Προς το περιεχόμενο

Stepper και κάψιμο λίπους στην κοιλιακή χώρα

tonypc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Σιγουρα βοηθαει στην καρδια.

Κι εγώ ο μαλάκας έπινα τεκίλα για να την ξεχάσω.

thanx για το link mindtrapper

Νομίζω ότι βρήκαμε το επίσημο ρόφημα του φόρουμ

Harmful Effects?

To date, the only negative side effect reported from drinking green tea is insomnia due to the fact that it contains caffeine. However, green tea contains less caffeine than coffee: there are approximately thirty to sixty mg. of caffeine in six - eight ounces of tea, compared to over one-hundred mg. in eight ounces of coffee.

• Απαντ. 138
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

mindtrapper

Πάντως εγώ με το νερό είχα μεγάλο εως τεράστιο πρόβλημα. Βαριόμουν να πίνω. Καφέδες και ξύδια πολλά, νερό όμως το πολύ 2 ποτήρια την ημέρα. Μέχρι που κάθισα και διάβασα κάποια πράγματα για το πως επηρεάζει τον ύπνο, την ένεργεια που έχεις, πόσα πράγματα σε γλιτώνει κτλ κτλ. Και παρότι δεν μου άρεσε στην αρχή, όποτε καθόμουν έπινα νερό. Αποτέλεσμα είναι να πίνω γύρω στα 5 με 6 λίτρα την ημέρα νερό (ναι κάθομαι πολύ), από αδιάφορα (λόγω συνήθειας), εως ευχάριστα.

Το ίδιο και το γάλα, το γάλα μου προκαλούσε εμετικές τάσεις (τραυματικές εμπειρίες στην παιδική ηλικία :Ρ) μέχρι που συνειδητοποιήσα πόσο καλό κάνει στον οργανισμό και πόσο εύκολη πηγή πρωτεϊνών (και ένα κάρο άλλων στοιχείων) είναι. Και , ξαφνικά, από τα 0 πήγα στο 1 με 1,5 λίτρο την ημέρα.

Θέλω να πω με τα δύο παραπάνω παραδείγματα, πως το θέμα είναι ότι άμα είναι να κάνεις μία δουλειά να την κάνεις σωστα. Οπότε από το να ψάχνεις ανώδυνες και προφανώς όχι εξίσου καλές εναλλακτικές, είναι προτιμότερο να "συνηθίσεις" κάτι που θα έπρεπε να κάνεις φυσιολογικά (βλ. το 'ζητάει' ο οργανισμός σου).

Για τα ισοτονικά, ούτε εγώ ξέρω, αλλά μου αρκεί η σκέψη ότι θα πρέπει να βάλω κάτι πιο σύνθετο στον οργανισμό από ότι το νερό, αναιρώντας (έστω -ίσως- σε μικρό ποσοστό) το ρόλο που έχει στο να βοηθάει να καθαρίζει ο οργανισμός (λέγε με νεφρά κ.α.) από άλλες ουσίες, για να τα αποφύγω.

Για το grape fruit = Λιποδιαλύτες και βιταμίνη C. Η βιταμίνη C, σημαίνει μεταξύ άλλων και καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Οι λιποδιαλύτες παίζουν ρόλο στις καύσεις και βοηθάνε, ιδιαίτερα συνδιασμένοι με κάτι όπως άσκηση. Λιποδιαλύτες έχουν πολλά φρούτα και λαχανίκα, αξίζει να το σκαλίσει κανείς.

εγώ έχω ακούσει πως γενικότερα αν πίνεις χυμούς αδυνατίζεις...τώρα αυτό πως εξηγείται...δεν ξέρω... πάντως τρώγοντας πολλά φρούτα κ πίνοντας χυμούς καθημερινά...δε νομίζω κανείς να παίρνει λίπος

