Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Christina καταρχας σε διαβεβαιωνω πως και στη Σουηδια υπαρχουν Αλβανοι, όχι βεβαια πολλοι(όπως στην Ελλαδα) αλλα αρκετοι.Η πλειοψηφια βεβαια εινα σλαβοι(Βοσνιοι,Κοσοβαροι , σερβοι και σκοπιανοι) με τους οποιους βαζουν και τους ελληνες.Κοινως μας εχουν ένα κλικ πανω από τους τουρκους και τους αραβες(τους οποιους θεωρουν πατο).

Για να καταλαβετε σε ποση υποληψη μας εχουν θα σας πω ένα παραδειγμα.

Μητερα φιλου μου(που ζει στη Σουηδια 30+ χρονια) αρρωστησε από ασθενεια η οποια την κατεστησε κατακοιτη(κυκλοφορει με καροτσακι).Πηγε λοιπον στο σουηδικο νοσοκομειο να κανει τις απαραιτητες εξετασεις και να παρει αναπηρικη συνταξη.Σας διαβεβαιω ότι αρνηθηκαν ότι εχει προβλημα, ειπαν ότι είναι μια χαρα και δεν της δικαιολογησαν ουτε αξονικη.Ηλθε στην ελλαδα (ευτυχως που ειχε ΙΚΑ-lol)εκανε αξονικη,διαγνωση, την μεταφρασε στο προξενειο και τους την πηγαν και την ετριψαν στα μουτρα τους. Και παλι στραβωσαν από ότι μου ειπαν αλλα δεν μπορουσαν να κανουν τιποτα και ετσι της εδωσαν τη συνταξη.

Και παλι όμως δεν της δικαιολογουν τα φαρμακα που της είναι απαραιτητα.Οποτε ερχεται ελλαδα 9 μηνες το χρονο το ικα της δικαιολογε τα φαρμακα κανονικα και για τους επομενους 3 παιρνει τα φαρμακα από εδώ.

Να το χαιρονται το κρατος προνοιας τους.

Και κατι τελευταιο για να δειτε τι πηξιμο τραβανε.Μιλησα με φιλο μου ελληνα προχθες που ζει μονιμα εκει και μου μιλαγε σαν ζομπι.Αυτο είναι μια φυσιολογικη κατασταση μετα από καποιο χρονο παραμονης εκει.

Τον παρατηρω όταν ερχεται ελλαδα και για καμια εβδομαδα είναι ψιλοκαταθλιπτικος και μαζεμενος.ΜΕτα αρχιζει και παιρνει τα πανω του και γινεται οκ μεχρι που ξαναφευγει και φτου απτην αρχη.

ΠΑντως ειδατε από το λινκ το ποιον των Σουηδεζων.Κατα κανονα αυτές που κανουν θραυση εκει είναι οι ξενες(οι ομορφοτερες που ειχα γνωρισει ηταν μια τουρκαλα,μια βοσνια μια κοσοβαρα και μια σερβα).Αλλο κουφο είναι ότι πιο πολλες ξανθιες βλεπεις στην Ελλαδα παρα εκει .Εκει που χανουν είναι κυριως στο ντυσιμο(ντυνονται σαν ουφο-και κυριως οι αντρες) εχουν όμως άλλη νοοτροπια(και οποιος καταλαβε –καταλαβε) η οποια είναι καλη όχι όμως για πολύ γιατι μετα ξενερωνεις(ακομη και με αυτό).

• Απαντ. 192
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Christina καταρχας σε διαβεβαιωνω πως και στη Σουηδια υπαρχουν Αλβανοι, όχι βεβαια πολλοι(όπως στην Ελλαδα) αλλα αρκετοι.

Τί να σου πω louben... Έτσι μου είπαν και το ανέφερα πως δεν είναι δική μου άποψη.

Ίσως αυτό που μπορεί να συμβαίνει τελικά είναι να μην είναι το ίδιο εύκολο με την Ελλάδα να μπούνε παράνομα μέσα στη χώρα τους.

