DrLo Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 2 μέρες πριν τα χριστούγεννα είχα πάει στο mediamarkt επί της Λ. Αθηνών και είχα ρίξει μια ματιά στα laptops. Εκεί σε όλα τα fujitsu υπήρχε καρτελάκι "εγγύηση 12 μήνες" εκτός από ένα που είχε "εγγύηση 24 μήνες". Αυτό μου είχε κάνει εντύπωση τότε αλλά δε είχα ρωτήσει. Ξαναπέρασα σήμερα και ρώτησα έναν πωλητή. "Πως και αυτό έχει 24 μήνες ενώ όλα τα άλλα έχουν 12 μήνες ?", Ρώτησα. "Από όσα γνωρίζω όλα τα fujitsu-Siemens έχουν 12 μήνες εγγύση". Και μου λέει ... "Ναί έχει γίνει λάθος", (αδιόρθοτο εδώ και 15 μέρες τουλάχιστον), "όλα τα fujitsu έχουν 24 μήνες" !!!! και με αφήνει άφωνο αφού μάλλον το ανάποδο ισχύει. Ξέρει κανείς τι ισχύει γιατί τελικά οι πωλητές στο Mediamarkt τα έχουν ψιλοχαμένα !
thanos_kar Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 emena na deis ti mou stelnoun oi polites. Doulevo sti Philips kai ta akouo ego otan pernei o pelatis kai mathainei tin pragramitiki eggyhsh pixel klp. Mia fora to exo parapono dld na me parei telikos xristis tilefono kai na mou pei ekeinos o politis sto x katastima mou tape sosta....! Paidia tha tou steilo sugxarhthrio tilegrafima tou politi, ena tetoio pragma... Mh sas po ti plaka exo pathei me kotsovolo pou exei eisagei apo monos tou laptops Philips (xoris na mas rotisei) kai den parexei kai kamia ipostiriksi -opos tha ofeile tin eggyhsh Dixons- (a.k.a. kanei ton kinezo) Sa to gato pou mamaei kai fonazei apo pano.
nobleman Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Είναι υποχρεωμένοι όλοι, σύμφωνα με τη Νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωση, να έχουν εγγύηση 2 ετών...!!! Ακόμα και σε ένα σαλόνι που αγόρασα, το εκμεταλλεύτηκα και μου το αντάλλαξαν με καινούργιο, λόγω καταστροφής του δέρματος, εντός 20 μηνών, μέσω δικηγόρου, παρότι δεν μου είχαν δώσει καμία εγγύηση... @thanos_kar, εσύ τι εννοείς πραγματική εγγύηση;;; Όλα τα FS έχουν 24 μήνες εγγύηση. Συμφωνώ, τσεκαρισμένο κι από μένα!!!
louben Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 emena na deis ti mou stelnoun oi polites. Doulevo sti Philips kai ta akouo ego otan pernei o pelatis kai mathainei tin pragramitiki eggyhsh pixel klp. Mia fora to exo parapono dld na me parei telikos xristis tilefono kai na mou pei ekeinos o politis sto x katastima mou tape sosta....! Paidia tha tou steilo sugxarhthrio tilegrafima tou politi, ena tetoio pragma... Mh sas po ti plaka exo pathei me kotsovolo pou exei eisagei apo monos tou laptops Philips (xoris na mas rotisei) kai den parexei kai kamia ipostiriksi -opos tha ofeile tin eggyhsh Dixons- (a.k.a. kanei ton kinezo) Sa to gato pou mamaei kai fonazei apo pano. Για αυτο εγω πηρα μια 190χ6 και ενω απο εκει που την πηρα διατεινονταν οτι εχει 0 Pixel μολις πηρα στη philips μου ελεγαν κατι για φωτεινο και μη φωτεινο subpixel(η κατι τετοιο ) και κουφαθηκα
thanos_kar Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Για αυτο εγω πηρα μια 190χ6 και ενω απο εκει που την πηρα διατεινονταν οτι εχει 0 Pixel μολις πηρα στη philips μου ελεγαν κατι για φωτεινο και μη φωτεινο subpixel(η κατι τετοιο ) και κουφαθηκα H 190X6FB/00 exei egguhsh perfect panel pou shmainei 0 pixel kai 0 upopixel anoxi (opos kai h seira 190P). alles othones philips opos oi seires 190S & 190V exoune mia anoxi se kapoia upopixel 4-6 analoga. Oles oi othones kaliptontai apo onsite eggyhsh 3 eton, alla analoga me tin othoni, exeis kai diaforetiki anoxi sta elatommatika pixel. kanenas politis omos den kserei ti tou ginetai giati milao mazi tous kathe mera. Tous stelno vevaia kai to pdf me ta kamena pixels, alla arketoi skeftontai "mamakas eimai na po ton pelati oti i philips anexete stin othoni auti 5 kamena pixel? Sa gerontokori tha meinei sto rafi." Oti nanai... (pos legame tous One? 3 laloun kai 2 xorevoun?? - akrivos etsi!) Ti na sas po re paidia o kathenas tou pouliou tou to xava. Gia auto otan agorazo ilektronika kaloudia empisteuomai gia info tin etairia apeutheias kai ta spec sheets pou ta lene me oraia kai megala euanagnosta grammata kai vevaia tin peira kai krisi mou. nobleman pragmatiki egguhsh ennow oti diavazeis parapano...