Αδυνατίζεις όταν τρως σωστά. Οι φυσικοί χυμοί (αν όχι τα ίδια τα φρούτα) έχουν στοιχεία που είναι απαραίτητα για να λειτουργεί σωστά ο οργανισμός και σε συγκεντρώσεις που είναι δύσκολο να τα αντικαταστήσεις, γιατί ότι άλλο βρεις που να έχει τα ίδια στοιχεία (διάσπαρτα) θα επιβάλει μεγαλύτερη κατανάλωση (και συνήθως επιβάρυνση του οργανισμού). π.χ. είναι γνωστό ότι δεν τρως γενικά φρούτα για βιταμίνη C, αλλά ακτινίδια (πιο πάνω από τα πορτοκάλια, ένα ακτινίδιο έχει περίπου το 100% της συνιστώμενης ημερίσιας ποσότητας) και πορτοκάλια. Γιατί παρότι μπορεί κι άλλα φρούτα να έχουν βιταμίνη C, αλλά όχι στην ίδια συγκέντρωση. Πόσο μάλλον τώρα, αν ψάχνεις βιταμίνη C, σε άλλη ομάδα τροφίμων.

Οπότε, για να επανέλθω στη φράση "αδυνατίζεις όταν τρως σωστά". Η λογική είναι η εξής : το ανθρώπινο σώμα είναι πανέμορφα (εκτός κάποιας βλάβης) ισορροπημένο. Άμα του παρέχεις όλα όσα χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά, με μέτρο και χωρίς υποκατάστατα μαζί με λίγη άσκηση αποκλείεται να πάρεις κιλά σε βαθμό που να λες ότι θέλεις να αδυνατίσεις.

Άν δεν του παρέχεις (τρως δηλαδή) ότι χρειάζεται, μπορεί να αδυνατίζεις, μπορεί και όχι (starvation mode) αλλά σίγουρα βλάπτεις την υγεία σου.

Αυταααααά.

Δημοσ.

το ανθρώπινο σώμα είναι πανέμορφο

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια :oops:

Πέρα από την πλάκα, thanx για τις πληροφορίες.

Είναι γεγονός ότι νερό και φρούτα δεν αποτελούν κομμάτι της διατροφής μου και σκοπεύω να το αλλάξω άμεσα.

Δημοσ.
Πέρα από την πλάκα, thanx για τις πληροφορίες.

Έτσι, φάε κανα φρουτάκι για να το πιστέψεις και να μην το λες μόνο στα αστεία. :Ρ

Δημοσ.
Με χαλάει το ότι είναι κάπως ... στυφό να το πω (το νερό);
αυτο ειναι επειδη το νερο της βρυσης εχει χλωριο και αλλα χημικα για να το καθαρισουν απο μικροβια κτλ.

Το εμφιαλωμενο ειναι πιο "αγνο"...

Δημοσ.
Με χαλάει το ότι είναι κάπως ... στυφό να το πω (το νερό);
αυτο ειναι επειδη το νερο της βρυσης εχει χλωριο και αλλα χημικα για να το καθαρισουν απο μικροβια κτλ.

Το εμφιαλωμενο ειναι πιο "αγνο"...

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

παιδια εγω θελω να χασω λιγο λιπος απο την κοιλια και κανω διαιτα <1500 θερμιδες την ημερα και γυμναστηριο καθημερινα για ποδηλατακι.Ωστοσο μετα απο μια ωρα που κανω ποδηλατο σε 130-140 σφυγμους και σταματησω εχω αρκετη ενεργεια ακομα.Πειραζει μετα να κανω προγραμμα με βαρη?Δεν θελω απο τη διαιτα να χασω το μυικο ιστο που με τοσο κοπο εκανα.Πρωτεινες τρωω πολλες

Δημοσ.

καταρχάς αν είσαι άντρας πρέπει να τρως 1500 θερμίδες + αυτά που καις. Αλλιώς θα κάνεις το γνωστό χάνω 5 κιλά και ξαναπέρνω 10. Δηλαδή τη μία ώρα που τρέχει ή κάνεις ποδήλατο καις 600-700 θερμίδες? Θα πρέπει να φας συνολικά εκείνη τη μέρα άνω των 2000 θερμίδων. Μπορείς να προσθέσεις βάρη άνετα αν ανεβάσεις τη πρόσληψη θερμίδων.

