξέρεις ότι "κόβω το βραδινό" είναι λιγάκι χαζό. Δηλαδή αν φας κάτι μέχρι τις 19.00 είναι ΟΚ ενώ αν το φας στις 22.00 δεν είναι; Απλά προσπάθησε να μην το παρακάνεις με κανένα είδος τροφής, να προσπαθείς να παίρνεις όλα τα θρεπτικά συστατικά στη δίαιτα σου, βάλε και λίγο άσκηση στη ζωή σου και θα είσαι ΟΚ. Α και επειδή δεν το σχολίασα πριν: εγκλωβισμός λίπους ύστερα από εκγύμναση μυών;;;;;;!! Ναι ΟΚ. Γιατί όχι πιο γυμνασμένος μυς = καλύτερος μεταβολισμός = περισσότερο κάψιμο λίπους σε φάση ηρεμίας; Αυτά που λες Αντώνη Φιλε mindtrapper στο γυμναστήριο που πήγαινα ο γυμναστής ήταν πρώην bodybuilder και μου ότι το φαγητό μετά τις 20:00 απαγορεύεται. Όσον αφορα τον εγκλωβισμό του λίπους το είπε διατροφολόγος. Τώρα δεν ξέρω αν είναι σωστό αυτό που είπε ή όχι. Τέλος πάντων θα ρωτήσω και έναν γυμναστή να δω τι θα μου πεί. Επίσης πάλι ένας body builder μου είπε ότι για να αποκτήσεις μυική μάζα πρέπει να έχεις λίπος... Οπότε μήπως ερχόμαστε στα λόγια του διατροφολόγου ;
punky Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Ναρκωτικά: Η μαριχουάνα, η ηρωίνη, είναι συχνές αιτίες γυναικομαστίας Πάνω που ετοιμαζόμουν να σου πω ευχαριστώ για τα εξαιρετικά σου post, μου την έσπασες. Γιατί πουλάκι μου; Τι μένει μετά να ζήσουμε; Αρχίζω να υποψιάζομαι ότι υπάρχει θεός τελικά. Και μας κάνει κρυόκωλα αστεία. Cristina είσαι διαιτολόγος, γυμνάστρια ή κάτι σχετικό ; Δεν είμαι τίποτα από αυτά. Να ξέρεις Cristina πως εμένα δεν με νοιάζει τι είσαι. Αρκεί να έχεις σώμα γυμνάστριας. Anyway, με την γλυκόπικρη γεύση που μου αφήσαν τα posts σου, και πάλι thanx γιατί ήταν πολύ κατατοπιστικά και χρήσιμα.
Cristina Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Το γιαούρτι με το μέλι είναι μια χαρά. Επίσης να ξέρεις ότι "κόβω το βραδινό" είναι λιγάκι χαζό. Δηλαδή αν φας κάτι μέχρι τις 19.00 είναι ΟΚ ενώ αν το φας στις 22.00 δεν είναι; Απλά προσπάθησε να μην το παρακάνεις με κανένα είδος τροφής, να προσπαθείς να παίρνεις όλα τα θρεπτικά συστατικά στη δίαιτα σου, βάλε και λίγο άσκηση στη ζωή σου και θα είσαι ΟΚ. Α και επειδή δεν το σχολίασα πριν: εγκλωβισμός λίπους ύστερα από εκγύμναση μυών;;;;;;!! Ναι ΟΚ. Γιατί όχι πιο γυμνασμένος μυς = καλύτερος μεταβολισμός = περισσότερο κάψιμο λίπους σε φάση ηρεμίας; Αυτά που λες Αντώνη Έτσι ακριβώς όπως τα λέει ο mind. Επίσης είναι χαζό να έχεις καταναλώσει παραπάνω από τις θερμίδες που χρειάζεται ο οργανισμός για να διατηρήσει το βάρος του καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας και να «κόβεις» το βραδινό. Ουσιαστικά δεν κάνεις τίποτα έτσι εκτός από το να ξεγελιέσαι πως κάνεις κάτι. Όλες οι τροφές είναι απαραίτητες για τον οργανισμό μας. Και τα λιπαρά και η ζάχαρη και το αλάτι. Τα πάντα. Απλά η κάθε τροφή πρέπει να καταναλώνεται με σύνεση στις ποσότητες που κάθε οργανισμός έχει ανάγκη. Περί ζάχαρης και φρουκτόζης που ειπώθηκε πριν, η φρουκτόζη υπερτερεί της ζάχαρης σε χρόνο απορρόφησης από τον οργανισμό και σε γλυκαντική δύναμη. Θερμιδικά δεν διαφέρουν (θερμίδες ανά γραμμάριο). Το θετικό όμως υπέρ της φρουκτόζης είναι ότι είναι 1.5 φορά πιο γλυκιά. Δηλαδή αν στον καφέ σου έβαζες 1.5 κουταλάκι ζάχαρη, τώρα μπορείς να βάλεις 1 μόνο κουταλάκι φρουκτόζη και να έχεις την ίδια γλύκα. Προσωπικά προτιμώ την φρουκτόζη στον καφέ επειδή τον κάνει πιο εύγευστο. Τις ελάχιστες φορές που θέλω να πιω τον καφέ μου πιο γλυκό, τον ενισχύω με λίγη ασπαρτάμη. Πάνω που ετοιμαζόμουν να σου πω ευχαριστώ για τα εξαιρετικά σου post, μου την έσπασες. Γιατί πουλάκι μου; Τι μένει μετά να ζήσουμε;Αρχίζω να υποψιάζομαι ότι υπάρχει θεός τελικά. Και μας κάνει κρυόκωλα αστεία. Να ξέρεις Cristina πως εμένα δεν με νοιάζει τι είσαι. Αρκεί να έχεις σώμα γυμνάστριας. Anyway, με την γλυκόπικρη γεύση που μου αφήσαν τα posts σου, και πάλι thanx γιατί ήταν πολύ κατατοπιστικά και χρήσιμα. Δεν ήθελα να σου την σπάσω, αλήθεια... Μένει να συζητήσουμε για το σεξ στον πλανήτη Άρη που άκουσα ότι εκεί θα γίνονται μεγαλύτερες καύσεις και θα είναι η νέα επαναστατική μέθοδος αδυνατίσματος. Αλλά εσένα δεν σε ενδιαφέρει μάλλον... Και θα σε απογοητεύσω ακόμα μια φορά (ειλικρινά λυπάμαι... ), αλλά δεν έχω σώμα γυμνάστριας...