louben Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 εγω ρε παιδια δεν καταλαβαινω τι εχουν οι μητρικες τους dealers και τους αντιπροσωπους στην Ελλαδα και τους λιβανιζουν.Οποτε εχω κανει deal με τη μητρικη ολα πηγαν αψογα ενω οι εδω τα εκαναν σκ........Μα καλα δεν ξερουν τι χαιβανια ειναι? thanos_kar thanks for the info.Ειχα παρει δυο φορες τηλεφωνο στη philips την πρωτη μου μιλησε καποιος που μιλουσε ελληνικα και μου ειπε αυτα που μου λες και εσυ τη δευτερη καποιος αγγλοφωνος και μου ειπε κατι για ypopixel και ψαρωσα(και τα δυο βγηκαν ολλανδια).Τελικα ειναι οπως το περιμενα thanks
bgeorgalas Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 δεν θέλω να κάνω τον αντιπαθητικό, αλλά έχω 1 από πέρσυ τον μάρτη, fs και βάζοντας τον σειριακό του στο internet (site της FSC) μου έβγαζε εγγύηση 1 χρόνο (τώρα μου βγάζει 2 αλλά έχω αγοράσει 1 επιπλέον χρόνο για 90 ευρώπουλα) Εγώ από ότι έχω καταλάβει για την 2ετή εγγύηση (μπορεί να κάνω και λαθός) αφορά αποκλειστικά και μόνο τα χαρακτηριστικά.....που σημαίνει ότι αν πχ. αγοράσω 1 φορητό με Τurion στα 2,4Ghz από την FSC και στους 23 μήνες αντιληφθώ ότι ο επεξεργαστής είναι Turion άλλα τρέχει στα 2Ghz και όχι στα 2,4 τότε είναι υποχρεωμένοι να μου τον αλλάξουν.....αν είναι όντως Turion στα 2,4 και μου καεί στους 13 μήνες τότε έχω πρόβλημα..... PS. στο manual λέει ότι οι μπαταρίες έχουν εγγύηση για 6 μήνες.
DrLo Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Όλα τα FS έχουν 24 μήνες εγγύηση. Και γιατί σε όλα τα internetoμάγαζα ανεφέρεται 1 χρόνος ?
Kyanh_Akth Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 αφήστε τους να λένε ότι θέλουνε, όλα τα προϊόντα έχουν ελάχιστη εγγύηση 2 χρόνια και ας λένε 1 αυτοί. πάλι καλά που υπάρχει και η ευρωπαϊκή ένωση
louben Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 ξερει κανεις καποιον επισημο φορεα στον οποιο να μπορει να απευθυνθει για το θεμα της 24μηνης εγγυησης?
LEONakis Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ Όταν αγοράζετε ένα αγαθό, ο πωλητής οφείλει να σας προµηθεύσει ένα αγαθό σύµφωνο µε τη σύµβαση πώλησης. Σε περίπτωση µη συµφωνίας, έχετε το δικαίωµα να ζητήσετε, σε πρώτη φάση, είτε επιδιόρθωση, είτε αντικατάσταση του αγαθού, χωρίς καµία δική σας επιβάρυνση. Αν η επιδιόρθωση ή η αντικατάσταση είναι αδύνατες ή δυσανάλογες, ή αν ο πωλητής δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του εντός εύλογου χρονικού διαστήματος και χωρίς σημαντική ενόχληση, µπορείτε να ζητήσετε είτε µια ικανοποιητική έκπτωση είτε τη λύση της σύµβασης. Ο πωλητής θεωρείται υπεύθυνος για την έλλειψη συμμόρφωσης όταν αυτή καθίσταται εμφανής εντός δύο ετών από την παράδοση των αγαθών. Οι επαγγελματίες που παρέχουν επιπλέον εγγυήσεις (π.χ. οι κατασκευαστές) οφείλουν να τηρούν τους όρους που προβλέπονται στο πλαίσιο της δήλωσης της εγγύησης και τη σχετική διαφήμιση. Πρέπει να καθιστούν σαφές ότι οι πρόσθετες εγγυήσεις δεν επηρεάζουν λοιπά νόμιμα δικαιώματα που παρέχονται στους καταναλωτές βάσεις της εθνικής νομοθεσίας. http://ec.europa.eu/youreurope/nav/en/citizens/services/eu-guide/buying/index_el.html Τώρα όλα αυτα πως μεταφράζονται ?
M_e_v Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 πρακτικά, πως μπορεί να απαιτήσει κανείς την 24μηνη εγγύηση αν πάθει κάτι το λαπτοπ μέσα σε αυτό το διάστημα? λογικά αφού σου αρνηθούν οτι το δικαιούσαι..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.