Αυτή τη στιγμή σκέψου τι κάνεις. Παίρνεις μέχρι το απόγευμα που πας γυμναστήριο 800-1000 θερμίδες, τις οποίες τις έχεις κάψει μόνο και μόνο αναπνέοντας μέχρι την ώρα που αρχίζει γυμναστική. Μετά πας γυμναστήριο χωρίς απόθεμα υδατανθράκων (που είναι η βασική πηγή ενέργειας του οργανισμού) και δεν αποδίδει σωστά ο οργανισμός σου. Μετατρέπει λίπος αλλά και πρωτεϊνες σε ενέργεια οπότε η γυμναστική σου έχει λιγότερο όφελος. Το κάνεις αυτό για μία εβδομάδα. Ο οργανισμός σου μαθένει το πρόγραμμά σου, καταναλώνει λιγότερες θερμίδες γιατί θεωρεί ότι έπεσες σε δύσκολη περίοδο και δεν παίζει φαΐ, εσύ νιώθεις υποτονικός αλλά δεν δίνεις σημασία, παίρνεις μία ασπιρήνη, πίνεις κανά καφέ και όλα οκ. Σε κανά μήνα έχεις χάσει τα κιλά που θες. Ευτιχισμένος αρχίζεις και τρως όπως έτρωγες, τρως και καμιά οικογενειακή κανά βράδι. Δεν έχει τι να τις κάνει τις επιπλέον θερμίδες ο οργανισμός σου και τις μετατρέπει σε λίπος, έχεις χάσει μυϊκό ιστό λόγω δίαιτας, γυρνάς στα ίδια κιλά, ίσως και παραπάνω, αλλά με μικρότερη μυϊκή μάζα.

Γενικά προσωπικά έχω καταλήξει στο να μην κάνει κάποιος δίαιτα με τη παραδοσιακή έννοια. Πρέπει να αλλάξεις τρόπο διατροφής. Ιδανικά μπόλικα μιρκά γεύματα. Καμιά μπάρα δημητριακών πριν τη γυμναστική για ενέργεια (θα εξαντλήσει ο οργανισμός τις θερμίδες από αυτό ο οργανισμός σου και μετά από ένα εικοσάλεπτο θα καις λίπος). Ο οργανισμός σου δεν θα μπει σε φάση λιμοκτωνίας, οπότε ο μεταβολισμός σου θα είναι σωστός. 1500 και 2000 θερμίδες μινιμουμ για γυναίκα και άντρα αντίστοιχα αν γυμνάζεται τακτικά.

Τώρα μένει να το εφαρμώσω και για τον εαυτό μου και να δουλέψει κι όλας:P.

Δημοσ.

δεν θελει διαιτα. θελει ειδικη διατροφη απο διατροφολογο. με την διαιτα τα κανεις χειροτερα τα πραγματα γιατι πεινας και τρως βλακειες. κοινως πρεπει να τρως καθε τρεις ωρες συγκεκριμενα πραγματα και ακολουθεις κατα γραμα το προγραμα.

Δημοσ.

Galis, 1500 θερμιδες ειναι διαιτα που θαπρεπε να κανει ενα κοριτσακι γιαναδυνατισει!!!! Ενας μεσος αντρας πρεπει να τρωει αρκετα παραπανω γυρω στις 2500 θερμιδες μεσο ορο και πολλα μικρα γευματα με πρωτεινη σε ολα, λιγους υδατανθρακες στις αρχες τις ημερας και στα επομενα γευματα να συμ πληρωνει την πρωτεινη με καλα λιπη.

Πολυ αεροβικη γυμναστικη και λιγα βαρη και εισαι τζιτζι.

Δημοσ.
δεν γινεται ρε να γινω φετες με 2500 θερμιδες!

πηγαινε παιδι μου σε μια διατροφολογο να σου βγαλει ενα προγραμα να τελειωνεις. δεν θα βγαλεις ακρη μονος σου.

Δημοσ.
ε πεστε εσεις καμια ιδεα,σιγα μην παω να σκασω 100αρα τωρα

ε δεν γινετε αυτο που λες πρεπει να σου κανει λιπομετριση να δει ποσο λιπος εχεις ποση μυικη μαζα και απο ποσο νερο αποτελειτε το σωμα σου και να σου βγαλει ενα καταλληλο προγραμα που να ταιριαζει σε σενα. αμα καθεσε και κανεις

οτι σου λεει ο καθενας μην σου πω οτι θα τα κανεις χειροτερα. τι νομιζεις οτι ειναι η διατροφη και η γυμναστικη ετσι απλα αντε παμε και γινομαστε φετες?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...