Προς το περιεχόμενο

Ο Συναγερμός μου κόβει το Adsl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Ακούστε το πρόβλημά μου και βοηθείστε:

Χτές μου δώσανε τους κωδικούς από την VIVODI.Πάω να μπώ και τίποτα.Δεν έρχεται καθόλου σήμα......!Αφού άλλαξα τα πάντα,από filter και modem μέχρι και καλώδια κατέληξα στο συμπέρασμα οτι ο συναγερμός μου κόβει την DSL.Πιο συγκεκριμένα ΠΡΕΠΕΙ κατα πάσα πιθανότητα να κόβει όλες τις συχνότητες εκτός του τηλεφώνου.Το λέω αυτό γιατί ούτε αναγνώριση κλήσεων έχω,παρόλο που η υπηρεσία είναι ενεργοποιημένη από τον ΟΤΕ.Επικοινώνησα και με την εταιρία του συναγερμού και μου είπαν οτι είναι πολύ πιθανό να συμβαίνει αυτό και οτι πρέπει να αλλάξω πλακέτα που πάει κοντά στα 500Ε!Εντάξει είναι παλιός ο συναγερμός(από το 1985) αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο συναγερμός να κόβει όλες τις άλλες συχνότητες!

Έχετε καμία λύση ρε παιδιά?Έχει συμβεί σε κανένα αύτο;Βρήκα κάτι στο φυλλάδιο του filter που πήρα και ανέφερε κάτι για alarm:http://www.hrdiemen.es/products/index.php?command=viewProduct&id=11024

Ξέρετε κάτι?

Help γιατί είναι σπάσιμο!!!!

Thanks εκ των προτέρων και sorry για το μεγάλο Post!

Δημοσ.

Δοκίμασες το φίλτρο που πήρες;Το 85 που πήρες το συναγερμό δέν προβλεπόταν

το dsl ούτε στα πιο τρελλά όνειρα έτσι δεν έχει σχεδιαστεί για να μήν επηρρεάζει τις "γειτονικές" συχνότητες που χρησιμοποιεί το dsl.Θα δοκίμαζα να δώσω στο συναγερμό γραμμή απο την έξοδο του φίλτρου που πήρες με το modem, που λέει telephone έτσι στο συναγερμό θα πηγαίνει μόνο το τηλεφωνικό σήμα και όχι όλες οι συχνότητες μαζί.

Δημοσ.

Καταρχάς Thanks!

Ο συναγερμός είναι στην πρώτη γραμμη του σπιτιού!Επίσης το κουτί του συναγερμού είναι καμια 15αριά μέτρα μακρία από τον υπολογιστή μου!Επίσης το εσωτερικό του κουτιού δεν είναι προσπελάσιμο, με το που το απκουμπάς βαράει ο συναγερμός.Το jack του τηλεφώνου είναι μέσα στο κουτί.

ΤΟ φίλτρο που έδωσα στο Link για alarm τι είναι?

Δημοσ.

Αυτό που σου είπαν από την εταιρία συναγερμού είναι ΨΕΜΑΤΑ. Κανονικά έπρεπε να στο φτιάξουν αυτοί και να ελέγξουν και τον συναγερμό με 30-40€.

Η λογική για να το φτιάξεις είναι να παραλληλίσεις την γραμμή, το ένα σκέλος να πάει καρφί στο adsl modem/router σου και στο άλλο να μπει ένα φίλτρο και από εκεί στον συναγερμό και μετά στις πρίζες που υπάρχει τηλέφωνο.

Όταν ανοίγεις το κουτί του συναγερμού και αρχίζει και χτυπά απλά πάτα αφόπλιση με τον κωδικό σου.

Αυτό που με ανησυχεί είναι που συνεργάζεσαι με μια εταιρία που (κατά την γνώμη μου) κάνει αρπαχτές...

Δημοσ.

epidi exo kanei poles egkatastaseis adsl se spitia pou exoun sinagermo apla prepei na mpei filtro ston sinagermo kai meta pezei.se oles tis periptoseis pou exei ginei auto ola itan mia xara.apla ite mpenei filtro ite mpenei splitter.autoi mporoun na to kanoun alla pragmati kanoun arpaxtes.efoson i grammi paei sinagermo kai paei kai sto ipoloipo spiti apla mpenei ena spliiter prin paei i grammi ston sinagermo kai meta to ena kalodio paei ston sinagermo kai to allo paei sto ipoloipo spiti.sigoura ginetai.alios fonaxe kamia alli eteria.

Δημοσ.

Καταρχάς thanks σε όλους για το χρόνο σας!

Ο συναγερμός όπως είπα και πριν είναι 15 μέτρα μακριά.Το καλώδιο του ΟΤΕ βρίσκεται πίσω ακριβώς από το κουτί.Απο ότι θυμάμαι την τελευταία φορά που άνοιξα με κάποιο τεχνικό το κουτί υπάρχει μόνο ένα τηλεφωνικό καλώδιο μέσα.

