Προς το περιεχόμενο

Windows XP & IE Pro Tips & Tweaks

ntg_net

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 1 μήνα μετά...
  • Απαντ. 174
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

στην πρωτη σελιδα σε καποιο σημειο λεει το εξης

<<L2 Cache

H L2 ή second-level cache ορισμένες φορές δεν μπορεί να ανιχνευτεί από τα Windows XP οπότε καλό είναι να ελέγξετε αν το λειτουργικό σύστημα έχει κάνει τις σωστές ρυθμίσεις.

Ανοίξτε τη registry και πηγαίντε στο κλειδί HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\

Δώστε τη σωστή* τιμή σε Kb του πεδίου SecondLevelDataCache

* ΠΡΟΣΟΧΗ: Για τη σωστή τιμή L2 του επεξεργαστή σας μπορείτε να συμβουλευτείτε τον κατασκευαστή της CPU>>

οταν πηγαινω εκει και κανω διπλο κλικ στο SecondLevelDataCache μου λεει value datα: 0 ειναι λαθος η ετσι πρεπει να ειναι?ο επεξεργαστης μου ειναι ο διπλοπυρηνος amd turion tl-56 και εχει 2 Χ 512kb L2 cache...

Δημοσ.

ναι βαζουμε ποση cache εχει ο καθε πυρηνας ή ολοι μαζι; και κατι αλλο στο 16δικο δεν ειναι αυτες οι τιμες; αρα εμενα που εχει 1024kb ο καθε πυρηνας βαζω 400 dword value?

και η κατι αλλο, η πλακα ειναι οτι εκανα τα tweak και εβαλα τα παντα να φορτονουν απο την ραμ αλλα τωρα στο bandwitdh των μνημων επεσε στο everest και γω που προσπαθουσα να παρω κανα ποντο παραπανω...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Διαβασα οτι στα Vista o χρηστης εχει την δυνατοτητα για Επαναφορά συστήματος ύστερα από αλλαγή motherboard.Link

Μια και χρηστης (φανατικος) των XP Pro θα σας γραψω στην πρωτη σελιδα μεσα στις επομενες μερες τον τροπο επαναφορας για τα πολυ αγαπημενα μας XP.

Παλιο κολπο αλλα μαλλον λιγοι το ξερουν.

Ελπιζω να ειναι χρησιμο σε μερικους (κυριος τους τεχνικους φανταζομαι).

Περιμενω τα σχολια σας , αν ειναι θετικα και το χρειαζεσται πολυ να το κανουμε λιγο πιο γρηγορα.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Φιλε πολλα μπραβο,ευχαριστω και πολυ καλη δουλεια ολα αυτα(ειδη εχω αρχισει και πραγματοποιω μερικα)...αλλα θελω μια μικρη βοηθεια::

Πως μπορω μπαινω αυτοματα στα windows,χωρις να χρειαζεται να παταω τον μοναδικο user που εχω??

Μηπως εχει καποια σχεση το παρακατω που αναφερεις??

Τι ακριβως κανω??

Διαχειρηση χρηστων και autologon options

Εναρξη – εκτελεση

CONTROL USERPASSWORDS2

Αλλαγή “Κωδικών Εισόδου” (Login Passwords) χρηστών στα Windows XP.

Αφού αποκτήστε πρόσβαση στον υπολογιστή κάντε κλικ στο “Έναρξη” (Start) -> “Εκτέλεση” (Run) και πληκτρολογήστε:

control userpasswords2

Θα ανοίξει ένα παράθυρο με τις ιδιότητες των λογαριασμών του κάθε χρήστη.

Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τους κωδικούς για όλους τους χρήστες του υπολογιστή.

Επιπλέον υπάρχουν και κάποιες extra ρυθμίσεις για πιο προχωρημένους χρήστες.

Αν πληκτρολογήσετε:

control userpasswords

(χωρίς το 2)

Θα ανοίξει το κλασικό παράθυρο “Λογαριασμοί Χρηστών”.

