KWSN_Men Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 Να συμπληρώσω ότι η κυρία το είχε πουλήσει το σπίτι στα τέλη του 2000...
Delirium Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 Delirium που μένεις? Εγώ Amstelveen... Groningen: Student city of 2006 Ενα δαγκωτό και απο μένα για την Ολλανδία. Ωραία, οι φανατίλες να μαζευόμαστε! Δεν θα ήταν ενδιαφέρον να μας πουν όσοι έζησαν έξω (προσφατα ομως) με τα ενοίκια τι γίνεται; Λοιπόν: 3άρι (μεγάλο), ουσιαστικά ο 2ος όροφος, σε σπίτι πα-ρα-μυ-θέ-νι-ο (δηλαδή λες και βγήκε κανονικά από παραμύθι!), με φεγγίτες, τρελά κεραμίδια, τζάκι, αλλά και φουλ modern extra, στο κέντρο του Groningen (κοντά στο University), στα 800 ευρώ. Το αντίστοιχο, αρχιτεκτονικά, στην Αθήνα από + κλείεται να έπαιζε σε λιγότερα από 1500, αν το έβρισκες π.χ. σε Θησείο... Εδώ πλέον, 700 ευρώ κοστολογούν 3αρακι στο Παγκράτι όπου, όταν ο γείτονας κλάνει, εσύ λιποθυμάς από τη μπόχα του :-x
louben Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 οκ.. τότε για άλλη λέμε.Τα νοίκια στο Λονδίνο έχουν φτάσει σε επίπεδα γελοιότητας όντως... Το '60 μένανε σε κοινόβια για το γούστο τους και τώρα από ανάγκη... εδιτ Να συμπληρώσω επίσης ότι όταν αγοράζεις ακίνητο, τις περισσοτερες φορές, δεν αγοράζεις και τον τίτλο ιδιοκτησίας! Το "νοικιάζεις" ουσιαστικά, για όσα χρόνια έχουν μέινει στο αρχικό συμβόλαιο. Μπορεί να είναι 99, 30, αναλόγως. Ουσιαστικά οι τράπεζες σάρωσαν τα ακίνητα και τώρα τα "νοικιάζουν" μακροχρόνια, με ντούκου μπροστάντζα νοίκια (και από δάνειο που έχεις πάρει πάλι από αυτές...) Η μπάνκα, δε χάνει ποτέ... :twisted: Kai μου το ειχαν εξηγησει αυτο(για σουηδια και δανια) και δεν ειχα καταλαβει ακριβως πως δουλευε.Ιδου. Περισυ τετοια εποχη περιπου που ημουν Λονδινο ειχα διαβασει σε Αγγλικη εφημεριδα(την οποια και εχω φυλαξει καπου) οτι οι Αγγλοι "Σκαναρουν" απο τον Αερα τα σπιτια εχουν βαση δεδομενων με τη διαρρυθμιση τους και αν κτισεις καποιο δωματιο στη ζουλα ερχονται και σε τσιμπανε ισχυει? Παντως οντως οι τιμες κατοικιας στο Λονδινο εχουν ξεφτιλιστει.
BLISS Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 ...στο κέντρο του Groningen ... Ναι αλλά άντε να μάθεις αυτή τη γλώσσα... Και ας πούμε ότι την έμαθες, πώς να την προφέρεις?? Όποτε τους ακούω νομίζω ότι καθαρίζουν το λαιμό τους προσπαθόντας να πουν κάτι. :razz: Δύσκολο ακούγεται.... :-?