Και νόμιμα να έχει επίσης κάποιες δυσκολίες επειδή η Αλβανία δεν είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν έχω προσωπική άποψη στο θέμα. Δεν έχω ζήσει εκεί και δεν γνωρίζω τι αληθινά συμβαίνει. blink.gif

Δημοσ.

Θα διαφωνήσω με όσους λένε ότι δεν περνάνε οι ξένοι και έρχονται εδώ το καλοκαίρι.Λογικά θα έρθουν εδώ αφού εδώ έχει νησιά και ήλιο.Δεν έρχονται για να ζήσουν στα καμίνια των μεγαλουπόλεων.

οι ομορφοτερες που ειχα γνωρισει ηταν μια τουρκαλα,μια βοσνια μια κοσοβαρα και μια σερβα

Τι να σου πω ρε φίλε.Ημαρτον.Να μου πεις νιώθει ο γιύτος να φάει τριφύλλι;Να μου έλεγε Τσέχα να πω ωραίος αλλαΑλβανίδα και Βόσνια;Ημαρτον που λέει και ο Γεωργίου.Τόσο κόπμλεξ ποια;

Τώρα από λαούς αυτό που έχω μάθει τόσα χρόνια από τας Κυκλάδας είναι ότι οι νοτιοιταλοί μας συμπαθούν πολύ χωρίς να υπάρχει ανταλλαγη συντρόφων.Οι Ισπανοί μας αντιπαθούν ταμάλα ενώ πολύ καλές σχέσεις (και ερωτικές) έχουμε με τους Πορτογάλους.Αν δείτε κανένα στα νησιά γιατί τα τελευταία 2 χρόνια έχουν εξαφανιστεί.Για βορειοευρωπαίους εντάξει αγγλία λίγο πολύ το ξέρουμε σαβουρογαμιά έχει αρχίσει να θεωρείται.Από κάτω χώρες με Ολλανδούς που έχω παίξει κα 5*5 είναι καλά τυπάκια και πολύ καλές γκόμενες.Κάποιος ανέφερε Δανία.Συχνάζουν Κρήτη το καλοκαίρι και είναι όλα τα λεφτά από τι μου έχουν πει.

Για Βαλκάνιους.Σκόπια φοβερές γκόμενες άλλο πράγμα αλλά αν σε δουν τα Σκοπιανά μαζί τους σε κανά χαντάκι θα βρεθείς.Από Σέρβες εντάξει όχι τπτ το φοβερό αλλά αξίζει.Αυτά από την προπέρσινη εμπειρία μου από Χαλκιδική.

Για να καταλαβετε σε ποση υποληψη μας εχουν θα σας πω ένα παραδειγμα.

Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι.

ντυνονται σαν ουφο-και κυριως οι αντρες)

Ε ναι δεν έχουν dieselonia και replayonia.Δεν έχουν τόση αμερικανιά.Μου φαίνεται ο φίλος σου καμιά κομπλεξαρία είναι Ελληνάρας και δε συμμαζευεται.

Ακου βλάκες οι Σουηδοί με τα τόσα τεχνολογικά επιτευγματα.Να μου πεις αν είανι αξύριστος μαυριδερός και μιλαέι για μπουγάτσα συνέχεια πως να τονε πάρουν στα σοβαρά.

σαν κάποιο που δεν του άρεσε η Γερμανία.ε ναι βρε αγόρι μου ,Αν σε βλέπουν να συμπεριφέρεσαι όπως ο Τούρκος τι θες να σου βάλουν άριστα.Εσείςι όλοι είστε για καμιά Αλβανία,Τουρκία μέχρι και οι σλοβενοκροάτες σας πήραν χαμπάρι.:mrgreen:

Κομπλεξικοί οι σουηδοί δεν έχουν οργάνωση οι Γερμανοί ,δεν ντύνονται οι Γάλλοι,ξενέρωτοι οι αυστριακοί αλλά οι Τούρκοι και οι Αλβανοί ε 100 χρόνια μπροστά από όλους .Ασε που δε σε αφήνουν να καπνίσεις σε κλειστό χώρο οι αλήτες.Φασίστες.Ασε που δε δέχονται και μίζες και λαδώματα.Ξεφτίλες!

Δημοσ.

Πάντως εγώ γνώρισα ένα γκομενάκι στην Αυστρία που ήταν απ' τη Σρι Λάνκα και ήταν μελαμψή, η σεξουαλική άπωσή μου για τις οποίες μελαμψές είναι μεγάλη. Και είδα και πολλές Τσέχες, η αγάπη μου για τις οποίες μόλις και δεν υποσκελίζει την αγάπη μου για τον προστάτη μου.

Και ρε παλικάρια, ως τώρα η Paba μου λείπει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στην Αυστρία.

Το ηθικό δίδαγμα λοιπόν είναι πως δεν υπάρχει γενικός κανόνας.

Ευχαριστώ που διαβάσατε το cliche πόρισμά μου.

Δημοσ.
Eξαρταται το ατομο.

Τωρα οι Γερμανοι καιγονται με τους Τουρκους.

Επειδη δεν το γνωριζω απο πρωτο χερι μετεφερα αυτο που μου ειπαν.....μου το ειπε μια φιλικη οικογενεια που μενουν εκει πολλα χρονια....απο κει και περα μπορω να εκφερω αποψη μονο για αυτα που εχω δει.......και αυτο που εχω προσεξει ειδικα για καποιους λαους ειναι οτι ειναι τελειως διαφορετικοι απο χωρα σε χωρα.....εχω γνωρισει αλβανους μεταναστες στην αγγλια και επαθα πλακα....καμια σχεση με το προτυπο που υπαρχει στην ελλαδα.......επισης εχω γνωρισει αρκετους τσεχους-τσεχες τις οποιες θεωρουσα θεογκομεναρες και τελικα ειναι μετρημενες στα δακτυλα του ενος χεριου αυτες....οι πιο πολλες ηταν μετριοτατες....οπως και αυτο που εγραψα πριν οτι η πλειοψηφια των σουηδεζων ειναι μελαχροινες και βαφονται ξανθες!!!! (καλα οταν το ειδα αυτο επαθα πλακα)

οι σουηδοι εχουν διαφορετικο ντυσιμο γιατι υποκεινται στην πιο gothic φιλοσοφια.....γενικοτερα οι σκανδιναβικοι λαοι το εχουν αυτο........και αυτο μου αρεσει........μακαρι να μπορουσα να κυκλοφορω και εγω οπως γουσταρω στο συνταγμα χωρις να με κοιτανε ενα καρο περιεργοι........

κατα ταλλα θα συμφωνησω με τον αποπανινο μου οτι δεν υπαρχει γενικος κανονας........

Ειναι κακο να εισαι μαυριδερος και αξυριστος?? :P

Δημοσ.

Κοιτα εχω γεννηθει και μεγαλωσει Σουηδια...

1. Οι νοτιες σουηδεζες ειναι φυσικες ξανθιες

2. οι βοριες ειναι οι μελαχρινες που το βαφουν....

3. οι Σουηδοι εχουν ενα ρατσισμο (οχι μονο προς τους ελληνες) προς ολους τους λαους διαφορετικους απο εκεινους, τους ελληνες σε σχεση με τους αλλους λαους τους συμπαθουν. Ο ρατσισμος αυτος δημιουργηθηκε λογω του οτι η χωρα αυτη επερνε και περιεθαλπτε ολους τους μεταναστες τους οποιους πληρωναν οι σουηδοι μεσω των φορων... με αποτελεσμα να πηξουν στους ξενους και να αρχιζει να φτωχευει το κρατος και να επιβαρυνει τον "μεσο" σουηδο, διοτι οι ξενοι εκμεταλλευονταν το συστημα τψν επιδοματων, καθοντουσαν αραχτοι και ανεργοι και πληρωνονταν...