Δημοσ.
Φιλε πολλα μπραβο,ευχαριστω και πολυ καλη δουλεια ολα αυτα(ειδη εχω αρχισει και πραγματοποιω μερικα)...αλλα θελω μια μικρη βοηθεια::

Πως μπορω μπαινω αυτοματα στα windows,χωρις να χρειαζεται να παταω τον μοναδικο user που εχω??

Μηπως εχει καποια σχεση το παρακατω που αναφερεις??

Τι ακριβως κανω??

Διαχειρηση χρηστων και autologon options

Εναρξη – εκτελεση

CONTROL USERPASSWORDS2

Αλλαγή “Κωδικών Εισόδου” (Login Passwords) χρηστών στα Windows XP.

Αφού αποκτήστε πρόσβαση στον υπολογιστή κάντε κλικ στο “Έναρξη” (Start) -> “Εκτέλεση” (Run) και πληκτρολογήστε:

control userpasswords2

Θα ανοίξει ένα παράθυρο με τις ιδιότητες των λογαριασμών του κάθε χρήστη.

Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τους κωδικούς για όλους τους χρήστες του υπολογιστή.

Επιπλέον υπάρχουν και κάποιες extra ρυθμίσεις για πιο προχωρημένους χρήστες.

Αν πληκτρολογήσετε:

control userpasswords

(χωρίς το 2)

Θα ανοίξει το κλασικό παράθυρο “Λογαριασμοί Χρηστών”.

Aν δεν σου κατσει δοκιμασε απο regedit

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]

"DefaultDomainName"="To onoma tou pc sou"

"DefaultUserName"="To onoma tou xristi sou"

"AutoAdminLogon"="1"

"ForceAutoLogon"="1"

Download autologon.zip

autologon.zip

Δημοσ.
Με το που ετρεξα το autologon και εκανα επανεκκινηση

ανοιξε αυτοματα στην επιφανεια εργασιας.

Ευχαριστω και παλι!

Δεν κανει τπτ :)

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Για την συντόμευση shutdown.

Πολύ καλή δουλιά, έχω όμως και εγώ μια ερώτηση.

Θέλω αντί για σβήσιμο ή επενεκίννηση να κάνω αδρανοποίηση των windows, πως γίνεται αυτό με συντόμευση? Δοκίμασα αντι για r ή s να βάλω h αλλά δεν δουλεύει. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Δεν γινεται με την εντολη shutdown.

Γινεται ομως με την PsShutdown

Πανε εδω κατεβασε το PSTools απο την Microsoft

Hibernate

>psshutdown.exe -h -t 00

Standby

>psshutdown.exe -d -t 00

Usage: psshutdown [[\\computer[,computer[,..] | @file [-u user [-p psswd]]] -s|-r|-h|-d|-k|-a|-l|-o [-f] [-c] [-t nn|h:m] [-n s] [-v nn] [-e [u|p]:xx:yy] [-m "message"]

- Displays the supported options.

computer Perform the command on the remote computer or computers specified. If you omit the computer name the command runs on the local system, and if you specify a wildcard (\\*), the command runs on all computers in the current domain.

@file Run the command on each computer listed in the text file specified.

-u Specifies optional user name for login to remote computer.

-p Specifies optional password for user name. If you omit this you will be prompted to enter a hidden password.

-a Aborts a shutdown (only possible while a countdown is in progress).

-c Allows the shutdown to be aborted by the interactive user.

-d Suspend the computer.

-e Shutdown reason code.

Specify 'u' for user reason codes and 'p' for planned shutdown reason codes.

xx is the major reason code (must be less than 256).

yy is the minor reason code (must be less than 65536).

-f Forces all running applications to exit during the shutdown instead of giving them a chance to gracefully save their data.

-h Hibernate the computer.

-k Poweroff the computer (reboot if poweroff is not supported).