BLISS Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 και αν κτισεις καποιο δωματιο στη ζουλα ερχονται και σε τσιμπανε ισχυει? Το αστείο είναι ότι για να κάνεις απλές εξωτερικές παρεμβάσεις στο σπίτι (ακόμα και στο χρώμα της πόρτας σου), πρέπει πρώτα να πάρεις άδεια από τους γείτονες. Αν διαφωνήσουν, σου φυτεύουν στον κήπο μια ταμπέλα -δε 8υμάμαι ακριβώς τη λέξη...- που ουσιαστικά σου λένε να μην προχωρήσεις στην ενέργεια. Αυτό, σε συνενόηση με το Δήμο πάντα, φυσικά. Αν το θέμα είναι σε εξέλιξη, μπορούν να σου βάλουν μια ταμπέλα, που να λέει π.χ. "Say NO to this Development", για να πάρουν και άλλους με το μέρος τους μέχρι την ολοκλήρωση συλλογής των υπογραφών... Όταν για μικρά πράγματα, υπάρχει τέτοια διαδικασία, το να χτίσεις κάτι στη ζούλα, και να τη σκαπουλάρεις ακούγεται απίθανο. Πρώτα από τους γείτονες δηλ. Για το αν γίνεται και δορυφορικός έλεγχος, για πολεοδομικά θέματα μικρής κλίμακας, δεν το ξέρω, αλλά στη χώρα του big bro δε θα με παραξένευε καθόλου... Γιαυτό και όλα τα σπιτάκια τους είναι καρμπόν ίδια στη σειρά και τα ξεχωρίζεις από τα φυτά του κήπου... εδιτ Για τους φραγκάτους βέβαια, υπάρχουν και άλλες οικιστικές λύσεις... (Από το 'Match Point' του Woody Allen η φωτό)
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Μμμ εξαιρετικη ιδεα ακουγεται αυτο... Να αντιπαραβάλω παλια ιστορια με γειτονα μου που εστησε στην αυλη του πριονοκορδελα (γιατι ειχε κορες να προικησει όπως έλεγε) και εφτιαξε υπαιθριο ξυλουργειο (παρανομο φυσικα) και μας επρηζε τα @@ ολη μερα συν ενα κοπροσκυλο που ειχε που ουρλιαζε (οχι απλο γαβ γαβ) εναλλαξ με τη πριονοκορδελα. Οταν λοιπον ηρθε το ΣΔΟΕ και τον συνελαβε και φυσικα του κατασχεσαν τη πραματεια του ωριοταν "άτιμη κοινωνια, άτιμοι γειτονες" κτλ συν καποιοι δικηγοροι της γειτονιας που σχολιαζαν "ζηλευανε τον ανθρωπο που εβγαζε το κατι-τις του, απ' το θεο θα το 'βρουν" κτλ Λοιπον τι προτιματε; Τη μπανανια μας με τον καθε αυθαιρετο πονηριδη εξυπνακια που θελει να γεμισει τις τσεπες του με λεφτα σε βαρος των αλλων ή μια οργανωμενη κοινωνια με νομους που τηρουνται;
Finn Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Τάσο καλά του κάνανε κι ας λένε οι φιλευσπλαχνοι γείτονες άλλα. Στη θέση μου κάποιος άλλος θα είχε δώσει πολλούς γείτονες στην πολεοδομία/εφορία και λοιπές υπηρεσίες για πολλές αυαθαιρεσίες αλλά έχε χάρη που είμαστε καλά παιδία Μετατροπή του μπαλκονιού σε δωμάτιο και στήριξη του με μια μικρή μεταλλική κολώνα (παρανομο και επικίνδυνο),μετατροπή αυλής σε μηχανουργείο,κατάληψη δρόμου για παρκάρισμα κι ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.Γιατί δε δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά? Φοβομαστε μήπως βγούμε οι κακοί της υπόθεσης? Θυμάμαι μια φόρα πήγα να παρκάρω στο χωριό και μου λέει μια θείτσα..καλά δε βλέπεις την πινακίδα..επιτρέπεται το παρκάρισμα μόνο για τους ενοίκους της πολυκατοικίας μας.Η πινακίδα δεν ήταν άλλη απ την "Απαγορεύεται το παρκάρισμα τους ζυγούς μήνες" ενώ εγώ πήγα να παρκάρω μήνα Ιούλιο!! Το χε κάνει κι ο παππούς μου μια φορά.Έβαλε μια πινακίδα στο χωράφι "Απαγορευεται η κατασκήνωση" και δεν άφηνε κανέναν να κατέβει στην παραλία με το αμάξι!
mentoras99 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Στο εξωτερικο υπαρχουν πρατηρια καυσιμων στο ισογειο πολυκατοικιων, ή μονο στην ελλαδα?
Pablo_Hasan Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 και στην Ελλαδα αν υπαρχει ειναι παρανομο. Που το ειδες αυτο; ειχα δει μια φορα ενα στην θεσσαλονικη...
BLISS Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 και στην Ελλαδα αν υπαρχει ειναι παρανομο. Που το ειδες αυτο; ειχα δει μια φορα ενα στην θεσσαλονικη... ΈΝΑ μόνο? Είχα γνωστό που έμενε στον 1ο όροφο πάνω από πρατήριο που είχε πάρει φωτιά κάποτε θυμάμαι... (απέναντι από τα γήπεδα της ΧΑΝΘ). Επέζησε... Αυτό πρέπει να έγινε κατάστημα τώρα, αλλά σίγουρα υπάρχουν κι άλλα.
VISMA Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Εγω ψηφιζω Νεα Ζηλανδια. Εινια αρκετα μακρυα και σε φωτο που εχω δει μια εκπληκτικη χωρα!
thdim Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Delirium που μένεις? Εγώ Amstelveen... Groningen: Student city of 2006 Ενα δαγκωτό και απο μένα για την Ολλανδία. Ωραία, οι φανατίλες να μαζευόμαστε! Στο Groningen έμενε ή συγκάτοικος μου (μια κινέζα) και μου έχει φάει την ζωή να πάμε, οπότε μπορεί να έρθουμε καμία βόλτα για κάνα καφέ με την πρώτη ευκαιρία! Όσο για τα ενοίκια που ρώτησε κάποιος, στο Amsterdam είναι πανάκριβα, 2 αρι με 950 ευρώ περίπου, φυσικά μιλάμε για σπίτια άλλου επιπέδου κατά την γνώμη μου. Και όσο για την γλώσσα άποψή μου είναι ότι αν έχεις διάθεση όλα τα μαθαίνεις. Εδώ υπάρχουν ξένοι που κατάφεραν να μιλάν την Ελληνική, που είναι σαφέστατα δυσκολότερη από τα Ολλανδικά, Γαλλικά, Γερμανικά κλπ κλπ
louben Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 και στην Ελλαδα αν υπαρχει ειναι παρανομο. Που το ειδες αυτο; ειχα δει μια φορα ενα στην θεσσαλονικη... Θα αστειευεσαι βεβαια. Ξερω απειρα. Αν δεν κανω λαθος και ο υποπτος για πεδαιραστια στην εδεσσα βενζιναδικο κατω απο πολυκατοικια ειχε(το εδειξε η τηλεοραση). Τελικα ξερετε τι καταλαβα παιδες?Ζουμε στην ωραιοτερη χωρα του κοσμου με τους χειροτερους κατοικους(βαζω και τον εαυτο μου μεσα).
Fairies_Wear_Boots Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Στο εξωτερικο υπαρχουν πρατηρια καυσιμων στο ισογειο πολυκατοικιων, ή μονο στην ελλαδα? Μονο στην ελλαδα ισχυει αυτη η αηδια.....στο εξωτερικο τα βενζιναδικα ειναι εξω απο την πολη σχεδον.......
louben Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Μονο στην ελλαδα ισχυει αυτη η αηδια.....στο εξωτερικο τα βενζιναδικα ειναι εξω απο την πολη σχεδον....... An δεν κανω λαθος και στην ελλαδα εχει καταργηθει για νεες αδειες αλλα οι παλιες ισχυουν μεχρι να ληξουν. ΚΑτα τα αλλα δε θελουν να κανουν βενζιναδικα στα σουπερμαρκετ γιατι κινδυνευουν οι πελατες :p :p
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα