Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Dma Και Pio Mode...


micraSport

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

 

Έχω ένα προβληματάκι με το pio mode...Αγόρασα την MSI p965 platinum καθότι ευχαριστημένος πελάτης της.Αφού συνέδεσα τα πάντα

είπα να κάνω και ένα clean setup των WinXp Sp2...όλα καλά έγινε εγκατάσταση μια χαρά.το μόνο πρόβλημα είναι οτι το DVD-R και

το DVD-ROM το γυρνάει σε pio mode.Το γυρνάω σε dma if available κάνω restart αλλά τπτ.Κάνω unistall τα primary,secondary controller

restart αλλά τπτ.Καμία ιδέα κανείς;

Να επισημάνω ότι η μητρική έχει ενα κανάλι ide.

Η σύνθεση του υπολογιστή είναι:

Motherboard: Msi P965 Platinum

Cpu: Intel P4 531@ 3.0Ghz

Ram: 2x512MB@667HZ Dual Channel

Hdd: WD 250GB 16Mb Cache SATA

WD 200GB 8MB Cache SATA

Maxtor 250GB 8MB Cache SATA

VGA: 7600GT@256MB

DVD-R: Pioneer A108D(Master)

DVD-Rom: Plextor PX-130A(Slave)

 

Καλώδιο έχω αλλάξει...έκανα bios update στο οποίο έχω την εξής ρύθμιση:

sata#1 configuration :enhanced

ide

sata#2 configuration :enhanced

 

Αν έχει κανείς καμία ιδέα...?

 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων...

Δημοσ.

Δες αν υπάρχει καποια επιλογή στο BIOS για το DMA, μπορεί να είναι απενεργοποιημένο ή δοκίμασε να κάνεις Load fail-safe defaults.

Δημοσ.

Για το bios σίγουρα είναι ενεργοποιημένο.Τώρα θα κάνω το άλλο που είπες μήπως και φτιάξει.Θα το δω και θα επανέλθω.Όποια άλλη ιδέα καλοδεχούμενη.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Δημοσ.

Επειδή έχω δύο συστήματα με το συγκεκριμένο ΜΒ το μόνο που έχω να σου πω είναι ότι η πρώτη παρτίδα που βγήκε απ'αυτά ήταν ελλατωματική. Εγώ τα είχα πάρει περίπου τον Αυγουστο. Πριν από ένα μήνα περίπου μου τα αντικατέστησαν και τα δύο και τώρα είναι όλα μια χαρά.

Εμένα μου παρουσίαζαν δυσλειτουργίες όταν δούλευε ταυτοχρονα παραπάνω από μια SATA συσκευή (πχ. RAID σε δυο SATA δίσκους ή εγγραφή από Plextor SATA σε δίσκο SATA και αναποδα)

Δημοσ.

Επειδή είμαι στην δουλειά δεν έχω προλάβει να το δω ακόμα.Θα κάνω άλλη μια δοκιμή το απόγευμα και θα επανέλθω.Εγώ πήρα την μητρική 29/12/06.δεν πιστεύω.Κρίμα αν είναι ελλατωματική.Τις είχα σε εκτίμηση.Είχα μια 865PE και ήταν σκυλί.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις...ελπίζω όλα να πάνε καλά.

 

Φιλικά,George

Δημοσ.

Δοκίμασε να αλλάξεις θέση master - slave στα drives. Είχα κάποτε ένα cd-rom που στην τότε μητρική δεν έμπαινε με τίποτα σαν slave με DMA mode.

Δημοσ.

Τελικά έφταιγε το SP2,έκανα εγκατάσταση WinXp με Sp1 και τα αναγνώρισε σαν dma από μόνο του.Βέβαια είναι υπό παρακολούθηση ακόμα η μητρική γιατί κάνει κάτι κολπάκια,χάνει το mouse μερικές φορές και χάνει και το router.Έχετε να προτίνεται καμία άλλη στα ίδια χρήματα και στις ίδιες δυνατότητες?

Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.

Δημοσ.

Μήπως είχες εγκαταστήσει τους IDE drivers της μητρικής? Γιατί πολλές φορές δημιουργούν προβλήματα.

Η επενεγκατάσταση των windows Θα επανέφερε τους αρχικούς ide drivers των windows. Ισως να ήταν αυτό το πρόβλημα.

Δημοσ.

Καλημέρα,

όχι δεν είχα εγκαταστήσει τους ide της μητρικής.Πρέπει να έφταιγε η καταραμένη έκδοση των Xp.Τώρα συνήλθε λίγο,αλλά έχω προβλήματα με το mouse και την κάρτα δικτύου.Το mouse στα καλά καθούμενα το κάνει unistall από τα devices(Logitech Wireless Mouse σε ps/2 θύρα,usb mouse με adaptor).Κάνοντας restart δεν φτιάχνει,άν θα τον κλέισω τελείως μετά από κάποια ώρα μπορεί και να παίξει.Βάζοντας άλλο mouse σε ps/2 θύρα (usb mouse με adaptor).Κάνοντας restart φτιάχνει.Να σημειώσω ότι το wireless αν θα το βάλω σε usb παίζει.Το άλλο bug είναι ότι χάνεται η σύνδεση με το router.Συνδεδεμένη πάνω σε hub level one χάνει το router.Καμία ιδέα πριν την γυρίσω πίσω?Καμία πρόταση για άλλη μητρική με τα ίδια specs?

Ευχαριστώ για την βοηθειά σας και για την υπομονή σας.

Φιλικά George

Δημοσ.

Είναι καινούριες οι μνήμες,twinmos...

Φταίνε οι μνήμες που χάνεται το mouse απο το device manager?

Δεν ξέρω τι άλλο να πω...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...