-l Lock the computer.

-m This option lets you specify a message to display to logged-on users when a shutdown countdown commences.

-n Specifies timeout in seconds connecting to remote computers.

-o Logoff the console user.

-r Reboot after shutdown.

-s Shutdown without power off.

-t Specifies the countdown in seconds until the shutdown (default: 20 seconds) or the time of shutdown (in 24 hour notation).

-v Display message for the specified number of seconds before the shutdown. If you omit this parameter the shutdown notification dialog displays and specifying a value of 0 results in no dialog.

Περισσοτερα για την PsShutdown

Επισης μια αλλη εντολη η Powercfg με την οποια απλα απο command line ρυθμιζεις τις επιλογες ενεργειας.

powercfg [-l ] [-q ] [-x ] [-changename ] [-duplicatescheme ] [-d ] [-deletesetting ] [-setactive ] [-getactivescheme ] [-setacvalueindex ] [-setdcvalueindex ] [-h ] [-a ] [-devicequery ] [-deviceenablewake ] [-devicedisablewake ] [-import ] [-export ] [-lastwake ] [-?] [-aliases ] [-setsecuritydescriptor ] [-getsecuritydescriptor ]

Περισσοτερα για την Powercfg

Για την συντόμευση shutdown.

Πολύ καλή δουλιά, έχω όμως και εγώ μια ερώτηση.

Θέλω αντί για σβήσιμο ή επενεκίννηση να κάνω αδρανοποίηση των windows, πως γίνεται αυτό με συντόμευση? Δοκίμασα αντι για r ή s να βάλω h αλλά δεν δουλεύει. Ευχαριστώ.

Δημοσ.
Δεν γινεται με την εντολη shutdown.

Γινεται ομως με την PsShutdown

Πανε εδω κατεβασε το PSTools απο την Microsoft

Hibernate

>psshutdown.exe -h -t 00

Standby

>psshutdown.exe -d -t 00

Ευχαριστώ πολύ, θα το δοκιμάσω.

Πάντως το επόμενο εύλογο ερώτημα, είναι υπάρχει τρόπος να εμφανίζεται στο Start Menu όπως το Σβήσιμο, έχω XpPro ελληνικά.

Δημοσ.

Ναι απλα 8α κανεις μια συντομευση και 8α την "συρεις" εκει που 8ες.

Ευχαριστώ πολύ' date=' θα το δοκιμάσω.

Πάντως το επόμενο εύλογο ερώτημα, είναι υπάρχει τρόπος να εμφανίζεται στο Start Menu όπως το Σβήσιμο, έχω XpPro ελληνικά.[/quote']

Δημοσ.

Εντάξει το ξέρω αυτό και το έκανα, απλά επειδή βγαίνει στο πάνω μέρος έλεγα μήπως υπάρχει τρόπος να βγει στο κάτω μέρος του start menu δίπλα στο Σβήσιμο, έτσι και αλλιώς έχω αφαιρέσει με το TuneUpUtilities το user log off

deskcb8.jpg

Δημοσ.

Με 3ου κατεσκευαστη προγραμματα γινεται μονο απο οσο ξερω.

http://www.smartpctools.com/startmenu/index.html

http://www.vistastartmenu.com/index.html

Απο windows αν εχεις pro (οχι home) γραψε gpedit.msc στην εκτελεση.

Πας Ρυθμισεις του χρηστη -> Προτυπα Διαχειρησης -> Γραμμη εργασιων και μενου Εναρξη.

Εδω ειναι οτι μπορεις να κανεις απο Windows

Εντάξει το ξέρω αυτό και το έκανα, απλά επειδή βγαίνει στο πάνω μέρος έλεγα μήπως υπάρχει τρόπος να βγει στο κάτω μέρος του start menu δίπλα στο Σβήσιμο, έτσι και αλλιώς έχω αφαιρέσει με το TuneUpUtilities το user log off

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...