Το splitter που να το βάλω?Επίσης το φίλτρο θα μπεί ανάμεσα από το καλώδιο του ΟΤΕ και τον συναγερμό,οπότε ο συναγερμός θα κόβει πάλι το internet.

poulinos τις εγκαταστάσεις που έκανες πώς τις έκανες?Δείξε μου στο παρακάτω απλό σχήμα(από paint είναι) που βάζεις τα splitter και τα φίλτρα?[Να προσθέσω οτι από το κουτί του συναγερμού δεν βγαίνει κανένα καλώδιο.]

post-31129-129062940294_thumb.jpg

Δημοσ.

Επειδη και εγω ειχα το ιδιο προβλημα, εβαλα ενα φιλτρο adsl στην εισοδο του τηλεφωνου, στην πλακετα του συναγερμου.

Ο συναγερμος ειχε 2 καλωδια εισοδου του ΟΤΕ και εβγαζε 2 καλωδια εξοδου.Αυτο που εκανα εγω, ηταν να ενωσω ενα και ενα τα 2 καλωδια(2 ζευγαρια) στην πλευρα του φιλτρου που ειναι για πριζα τηλεφωνου και τα 2 καλωδια που βγαινουν απο την εξοδο, στην πλευρα του φιλτρου προς τηλεφωνο, να τα βαλω στην ''εισοδο ΟΤΕ'' του συναγερμου.

Βεβαια, μπορει και να μην ειναι η ιδια η περιπτωση...

Δημοσ.

Για να καταλάβω εσυ το modem το έχεις πάνω από το κουτί του συναγερμού?Τι φίλτρο χρησιμοποίησες,γιατί το κλασικό φίλτρο έχει μία είσοδο του τηλεφώνου μία είσοδο για το modem και μία για τηλεφωνική συσκευή?Μήπως έχεις το παρακάτω φίλτρο:http://www.hrdiemen.com/products/index.php?command=viewProduct&id=11024?Επίσης δεν κατάλαβα την συνδεσμολογία που έχεις κάνει,οπότε εάν δεν σου είναι κόπος να μου την εξηγήσεις αναλυτικά!Τέλος απο πότε τον έχεις τον συναγερμό,γιατί ο δικός μου είναι από το 85!

Thanks και sorry για το πλήθως των ερωτήσεων.

Δημοσ.

na to po kai ego ligaki.erxetai i grammi apo ton ote kai paei ston sinagermo.meta afou mpei ston sinagermo BGENEI apo ton sinagermo kai paei sto ipoloipo spiti.opote esi perneis ena filtro.prin paei i grammi ston sinagermo tin spas se 2 kalodia .to ena me filtro paei ston sinagermo kai to allo feugei kai pigenei sto ipoloipo spiti xoris ne ine ipoxreotiko na perasei mesa apo ton sinagermo.apo tin mia diladi to kalodio tha telionei ston sinagermo me filtro apo tin alli sto rest of the house.

Δημοσ.
Για να καταλάβω εσυ το modem το έχεις πάνω από το κουτί του συναγερμού?Τι φίλτρο χρησιμοποίησες,γιατί το κλασικό φίλτρο έχει μία είσοδο του τηλεφώνου μία είσοδο για το modem και μία για τηλεφωνική συσκευή?Μήπως έχεις το παρακάτω φίλτρο:http://www.hrdiemen.com/products/index.php?command=viewProduct&id=11024?Επίσης δεν κατάλαβα την συνδεσμολογία που έχεις κάνει,οπότε εάν δεν σου είναι κόπος να μου την εξηγήσεις αναλυτικά!Τέλος απο πότε τον έχεις τον συναγερμό,γιατί ο δικός μου είναι από το 85!

Thanks και sorry για το πλήθως των ερωτήσεων.

Κανενα προβλημα!Θα προσπαθησω να γινω πιο σαφης, αν και ειναι λιγο δυσκολο.

Ο συναγερμος μου εχει 4 σημεια συνδεσης τηλεφωνικου καλωδιου.2 για εισοδο(γραμμη ΟΤΕ πχ 1-2) και 2 για εξοδο(σπιτι πχ 3-4).

Αποσυνδεεις και τα 4.Τα συνδεεις 1-3 και 2-4.

Εχεις ενα απλο φιλτρο.Κοβεις το καλωδιο απο την πλευρα του κλιπ(προς πριζα) και το κομμενο κλιπ(με λιγο καλωδιο) το βαζεις στην εισοδο του φιλτρου(προς τηλεφωνικη συσκευη).

Ενωνεις τα ζευγαρια 1-3 και 2-4, το καθενα ζευγαρι δλδ, με ενα καλωδιο που βρισκεται στην εισοδο του φιλτρου.Μετα, ενωνεις τα 2 καλωδια της εξοδου του φιλτρου στην εξοδο του συναγερμου, εκει δλδ που ηταν αρχικα τα καλωδια 3-4.