mindtrapper Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Έτσι ακριβώς όπως τα λέει ο mind. Επιτέλους κάποιος αναγνωρίζει την αξία μου Αντώνη οι bodybuilder για να φτιάξουν τη μάζα που βλέπεις δεν κάνουν πρώτα κοιλιά από το λίπος και μετά βάρη. Αυτό που κάνουν είναι να διατηρούν το λίπος τους σε υπερβολικά χαμηλά επίπεδα για να φαίνονται οι μύες πολύ και ταυτόχρονα να έχουν μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, ταυτόχρονα φυσικά με ασκήσεις με βάρη. Αν δε σου αρκούν τα γενικά που σου έχουμε πει σε αυτό το topic να ανοίξω πάλι το βιβλίο της Φυσιολογίας να σου βρω γενικά για το μεταβολισμό και ότι άλλο θες να μάθεις.
tonypc Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2006 Επιτέλους κάποιος αναγνωρίζει την αξία μου Αντώνη οι bodybuilder για να φτιάξουν τη μάζα που βλέπεις δεν κάνουν πρώτα κοιλιά από το λίπος και μετά βάρη. Αυτό που κάνουν είναι να διατηρούν το λίπος τους σε υπερβολικά χαμηλά επίπεδα για να φαίνονται οι μύες πολύ και ταυτόχρονα να έχουν μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, ταυτόχρονα φυσικά με ασκήσεις με βάρη. Αν δε σου αρκούν τα γενικά που σου έχουμε πει σε αυτό το topic να ανοίξω πάλι το βιβλίο της Φυσιολογίας να σου βρω γενικά για το μεταβολισμό και ότι άλλο θες να μάθεις. Να μην σε βάζω να ανοίγεις βιβλία... Σ' ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.
Panathinaikara Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2006 ρε παιδιά, μη το παιδεύετε το θέμα:θες να χάσεις λίπος; τρως λιγότερο από τις θερμίδες συντήρησης σου και κάνεις και γυμναστική για να δημιουργήσεις μεγαλύτερο θερμιδικό έλλειμα. Δεν παίζει ρόλο τι τρως και πότε το τρως in terms of fat loss(απο θέμα υγείας σαφως παίζει ρόλο η ποιότητα των τροφών).Μιλάμε πάντα για να φτάσεις μέχρι 10-12% λίπος που είναι πολύ χαμηλό.Για πιο κάτω θέλει σαφώς περισσότερο προσοχή στην επιλογή των τροφών
SGP Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2006 Μη γενικεύεις, για κάθε πράγμα υπάρχουν τρόποι που δουλεύουν καλύτερα από άλλους. Τρώγε κάτω από τις θερμίδες συντήρησης... Πώς θα επιρεάσει αυτό το μεταβολισμό σου? Μπορεί να τρως 1500 θερμίδες και να μένεις στα ίδια παρ'ότι θεωρητικά καις 2500 και μόνο υπάρχοντας. Δεν είναι απλά τα πράγματα, οι επιστήμονες ακόμα ψάχνονται...
Cristina Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2006 Μη γενικεύεις, για κάθε πράγμα υπάρχουν τρόποι που δουλεύουν καλύτερα από άλλους. Τρώγε κάτω από τις θερμίδες συντήρησης... Πώς θα επιρεάσει αυτό το μεταβολισμό σου? Μπορεί να τρως 1500 θερμίδες και να μένεις στα ίδια παρ'ότι θεωρητικά καις 2500 και μόνο υπάρχοντας. Δεν είναι απλά τα πράγματα, οι επιστήμονες ακόμα ψάχνονται... Πες τα βρε παιδάκι μου! Είναι τόσοι πολλοί οι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το βάρος που αυτές οι γενικότητες μόνο ζημιά μπορούν να κάνουν. Άλλωστε κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ανάγκες. Ακόμα και ο ίδιος ο οργανισμός από περίοδο σε περίοδο έχει διαφορετικές ανάγκες. Θεωρητικά μπορεί να είναι όπως τα είπε ο Panathinaikara, πρακτικά όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Και να μη ξεχνάμε και τις περιόδους «plateau» κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας που ενώ τηρείς πιστά τη διατροφή σου και ασκείσαι, εν τούτοις δεν υπάρχει μείωση βάρους. Αυτό το φαινόμενο είναι δεδομένο ειδικά στις γυναίκες, λόγω ορμονικών μεταβολλών κατά τη διάρκεια του κύκλου της περιόδου.
tonypc Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2006 Να ρωτήσω και κάτι άλλο. Οταν κάνω στατικό διάδρομο ιδρώνω, όμως όταν βγαίνω έξω για περπάτημα με την ίδια ταχύτητα που διατηρώ στο διάδρομο δεν ιδρώνω. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.