mentoras99 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 louben, στη σουηδια, με χρηση της αγγλικης μπορεις να ζησεις αξιοπρεπως, ή αυτοί μας έχουν που μας έχουν κάπως, αν ακούσουν ότι δεν μιλάς και σουηδικά σε βάζουν στην άκρη?
Fairies_Wear_Boots Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Ρώτα τον σε παρακαλώ αν μπορείς γενικές πληροφορίες για την ειδικότητα στη Σουηδία. Ώρες εργασίας, μισθό, εφημερίες, γενικά για τη ζωή εκεί. Επίσης αν γνωρίζει ποιες ειδικότητες είναι καλύτερα να κάνεις εκεί. Γενικά ότι μπορεί να μου πει, θα είμαι υπόχρεος. Όπως έχω ξαναπεί με ενδιαφέρει να πάω Σουηδία ή Νορβηγία για την ειδικότητα μου. Thanks! Αυτο θα μπορεσω να το κανω μετα τις 13 Ιανουαριου οταν γυρισω Αγγλια....ειναι οκ αυτο?
thdim Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 εγώ μόλις μετακόμισα στην Ολλανδία!!! Ήπιο κλήμα, πολλή διασκέδαση, πολλή καλύτερες συνθήκες ζωής από την Ελλάδα! Φυσικά όλα είναι σχετικά σε αυτό το ερώτημα.
grigas Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 mentoras99 θα ήθελες να μοιραστείς τις δικές σου εμπειρίες από χώρες του εξωτερικού???
mentoras99 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Δυστυχως δεν εχω εμπειριες απο εξωτερικο. Μονο οτι ακουσα απο αλλους ή οτι διαβασα στο net.
KWSN_Men Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Δυστυχως δεν εχω εμπειριες απο εξωτερικο. Μονο οτι ακουσα απο αλλους ή οτι διαβασα στο net. Τότε πώς μπορείς και κρίνεις;
Cristina Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Anyway, αν εχει κανεις την υγεια του-πανω απο ολα-συζηταμε επειτα on topic για τον τροπο ζωης/lifestyle κλπ. Απο την ολη συζητηση, καταλαβα οτι το πως βλεπει κανεις μια χωρα, με τι μάτια την βλεπει δηλαδη, ειναι θεμα σε μεγαλο βαθμο υποκειμενικο. Πχ. ενω ολοι συμφωνουμε οτι ολες αυτες οι βορειοευρωπαικες χωρες ειναι πιο οργανωμενες κοινωνιες κλπ, αυτο για αλλους μπορει να ειναι πληκτικο(πχ αν σου αρεσει χαλαρωτητα), για αλλους ομως μπορει να ειναι θειο δωρο(αν εχει φαει τα μουτρα σου με την ανοργανωσια της ελληνικης κοινωνιας-δημοσιου). Βεβαια, εν πολλοις, ολοι τριγυρναμε εναλλαξ στην μια ή την αλλη κατασταση. Γουσταρουμε ισως οργανωση, αλλα οταν το καλοσκεφτουμε δεν θα θελαμε να νιωθουμε και πολυ πιεσμενοι. Ισως τα θελουμε ολα. Αυτά συμπέρανα κι εγώ από τα γραφόμενα των παιδιών, αλλά αυτά δεν ισχύουν για όλα τα πράγματα; Εξαρτάται από τις προτεραιότητές μας, τις ανάγκες μας, τις προσδοκίες μας, την κοσμοθεωρία μας για το αν μας πάει κάτι ή όχι.