4. τα νοσοκομεια, οι δρομοι, τα μμμ ειναι αψογα...!

5. ναι οι σουηδοι εχουν προβλημα αλκοολισμου, φαινεται παρασκευη-σαββατο-κυριακη βραδυ στους δρομους και στα μετρο...

6. δεν ειναι ομορφοι αλλα εχουν το διαφορετικο το εξωτικο (ξανθο με μπλε ματι)

7. ειναι κρυοι σαν λαος, για να κανεις φιλια με σουδο πρεπει να περασουν 2 χρονια... ειναι δυσκολοι...

Καποια πραγματα για την Σουηδια

Σαν χωρα να δουλεψεις και να κανεις master κτλ ειναι αψογη... τωρα για να ζησεις ειναι δυσκολο για ενα ελληνα που εχει μεγαλωσει με την καφετερια της γειτονιας και το μπουζουξιδικο του σαββατο και το ταβερνακι της πεμτπης...

Δημοσ.

Εγω τα μονα σχολια που εχω να κανω για την Σουηδια ειναι αυτο που σου ειπα για το μαλλι που μου εκανε ειλικρινα εντυπωση και αυτο για το ντυσιμο το οποιο μου αρεσε παρα πολυ και μακαρι να μπορουσαμε να το κανουμε και στην ελλαδα.....δεν μπορω να εκφερω αποψη για τη συγκεκριμενη χωρα για οτιδηποτε αλλο μιας και δεν εχω μεινει....

απο κει και περα ο φιλος αυτος κανει ειδικοτητα ιατρικης εκει οποτε θα κατσει καμποσα χρονακια αλλα μεχρι στιγμης δεν εχει παραπονεθει.......ειναι και θεμα ανθρωπου........εγω δυο χρονια αγγλια και εχω ηδη λαλησει.......

Δημοσ.

Να μου πεις αν είανι αξύριστος μαυριδερός και μιλαέι για μπουγάτσα συνέχεια πως να τονε πάρουν στα σοβαρά.

σαν κάποιο που δεν του άρεσε η Γερμανία.ε ναι βρε αγόρι μου ,Αν σε βλέπουν να συμπεριφέρεσαι όπως ο Τούρκος τι θες να σου βάλουν άριστα.Εσείςι όλοι είστε για καμιά Αλβανία,Τουρκία μέχρι και οι σλοβενοκροάτες σας πήραν χαμπάρι.:mrgreen:

Κάτι σα τον star mitsos δηλαδή ε; :grin:

Δημοσ.
απο κει και περα ο φιλος αυτος κανει ειδικοτητα ιατρικης εκει οποτε θα κατσει καμποσα χρονακια αλλα μεχρι στιγμης δεν εχει παραπονεθει.......ειναι και θεμα ανθρωπου........εγω δυο χρονια αγγλια και εχω ηδη λαλησει.......

Ρώτα τον σε παρακαλώ αν μπορείς γενικές πληροφορίες για την ειδικότητα στη Σουηδία.

Ώρες εργασίας, μισθό, εφημερίες, γενικά για τη ζωή εκεί. Επίσης αν γνωρίζει ποιες ειδικότητες είναι καλύτερα να κάνεις εκεί. Γενικά ότι μπορεί να μου πει, θα είμαι υπόχρεος.

Όπως έχω ξαναπεί με ενδιαφέρει να πάω Σουηδία ή Νορβηγία για την ειδικότητα μου.

Thanks!

Δημοσ.

Omnislash καρταρχας προσεχε λιγο το υφος σου .

[quote=omnislash;1431135.

Τι να σου πω ρε φίλε.Ημαρτον.Να μου πεις νιώθει ο γιύτος να φάει τριφύλλι;Να μου έλεγε Τσέχα να πω ωραίος αλλαΑλβανίδα και Βόσνια;Ημαρτον που λέει και ο Γεωργίου.Τόσο κόπμλεξ ποια;

URL=http://imageshack.us]turkqe2.jpg[/url]

Η τουρκαλα που λεγαμε (η ξανθια).

Δε μιλαμε για τουριστες(και εμπειριες μαζι τους) αλλα για τα κρατη τουσ και τις συνθηκες διαβιωσης.Καλο θα ηταν να αναφερομαστε σε ζητηματα που εχουμε ιδια αποψη και οχι γιαυτα που μας εχουν πει.

Και εντελως ενημερωτικα το τοπικ ξεκινησε αλλιως.Αν θες να μιλησεις για γκομενες ανοιξε αλλο thread(γιατι αυτο το παρακολουθουν και κοπελες που μαλλον δεν ενδιαφερονται).

I rest my case.

Δημοσ.

louben προσωπικα βρισκω πολυ χρησιμα τα οσα λες.

Το περιστατικο με τη μανα του φιλου σου ομως, πραγματικα με παραξενεψε.

Δημοσ.
louben προσωπικα βρισκω πολυ χρησιμα τα οσα λες.

Το περιστατικο με τη μανα του φιλου σου ομως, πραγματικα με παραξενεψε.

Εμενα να δεις ποσο με παραξενεψε.

Απο οσο καταλαβα επειδη το ειχαν ξεφτιλησει με τις αναπηρικες εχουν γινει υπερβολικα αυστηροι κυριως στους ξενους.Αλλα η γυναικα εχει προβλημα(ειναι κλινηρης).Και αυτο με τα φαρμακα το επιβεβαιωνω 100% γιατι τα παιρνουν απο εδω εκει.Δε θελω να μπω σε περισοοτερες λεπτομερειες παντως υπαγονται νοσοκομειακα στη LUND οπου αν δεν κανω λαθος ειναι και πανεπιστημιακο νοσοκομειο.

Δημοσ.

Anyway, αν εχει κανεις την υγεια του-πανω απο ολα-συζηταμε επειτα on topic για τον τροπο ζωης/lifestyle κλπ.

Απο την ολη συζητηση, καταλαβα οτι το πως βλεπει κανεις μια χωρα, με τι μάτια την βλεπει δηλαδη, ειναι θεμα σε μεγαλο βαθμο υποκειμενικο.

Πχ. ενω ολοι συμφωνουμε οτι ολες αυτες οι βορειοευρωπαικες χωρες ειναι πιο οργανωμενες κοινωνιες κλπ, αυτο για αλλους μπορει να ειναι πληκτικο(πχ αν σου αρεσει χαλαρωτητα), για αλλους ομως μπορει να ειναι θειο δωρο(αν εχει φαει τα μουτρα σου με την ανοργανωσια της ελληνικης κοινωνιας-δημοσιου).

Βεβαια, εν πολλοις, ολοι τριγυρναμε εναλλαξ στην μια ή την αλλη κατασταση.

Γουσταρουμε ισως οργανωση, αλλα οταν το καλοσκεφτουμε δεν θα θελαμε να νιωθουμε και πολυ πιεσμενοι. Ισως τα θελουμε ολα.

Θυμαμαι ενα φιλο μου, που με ξερει χρονια και με ξερει καλα, που του ελεγα τους προβληματισμους μου για το πως ζουμε στην Ελλαδα και μου ειπε οτι επειδη ειμαι τύπος της οργανωσης, της συνέπειας, κλπ κλπ, μαλλον θα περνουσα καλυτερα σε μια άλλη ευρωπαικη χωρα, κι οχι στην Ελλαδα που ειναι 'ενα απεραντο φρενοκομειο'(ρηση καραμανλη του παλαιού), χωρα φαιδρας πορτοκαλεας και κοινως μπανανια (καθημερινα να ζεις ελλαδα βλεπουν τοσα τραγελαφικα τα ματια σου), με 0 υποδομες υγειας-παιδειας-κλπ που οσο εισαι μικρος δεν τα καταλαβαινεις αλλα οσο μεγαλωνεις καταλαβαινεις ποσο επηρεαζουν την καθημερινη σου ζωη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...