Προς το περιεχόμενο

Μεγαλύτερο latency μετά το upgrade?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδω και 1 χρονο εχω τη 1024 που έγινε 2048 και ειμαι πολυ ικανοποιημένος. Φουλ ταχυτητες, ελάχιστο downtime και γενικά όλα ωραία.

Αυτο που έχω παρατηρήσει όμως είναι το εξής, μετά το upgrade σε 2mbit που εγινε το καλοκαίρι, ότι το latency που έχω στο World of Warcraft εχει ανέβει απο μέσω όρο που είχα 90ms, σε 250. Δεν ειναι κατι τραγικό, αλλά όπως και να το κάνουμε έχει σημασία. Δοκίμασα και σε άλλους server (ξέρω οτι εχει datacenter στη γαλλία και σουηδία) και είχα πάλι ακριβώς το ίδιο, οπότε δε νομίζω να φταίει ο σερβερ που παίζω.

Απτην άλλη όταν είναι αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί, πέφτω πάλι στα 90-100.

Εχει παρατηρήσει κανείς μεγάλο lag ή εγώ είμαι ο τυχερός? Το οτι εγινε μετά το upgrade ειναι 100% σιγουρο γιατί παίζω κάθε μέρα 5 ώρες οπότε δεν παίζει να κάνω λάθος.Με hol έιμαι, αλλά και με forthnet που δοκίμασα με username φιλου μου περίπου εκεί ήμουν..

Δημοσ.

Αρχικά με έβαλες σε υποψίες μήπως σε είχαν γυρίσει σε Interleave Mode.

Λέγοντας όμως πως τις ώρες..."μη ακμής" πέφτεις πάλι στα normal ping, έδειξες το φως το...αληθινόν...

πιτάρισε το DSLAM σου δυστυχώς.

Δημοσ.

billpeppas τελικά ακυρο τελικά, σημερα πρωι μπήκα να τεστάρω και είχα πάλι 200άρες. Ρωτησα και τον αδερφο μου (αυτος βασικα το τσεκαρει νωρις το πρωι γιατι εγω λειπω) και μου ειπε οτι οι 90άρες έχουν εξαφανιστεί εδώ και καιρό..

Να πιτωσει το dslam ειναι δυσκολο εδω, το ίδιο μου ειπε και ο ΟΤΕ οταν τον ειχα καλεσει, μου ειπε οτι είναι σχεδόν άδειο σε σχέση με άλλα επειδη και καλα δεν ειναι πυκνοκατοικημένα και δεν υπάρχει καμία σχεδον εταιρία και να μην ανησυχώ απο αυτην την άποψη..

Το interleave mode τι ακριβως ειναι? Και τί μπορώ να κάνω εγώ γι'αυτό?

Αυτο που με ανησυχεί πολύ είναι μην έχω κάποιο πρόβλημα με voip calls γιατί τώρα στις γιορτές έχουμε να καλέσουμε όλο τον κόσμο... :D

Δημοσ.

Το Interleave Mode είναι μια "λειτουργεία" που διαμορφώνει τα εισερχόμενα και εξερχόμενα πακέτα ( δεδομένων προφανώς ) με τρόπο που τα error bits ( λόγω transmission failure, corruption, mis-con ) πέφτουν σε διαφορετικές θέσεις, και όχι συνεχόμενα ( το error correction του ADSL μπορεί να ξεπεράσει μέχρι και 3 συνεχόμενα error bits ).

Δηλαδή αν ένα πακέτο είναι το 01001001 το στέλνει "scrambled" π.χ. 10011000 ώστε αν τύχει και έχουμε 3 συνεχόμενα mis-received bits, να μην χάνουμε το πακέτο ( αφού στην ουσία δεν είναι συνεχόμενα :D ).

Σκέψου το κάπος σαν το ECC στις μνήμες RAM.

Βεβαίως αυτή η διαδικασία προσθέτει ένα latency στην επικοινωνία με το DSLAM από μόνη της ( 25-50ms ) [ αν υποθέσουμε ότι τα ρημαδιάρικα DSLAM του OTE είναι sucky, καθώς και υπερφορτωμένα κάντα 80ms ]

Αν τώρα εξακολουθείς να είσαι σε Fast Mode ( δεν ξέρω ποιό modem έχεις, αλλά αρκετά έχουν page όπου λένε σε τι mode είσαι ), δοκίμασε και με κανέναν άλλο ISP να δείς τι παίζει.

Δανείσου π.χ. από κανέναν φίλο με Tellas το account του, και ρίξε ένα ping σε ιταλία [ π.χ. gamesfarm.net ].

Αν έχεις πάνω από 70ms τότε το DSLAMιδι σου είναι σε κακή μέρα ( βασικά φορτωμένο, κάτι που ποτέ δεν παραδέχονται οι ***** στον ΟΤΕ ).

[ η Tellas έχει οπτ. ίνα από κεφαλλονία με Ιταλία, και πρέπει να έχεις πάντα τρελλά ping με italy ]

{ σε καλό DSLAM έχεις γύρω στα 35ms με Italy :) }

Δημοσ.

Έχω το Zyxel 660 series, θα κοιταξω μολις παω σπίτι να δω αν εχει τετοια σελίδα που να βλέπω αν ειμαι σε interleave mode. Θα δω και με κανενα demo account αν έχω καλύτερα pings, αν και δυστυχώς αν ειναι θέμα provider την πάτησα μιας και δεν πρόλαβα να ακυρωσω και ανανέωσε η hol για αλλους 12 μηνες...... :D

Δημοσ.

sto zyxel kapou sou leei pou klidonei i grammi mesa apo to interface.ekei leei fast i interleave.gia ta ipoloipa auta pou ipe o bill.genika to interleave einai pio argo apo to fast .o ote stin arxi tous eftiaxe olous interleave alla otan eginan ta parapona ipan oti egine kata lathos kai tous girisan se fast.an to diloseis vlavi isos na to dexstoun kai na se kanoun fast kai esena.

Δημοσ.

Χμμμ δεν το βρισκω πουθενα αυτο.. Παιζει να μην υπάρχει ή εγω ειμαι τυφλός? Ούτε μπορώ να δω πουθενά που κλειδώνει η γραμμή.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Xmmm, piga na kano telnet opos mou eipate kai mou vgazei to eksis...

Copyright © 1994 - 2004 ZyXEL Communications Corp.

ras> wan adsl chandata

DSL standard: ADSL_G.dmt

near-end interleaved channel bit rate: 0 kbps

near-end fast channel bit rate: 2048 kbps

far-end interleaved channel bit rate: 0 kbps

far-end fast channel bit rate: 256 kbps

ras>

Ara eimai ok apo afto e? Fast channel eimai..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...