Προς το περιεχόμενο

Panasonci nv-gs1800 ή Canon MVX-460?


Kandinsky

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους.

 

Έχω μια παλιά JVC αναλογική βιντεοκάμερα και μια και χάλασε η μπαταρία και δεν θέλω ούτε 10 ευρώ να δώσω για κάτι που θεωρώ παρελθόν, αποφάσισα να κάνω έρευνα αγοράς για ψηφιακές.

 

Τα χρήματα που προτίθεμαι να δώσω είναι το πολύ 500 ευρώ. Στην τιμή αυτή είχα βρει μια Panasonic (NV-GS180) για την οποία είδα κάποια σχόλια και εδώ και ενώ προχωρούσα με μπούσουλα αυτήν, έπεσε στο τραπέζι κι η Canon Elura100 (ΜVX-460 εδώ). Aπ' όσο είδα στο skroutzit, είναι στα ίδια σχεδόν λεφτά.

 

Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται περί 2 τελείως διαφορετικών μηχανημάτων : Η Canon είναι 1CCD, η Panasonic 3, αλλά της Canon είναι 1/5" ενώ της Panasonic 1/6".

 

Και οι δύο δεν έχουν οπτικό σταθεροποιητή αλλά ηλεκτρονικό (είναι τόσο σημαντικό? έχει όντως διαφορά? -εννοείται ότι δεν ζητάω να χορεύω και να κρατάει σταθερή εικόνα αλλά να είναι αξιοπρεπής-).

Η μεν Canon έχει αληθινό 16:9, η άλλη έχει ένα ψευτοκαδράρισμα. Αυτό δεν ξέρω κατά πόσο είναι πρόβλημα ειδικά για το μέλλον που θα υπάρχει μόνο το 16:9. Αν είναι βέβαια η ποιότητα βίντεο της μίας να είναι καλύτερη από της άλλης, το αντιπαρέρχομαι.

 

Η ερώτηση λοιπόν είναι : Με δεδομένο ότι δεν έχω τεχνικές γνώσεις για να κρίνω ποιότητα και έχοντας κατά νου ότι δεν έχω τεράστιες απαιτήσεις πέραν του να πιάσουν τόπο τα λεφτά μου και τα βίντεο μου να βλέπονται χωρίς σημαντικούς συμβιβασμούς, ποιά είναι η άποψη σας? Έχει κάποιος sample video κάποιας απ' αυτές? Υπάρχει μήπως στα χρήματα αυτά κάποια ακόμη καλύτερη πρόταση που μου διαφεύγει? Κάποιο σημαντικό χαρακτηριστικό που θα πρέπει να δώσω περισσότερη βάση?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

φίλε μου είμαι ακριβώς στην ίδια φάση με σένα...

 

Την 460 δεν κατάφερα να την δω κάπου. Την panasonic την είδα και νομίζω ήταν πολύ καλή. Για την 460 το μόνο αρνητικό που έχω διαβάσει αφορά τον θόρυβο του μοτερ που λόγω μικρόυ μεγέθους κάμερας "φτάνει" στο μικρόφωνο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...