Ο συναγερομος ειναι του 90.

Δημοσ.

Απλά βάλε ένα τ πριν την είσοδο της γραμμής στον συναγερμό. Δώσε το σκέλος στο dsl router και στο άλλο βάλε ένα φίλτρο και σύνδεσε το στην είσοδο του συναγερμού. Από την έξοδο πρέπει να πάρουν οι πρίζες του σπιτιού.

Καλύτερα να καλέσεις ένα τεχνικό

Δημοσ.
Κανενα προβλημα!Θα προσπαθησω να γινω πιο σαφης, αν και ειναι λιγο δυσκολο.

Ο συναγερμος μου εχει 4 σημεια συνδεσης τηλεφωνικου καλωδιου.2 για εισοδο(γραμμη ΟΤΕ πχ 1-2) και 2 για εξοδο(σπιτι πχ 3-4).

Αποσυνδεεις και τα 4.Τα συνδεεις 1-3 και 2-4.

Εχεις ενα απλο φιλτρο.Κοβεις το καλωδιο απο την πλευρα του κλιπ(προς πριζα) και το κομμενο κλιπ(με λιγο καλωδιο) το βαζεις στην εισοδο του φιλτρου(προς τηλεφωνικη συσκευη).

Ενωνεις τα ζευγαρια 1-3 και 2-4, το καθενα ζευγαρι δλδ, με ενα καλωδιο που βρισκεται στην εισοδο του φιλτρου.Μετα, ενωνεις τα 2 καλωδια της εξοδου του φιλτρου στην εξοδο του συναγερμου, εκει δλδ που ηταν αρχικα τα καλωδια 3-4.

Ο συναγερομος ειναι του 90.

Ok!Νόμιζα οτι έλεγες για 4 καλώδια και όχι για 4 ακροδέκτες!

Δεκτό!

Αύριο θα έρθει ο τεχνικός για να μην γίνει καμιά βλακεία και μουούν οτι την έκανα εγώ!Η διαδικασία είναι πολυ απλή,απλά όταν είχα βάλει αναγνώριση από τον ΟΤΕ και την έκοβε ο συναγερμός(και ακόμα τηε κόβει)μου είχαν πεί αποκλέιεται να φταίει ο συναγερμός και οτι κάτι πείραξα εγώ στο κουτί και κάτι χάλασα(ενώ το κουτί δεν είχα καν ανοιχτεί)!Τέλοσπάντων ο συγκεκριμένος τεχνικός από ότι μου είπαν έφυγε γιατί υπήρχαν πολλά παράπονα εις βάρος του.

Βλέπουμε λοιπόν για αύριο(αν δεήσει και έρθει ο τεχνικός).

Θα απαντήσω αύριο για νέα.

Δημοσ.
Απλά βάλε ένα τ πριν την είσοδο της γραμμής στον συναγερμό. Δώσε το σκέλος στο dsl router και στο άλλο βάλε ένα φίλτρο και σύνδεσε το στην είσοδο του συναγερμού. Από την έξοδο πρέπει να πάρουν οι πρίζες του σπιτιού.

Καλύτερα να καλέσεις ένα τεχνικό

ipes to pio sosto pou ipa kai ego kai to ipes mesa se 2 gramoules :) apsogos.poli simple to ipes kai poli katatopistikos.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

για τον συναγερμο ισχυει το εξης.αν ο συναγερμος δεν ειναι καθολου συνδεδεμενος με την τηλεφωνικη γραμμη τοτε εισαι οκ.αν ομως ειναι υπαρχουν 2 τινα.ο τεχνικος τουσυναγερμου σου μαλον ειπε βλακειες οποτε τα εξηγω εδω για να μην εχουμε ραδιο αρβυλα.σε περιπτωση που η γραμμη συνδεεται παραλληλα στον συναγερμο μπενει ενα φιλτρο οπως θα μπαινε στο τηλεφωνο αρκει να μπει με την σωστη φορα .η μυτη του φιλτρου κοιταει τον τοιχο.β.αν η γραμμη μπενει στον συναγερμο και βγενει απο το phone του συναγερμου εκει δεν μπορει να μπει φιλτρο επειδη αν μπει εκει φιλτρο 8α μονωθει ολη η γραμμη οποτε δεν 8α παιζει που 8ενα το adsl .σε κεινη την περιπτωση πρεπει να ενωσεις την γραμμη που μπενει σστο συναγερμο με τα καλωδια που βγενουν χωρις να περασει μεσα απο τον συναγερμο και παραλλη΄λα με φιλτρο να μπει στον συναγερμο.απλη λογικη.sorry για το σβησιμο του ποστ αλλα απαγορευονται τα greeklish οποτε σου απανταω και ας μην φαινεται το ποστ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...