Προς το περιεχόμενο

Samsung SyncMaster 215TW

gassim

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: το lag ΥΠΑΡΧΕΙ στην οθόνη αυτή όπως υπάρχει και σε ΟΛΕΣ τις TFT/LCD οθόνες, σε άλλες περισσότερο, σε άλλες λιγότερο. Το να συγκρίνεις 2 οθόνες -μια CRT με μια TFT- δίπλα-δίπλα με ψηφιακό χρονόμετρο όπως έχουν κάνει αρκετοί, είναι άκυρο γιατί θα αποδείξεις το ήδη γνωστό. Απο κει και πέρα σας εγγυώμαι ότι δε θα καταλάβετε το παραμικρό στην καθημερινή χρήση και στα games. Όσοι διαμαρτύρονται στα διάφορα forum για lag πιστεύω ότι είναι επηρεασμένοι από το κλίμα που έχει δημιουργηθεί και κυρίως από την αλλαγή ενώ έχουν συνηθίσει μια μικρότερη οθόνη. Το παρακάτω απόσπασμα δίνει την καλύτερη εξήγηση για αυτό το θέμα :

http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/lcd-parameters_7.html

Επίσης βασικό : VSYNC OFF στα παιχνίδια και κυρίως στα FPS...

Δημοσ.

Ακρως ενδιαφερον κ διαφωτιστικο το Link που μας εδωσες ...συγχαρητηρια ...

Με δικαιωνει στις παρατηρησεις που εκανα παραπανω και εξηγει σχεδον τα παντα σχετικα με τις TTF/LCD σε σχεση με τις CRT οθονες ...

Πρεπει ολοι να το διαβασουμε ...αξιζει..

Δημοσ.

to kanw quote gia autous pou variounte..

But when you come to think of it, many people are now transitioning to new large models from either 19” models with 1280x1024 resolution or from CRT monitors. Letʼs take a transition from a 19” LCD to the above-mentioned 215TW: the horizontal resolution has increased by a third (from 1280 to 1680 pixels), which means you have to shift your mouse farther to move its pointer from one edge of the screen to another – if the mouse settings have remained the same. Thatʼs where the feeling of “slow pointer” comes from. You can get the same feeling on your current monitor by lowering the pointer speed in three times in the mouse driverʼs settings.

Δημοσ.

Όντως δίνει τη σωστή διάσταση στο θέμα. Είναι γεγονός ότι κι εγώ όταν την αγόρασα πέρασε ένα διάστημα να τη συνηθίσω, έχανα τα κουμπιά κλπ. Τώρα όλα έιναι μια χαρά. Και επειδή την πάτησα με το vsync και νόμιζα ότι όντως έχει lag η οθόνη το τονίζω και πάλι γιατί αλλοιώνει τη γνώμη που μπορεί να έχει κάποιος που δεν το ξέρει.

Δημοσ.

Όπως και να έχει το θέμα με το lag, και να το καταλάβεις δεν σημαίνει ότι θα είναι και ενοχλητικό. Κυρίως στα FPS online γίνετε κουραστικό-ενοχλιτικό για ευνόητους λόγους. Στα υπόλοιπα παιχνίδια και να το παρατηρήσεις το lag (που δεν πιστεύω) θα το συνηθήσεις! Πιο πολύ είναι η ιδέα μας. Αν δεν είχα διαβάσει για αυτό, μάλλον δεν θα το είχα καταλάβει κιόλας.. :-)

edit: Πάντως πρόκειτε για μια πολύ καλή οθόνη. Δεν έχει χρειαστεί να ρυθμίσω χρώματα ούτε φωτεινότητα ούτε τπτ. Οι είσοδοι της είναι πολύ μεγάλη ευκολία... Και όπως είχα διαβάσει κάπου:

Οι 20" για 1680*1050 είναι μικρή, η 22" είναι μεγάλη και οι 21" είναι το ιδανικό!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Παιδιά γεια χαρά και Χρόνια Πολλά... έχω και εγώ αυτή την οθόνη και πραγματικά είμαι πολύ ικανοποιημένος.. επειδή σε 2-3 μέρες θα αποκτήσω και το XBOX 360 ήθελα να ρωτήσω κάποιον που το έχει κάνει , να το συνδέσω με component ή με VGA ? Τί ποιότητα εικόνας δίνει στην κάθε μία από τις 2 συνδέσεις ? Περιμένω απαντήσεις σας. Ευχαριστώ !

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εγώ την αγόρασα πρόσφατα και μέχρι στιγμής είμαι πολύ ικανοποιημένος. Μοναδικό της μειονέκτημα το input lag, κατά τ'άλλα η απεικόνιση της εικόνας είναι τέλεια !!

Δημοσ.

πολυ καλο αυτο φιλε μου αλλα εχω απορια...α)γιατι δεν αναφερει τις 22αρες?

β)γιατι στο πλαισιο λεει 7 καμμενα πιξελς????????????(ταμπελακι στο ραφι των οθονων)...η μηπως εννοει 0 σε 14 μερες 7 σε 3χρονια????

(αυτο για τα 7 το ειδα στις 22αρες...)

ας μου εξηγησει καποιος γιατι ομολογω δεν το καταλαβαινω....

Edit:

φιλε νομιζω πως εκανες ενα μικρο λαθακι.............η συγκεκριμενη σελιδα αναφερεται στην Αυστραλια..........................(το γραφει πανω δεξια)...

Δημοσ.
Ρε παιδια πιο Input Lag λετε ??? Δεν ειχα προβλημα σε κανενα παιχνιδι εδω και 1 χρονο που την εχω.

Ούτε κι εγώ φίλε vagabond, το έχω ποστάρει κατ'επανάληψη. Μετά από 4 μήνες σχεδόν που την έχω νιώθω απόλυτα δικαιωμένος για τα λεφτά που έδωσα. Τη θεωρώ την καλύτερη αγορά που έχω κάνει τα τελευταία χρόνια όσο αφορά τους υπολογιστές

Δημοσ.

Nai anarotime poio input lag lete. Den einai kalo na vgazoume orous pou den iparxoun i den stekoun. To input lag tha itan an to DVI den borouse na dwsei tin pliroforia pou xriazete i othoni.

Tora an nomizete oti me to Vsynk on kathisterei i apokrisi, twn etsi ki allios mi ananeosimwn statherwn eikonostixiwn, (aka pixel pou den allazoun xroma anamesa se 2 kare) gelieste.

To mono pou epireazei to Vsynk einai games, px sto counterstrike to crosshair den klinei me tin taxitita pou prepei. Twra sto Doom3 me to Vsynk anoixto den paratirisa kamia diafora.Mporei na kanw kai lathos oso anafora to ti ginete sta games apla egw den vlepw oute hasimo frames oute kati allo.

Episis exontas 518 xoris kan na allaksw kamia rithmisi i esthisi paremine i idia. Opote to pithanotero einai na ftaiei to resolution tou mouse kai i diafora stin simetria 4:3->16:9

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...