grigas Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Δυστυχως δεν εχω εμπειριες απο εξωτερικο. Μονο οτι ακουσα απο αλλους ή οτι διαβασα στο net. κρίμα
mindtrapper Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Αυτο θα μπορεσω να το κανω μετα τις 13 Ιανουαριου οταν γυρισω Αγγλια....ειναι οκ αυτο? Φυσικά
louben Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 louben, στη σουηδια, με χρηση της αγγλικης μπορεις να ζησεις αξιοπρεπως, ή αυτοί μας έχουν που μας έχουν κάπως, αν ακούσουν ότι δεν μιλάς και σουηδικά σε βάζουν στην άκρη? Από τα ατομα με τα οποια εγω τουλαχιστον συναναστραφηκα οι Νεοι ολοι σχεδον μιλουν κανονικα αγγλικα.Μονο οι καπως μεγαλυτεροι δε γνωριζουν(και από αυτους όχι ολοι). Παντως για να μη λεμε μονο τα ασχημα για καποιον που θελει να παει και να εργαστει για καποιοα χρονια χωρις πολλες διασκεδασεις είναι ιδανικα.Και αυτό γιατι οι ανθρωποι είναι αψογοι επαγγελματιες δε χωρανε απατεωνιες, λαμογιες κτλ υπαρχει ταξη και πραγματικα 0 γραφειοκρατια(φιλος πουλησε το αυτοκινητο του με τον εξης τροπο-ηρθε ο αγοραστης εγραψε τα στοιχεια του αγοραστη σε ένα κενο τμημα της αδειας εβαλε το τμημα αυτό σε φακελο το εριξε σε γραμματοκιβωτιο πηρε τα λεφτα και τελος.Ολα αυτά σε 5 λεπτα.Εδω ποσες μερες χρειαζομαστε για να κανουμε κατι αναλογο?) Και οσο για το κρατος προνοιας οντως δουλευει(εκτος από την περιπτωση που προανεφερα).Επειδη όμως κατι πονηροι σαν εμας το εχουν ξεφτιλησει αγανακτησαν οι ανθρωποι(και με το δικιο τους). Πχ αν σε διωξουν από τη δουλεια σου το κρατος για καποιο χρονικο διαστημα σου δινει το 80(ή 60% δε θυμαμαι ακριβως) του μισθου που επαιρνες+σου πληρωνει νοικι,φως νερο , οικοσκευη(μεχρι καποιου ποσου) και σου βρισκει δουλεια αναλογη των προσοντων που ειχες(αυτά τουλαχιστον μεχρι πριν από λιγο καιρο). Αν γινοταν αυτό εδώ ποιος θα δουλευε? Αλλαζουν όμως τα πραγματα και ο καινουργιος πρωθυπουργος ανηγγειλε μειωση των προνομιων αυτων και αυξηση των ασφαλιστικων εισφορων για να μη βαρεσουν κανονι. Οι ανθρωποι τελος στην πλειοψηφια τους δεν είναι για πολλα-πολλα όμως οφειλω να ομολογησω ότι είναι πολύ ευγενεις, ανεξικακοι,καλλιεργημενοι(σε μεγαλο βαθμο),ηρεμοι και αγαθοι(με την καλη εννοια). Συμπερασμα:Ναι για λιγο όχι για πολύ(για τη διαμονη εκει εννοω).
john1987 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Οταν λες δεν ειναι για πολλα πολλα τι εννοεις? Επισης,εχει κανεις εμπειριες απο Αυστρια? Ολο ερωτησεις ειμαι!
BLISS Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 ...Ρωσια για να ζησω απο κοντα την Ορθοδοξη μελαγχολια των ανθρωπων εκει αλλα και για τα τοπια φυσικα... Αυτό ισχύει όντως... αλλά δε ξέρω κατά πόσο έχουν επιρρεαστεί τόσο πολύ από τα θρησκευτικά τους πιστεύω ή από την οικονομική μιζέρια... Οι άνθρωποι περπατάνε σκεπτικοί, απογοητευμένοι. Το συζήτησα με μερικούς και η απάντηση ήταν 'από ανέκαθεν ο λαός μας ήταν σκεπτόμενος και προβληματισμένος'. Οι γυναίκες τους, τους λένε μουρτζούφληδες και αγέλαστους (καμία σχέση όμως όταν ρέει η βότκα!) Πανέμορφη χώρα, αλλά πολλά προβλήματα... Για ταξιδάκι είναι μια χαρά, για να ζήσεις... μπα...
louben Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Οταν λες δεν ειναι για πολλα πολλα τι εννοεις? ! Οτι επειδη εκπεμπουν σε αλλο μηκος κυματος δεν ειναι και οι καταλληλη παρεα(κυριως για τους ελληνες) Για μονιμα θα θελα να μεινω στην Κρητη οταν γινει και αμα γινει ανεξαρτητη . Χαιρομαι που εβαλες το smiley γιατι αυτο μονο ως αστειο μπορω να το εκλαβω.Δηλαδη τωρα που η Κρητη δεν ειναι ανεξαρτητη γιατι δεν πας να ζησεις εκει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα